The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2009, 09:29
MCX napisał(a):Wyświetl post
Fajnie by było gdyby nie zagrali.
My też jesteśmy osłabieni więc byłoby sprawiedliwie
Prawda jest taka, że taki klub jak Wisła powinien posiadać co najmniej dwóch wartościowych zmienników na każdą pozycję.
Nie płaczmy z powodu "osłabień" bo to tylko i wyłącznie wina transferów.
Btw. jakby Boguski potrafił grać dla nas tak jak w reprezentacji to nie bałbym się o wynik jutrzejszej potyczki, chociaż wiadomo, iż jeden zawodnik to nie cała (kiepska IMO) drużyna.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.04.2009, 09:39
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że taki klub jak Wisła powinien posiadać co najmniej dwóch wartościowych zmienników na każdą pozycję.
Nie płaczmy z powodu "osłabień" bo to tylko i wyłącznie wina transferów.

racja ze powinien.. ale chyba nigdy jeszcze nie miał.. i nie zanosi sie dlugo jeszcze zeby to sie zmieniło..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.04.2009, 10:24
Mimo wszystko mamy szanse na wygraną. Amica też nie wyjdzie najlepszym składem a ostatnie mecze pokazują, że można z nimi wygrać. Tylko z powodu jakiegoś pecha przegralibyśmy. Remis to plan minimum.
Odpowiedz cytując
raduś
Junior Member

Od: 11.2007

Stary 04.04.2009, 12:01
mam takie pytanko. Jako że w niedziele będę w trasie, to nie dane mi będzie zobaczyć mecz w tv. I ciekawi mnie czy jakieś radio przeprowadza transmisje Eska jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę pisać...
Odpowiedz cytując
bulik
Junior Member

Od: 03.2009

Stary 04.04.2009, 12:02
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Btw. jakby Boguski potrafił grać dla nas tak jak w reprezentacji to nie bałbym się o wynik jutrzejszej potyczki, chociaż wiadomo, iż jeden zawodnik to nie cała (kiepska IMO) drużyna.
Zajdź na ziemie.. my graliśmy z amatorami z San Marino, na których tle cała drużyna grała na kosmicznym poziomie
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.04.2009, 12:17
raduś napisał(a):Wyświetl post
mam takie pytanko. Jako że w niedziele będę w trasie, to nie dane mi będzie zobaczyć mecz w tv. I ciekawi mnie czy jakieś radio przeprowadza transmisje Eska jak ktoś coś wie w tym temacie to proszę pisać...
zwykle w Radiu Kraków można słuchać.
Odpowiedz cytując
MedEx
Member

Stary 04.04.2009, 14:13
Młoda Wisła pokonała poznańskie słowiki 1:0 po golu Sebastiana Janika. Oby pierwsza drużyna powtórzyła ten wynik w jutrzejszym meczu czego sobie i Wam życzę
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 04.04.2009, 14:35
stawiam chyba u bukmachera na naszych jutro
myślę, że nie przegramy .
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 04.04.2009 o godz. 14:40.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.04.2009, 14:51
Im bliżej tego meczu tym coraz bardziej czuje ze wygramy ! Co nie bedzie niespodzianką,lecz zwyciestwem dobra nad złem
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2009, 15:21
sorki za wtrącenie ale nie wiecie może jak nazywa się ten film nakręcony o chuliganach Wisły przez chyba discovery nie chodzi mi o "football factory" (wojny na stadionach), tylko własnie taki łysy gościu prowadzi. Z góry dzięki.
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
tragez88
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 04.04.2009, 15:47
Chodzi Ci prawdopodobnie o "wojny na stadionach" czy jakos tak- to była cala seria w ogóle o różnych państwach i wojnach miedzy kibicami...

Panowie popatrzmy- my zagramy bez 3 swoich podstawowych zawodników w tym meczu a i tak sklad możemy scalić silny- za to Lech bez Stilica-Arboledy-Lewandowskiego pewnie ciułał by pkty w środku tabeli. Oni w ogóle nie mają ławki!! Oby sie potwierdziły prognozy o Murawskim, Rengifo i Wojtkowiaku a zajedziemy ich kondycyjnie!!
Odpowiedz cytując
Auro
Senior Member

Stary 04.04.2009, 16:19
fifi1906 napisał(a):Wyświetl post
sorki za wtrącenie ale nie wiecie może jak nazywa się ten film nakręcony o chuliganach Wisły przez chyba discovery nie chodzi mi o "football factory" (wojny na stadionach), tylko własnie taki łysy gościu prowadzi. Z góry dzięki.
moze chodzi Ci o Ross Kemp on Gangs - Poland.Jak tak to tutaj masz angielską wersję filmu http://fr.truveo.com/documentary-Ros.../id/2989768309
Tylko Wisła !
Odpowiedz cytując
Karmelka1906
Member

Stary 04.04.2009, 19:51
ale panowie i panie.
Musimy Wygrać.!
Wisła to My.!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 04.04.2009, 21:03
a co było takiego "aahhh" w drugiej połowie w derbach?
Odpowiedz cytując
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.04.2009, 21:06
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze trzy bramki. No chyba, ze był remis to przepraszam.
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 04.04.2009, 21:36
emsi napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze trzy bramki. No chyba, ze był remis to przepraszam.
Cztery
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Stary 04.04.2009, 21:55
Skuteczność, graliśmy słabe mecze, ale okazje zawsze stwarzaliśmy jakieś. Gdyby grał u nas jakiś kat to liderem bylibyśmy już bezapelacyjnie.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.04.2009, 21:57
jutro w Provinz Posen krwawa niedziela. wracamy z tarczą.
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.04.2009, 21:57
Nie no w sumie fatalnie nasi zagrali drugą połowę Derbów. Zdobyli zaledwie cztery bramki, w tym jedną prawie ze spalonego, przy innej zachowali się nie fair, bo Diaz leżał na boisku, przy kolejnej zaś Pasiasty przewrócił się przed piłką, a Małecki posłał łatwym strzałem piłkę do siatki, przy czwartej z kolei też na upartego można się dopatrzeć ofsajdu. Do tego praktycznie nie schodziliśmy z połowy Cracovii, gdyż postanowili oni bronić korzystnego wyniku - taka strategia - "gramy z kontry". No i przecież jakby tak Nowak strzelił na 2:1 to wtedy byśmy się nie podnieśli, a gdyby nie gol Sobolewskiego zaraz na początku to kto wie, jak to się w ogóle mogło potoczyć...

****a. Jak można coś takiego powiedzieć? :/ Druga połowa Derbów to śmiem powiedzieć była najlepsza część meczu od potyczki z Beitarem w Krakowie. To była Wisła rodem z jesieni 2007, a ty masz czelność jeszcze coś krytykować?
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.04.2009, 22:07
na tym meczu sezon sie nie konczy. niezleznie od wyniku trzeba grac dalej, a nawet powiem wiecej, kolejne mecze beda trudniejsze niz ten poznanski. padnie remis i dalej nic nie bedziemy wiedziec.

ps. Ar1234, sa goscie, ktorzy urodzili sie tylko po to, zeby lamentowac. niezaleznie od tego czy jest 4:1 dla nas w derbach czy 3:0 z piastem, zawsze cos nie gra. wspolczuje im.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2009, 22:51
Jeśli Mario zacznie grać w bramce za którą jest "kocioł" może być katastrofa. Trybuna na styl angielski, blisko, bez barierek. Może nie wytrzymać.
Lepiej żeby zaczynał na stronie spokojniejszej żeby z każdą minutą czuł się bardziej pewny, bo jak na wstępie zaczną go tyrać może być bardzo źle.. tego się przede wszystkim obawiam.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
fifi1906
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2009, 22:58
Auro napisał(a):Wyświetl post
moze chodzi Ci o Ross Kemp on Gangs - Poland.Jak tak to tutaj masz angielską wersję filmu http://fr.truveo.com/documentary-Ros.../id/2989768309
Dziekuje Panie Kolego!!dokładnie o to mi chodziło!!A co do jutrzjszego meczu to wierzę, że Wisła wygra i pokaże kuchenką kto był, jest i będzie mistrzem!!
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
Odpowiedz cytując
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.04.2009, 23:00
element napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Mario zacznie grać w bramce za którą jest "kocioł" może być katastrofa. Trybuna na styl angielski, blisko, bez barierek. Może nie wytrzymać.
Lepiej żeby zaczynał na stronie spokojniejszej żeby z każdą minutą czuł się bardziej pewny, bo jak na wstępie zaczną go tyrać może być bardzo źle.. tego się przede wszystkim obawiam.
Nie wiem, ale ja osobiście nie przypominam sobie meczu, gdzie Mario miałby problem z deprymowaniem przez kibiców i żeby tego ciężaru nie potrafił udźwignąć. Mimo wszystko on raczej jest silny psychicznie, grunt, żeby dobrze grał na przedpolu Czuję, że serce nam jutro nieraz zamrze, ale wierzę w sukces.

Ps. 3rider -
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 04.04.2009, 23:40
Co do Maria, to każdy strzał lecący w jego stronę będę oglądał ze strachem.
Jedyne co mnie ciekawi, kto wyjdzie obok Sobola - Jirsak czy Cantoro. Niby obydwaj bez formy, ale sądzę że lepszy C. Warto dać mu szanse, w końcu chyba nie zapomniał jak się gra w piłkę...
Wisła!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 04.04.2009, 23:55
Mnie ciekawi jaka taktyke zastosuje Skorza.

Czekamy na nich , niech sie wystrzelaja i potem atakujemy na lekko przymęczonych, liczac przy tym ze nic nam za kolnierz nie wpadnie czy od razu z grubej rury napieramy liczac ze kondycyjnie to wytrzymamy

Osobiscie uwazam,ze Skorza wie ze przy dzisiejszych wynikach przegrana BARDZO minimalizuje nasze szanse na Mistrza ,i z tego wiec wynika ze tego meczu napewno przynajmniej niechce przegrac.
To zwiastuje mi raczej skomasowana obrone i liczenie na Boguskiego z przodu.Ale taka taktyka mzoe szybko pasc wystarczy ze Amika strzeli w pierwszych 10,15 minutach i po ptokach.Musimy wiec lczyc sie z wymiana ciosów ,i nastawic na twardą walke.
Brakuje Pawła...ale musimy jakos dac sobie rade.

Zapowiadaja sie wiec palpitacje serca ,no ale jakas zajawke w zyciu trzeba przeciez miec : D
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.04.2009 o godz. 23:59.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Bo ogladać już mi mało
Junior Member

Stary 05.04.2009, 00:28. Wisła - Lech
Miałem wielką przyjemność zamienić kilka słów z Rafałem Boguskim na temat starcia z Lechem.

Serdecznie zapraszam kibiców Wisły do lektury tego tekstu, którego kulisy znajdują się na moim blogu:
http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Jak...ywiad8230.html

Wracając do samego spotkania, Lech jest w dużo lepszej sytuacji niż Wisła, my gramy z nożem na gardle. Przegrywając musimy gonić aż 6 pukntów...

"Cieszy" mnie kontuzja Murawskiego, którego nieobecność piekielnie osłabia drugą linie Lecha, a przecież to własnie pomocnicy w obu przegranych meczach zdominowali Wisłę.

Pozdrawiam
Gniazdowy
Bo oglądać już mi mało...
Zapraszam do dyskusji na moim blogu sportowy
www.gniazdowy.blox.pl
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.04.2009, 08:57
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
****a. Jak można coś takiego powiedzieć? :/ Druga połowa Derbów to śmiem powiedzieć była najlepsza część meczu od potyczki z Beitarem w Krakowie. To była Wisła rodem z jesieni 2007, a ty masz czelność jeszcze coś krytykować?
a ja śmiem powiedzieć że gdyby nie gol Sobola na początku to by była wielka kupa

Cytat:
No i przecież jakby tak Nowak strzelił na 2:1 to wtedy byśmy się nie podnieśli, a gdyby nie gol Sobolewskiego zaraz na początku to kto wie, jak to się w ogóle mogło potoczyć...
no...

3rider napisał(a):
ps. Ar1234, sa goscie, ktorzy urodzili sie tylko po to, zeby lamentowac. niezaleznie od tego czy jest 4:1 dla nas w derbach czy 3:0 z piastem, zawsze cos nie gra. wspolczuje im.
a ja współczuje ludziom którzy mają klapki na oczach

---

Dzisiaj pewnie wp***dol, do kompletu porażka PP i będziemy mieć piękny bilans że Kuchenkami. podobnie jak ostatnio z Legią. no ale ja tylko sobie tak lamentuje, przecież dobrze jest.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 05.04.2009, 09:06
Może to dziwnie zabrzmi, ale ja do tego meczu podchodzę spokojnie.

To nie my zostaliśmy namaszczeni przez media na Mistrza Polski, na drużynę grającą piękną i efektowną piłkę. Na drużynę, która ma awansować do Ligi Mistrzów.

My przystępujemy do tego meczu bez Pawła Brożka i Marcelo, do tego z Diazem który niecałe dwa dni temu wrócił z eliminacyjnego meczu z Ameryki Południowej. Ja po zwykłej podróży z Brazylii jeden dzień byłem "do niczego", a Junior grał cały mecz!

Prawda jest taka, że Lech jest zdecydowanym faworytem i ma wszystkie atuty po swojej stronie. Można liczyć na to, że nie udźwigną presji no i na to, że jednak stracili formę z meczów w PUEFA.

Tak naprawdę nie mamy nic do stracenia i z takim nastawieniem trzeba podejść do tego spotkania. Walczyć na całego i liczyć na pełną pulę. Remis - choć honorowy - niczego nam nie da. Jedynie zwycięstwo daje realną szansę gry o MP.

Jeśli nasi wygrają - co nie jest niemożliwe - to będzie miła niespodzianka. Remis - ok, choć sportowo niewiele daje. Porażka - wkalkulowana.

Jedyne, czego bym nie chciał - to powtórka wyniku z Krakowa, czyli zdecydowanego zwycięstwa Kuchenek.

PS. Franz strasznie asekuracyjny, mówi o tym że odpuszcza Puchar i nie zagra Rengifo - oczywiście to bzdury.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2009, 09:18
CO do naszego ostatniego meczu z pyrami to wystarczy przypomniec sobie bramki zeby zrozumiec jakiego pechamielismy jak nam sie ten mecz nie ukladal. Niby 1-4 ale...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.04.2009, 09:41
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
CO do naszego ostatniego meczu z pyrami to wystarczy przypomniec sobie bramki zeby zrozumiec jakiego pechamielismy jak nam sie ten mecz nie ukladal. Niby 1-4 ale...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html
Nic nam się nie układało i teraz może być niestety podobnie.

Bo jak na razie bez Pawła wyszedł nam mecz z Cracovią, ale czy bez Pawła mamy szanse w meczu z Lechem?
Dla mnie to mecz gdzie mamy szanse co najwyżej na remis i nic więcej.

Ale chętnie pomyliłbym się w tym względzie. Trzeba wierzyć, może się uda
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów