|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Czego ty chcesz ziomek? W meczu przeciwko Poloni wyszlo 5 Polakow w podstawie. Tak jak nie stać nas na Polakow którzy potrafią atakować tak nie stać nas na Hiszpanów którzy potrafią bronić. Ja nie mam nic przeciwko temu zeby przecinacy byli rodzimi a wirtuozi z jakiegos innego kraju. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Chelsea: Alonso i Azpilicueta Liverpool: Arbeloa, Moreno City: Laporte Ale dam ci paliwo - we Włoszech czy Francji chyba nie bylo żadnego! Tak w ogóle to my jesteśmy w tak ogórkowej lidze, że sama organizacja gry obronnej by wystarczyła. Niestety do tego jest potrzebny trener, a takiego nie było od dawna. Idealnym przykładem jest np. gra Carbo który notował mnóstwo odbiorów bazując głównie na ustawieniu, a nie fizyczności.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 02.01.2024 o godz. 18:18.
![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Czerwiec 2023:
Kiko Ramirez zamieszcza posty przy okazji 4 meczów hiszpańskiego klubu Castellon, którego trenerem jest nie kto inny jak... tak, tak - Albert Rude. Mamy nawet filmik na którym nagrany jest kataloński szkoleniowiec. 1: https://twitter.com/enkikos/status/1665404441103564804 2: https://twitter.com/enkikos/status/1667925903286980610 3: https://twitter.com/enkikos/status/1670491245330812929 4: https://twitter.com/enkikos/status/1672708013054984194 Grudzień 2023: Albert Rude zostaje trenerem Wisły Kraków. Wygląda na typowy wybór Kiko Ramireza, czyli znany mu trener, do tego wywodzący się i pracujący w tym samym regionie Hiszpanii co on (Katalonia/Walencja). A tu nagle wjeżdża Królewski i zaczyna swoje medialne show o sztucznej inteligencji, Big Data, algorytmach, światowych procesach, topowych klubach, innowacjach, nauce, blablabla, a ludzie to kupują i nagle z prostego wyboru trenera przez dyrektora sportowego, mamy trenera wybranego przez AI. Dziennikarze, wiadomo fajnie się będzie klikało, ale że jest aż tylu naiwnych co kupuje opowieść o trenerze z komputera, to trochę straszne i śmieszne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Królewski idzie va banque, jakieś algorytmy na pewno ma, bo to nie problem stworzyć program, który jakieś dane podsumuje i wybierze te wyniki, których się szukało. Jak mu wyjdzie wybór trenera, Wisła awansuje itd. Popieprzy dalej, że na wszystko ma algorytmy, to już ma gotowy produkt na sprzedaż dla naiwniaków
![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
"Królewski: Ile emocji, ile Big Data, ile DNA Wisły w wyborze Rude?"
https://www.youtube.com/watch?v=P1sLyHHDdKg |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() To najlepsze podsumowanie bajek Simone. Dobraliście się razem z mitomanem i manipulatorem Koalikiem oraz histerykiem Jaroo próbującym uwalać kandydaturę trenerów jeszcze zanim wsiądą do samolotu. Idealnie. Carbo to obecnie w każdym meczu lider odbiorów i odzyskania piłek na skutek gry ciałem w całej Wiśle, wygrywa najwięcej pojedynków jeden na jeden, co jakiś czas temu można było przeczytać nawet w jednym z artykułów prasowych. Każdy widzi ile ma odbiorów, wygranych starć, ale teraz się dowiadujemy, że nie bardzo wygląda w destrukcji. ![]() Długo nad tym myślałeś czy po prostu chlapnąłeś coś całkiem bez sensu, co Ci się wydaje, że potwierdza to, o czym piszesz? Czytam dalej... "Junca kryjący na radar". Aha. Tachi straszny opór, który nie potrafił wygrać rywalizacji. Otóż chciałbym Cię poinformować, że wygrywał ją i to na nie swojej pozycji, bo w drugiej linii, gdzie mieliśmy jeszcze dodatkowo Igbekeme. To, że nie grał na środku obrony było tylko całkowicie idiotyczną decyzją Sobolewskiego, który sobie coś upieprzył. Pod względem wyszkolenia na pewno w niczym nie ustępował zarówno Colleyowi czy Łasickiemu, bo pokazywał to gdy grał w drugiej linii.Pozostali wymienieni przeze mnie Hiszpanie też prezentowali się znacznie lepiej i potrafili więcej niż prezentuje dziś jakikolwiek inny polski obrońca lub defensywny pomocnik pierwszej ligi, na czele z Lionchem czy Velezem, nawet jeśli w swoim kraju uchodzili za bardzo słabych, to u nas dalej by wymiatali, szczególnie na poziomie pierwszej ligi. Ale oczywiście możesz zaklinać rzeczywistość, że byłoby inaczej i taki Łasicki czy Sapała jest od nich lepszy. Ale najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie, że Hiszpanie nie są znani ze szczelnej defensywy, na co dowodem miałyby być ich rzekomy brak w Premiership. ![]() Już Jagul Cię wyjaśnił, do listy nazwisk, które przypomniał dodam jeszcze chociażby Pique, który też grał w Anglii. Leszcz nieumiejący bronić, prawda? No faktycznie kurza stopa nie było żadnego. Takie jest właśnie Twoje postrzeganie świata i wartość przedstawionych poglądów. Zejdź ze swoich urojonych obłoków na Ziemię.W trzeciej lidze hiszpańskiej dziś można znaleźć zawodników, którzy będą przewyższać możliwościami i jakością gry prawie wszystko, co biega po naszych pierwszoligowych boiskach z polskim paszportem. Także w obronie. Skutków tej prawdy dla polskiego szrotu najbardziej się boicie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.01.2024 o godz. 09:25.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Agresywny Chomik napisał(a):
No i się zgadzam. Poczytaj za to co za brednie wypisuje tu Markus, on by najchętniej wystawił 11 Hiszpanów, na ławie miał kolejnych 7 i 4 w sztabie - bo by było profesjonalnie. Ja z nim polemizuje, ale chyba se dam siana, bo to chłop odklejka jest. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No napisz to wprost |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
Życzę wszystkim lodu i tego żebysmy mieli komu kibicować za rok. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.01.2024 o godz. 22:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Jak go Drozd ochrzcił "hiszpańskim Hyballą" to myślałem,że trochę na wyrost ale jak widać na twoim filmiku....no suty mogą być kręcone a pozycja Kmiecika w sztabie mocno zagrożona
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ma przygotowanie merytoryczne i plany na Wisłę, na rozwój jej poszczególnych zawodników i poprawę jakości gry, chyba że Królewski rzeczywiście kłamie mówiąc o tej 80-stronicowej analizie. Ale nie mam żadnych powodów zakładać, że w tej sprawie koloryzuje. Te rzekomo lepsze, a na pewno bardziej znane polskim kibicom opcje odmówiły Wiśle. Dziś dowiedzieliśmy się że zrobił to Papszun, wcześniej prasa informowała, że również Brosz nie garnie się na Reymonta. Nie sądzę, by w zasięgu Wisły był na przykład Skorża. Więc tak, jestem w stanie założyć, że na dzień dzisiejszy nie było lepszych opcji niż Rude. Na pewno nie uważam za taką opcję żadnego Moskala czy Niedźwiedzia, którzy zesztą być może też byli na tej mitycznej liście i zdążyli Królewskiemu odmówić. Nie masz o tym pojęcia i nie wiesz tego, więc przesądzanie, że na pewno w zasięgu byli inni, lepsi kandydaci jest śmieszne. Ufam w rozeznanie Kiko, który bynajmniej Sobolewskiego nigdy nie wybierał, bo już go tu zastał w roli pierwszego trenera, gdy przyszedł i którego potem zwolnić długi czas nie dawał Królewski, do czego zresztą dziś sam niedwuznacznie się przyznał. Dzisiejszy wybór na pewno był zupełnie innym wyborem niż ówczesny wybór Sobolewskiego, realizowany w inny sposób i w innych okolicznościach, dlatego mam pełne prawo zakładać, że tym razem efekt będzie zupełnie inny.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.01.2024 o godz. 20:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2023
Offline |
|
PS. Drużynę mamy przynajmniej w teorii znacznie droższą i lepszą niż konkurencja więc żaden cudotwórca potrzebny nie jest. Miejmy nadzieję, że ten „trenerski” debiut Kiko będzie jakościowy bliższy Carlitosowi niż Benito. W sumie nawet jak będzie średni to powinien ogarnąć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Ale napiszę: Pan Trener Mariusz Jop, który zrobił 9 punktów w 3 meczach, nie ma żadnego doświadczenia jako pierwszy trener na poziomie 1 ligi, 2 ligi a nawet 3 ligi. Dlatego byłem przeciwny by już teraz brał się za Wisłę. Jak widać nie tylko ja. Jest to nadal "młody trener" mimo tego, że w tym roku stuknie mu 46. I wolałem by sprawdził się przez kilka lat dowodząc rezerwami. Choć być może układ Rude-Jop da mu większego kopa w rozwoju jako trener ale to zobaczymy za kilka sezonów. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Z twarzy też przypomina Niemca. Dodatkowy atut. Oby ogarniał taktycznie tak jak Peter. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
W koncu troche ikry bedzie na stanowisku trenerskim
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Byle nie wyglądał/zachowywał się jak Ojrzyński podczas meczu i będzie dobrze.
![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie zesrał się ze strachu. Jest szansa że wytrzyma u nas trochę bez załamania psychicznego.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Byleby był przygotowany i spakowany do wyjazdu.
Jak dla mnie to wszystko jebnie z hukiem jak nie awansujemy na koniec sezonu. ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Online |
|
Póki co to nas czeka 5 tygodni lania wody i pieknych artykułów. Nie powiem, fajnie się czyta, co jednak nas Wiślaków nie powinno zmylić, bo peany można było też przeczytać czy to o Guli czy Hyballi. Liga wszystko zweryfikuje. A już na pewno plany trenera zweryfikują w większości bardzo ograniczeni zawodnicy. Jak Rude nic zdecydowanie nie zawali to powinny być baraże. Tak zresztą typuje w innym temacie. Przy czym liga im będzie dłużej trwała to powinno być też lepiej, bo w to że zawodnicy od strzała złapią zamysł trenera się nawet nie łudzę. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
6 punktów i 1 awans
![]() Statystyczne przypisywanie pucharom punktów jest nie do końca miarodajne, mecze kończone dogrywkami czy karnymi fałszują obraz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2016
Offline |
|
|
A kto by to czytał, Panie!?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
ciekawe jak wyglądała ta rozmowa mój typ: - Panie Papszun czy poprowadzi Pan Wisełkę ? - nie koniec rozmowy a może tak jak słynna rekrutacja Paolo Dyballi do kadry Polski ? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obawiam się, że w niektórych meczach nie będzie go na ławce rezerwowych.
https://youtu.be/ouFyyeLOY1U?t=39s |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Uważasz, że podstawowych słów po polsku do obrażania sędziego nauczy się w ciągu miesiąca?
![]() ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po angielsku będzie im cisnął, a zresztą w Polsce od jakiegoś czasu dają czerwone kartki trenerom za byle co.
edit A tak przy okazji, ktoś się orientuje w jakim stopniu Jop ogarnia język angielski?
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 03.01.2024 o godz. 23:50.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|