The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.01.2024, 18:05
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie prezentował odgórnego założenia, że mają grać Polacy. Kto w ogóle coś takiego proponował?

Balans 5 Hiszpanów w Realu jest całkiem OK, uważam, że u nas też powinno być z minimum 3-4 Polaków w składzie. A jeśli nie Polaków to kogoś zbliżonego do nas mentalnością, mogą to być Pepiki, Czesi czy nawet Ukraińcy - generalnie Słowianie. Taki Markusik twierdzi, że spoko by było mieć 11/11 Hiszpanów i nawet Ratona potrafi tu usprawiedliwiać Bo w końcu on taki profesjonalny i opalony (ch*j tam, że bronić nie potrafi).

Wg mnie sprawa jest prosta, 99% hiszpańskich graczy, którzy potrafią bronić i grać z tyłu wylądowało w Primera Division. Do nas przychodzą goście, którzy sobie do przodu fajnie kopią i póki idzie to idzie, a gdy się robi trudniejszy mecz to przychodzą ciężary. To są w większości grajki na dobrą pogodę od pykania gałeczki - i nie mam nic przeciwko temu. Tylko na tych gości od grania na pianinie ktoś musi pracować, więc w większości to powinni być Polacy, albo jakieś nacje dla których pierwszym odruchem nie jest pykanie gałeczki tylko zdrowy Drozdowski (;D) ZAPIERDZIEL.

Uważam, że odpowiedni balans pomiędzy pykaczami piłeczką w drużynie, a gośćmi od noszenia fortepianu powinien być zachowany. Może sobie Markusik wmawiać, że przecież Hiszpanie cudnie bronią - wolne żarty. Hiszpanie którzy umieją atakować jak i bronić nie gniją na 3 poziomie rozgrywkowym w Hiszpanii, tylko już dawno zostali wyhaczeni do Primera - bo umiejętność bronienia u Iberyjczyka to jest spora rzadkość. Balans i rozsądek w budowaniu drużyny przede wszystkim - a nie pójście na ilość i ładowaniu samych Hiszpanów do klubu, bo Kiko Atletico.

Czego ty chcesz ziomek? W meczu przeciwko Poloni wyszlo 5 Polakow w podstawie.

Tak jak nie stać nas na Polakow którzy potrafią atakować tak nie stać nas na Hiszpanów którzy potrafią bronić.
Ja nie mam nic przeciwko temu zeby przecinacy byli rodzimi a wirtuozi z jakiegos innego kraju.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.01.2024, 18:13

Ale czekaj zaraz zapodam konkretami Panie farmazon :

Ostatnie mecze najbardziej utytułowanych zespołów Premiership :

Liverpool w obronie : dwóch Anglików , Francuz, Holender
Arsenal w obronie : Anglik, Francuz, Brazylijczyk, Ukrainiec
Manchester City w obronie : Anglik, Szwajcar, Holender, Chorwat
Chelsea : Anglik, Brazylijczyk, Francuz, Francuz
United : Argentyńczyk, Francuz, Brazyliczyk, Nigeryjczyk

Powiedz mi, kogo ty jesteś w stanie z Hiszpańskich obrońców nie grających w La Liga (masz tą swoją nowomowę 8-)) wymienić z pamięci np. z Premiership?

Bo ja pamiętam Fabregasa (pomocnik), Silvę (pomocnik/napastnik), Torresa (napastnik), Alonso (pomocnik). Ba nawet pamiętam bramkarzy De Gee czy Reinę. Ale obrońcę No kurza stopa żadnego.
Ale przecież oni tacy fajni opaleni i profesjonalni, jak to tak, że ich najlepsza liga świata nie chce? Przecież tak dobrze bronią
Nie wiem po co podawać przykład Anglii ale tak na szybko:
Chelsea: Alonso i Azpilicueta
Liverpool: Arbeloa, Moreno
City: Laporte

Ale dam ci paliwo - we Włoszech czy Francji chyba nie bylo żadnego!

Tak w ogóle to my jesteśmy w tak ogórkowej lidze, że sama organizacja gry obronnej by wystarczyła. Niestety do tego jest potrzebny trener, a takiego nie było od dawna. Idealnym przykładem jest np. gra Carbo który notował mnóstwo odbiorów bazując głównie na ustawieniu, a nie fizyczności.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 02.01.2024 o godz. 18:18.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
sorino
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 02.01.2024, 18:51
Czerwiec 2023:

Kiko Ramirez zamieszcza posty przy okazji 4 meczów hiszpańskiego klubu Castellon, którego trenerem jest nie kto inny jak... tak, tak - Albert Rude. Mamy nawet filmik na którym nagrany jest kataloński szkoleniowiec.

1:
https://twitter.com/enkikos/status/1665404441103564804
2:
https://twitter.com/enkikos/status/1667925903286980610
3:
https://twitter.com/enkikos/status/1670491245330812929
4:
https://twitter.com/enkikos/status/1672708013054984194

Grudzień 2023:

Albert Rude zostaje trenerem Wisły Kraków.

Wygląda na typowy wybór Kiko Ramireza, czyli znany mu trener, do tego wywodzący się i pracujący w tym samym regionie Hiszpanii co on (Katalonia/Walencja).

A tu nagle wjeżdża Królewski i zaczyna swoje medialne show o sztucznej inteligencji, Big Data, algorytmach, światowych procesach, topowych klubach, innowacjach, nauce, blablabla, a ludzie to kupują i nagle z prostego wyboru trenera przez dyrektora sportowego, mamy trenera wybranego przez AI.

Dziennikarze, wiadomo fajnie się będzie klikało, ale że jest aż tylu naiwnych co kupuje opowieść o trenerze z komputera, to trochę straszne i śmieszne.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 02.01.2024, 19:11
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Mariusz Jop zbiera "joby" za to:
https://www.transfermarkt.pl/mariusz.../trainer/49255
Kod:
Zespół         Funkcja            Start                Koniec               Mecze  Średnia
Wisła Kraków - Asystent trenera   23/24 (29 gru 2023)   
Wisła Kraków - Tymczasowy trener  23/24 (3 gru 2023)   23/24 (29 gru 2023)   3     3,00
Wisła II     - Trener             23/24 (2 lip 2023)   23/24 (3 gru 2023)   18     2,50
Jagiellonia  - Asystent trenera   21/22 (15 cze 2022)  22/23 (4 kwi 2023)    -     0,00
Wisła Kraków - Asystent trenera   20/21 (14 maj 2021)  21/22 (13 lut 2022)   -     0,00
Polska U21   - Asystent trenera   20/21 (30 paź 2020)  21/22 (14 cze 2022)   -     0,00
Wisła II     - Trener             19/20 (27 lis 2019)  19/20 (30 cze 2020)   x     x,xx
Wisła Kraków - Asystent trenera   18/19 (1 lip 2018)   20/21 (31 lip 2020)   -     0,00
Wisła U19    - Trener             16/17 (9 wrz 2016)   17/18 (30 cze 2018)  54     1,70
transfermarkt nie ma nawet informacji o wynikach rezerw. Więc te z 2023 są z moich własnych notatek.
Dziękuję za garść statystyk. Czyli "joby" wynikają z faktu prowadzenia rezerw. Ok, czuje się mądrzejszy.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.01.2024, 19:13
Królewski idzie va banque, jakieś algorytmy na pewno ma, bo to nie problem stworzyć program, który jakieś dane podsumuje i wybierze te wyniki, których się szukało. Jak mu wyjdzie wybór trenera, Wisła awansuje itd. Popieprzy dalej, że na wszystko ma algorytmy, to już ma gotowy produkt na sprzedaż dla naiwniaków
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 02.01.2024, 19:19
"Królewski: Ile emocji, ile Big Data, ile DNA Wisły w wyborze Rude?"
https://www.youtube.com/watch?v=P1sLyHHDdKg
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 02.01.2024, 19:25
https://youtube.com/shorts/B9AOAlHyo...p88rTbdMa1UOzR
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2024, 20:08
Markus :

Tak - zarówno Carbo i Junca sobie radzą dużo lepiej z piłka przy nodze niż jak jej nie mają. Carbo jeszcze coś tam czasem w defensywie zagra, ale czy on się wyróżnia w lidze pod względem ilości przechwytów czy skoków pressingowych? No chyba nie bardzo.
Doczytałem do momentu, w którym pada stwierdzenie, że Carbo nie wyróżnia się pod względem ilości przechwytów. I już nie mam sił kontynuować dalej czytania, bo nie mogę przestać się śmiać.

To najlepsze podsumowanie bajek Simone. Dobraliście się razem z mitomanem i manipulatorem Koalikiem oraz histerykiem Jaroo próbującym uwalać kandydaturę trenerów jeszcze zanim wsiądą do samolotu. Idealnie.

Carbo to obecnie w każdym meczu lider odbiorów i odzyskania piłek na skutek gry ciałem w całej Wiśle, wygrywa najwięcej pojedynków jeden na jeden, co jakiś czas temu można było przeczytać nawet w jednym z artykułów prasowych. Każdy widzi ile ma odbiorów, wygranych starć, ale teraz się dowiadujemy, że nie bardzo wygląda w destrukcji.

Długo nad tym myślałeś czy po prostu chlapnąłeś coś całkiem bez sensu, co Ci się wydaje, że potwierdza to, o czym piszesz?

Czytam dalej... "Junca kryjący na radar". Aha. I dlatego był wiosną jednym z najlepszych lewych obrońców ligi, bardzo ładnie powstrzymującym również w indywidualnych pojedynkach przeciwników na skrzydle. Przed kontuzją Szot mógł mu buty nosić, co najlepiej było można zobaczyć podczas meczu z Ruchem, kiedy Hiszpana zabrakło.

Tachi straszny opór, który nie potrafił wygrać rywalizacji. Otóż chciałbym Cię poinformować, że wygrywał ją i to na nie swojej pozycji, bo w drugiej linii, gdzie mieliśmy jeszcze dodatkowo Igbekeme. To, że nie grał na środku obrony było tylko całkowicie idiotyczną decyzją Sobolewskiego, który sobie coś upieprzył. Pod względem wyszkolenia na pewno w niczym nie ustępował zarówno Colleyowi czy Łasickiemu, bo pokazywał to gdy grał w drugiej linii.

Pozostali wymienieni przeze mnie Hiszpanie też prezentowali się znacznie lepiej i potrafili więcej niż prezentuje dziś jakikolwiek inny polski obrońca lub defensywny pomocnik pierwszej ligi, na czele z Lionchem czy Velezem, nawet jeśli w swoim kraju uchodzili za bardzo słabych, to u nas dalej by wymiatali, szczególnie na poziomie pierwszej ligi.

Ale oczywiście możesz zaklinać rzeczywistość, że byłoby inaczej i taki Łasicki czy Sapała jest od nich lepszy.

Ale najbardziej rozbawiło mnie stwierdzenie, że Hiszpanie nie są znani ze szczelnej defensywy, na co dowodem miałyby być ich rzekomy brak w Premiership.

Już Jagul Cię wyjaśnił, do listy nazwisk, które przypomniał dodam jeszcze chociażby Pique, który też grał w Anglii. Leszcz nieumiejący bronić, prawda?

No faktycznie kurza stopa nie było żadnego. Takie jest właśnie Twoje postrzeganie świata i wartość przedstawionych poglądów. Zejdź ze swoich urojonych obłoków na Ziemię.

W trzeciej lidze hiszpańskiej dziś można znaleźć zawodników, którzy będą przewyższać możliwościami i jakością gry prawie wszystko, co biega po naszych pierwszoligowych boiskach z polskim paszportem. Także w obronie. Skutków tej prawdy dla polskiego szrotu najbardziej się boicie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 03.01.2024 o godz. 09:25.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.01.2024, 20:14
Agresywny Chomik napisał(a):

Czego ty chcesz ziomek? W meczu przeciwko Poloni wyszlo 5 Polakow w podstawie.

Tak jak nie stać nas na Polakow którzy potrafią atakować tak nie stać nas na Hiszpanów którzy potrafią bronić.
Ja nie mam nic przeciwko temu zeby przecinacy byli rodzimi a wirtuozi z jakiegos innego kraju.

No i się zgadzam.

Poczytaj za to co za brednie wypisuje tu Markus, on by najchętniej wystawił 11 Hiszpanów, na ławie miał kolejnych 7 i 4 w sztabie - bo by było profesjonalnie.

Ja z nim polemizuje, ale chyba se dam siana, bo to chłop odklejka jest.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.01.2024, 20:23
Poczytaj za to co za brednie wypisuje tu Markus, on by najchętniej wystawił 11 Hiszpanów, na ławie miał kolejnych 7 i 4 w sztabie - bo by było profesjonalnie.
Jeśli ta 11-stka na swoich pozycjach byłaby lepsza od każdego innego dostępnego polskiego zawodnika i porównywalna cenowo, to dlaczego klub miałby ich nie kontraktować, tylko płacić pieniądze i wystawiać gorsze polskie produkty? Klub ma ładować do składu gorszych piłkarzy zamiast lepszych tylko dlatego, że mają polski paszport?

No napisz to wprost
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 02.01.2024, 20:28
No i się zgadzam.

Ja z nim polemizuje, ale chyba se dam siana, bo to chłop odklejka jest.
Myśle ze przesadzasz, napewno Markus nir chce 30 Hiszpanow (łącznie ze sztabem) natomiast chce zeby w Wiśle grali najlepsi mozliwi zawodnicy.

Życzę wszystkim lodu i tego żebysmy mieli komu kibicować za rok.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.01.2024, 20:30
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Myśle ze przesadzasz, napewno Markus nir chce 30 Hiszpanow (łącznie ze sztabem) natomiast chce zeby w Wiśle grali najlepsi mozliwi zawodnicy.
Dokładnie tak. I wzajemnie, również życzę Ci spokojnego, radosnego i pełnego pięknych chwil roku, z dużym bogactwem tych, których będzie dostarczać nam wszystkim Wisełka
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.01.2024 o godz. 22:00.
Odpowiedz cytując
krysztal
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 02.01.2024, 20:49
Jak go Drozd ochrzcił "hiszpańskim Hyballą" to myślałem,że trochę na wyrost ale jak widać na twoim filmiku....no suty mogą być kręcone a pozycja Kmiecika w sztabie mocno zagrożona
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 02.01.2024, 20:53
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Markus, jak można nie mieć lepszych opcji do wyboru niż gościu, który w trenerce ma same porażki? W tym najwazniejsze, porażki w play offach?

Jak mozesz ufać tym co go wybierali, skoro ci sami ludzie uważają, ze Sobolewski nie był do zwolnienia i że wykonywał w klubie kawał świetnej pracy? I dodatkowo broniły go algorytmy?
W trenerce Rude ma na koncie udaną pracę z wieloma znanymi na świecie zawodnikami, współpracę ze znanymi w Ameryce Południowej szkoleniowcami, prowadzenie drużyn, których poziomu gry nie obniżył, wiele pochwał od samych zawodników, a nawet założenie szkoły trenerów, do której uczęszczali i o której w superlatywach wypowiadali się nawet polscy szkoleniowcy w rodzaju tych pracujących dziś w Stali Rzeszów.

Ma przygotowanie merytoryczne i plany na Wisłę, na rozwój jej poszczególnych zawodników i poprawę jakości gry, chyba że Królewski rzeczywiście kłamie mówiąc o tej 80-stronicowej analizie. Ale nie mam żadnych powodów zakładać, że w tej sprawie koloryzuje.

Te rzekomo lepsze, a na pewno bardziej znane polskim kibicom opcje odmówiły Wiśle. Dziś dowiedzieliśmy się że zrobił to Papszun, wcześniej prasa informowała, że również Brosz nie garnie się na Reymonta. Nie sądzę, by w zasięgu Wisły był na przykład Skorża.

Więc tak, jestem w stanie założyć, że na dzień dzisiejszy nie było lepszych opcji niż Rude. Na pewno nie uważam za taką opcję żadnego Moskala czy Niedźwiedzia, którzy zesztą być może też byli na tej mitycznej liście i zdążyli Królewskiemu odmówić. Nie masz o tym pojęcia i nie wiesz tego, więc przesądzanie, że na pewno w zasięgu byli inni, lepsi kandydaci jest śmieszne.

Ufam w rozeznanie Kiko, który bynajmniej Sobolewskiego nigdy nie wybierał, bo już go tu zastał w roli pierwszego trenera, gdy przyszedł i którego potem zwolnić długi czas nie dawał Królewski, do czego zresztą dziś sam niedwuznacznie się przyznał. Dzisiejszy wybór na pewno był zupełnie innym wyborem niż ówczesny wybór Sobolewskiego, realizowany w inny sposób i w innych okolicznościach, dlatego mam pełne prawo zakładać, że tym razem efekt będzie zupełnie inny.
Ostatnio edytowane przez Markus : 02.01.2024 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 02.01.2024, 21:27
sorino napisał(a):Wyświetl post
Dziennikarze, wiadomo fajnie się będzie klikało, ale że jest aż tylu naiwnych co kupuje opowieść o trenerze z komputera, to trochę straszne i śmieszne.
Czytam forum od paru dni i to jest jeszcze lepszy cyrk niż myślałem że będzie. W przypadku niektórych „analityków z forum” aż trudno uwierzyć, że można tak bezkrytycznie łykać te wszystkie bajki. Zawsze robiłem założenie, że jak ktoś np. zajmuje się matematyką czy statystyką to jakiś minimalny poziom łączności z rzeczywistością zachowuje. Ale tutaj jest kliku dla których określenie „inteligentny inaczej” to mocne niedomówienie.

PS. Drużynę mamy przynajmniej w teorii znacznie droższą i lepszą niż konkurencja więc żaden cudotwórca potrzebny nie jest. Miejmy nadzieję, że ten „trenerski” debiut Kiko będzie jakościowy bliższy Carlitosowi niż Benito. W sumie nawet jak będzie średni to powinien ogarnąć.
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 02.01.2024, 21:34
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Dziękuję za garść statystyk. Czyli "joby" wynikają z faktu prowadzenia rezerw. Ok, czuje się mądrzejszy.
Bich please ... czepiasz się słówek ...
Ale napiszę:
Pan Trener Mariusz Jop, który zrobił 9 punktów w 3 meczach, nie ma żadnego doświadczenia jako pierwszy trener na poziomie 1 ligi, 2 ligi a nawet 3 ligi. Dlatego byłem przeciwny by już teraz brał się za Wisłę.
Jak widać nie tylko ja.

Jest to nadal "młody trener" mimo tego, że w tym roku stuknie mu 46. I wolałem by sprawdził się przez kilka lat dowodząc rezerwami. Choć być może układ Rude-Jop da mu większego kopa w rozwoju jako trener ale to zobaczymy za kilka sezonów.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2024, 21:55
krysztal napisał(a):Wyświetl post
Jak go Drozd ochrzcił "hiszpańskim Hyballą" to myślałem,że trochę na wyrost ale jak widać na twoim filmiku....no suty mogą być kręcone a pozycja Kmiecika w sztabie mocno zagrożona
I dobrze!
Z twarzy też przypomina Niemca.
Dodatkowy atut. Oby ogarniał taktycznie tak jak Peter.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 02.01.2024, 22:02
W koncu troche ikry bedzie na stanowisku trenerskim
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.01.2024, 22:05
Byle nie wyglądał/zachowywał się jak Ojrzyński podczas meczu i będzie dobrze.

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.01.2024, 23:06
leszekpw napisał(a):Wyświetl post
W koncu troche ikry bedzie na stanowisku trenerskim
Nie zesrał się ze strachu. Jest szansa że wytrzyma u nas trochę bez załamania psychicznego.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 03.01.2024, 06:57
Bich please ... czepiasz się słówek ...
Ale napiszę:
Pan Trener Mariusz Jop, który zrobił 9 punktów w 3 meczach, nie ma żadnego doświadczenia jako pierwszy trener na poziomie 1 ligi, 2 ligi a nawet 3 ligi. Dlatego byłem przeciwny by już teraz brał się za Wisłę.
Jak widać nie tylko ja.

Jest to nadal "młody trener" mimo tego, że w tym roku stuknie mu 46. I wolałem by sprawdził się przez kilka lat dowodząc rezerwami. Choć być może układ Rude-Jop da mu większego kopa w rozwoju jako trener ale to zobaczymy za kilka sezonów.
Ale ja się z tym zgadzam, o czym z resztą wcześniej pisałem. Nawiązałem natomiast do któregoś z przedmówców, który jakoś negatywnie określił Jopa, co wg mnie nie ma żadnego uzasadnienia, bo na ta chwilę nic nie zepsuł.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 03.01.2024, 09:34
Byleby był przygotowany i spakowany do wyjazdu.
Jak dla mnie to wszystko jebnie z hukiem jak nie awansujemy na koniec sezonu.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 03.01.2024, 11:36
Markus napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak. I wzajemnie, również życzę Ci spokojnego, radosnego i pełnego pięknych chwil roku, z dużym bogactwem tych, których będzie dostarczać nam wszystkim Wisełka
Widzę że diametralne zmiany w Nowym Roku, tak trzymać

Póki co to nas czeka 5 tygodni lania wody i pieknych artykułów. Nie powiem, fajnie się czyta, co jednak nas Wiślaków nie powinno zmylić, bo peany można było też przeczytać czy to o Guli czy Hyballi. Liga wszystko zweryfikuje. A już na pewno plany trenera zweryfikują w większości bardzo ograniczeni zawodnicy.

Jak Rude nic zdecydowanie nie zawali to powinny być baraże. Tak zresztą typuje w innym temacie.

Przy czym liga im będzie dłużej trwała to powinno być też lepiej, bo w to że zawodnicy od strzała złapią zamysł trenera się nawet nie łudzę.
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.01.2024, 11:40
Pan Trener Mariusz Jop, który zrobił 9 punktów w 3 meczach
6 punktów i 1 awans

Statystyczne przypisywanie pucharom punktów jest nie do końca miarodajne, mecze kończone dogrywkami czy karnymi fałszują obraz.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 03.01.2024, 14:35
MaLk napisał(a):Wyświetl post
I cała misterna opowieść o hiper nowoczesnym sztucznie inteligentnym klubie data-driven, w którym o wszystkim decyduje nauka poszła się... po jednym wpisie Serka
Tyle, że to zakomunikował JK na grupie Socios, w jednym z komentarzy
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 03.01.2024, 15:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że to zakomunikował JK na grupie Socios, w jednym z komentarzy
A kto by to czytał, Panie!?
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 03.01.2024, 15:53
Markus napisał(a):Wyświetl post
W dzisiejszym wywiadzie z Kołtoniem Królewski potwierdził, że były prowadzone z rozmowy z Papszunem.
wywiady z Królewskim można już czytać chyba tylko dla beki, chociaż ostatnio i na to brakuje czasu

ciekawe jak wyglądała ta rozmowa mój typ:

- Panie Papszun czy poprowadzi Pan Wisełkę ?
- nie

koniec rozmowy

a może tak jak słynna rekrutacja Paolo Dyballi do kadry Polski ?
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 03.01.2024, 16:49
Obawiam się, że w niektórych meczach nie będzie go na ławce rezerwowych.
https://youtu.be/ouFyyeLOY1U?t=39s
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 03.01.2024, 21:05
Uważasz, że podstawowych słów po polsku do obrażania sędziego nauczy się w ciągu miesiąca?
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
Kris Dee
Senior Member

Stary 03.01.2024, 23:27
Po angielsku będzie im cisnął, a zresztą w Polsce od jakiegoś czasu dają czerwone kartki trenerom za byle co.
edit
A tak przy okazji, ktoś się orientuje w jakim stopniu Jop ogarnia język angielski?
Ostatnio edytowane przez Kris Dee : 03.01.2024 o godz. 23:50.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów