The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.04.2012, 18:07
Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.04.2012, 18:14
markowywislak napisał(a):Wyświetl post
można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze.

Niestety to jeszcze nie tak pewne..
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.04.2012, 18:22
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.
zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
ruthless06
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 23.04.2012, 18:26
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
zielony stolik i tak im raczej nie pomoże, w przypadku nieprzyznania licencji dajmy na to Widzewowi, spada miejsce 15 i 16 plus widzew a awansuje 3 zespół pierwszej ligii
Zapodaj przepisem.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.04.2012, 18:33
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post

Gow... prawda nie wiesz nie pisz glupot...
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.04.2012, 18:36
ruthless06 napisał(a):Wyświetl post
Zapodaj przepisem.
http://ekstraklasa.org/pliki/rozgryw..._2011-2012.doc

Art. 2
2.1 W rozgrywkach Ekstraklasy nie mogą występować drużyny klubu, które decyzją właściwych organów PZPN nie otrzymały licencji na występowanie w Ekstraklasie w sezonie 2011/2012 lub nie spełniają wymogów, określonych w art. 15 ustawy o sporcie.

2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2011/2012 został sklasyfikowany na 15 miejscu.

2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2011/2012 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu.

2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby:
licencji nie otrzymały trzy kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 klub I ligi,
• licencji nie otrzymały cztery kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 i 4 klub I ligi itd.

2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym.

2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności:

a. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 3 miejsce w I lidze,
b. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 4 miejsce w I lidze itd.

2.7 Zasady przyznawania licencji drużynom występującym w Ekstraklasie reguluje odrębna uchwała Zarządu PZPN.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.04.2012, 18:55
To, co odpieprza ŁKS i jej bramkarz, to... zastanawiam się, jak takie stworzenia mogą grać w EKSTRAKLASIE !? YAFUD
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 23.04.2012, 19:42
Sorry mea culpa Orange Sport mnie w błąd wprowadził
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.04.2012, 20:05
Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję

edit: to do dupy
Ostatnio edytowane przez Kocur : 23.04.2012 o godz. 20:37.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
matt_1906
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.04.2012, 20:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Według tego co matt napisał - parchy lecą nawet jak licencji nie dostanie ŁKS, Ruch, Widzew czy 5 innych drużyn - po prostu z 1 ligi wejdzie więcej - albo ja już nic nie kapuję
no właśnie nie, jeżeli licencji nie dostanie jedna drużyna która nie jest na jednym z dwóch spadkowych miejsc to utrzymuje się przedostatnia drużyna, jeżeli licencji nie dostaną załóżmy Widzew i Ruch to zostaną i ŁKS i Cracovia. 3 drużyna I ligi wejdzie tylko w przypadku jeżeli licencji nie otrzymają 3 drużyny ekstraklasy.
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2012, 20:48
Spójrzmy prawdzie w oczy. Cholera wie, jak to jest! Coś po skandalu z ŁKS-em i żydami w roli głównej majstrowali przy przepisach dotyczących licencji, ale tak namieszali, że teraz nic nie wiadomo. Lepiej nie ryzykować i dać im solidny cios w ryja na pożegnanie za tydzień.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.04.2012, 22:58
Czyli co jak Legia zdobedzie majstra to media i gazety beda rozpisywały sie o beznadziejnym stylu, ,a wiec o tym ze na ten tytul nie zasluguje,ze z dupy on wziety?

pytam bo jest to sytuacja analogiczna do zeszlorocznej kiedy My go zdobylismy

ale w gazetach cisza
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.04.2012, 23:11
Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu. Gdyby nie straty z jesieni, gdy zespół był rozbity po wyprzedaży obrony i olewka pod koniec sezonu to nasz dorobek punktowy byłby całkiem przyzwoity.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.04.2012, 07:26
Czyżby poniedziałkowe derby nie były ostatnimi w najbliższych latach?

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 24.04.2012, 07:30
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

A ktoś się łudzi, że nie zobaczymy ich w przyszłym roku w eklasie? Ja powiedziałem - mogę się założyć z każdym, że za rok znó będą derby. Nie wiem z kim (z Niecieczą? z Groclinem) ale wiem na pewno że na Kałuży nas będą podejmować.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2012, 08:04
Filipiak sobie normalnie kpi z wszystkich takim postepowaniem - takie cos powinno byc tępione. Mam nadzieje, ze sie w Niecieczy nie zgodzą - w koncu z tego co bylo niedawno w mediach beda sie starali o to, by moc wystepowac na stadionie Hutnika.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.04.2012, 12:38
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Nie no, wybacz, ale w porównaniu do tegorocznego mistrza, to my rok temu tytuł wywalczyliśmy w pięknym stylu.
hehe, coś w tym jest - tak sobie zaglądnąłem do statystyk i na wiosne już teraz mieliśmy mistrza, z bilansem 8-2-2.
Dziś najbliższa tytułowi Legia na 3 mecze przed końcem ma wiosenny bilans 4-4-2
Gdzie nie pisze tego by się podniecać tym(bo nie ma czym) czy dyskredytować Warszawiaków, ale jak Legia zdobędzie ten tytuł, to w jeszcze słabszym stylu niż my rok temu.

Teoretycznie wszystko się powinno rozstrzygnąć w przed ostatniej kolejce, jeśli oczywiście w tej się nikt nie potknie(bardziej obstawiał bym Ruch bo ŁKS nie odpuści a Jaga na wyjazdach to koszmar)

Natomiast co cieszy, to to ,że choć ciężko podejrzewać ligę o 100% czystość, to jednak w porównaniu z tym co było to niebo a ziemia.Skończyły się wielkie serie gdzie grając chujnie i tak się wygrywało bo albo sędzia drukował albo (częściej) przeciwnik się podkładał.
Kilka lat temu to taki mecz parchy-Widzew to 100% jedynka - dziś 'walka' o utrzymanie to faktycznie wygląda jak walka o to kto chce spaść
Mistrza też 'nie ma komu'
Ruch się trochę zaciął, Legia gra słabo a nawet Śląsk który gra tragicznie, ma jeszcze szanse na tytuł.

Matejas_ napisał(a):Wyświetl post

Jestem za - wtedy ich kurestwo sięgnęło by szczytu, choć wydaje się że większe i tak być nie może.

ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.04.2012 o godz. 13:49.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 24.04.2012, 12:53
A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2012, 13:29
studio napisał(a):Wyświetl post
A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?
Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.04.2012, 13:35
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Choćby dla samej satysfakcji że wygrało się bo się było na prawdę dobrym a nie dlatego że reszta była jeszcze bardziej chujowa.
Zresztą tzw styl(nie mylić z efektowną grą)to jedyny klucz do sukcesu, choćby w Europie - nie da się grać chujowo i osiągać sukcesów w pucharach.
Tak więc taka sytuacja jaka jest, nie wróży niczego dobrego jeśli chodzi o europejskie puchary..gdzie mnie to zbytnio nie martwi bo Wisły w pucharach nie będzie.
o czym my rozmawiamy ?

Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy.
Wygrywa lige ten kto jest na 1 miejscu, styl jakim to zdobędzie jest chuja warty bo nie przekłada sie na nic.Tak jak gra sie w pucharach nie gra sie w lidze co pokazała m.in Legia gdzie prezentowała futbol jakiego w ekstraklasie zaprezentować nie może.
Wiec nostradamusy od stylu, ja wiem ze boli ze kur** zostną MP ale sytuacja analogiczna jak rok temu gdzie Legionisci pisali ze liga dno i bez stylu a my odwrotnie.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 24.04.2012, 13:41
O stylu nikt dzien po sezonie juz nie bedzie pamietal, Tytul bedzie pamietany juz zawsze.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 24.04.2012, 15:02
Jeszcze gdyby pilkarze utrzymywali dlugo poziom sportowy to bym uwierzyl w "styl" ale oni dzien po sezonie sprawdzaja tylko stan konta i gdzie fajne dupeczki na plazach sie czaja. A czy to czasem w ostatnim sezonie gdzie wg 1q2 byj ch*jowy styl to nie byliscie najblizej LM ?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2012, 16:11
szprotson napisał(a):Wyświetl post
o czym my rozmawiamy ?

Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy.
.
No właśnie, o czym rozmawiamy?
Bo gdzie ja napisałem że byliśmy dobrzy? - napisałem tylko że wywalczyliśmy go szybciej i osiągaliśmy lepsze wyniki - to są fakty z którymi nie można dyskutować - natomiast to że gra wyglądała przeciętnie to oczywiste, tak samo analogia między poprzednim a obecnym sezonem jest oczywista, choć nie w 100%.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 24.04.2012, 16:24
Nie czarujmy się i nie pitolmy o kompleksach - po prostu ból,że mistrza zdobędą mendy. Wolalbym ten tytuł niż gadka o tym, że liga to dno.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.04.2012, 17:14
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
(...)
Za to w temacie pucharów, 4 miejsce powinno dać puchary, bo finał PP to Legia-Ruch.

Amica
Mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich - wygrana w Poznaniu, remis w Krakowie.
W pozostałych 3 kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Lech Poznań- Podbeskidzie Bielsko-Biała
30. Widzew Łódź- Lech Poznań

Jak Polonia coś ugra i Podbeskidzie sprawi niespodziankę ...

Korona
Niestety, mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich,(...)
28. PGE GKS Bełchatów- Korona Kielce
29. Korona Kielce- Widzew Łódź
30. Legia Warszawa- Korona Kielce

Polonia
Mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich – 1:1 w Warszawie, 0:1 w Krakowie
W pozostałych kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Polonia Warszawa- KGHM Zagłębie Lubin
30. Podbeskidzie Bielsko-Biała- Polonia Warszawa

czyli remis w Poznaniu i wtopa w Bielsku.

Sumując, musimy kibicować Podbeskidziu ...
UPDATE:
"Z kronikarskiego obowiązku ..."

Korona wygrała w Łodzi, więc niestety w 3 meczach może zdobyć tylko 3 punkty. Jak dojdzie do 49 to niestety nie będzie do przeskoczenia.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2026/27
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
ziz99
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 24.04.2012, 18:46
Szczepłek dosadnie m.in. o "magikach" z PMSz i Skorży.

http://www.rp.pl/artykul/159563,8650...widac.html?p=1

Poziom ligi jest coraz bardziej żenujący. W dodatku sytuacja ekonomiczna czołowych klubów jest nieustabilizowana. Nie wiem jak ma wyglądać walka o LM, ktokolwiek nie wygra. A żeby było ciekawiej, to wartość rynkowa każdego z czołowych polskich klubów niemal dwukrotnie przekracza wartość APOEL-u...
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.04.2012, 19:06
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Jestem za - wtedy ich kurestwo sięgnęło by szczytu, choć wydaje się że większe i tak być nie może.

ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były
To byłoby lepsze niż ich spadek. Na wieki wieków byliby już dla nas Termalicą bądź Niecieczą. Beka byłaby znacznie większa niż z Amicy. Dodatkowo na derby Krakowa musielibyśmy czekać aż do awansu Hutnika. Derby z Termalicą to byłyby co najwyżej derby Małopolski.

A po dzisiejszym PP o miszcza dla Legii jestem spokojny. Złapią pewnie wiatr w żagle jak w ubiegłym roku. Niezłe osiągnięcie. Dublecik. Od 2003 roku tego chyba nie było.
:/
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 24.04.2012, 23:42
ziz99 napisał(a):Wyświetl post
. A żeby było ciekawiej, to wartość rynkowa każdego z czołowych polskich klubów niemal dwukrotnie przekracza wartość APOEL-u...
Jedynie wartość wg tr.de - rynkowa wartość zawodników Apoelu jest znacznie większa niż naszych
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.04.2012, 05:54
kreseq napisał(a):Wyświetl post
O stylu nikt dzien po sezonie juz nie bedzie pamietal, Tytul bedzie pamietany juz zawsze.
Mistrzem będzie kolego Ruch...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 25.04.2012, 06:02
http://www.youtube.com/watch?v=Nkcil4w_thU

Nie wiem w ogole po co te domysly, mozna powiedziec ze Legia - mistrz a my bez pucharow. IMO mozna sie jeszcze ekscytowac tym kto zagra w LE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów