|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie płaczmy z powodu "osłabień" bo to tylko i wyłącznie wina transferów. Btw. jakby Boguski potrafił grać dla nas tak jak w reprezentacji to nie bałbym się o wynik jutrzejszej potyczki, chociaż wiadomo, iż jeden zawodnik to nie cała (kiepska IMO) drużyna. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
racja ze powinien.. ale chyba nigdy jeszcze nie miał.. i nie zanosi sie dlugo jeszcze zeby to sie zmieniło.. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Mimo wszystko mamy szanse na wygraną. Amica też nie wyjdzie najlepszym składem a ostatnie mecze pokazują, że można z nimi wygrać. Tylko z powodu jakiegoś pecha przegralibyśmy. Remis to plan minimum.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
mam takie pytanko. Jako że w niedziele będę w trasie, to nie dane mi będzie zobaczyć mecz w tv. I ciekawi mnie czy jakieś radio przeprowadza transmisje
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zajdź na ziemie.. my graliśmy z amatorami z San Marino, na których tle cała drużyna grała na kosmicznym poziomie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Młoda Wisła pokonała poznańskie słowiki 1:0 po golu Sebastiana Janika. Oby pierwsza drużyna powtórzyła ten wynik w jutrzejszym meczu czego sobie i Wam życzę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
stawiam chyba u bukmachera na naszych jutro
![]() myślę, że nie przegramy .
Ostatnio edytowane przez jurukuru : 04.04.2009 o godz. 14:40.
![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Im bliżej tego meczu tym coraz bardziej czuje ze wygramy ! Co nie bedzie niespodzianką,lecz zwyciestwem dobra nad złem
![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
sorki za wtrącenie ale nie wiecie może jak nazywa się ten film nakręcony o chuliganach Wisły przez chyba discovery
![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Chodzi Ci prawdopodobnie o "wojny na stadionach" czy jakos tak- to była cala seria w ogóle o różnych państwach i wojnach miedzy kibicami...
Panowie popatrzmy- my zagramy bez 3 swoich podstawowych zawodników w tym meczu a i tak sklad możemy scalić silny- za to Lech bez Stilica-Arboledy-Lewandowskiego pewnie ciułał by pkty w środku tabeli. Oni w ogóle nie mają ławki!! Oby sie potwierdziły prognozy o Murawskim, Rengifo i Wojtkowiaku a zajedziemy ich kondycyjnie!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Tylko Wisła !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
ale panowie i panie.
Musimy Wygrać.! Wisła to My.! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
a co było takiego "aahhh" w drugiej połowie w derbach?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeszcze trzy bramki. No chyba, ze był remis to przepraszam.
![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
jutro w Provinz Posen krwawa niedziela. wracamy z tarczą.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie no w sumie fatalnie nasi zagrali drugą połowę Derbów. Zdobyli zaledwie cztery bramki, w tym jedną prawie ze spalonego, przy innej zachowali się nie fair, bo Diaz leżał na boisku, przy kolejnej zaś Pasiasty przewrócił się przed piłką, a Małecki posłał łatwym strzałem piłkę do siatki, przy czwartej z kolei też na upartego można się dopatrzeć ofsajdu. Do tego praktycznie nie schodziliśmy z połowy Cracovii, gdyż postanowili oni bronić korzystnego wyniku - taka strategia - "gramy z kontry". No i przecież jakby tak Nowak strzelił na 2:1 to wtedy byśmy się nie podnieśli, a gdyby nie gol Sobolewskiego zaraz na początku to kto wie, jak to się w ogóle mogło potoczyć...
****a. Jak można coś takiego powiedzieć? :/ Druga połowa Derbów to śmiem powiedzieć była najlepsza część meczu od potyczki z Beitarem w Krakowie. To była Wisła rodem z jesieni 2007, a ty masz czelność jeszcze coś krytykować? |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
na tym meczu sezon sie nie konczy. niezleznie od wyniku trzeba grac dalej, a nawet powiem wiecej, kolejne mecze beda trudniejsze niz ten poznanski. padnie remis i dalej nic nie bedziemy wiedziec.
ps. Ar1234, sa goscie, ktorzy urodzili sie tylko po to, zeby lamentowac. niezaleznie od tego czy jest 4:1 dla nas w derbach czy 3:0 z piastem, zawsze cos nie gra. wspolczuje im. ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jeśli Mario zacznie grać w bramce za którą jest "kocioł" może być katastrofa. Trybuna na styl angielski, blisko, bez barierek. Może nie wytrzymać.
Lepiej żeby zaczynał na stronie spokojniejszej żeby z każdą minutą czuł się bardziej pewny, bo jak na wstępie zaczną go tyrać może być bardzo źle.. tego się przede wszystkim obawiam. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
![]()
"Wisła To My!! Lepsza Strona Błoń i Duma Tego miasta!!"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Czuję, że serce nam jutro nieraz zamrze, ale wierzę w sukces. ![]() Ps. 3rider - ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Co do Maria, to każdy strzał lecący w jego stronę będę oglądał ze strachem.
Jedyne co mnie ciekawi, kto wyjdzie obok Sobola - Jirsak czy Cantoro. Niby obydwaj bez formy, ale sądzę że lepszy C. Warto dać mu szanse, w końcu chyba nie zapomniał jak się gra w piłkę... Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mnie ciekawi jaka taktyke zastosuje Skorza.
Czekamy na nich , niech sie wystrzelaja i potem atakujemy na lekko przymęczonych, liczac przy tym ze nic nam za kolnierz nie wpadnie czy od razu z grubej rury napieramy liczac ze kondycyjnie to wytrzymamy Osobiscie uwazam,ze Skorza wie ze przy dzisiejszych wynikach przegrana BARDZO minimalizuje nasze szanse na Mistrza ,i z tego wiec wynika ze tego meczu napewno przynajmniej niechce przegrac. To zwiastuje mi raczej skomasowana obrone i liczenie na Boguskiego z przodu.Ale taka taktyka mzoe szybko pasc wystarczy ze Amika strzeli w pierwszych 10,15 minutach i po ptokach.Musimy wiec lczyc sie z wymiana ciosów ,i nastawic na twardą walke. Brakuje Pawła...ale musimy jakos dac sobie rade. Zapowiadaja sie wiec palpitacje serca ,no ale jakas zajawke w zyciu trzeba przeciez miec : D
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 04.04.2009 o godz. 23:59.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Miałem wielką przyjemność zamienić kilka słów z Rafałem Boguskim na temat starcia z Lechem.
Serdecznie zapraszam kibiców Wisły do lektury tego tekstu, którego kulisy znajdują się na moim blogu: http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Jak...ywiad8230.html Wracając do samego spotkania, Lech jest w dużo lepszej sytuacji niż Wisła, my gramy z nożem na gardle. Przegrywając musimy gonić aż 6 pukntów... "Cieszy" mnie kontuzja Murawskiego, którego nieobecność piekielnie osłabia drugą linie Lecha, a przecież to własnie pomocnicy w obu przegranych meczach zdominowali Wisłę. Pozdrawiam Gniazdowy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
||
Cytat:
3rider napisał(a):
--- Dzisiaj pewnie wp***dol, do kompletu porażka PP i będziemy mieć piękny bilans że Kuchenkami. podobnie jak ostatnio z Legią. no ale ja tylko sobie tak lamentuje, przecież dobrze jest. |
|||
|
|
Piknik
Offline |
|
|
Może to dziwnie zabrzmi, ale ja do tego meczu podchodzę spokojnie.
To nie my zostaliśmy namaszczeni przez media na Mistrza Polski, na drużynę grającą piękną i efektowną piłkę. Na drużynę, która ma awansować do Ligi Mistrzów. My przystępujemy do tego meczu bez Pawła Brożka i Marcelo, do tego z Diazem który niecałe dwa dni temu wrócił z eliminacyjnego meczu z Ameryki Południowej. Ja po zwykłej podróży z Brazylii jeden dzień byłem "do niczego", a Junior grał cały mecz! Prawda jest taka, że Lech jest zdecydowanym faworytem i ma wszystkie atuty po swojej stronie. Można liczyć na to, że nie udźwigną presji no i na to, że jednak stracili formę z meczów w PUEFA. Tak naprawdę nie mamy nic do stracenia i z takim nastawieniem trzeba podejść do tego spotkania. Walczyć na całego i liczyć na pełną pulę. Remis - choć honorowy - niczego nam nie da. Jedynie zwycięstwo daje realną szansę gry o MP. Jeśli nasi wygrają - co nie jest niemożliwe - to będzie miła niespodzianka. Remis - ok, choć sportowo niewiele daje. Porażka - wkalkulowana. Jedyne, czego bym nie chciał - to powtórka wyniku z Krakowa, czyli zdecydowanego zwycięstwa Kuchenek. PS. Franz strasznie asekuracyjny, mówi o tym że odpuszcza Puchar i nie zagra Rengifo - oczywiście to bzdury. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
CO do naszego ostatniego meczu z pyrami to wystarczy przypomniec sobie bramki zeby zrozumiec jakiego pechamielismy jak nam sie ten mecz nie ukladal. Niby 1-4 ale...
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...rot_meczu.html ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Bo jak na razie bez Pawła wyszedł nam mecz z Cracovią, ale czy bez Pawła mamy szanse w meczu z Lechem? Dla mnie to mecz gdzie mamy szanse co najwyżej na remis i nic więcej. Ale chętnie pomyliłbym się w tym względzie. Trzeba wierzyć, może się uda ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|