The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2009, 19:16. [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00
Wszystko wskazuje na to, że to mecz dwóch głównych pretendentów do tytułu Mistrza Polski 2009. Wiśle niezwykle ciężko będzie o wygraną (nie wspominając już nawet o lepszym bilansie w dwumeczu - w Krakowie jesienią poznaniacy wygrali aż 4:1!).

W grupie pościgowej czają się kluby z Warszawy, którym w smak chyba właśnie zgubienie punktów przez Lecha. Obecna tabela:
Kod:
1. Lech    21 44
2. Legia   21 41
3. Wisła   21 41
4. Polonia 21 39
Zatem na 8 kolejek przed końcem możemy mieć trójkę współliderów z identyczną liczbą punktów

Lech na wiosnę gra bez rewelacji (po niezłych meczach w pucharach i wygranej w Bełchatowie zaliczył skromne 1:0 z Jagiellonią oraz remisy w Zabrzu i u siebie z Arką), strzelił tylko 2 gole w ostatnich 3 meczach. Wisła wygrała z Polonią i Cracovią u siebie, zgubiła punkty w Bełchatowie i w Bytomiu.

Skorża nie będzie mógł skorzystać z Piotra Brożka i Marcelo (kartki) oraz (prawdopodobnie) z kontuzjowanego najlepszego strzelca ligi Pawła Brożka.

Porażka bardzo utrudni Białej Gwieździe dalszą walkę o tytuł, więc remis to plan minimum.
Ostatnio edytowane przez prober : 27.03.2009 o godz. 12:23.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Luissss81
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.03.2009, 19:26
Bardzo ciekawy jestem naszego ustawienia w obronie.Zobaczymy.
WISŁA TO MY
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.03.2009, 19:28
Szkoda że ten mecz dopiero po przerwie reprezentacyjnej (ale z drugiej strony ... z Wisły tylko Boguski a z Lecha więcej jedzie). Wisła gra coraz lepiej i zaczyna grać swoje, amica natomiast spuchła i ma wyraźnego doła... jeśli Wisła myśli poważnie o mistrzostwie to ten mecz po prostu trzeba wygrać!!!!1
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2009, 19:30
Z ustawieniem obrony tragedii nie powinno być . W środku zagra Głowa z Baszczem. Po prawej Singlar i na lewej Diaz. Na środku pomocy miejsce po Diazie powinien dostać Irsak. Beto dziś zagral bardzo słabo niestety i raczej nie powinien w Poznaniu grać od pierwszej minuty.
Odpowiedz cytując
emailowiec
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2005

Stary 22.03.2009, 19:38
W ataku Pepe i Boguś na przełamanie. Dałbym odpocząć Małemu, bo mimo bramki nie grał dziś rewelacyjnie... W pomocy Sobol z Jirsakiem (od biedy Cantoro), na skrzydłach Zieniu i Łobo (też na przełamanie . Co do obrony to tu nie ma innej opcji niż Diaz - Głowa, Baszczu - Singlar. Musimy się modlić, żeby nikt nie wypadł już... Szkoda, że nie ma chociażby Kowalskiego na ewentualną zmianę...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 22.03.2009, 19:59
Singlar, Baszczyński, Głowacki, Diaz

Innej opcji na ustawienie obrony nie ma.
Ewentualnie: Baszczyński, Głowacki, Diaz, Zieńczuk
Jednak pewnie Skorża zastosuje ten pierwszy wariant.
Ciężki mecz, mamy do niego 2 tygodnie, więc Panie Skorża, do pracy z drużyną!
Trzeba powalczyć o mistrza!
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.03.2009, 20:03
nie dosc ze nie mamy armat to teraz bez Marcelo bedzie trudno remis. Lech to dalej Lech (Czy jak tam zwał), osobiscie uznam remis za sukces. Dlaczego, bo zdobedziemy punkt na trudnym terenie i Lech nie zdobedzie 3.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2009, 20:04
Na Brożka nie ma co liczyć, prawdopodobnie kolano ma w strzępach.
Co gorsza, Brożek nie chce operacji ( a to on ma decydujący głos ) i w takim przypadku możemy go stracić nawet na półtora roku.

Moim zdaniem z Lechem, o ile nie stanie się coś złego ( odpukać ) w czasie przerwy, powinni wyjść z trójką stoperów:
Baszczyński - Głowacki - Diaz/Singlar
Małecki - Sobolewski - Cantoro/Gołoś/Diaz, jeśli Singlar w obronie - Jirsak - Zieńczuk
Ćwielong - Boguski

Albo:
Baszczyński - Diaz - Głowacki - Zieńczuk
Małecki - Sobolewski - Jirsak - Cantoro/Gołoś - Ćwielong
Boguski

może się także okazać, że Łobo wreszcie złapie formę w ciągu tych dwóch tygodni, a wtedy trener miałby bardzo duży wybór z przodu, a i z tyłu jest to jak poustawiać.
Powód: Nie sugerujcie się Brożkiem - tak tylko wróble i inne ptaki śpiewają :)
Ostatnio edytowane przez vote-for-mikey : 22.03.2009 o godz. 20:15.
.
Odpowiedz cytując
kONwalia
Member

Od: 03.2009

Stary 22.03.2009, 20:14
Ja myślę że to może być mecz o Mistrzostwo. Wiadomo że porażka to dla nas koniec a zwycięstwo na tak trudnym terenie da nam OGROMNEGO kopa. Nie będziemy faworytem mimo to presja chyba większa będzie na Wisłę.
Co zrobimy w obronie?! Może ktoś w klubie w końcu zauważy że Cleber to jednak był potrzebny...
a jeśli przyjedzie paść, to paść na szczycie...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 22.03.2009, 20:24
Nie przesądzajmy, że to mecz o mistrzostwo.
Na pewno kluczowy, ale nie najważniejszy.
My mamy jeszcze Legię i Śląsk u siebie, a Kuchenki mają tam wyjazdy
Chociażby tu mamy przewagę, ale remis w Poznaniu jest nam niezbędny.
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 22.03.2009, 20:36
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Na Brożka nie ma co liczyć, prawdopodobnie kolano ma w strzępach.
Co gorsza, Brożek nie chce operacji ( a to on ma decydujący głos ) i w takim przypadku możemy go stracić nawet na półtora roku.

faktycznie Broziu nie będzie sprawny na ten mecz. pierdo***** że nie chce operacji i że kolano ma w strzępkach jest nieprawdą.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.03.2009, 21:26
na środku obrony to ja bym dał Baszcza z Głowa, na prawej Singlar a na lewej Diaz.Nie ma rady obrona musi byc pewna.
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 22.03.2009, 21:50
Mecz napewno będzie trudny. Zagramy bez Marcelo i Piotrka Brożka - to dodatkowe utrudnienie. Wobec tego nasza linia obrony najprawdopodobniej będzie wyglądała tak: Singlar, Głowacki, Baszczyński, Diaz. Miejsce Juniora w drugiej linii zajmie Cantoro lub Jirsak (w sumie innych możliwości niema). Lech pewnie będzie chciał się odkuć za dwie nieudane kolejki. Pawełek i obrońcy muszą zagrać na full koncentracji, bo kuchenki wykorzystają ich błędy lepiej niż dzisiaj Cracovia.
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 22.03.2009, 21:52
MCX napisał(a):Wyświetl post
Nie przesądzajmy, że to mecz o mistrzostwo.
Na pewno kluczowy, ale nie najważniejszy.
My mamy jeszcze Legię i Śląsk u siebie, a Kuchenki mają tam wyjazdy
Chociażby tu mamy przewagę, ale remis w Poznaniu jest nam niezbędny.
Mają jeszcze wyjazd na Polonię....
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 22.03.2009, 21:59
Hmmm jak "daleko" jest Varga Mozebyc opcja na Lecha?
Wedlug mnie obrona bedzie wygladac tak: Singlar, Glowa, Baszczu, Diaz.
Tylko jezeli trener przestawi Diaza do obrony kto zagra w srodku? Cantoro z Sobolem? Jirsak z Sobolem? A moze wlasnie Varga z Sobolem?(aczkolwiek jakos nie chce mi sie wierzyc zeby nasz trener postawil na Varge...bez zadnego ogrania). Wiec raczej bedzie para Sobol Cantoro/Jirsak. Atak powinnien byc Cwielong/Betoi, na skrzydla Zieniu i Maly.

Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 22.03.2009, 22:10
Chyba mecz rundy. Jeśli uda Nam się zdobyć punkty w Poznaniu, to będę w miarę spokojny o majstra na koniec. Lech po dwóch remisach będzie chciał w końcu się odbić, ale Wisła dzisiaj pokazała, że łatwo im nie będzie...
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2009, 22:14
W takich meczach kształtuje się charakter drużyny. I nie można tam jechac po remis, bo później źle to się może skończyc. Będzie ciężko, ale marzy mi się powtórka meczu z poprzedniego sezonu
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 22.03.2009, 22:19
Szary007 napisał(a):Wyświetl post
W takich meczach kształtuje się charakter drużyny. I nie można tam jechac po remis, bo później źle to się może skończyc. Będzie ciężko, ale marzy mi się powtórka meczu z poprzedniego sezonu
Hehe charakter drużyny, jak już prawie pół drużyny nie ma
Paweł Brożek, Piotr Brożek, Marcelo, Cleber to też świeży ubytek.
Teraz to najwyżej może się ukształtować charakter zmienników.
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 22.03.2009, 22:24
MCX napisał(a):Wyświetl post
Hehe charakter drużyny, jak już prawie pół drużyny nie ma
Paweł Brożek, Piotr Brożek, Marcelo, Cleber to też świeży ubytek.
Teraz to najwyżej może się ukształtować charakter zmienników.
Dlatego tego charakteru mogą teraz nabrac zmiennicy
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
firstborn
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 22.03.2009, 22:28
wielu z was proponuje Diaza na obronie w meczu z Amica, wezcie tylko pod uwage, ze to jest malo prawdopodobne, gdzy Junior dzien przed mecze wroci dopiero ze zgrupowania kadry Kostaryki.

mysle ze na lewej obronie zagra zieniu
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś

El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż

Tylko Wisła TS!!!!
Odpowiedz cytując
Skyler
Member

Od: 03.2009

Stary 22.03.2009, 22:44
Biorąc pod uwagę że nie będzie Piotra Brożka oraz Marcelo no i kontuzjowanego Pawła Brożka myślę że remis lub skromniutka wygrana 1:0 wystarczy.
Odpowiedz cytując
HanysKce
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 22.03.2009, 23:17
A ja liczę, że pojedziemy "kuchenkorza" tak jak dziś Cracovie. Taki wynik pozwoliłby nam ich wyprzedzić! zresztą, ja w to wierzę, że po 22 kolejce będziemy mieć lidera

mój skład:

Cebanu
Singlar - Baszczyński - Głowacki - Zieńczuk
Łobodziński - Sobolewski - Jirsak - Ćwielong
Boguski - Beto

jeśli wygramy w Poznaniu to idę z każdym o zakład, że mamy już MP
fochy to Ty sobie u siebie strzelaj !
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.03.2009, 23:17
Wygramy,wygramy,wygramy
dlaczego?
zauważcie że Lech daje wiecej zawodników do kadry
a oni przeważnie wracają kompletnie bez formy ze zgrupowań
U nas braknie Bogusia i tyle nie licze Łobo bo i tak nie łapie sie do składu
a u nich 3 albo 4 tak wiec połowe składu liczac jeszcze Stilica i Rengifo chyba tez pojada na repre
tak więc 0:2 będzie na to licze
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.03.2009, 23:23
Dzisiejszy mecz, da nam takiego kopa, że wygrywamy już wszystko - wspomnicie moje słowa. Mistrz będzie z przewagą co najmniej kilku punktów, a w Pyrlandii wygramy 3:0. Trzeba zablokować im środek, i Amica nie istnieje.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Szymek1
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.03.2009, 23:45
HanysKce napisał(a):Wyświetl post
A ja liczę, że pojedziemy "kuchenkorza" tak jak dziś Cracovie. Taki wynik pozwoliłby nam ich wyprzedzić! zresztą, ja w to wierzę, że po 22 kolejce będziemy mieć lidera

mój skład:

Cebanu
Boguski - Beto

Proszę Cię ... Cebanu zamiast Pawełka, to już zakrawa na kpinę. Ok Mario zawalił kilka bramek ale krytykowanie go za każdą, którą stracimy już jest powoli nudne i niesmaczne. Co do Beto to już dzisiaj pokazał co potrafi ... Bez urazy ale moim zdaniem gra na wysokiego napastnika który ma 0 szybkości i o zgrozo nie potrafi nawet dobrze grac głową w polu karnym jest bezsensowna. Swego czasu mieliśmy Radovanovicia, ale on potrafił przynajmniej strzelić coś z wrzutki... Beto can't do it so far :( Moim zdaniem Mały to zdecydowanie lepsza opcja, a nawet Wtorek ... bardziej wierze w niego niż w Beto...
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.03.2009, 06:40
Lech zdaje się będzie bez Murawskiego, coś wyczytałem o uszkodzonym śródstopiu.
Tylko czy to osłabienie, on za bardzo ostatnio nie błyszczał.

Odpowiedz cytując
Canis Lupus
Junior Member

Od: 12.2008

Stary 23.03.2009, 06:51
Kurde dajcie na wstrzymanie z tym Zieńczukiem w obronie. Chłopak dopiero zaczął dobrze grać na lewej pomocy a wy byście go do obrony dali ? Diaz zagra w obronie a Mauro w pomocy bo Skorża będzie się bał wystawiać z Amicą bardziej ofensywnego Jirsaka. Chyba, że chu*owo mecz się potoczy to wejdzie Jirsak. A ja czuję, że za dwa tygodnie zagra już w ataku Wtorek z Boguskim. Tego meczu przegrać nie możemy bo stracimy szansę na Mistrzostwo. 6 punktów już nie będzie gdzie odrobić.
Hac urget lupus hac canis. Wisła Kraków Victore.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.03.2009, 07:29
Moim zdaniem powinniśmy odwołać się od kartek Brożka i Marcelo. Brożek w całym meczu faulował raz, Marcelo dwa razy. To nie były jakieś brutalne, czy złośliwe zagrania, nie były to też zagrania taktyczne. Ot walka o piłkę. Może chociaż jednego da się uratować.

Zwróciłbym uwagę na jeszcze jeden fakt. Diaz będzie po reprezentacji. Mecz gra we wtorek albo środę, a potem jeszcze długa i wyczerpująca podróż do Polski. Na dodatek po kadrze może stracić nieco z dyscypliny taktycznej. Gdzie jak gdzie, ale w obronie wystawienia Diaza bym nie ryzykował, za ważny mecz gramy.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.03.2009, 07:49
faktycznie Diaz jedzie na zgrupowanie, w tej sytuacji jedyne rozsądne rozwiązanie to zagrać 3:4:3 i roznieść Lechoamike

a tak poważnie to mamy prze...jebane ;/
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 23.03.2009 o godz. 07:51.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 23.03.2009, 09:53
HanysKce napisał(a):Wyświetl post

mój skład:

Cebanu
Boguski - Beto

Kolego, nie za bardzo rozumiem Twoje: wygraMY, pojedzieMY, podczas gdy swiecisz herbem Gieksy.

A w temacie:
Musi byc remis.
Na zwyciestwo szans za duzych nie mamy. Rozbicie tej pilkarskeij kpiny zza Blon to nie byl jakis wyczyn na miare rozbicia Villi przez Liverpool.

Najlepiej byloby nie puszczac Diaza na mecz reprezentacji.
W ataku zagrac powinien Kmiecik Brazylijski. Bo duzy i silny, a w Amice na obronie drwale.
I niech tam gra sam, a w pomocy 5 i bombardowac ich pudlo z dystansu.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 23.03.2009 o godz. 10:00.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów