|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Legia Warszawa nie zasługuje na mistrzostwo choć pewnie je zdobędzie. Życzę z całego serca Ruchowi żeby ich wyprzedził.
Rok temu byliśmy lepsi. Fajnie że Skorżę przedłużyli. To jednak trenerzyna nie trener. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja Śląskowi z całego serca życzę. Legia,Ruch czy Amica- co to za różnica.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ale Śląsk jest chyba jeszcze gorszy od nas. Na mistrza szans absolutnie nie mają. Już lepiej niech Lechia z nimi wygra, utrzyma się i pozbawi Starozakonnych złudzeń.
![]()
:/
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Po dzisiejszej wtopie Legii,Śląsk pewno jutro zwietrzy szanse i nie da wygrać :/ . Z jednej strony nie wypada WKSowi nie życzyć Mistrza z drugiej szkoda Lechii a przede wszystkim wygrana Lechii pogrąża Parchovie..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Ruch ma najłatwiejsze mecze...
28 kolejka Ruch Chorzów - : - ŁKS Łódź Śląsk Wrocław - : - Zagłębie Lubin Legia Warszawa - : - Jagiellonia Białystok 29 kolejka Lechia Gdańsk - : - Legia Warszawa Śląsk Wrocław - : - Jagiellonia Białystok Cracovia Kraków - : - Ruch Chorzów 30 kolejka Ruch Chorzów - : - Lechia Gdańsk Legia Warszawa - : - Korona Kielce Wisła Kraków - : - Śląsk Wrocław Ruch 3 mecze ze strefą spadkową, Legia ciężki mecz z Kielcami i być może my się im postawimy... dziś zagrali fatalnie. Śląsk natomiast ma Wisłę i Zagłębie które w tej rundzie mogłoby walczyć o Puchary... kto wie... ja bym powiedział że Ruch ugra 9 a Legia i Śląsk po 7 pktów... w takim wypadku mistrza zdobędzie Ruch... zapowiada się kilka farfocli sędziów w 30 kolejce. Tylko czy dla Elki ? Przykro to mówić ale dla dobra wszystkich Lechia jutro pokona Śląsk :( 1:0 po farfoclu Dawidowskiego :( ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Właśnie z tymi którzy grają o życie jest najgorzej pod koniec się spotykać. Może i marni, ale będą walczyć jak dzikie świnie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
W kontekscie naszego wejscia do pucharow rzutem na taśmę to musimy wygrać dwa najbliższe mecz i liczyć, że Sląsk nie ugra więcej niż 3 punkty w swoich trzech spotkaniach - u siebie byśmy ich puknęli w ostatnim meczu ale niestety mają Jagiellonie w przedostatniej kolejce :/
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Nasze panienki usilnie chca by slowa Macka "Liga bedzie ciekawsza" nie stracily na wartosci
![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
I co panowie legionisci ? Jak pisałem ze mistrza nie będzie? Co do ruchu to może i gra z drużynami o utrzymanie ale np jak będzie grał za 2 kolejki z Cracovia to ona może być pewna spadku a Lechia w ostatniej pewna utrzymania.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Forma czołówki jeszcze mniej stabilna niż przed rokiem (z wyj. Ruchu i ostatnio Amiki), a mimo to my tylko na 7 miejscu. Co za ch...wka:/
Mimo wszystko wydaje mi się, że mistrzostwo dla L. Tylko że dzisiejszy skład w kontekście el.LM ubogi. Inni mają zresztą jeszcze gorzej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Najważniejsze ,żeby dzisiaj w Gdańsku nie było remisu. Wygra Lechia będzie dobrze,wygra WKS będzie dobrze, remis to porażka dla obu ekip
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Mam nadzieję że za tydzień znowu będą łzy na Łazienkowskiej bo przyjeżdża Franek łowca bramek.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
Watpię. Ruch ma łatwiejszy terminarz, a my jesteśmy ewidentnie bez formy. Nagle wizja skończenia sezonu bez dubletu, bez nawet jednego trofeum stała się bardzo prawdopodobna. My 3 meczów nie wygramy na pewno. Ale 7 punktów może uda się wcisnąć. Trzeba więc liczyć, że albo Cracovia (o Boże) albo ŁKS coś tam Ruchowi urwą. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
0 22 nawet nie kracz z tą cracovią
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Prosty rachunek, trzeba wygrac wszystko do konca...i wydaje mi sie, ze za tydzien wszystko pozostanie bez zmian i zadecyduja 2 ostatnie kolejki. Warto tez przypomniec, ze Legia ma korzystny bilans i ze Slaskiem i z Ruchem. Ale i tak stawiam na Ruch, chociaz istnieje prawdopodobienstwo, ze ktoras z ekip walczaca o utrzymanie wygra. Koncowka ligi nie bedzie nudna, to mamy jak w banku. Za tydzien w dodatku mecz o udzial w europejskich pucharach, tzn. Polonia vs Lech. Slask odpada ze wzgledu na terminarz i na forme.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Skoro mistrza nie będzie miał Śląsk, to mi osobiscie obojętne kto to zdobędzie.Ale chyba wolał bym Legię, bo Rucha to chyba nigdy w tych MP nie dogonimy.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Za to w temacie pucharów, 4 miejsce powinno dać puchary, bo finał PP to Legia-Ruch. Amica Mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich - wygrana w Poznaniu, remis w Krakowie. W pozostałych 3 kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty. 28. Lech Poznań- Polonia Warszawa 29. Lech Poznań- Podbeskidzie Bielsko-Biała 30. Widzew Łódź- Lech Poznań Jak Polonia coś ugra i Podbeskidzie sprawi niespodziankę ... Polonia Mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich – 1:1 w Warszawie, 0:1 w Krakowie W pozostałych kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty. 28. Lech Poznań- Polonia Warszawa 29. Polonia Warszawa- KGHM Zagłębie Lubin 30. Podbeskidzie Bielsko-Biała- Polonia Warszawa czyli remis w Poznaniu i wtopa w Bielsku. Korona Niestety, też mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich, więc w ostatnich 4 meczach nie powinna przekroczyć 6 punktów. 27. Łódzki Klub Sportowy- Korona Kielce 28. PGE GKS Bełchatów- Korona Kielce 29. Korona Kielce- Widzew Łódź 30. Legia Warszawa- Korona Kielce czyli wpadka jutro w Łodzi i w Warszawie. Sumując, musimy kibicować Podbeskidziu ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.04.2012 o godz. 20:35.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
Bardzo ciekawe jest podobne pytanie: kiedy tracimy matematyczne szanse na mistrzostwo? 1. Legia zdobywa punkt 2. Ruch zdobywa punkt 3. Śląsk wygrywa mecz, bądź przegrywa poza meczem z nami jeszcze jeden mecz 4. Lech nie zdobywa 4 punktów do końca - zdobywa albo do 3, albo 5 i więcej 5. Polonia zdobywa 5 pkt 6. Korona zdobywa 7 pkt Mimo, że mistrzostwo byłoby cudem tysiąclecia to takie wyliczenia... poprawiają mi nieco nastrój po kiepskim sezonie. Po 27. kolejce Wisła zachowuje szanse na mistrzostwo. W poprzednim sezonie po 27. kolejce wszystko było już pozamiatane ; ) Ucieszy mnie, gdy mistrz będzie miał mniej niż 56 punktów. Mówiono w zeszłym sezonie, że to Wisła taka słaba była. Mistrz tego sezonu będzie miał maksymalnie 58 punktów. Warto również wspomnieć, że w momencie jak zagwarantowaliśmy sobie mistrzostwo mieliśmy szanse skończyć sezon z 62 punktami. Lepsze wyliczenia byłyby te dotyczące 4. miejsca, a nawet miejsca piątego. Dlaczego piątego? Nasza liga widziała już wiele. Po ostatnich zapowiedziach JW istnieje "groźba" wycofania się Polonii, a także istnieje możliwość, że Ruch nie dostanie licencji. Także widmo kłopotów finansowych Śląska sprawia, że nie jest pewne, czy 5. miejsce w lidze nie zagra w pucharach. Ta ostatnia możliwość mnie jednak osobiście martwi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ta liga jest strasznie drewniana - niektore mecze jak sie oglada to istna porazka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ale jakiego zwycięstwa? Zadowolę się remisem
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ruch mistrzem ? ale na puchary to Niebiescy za słabi moim zdaniem,pewnie mieli by problemy z przejściem pierwszej rundy.
Legia ? tylko że jakby awansowali do LM( a myśle że maja spore szanse jak nie sprzedadzą Wolskiego i Żyra) to by nam finansowo uciekli na lata.Wierze że jednak Śląsk sie obudzi na ostatnie 3 kolejki i zdobędzie tytuł.Lech chyba już ma za dużo strat do Legii ale uważam że teraz prezentuje sie najlepiej z czołówki |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
ludzie weźcie już przestancie z tym uciekaniem na lata w przypadku awansu do LM .
Apoel Limasol , Sparta Praga czy Zylina to przykłady na to że awansując do LM wcale nie jest się górowanym faworytem do wygrywania w swoich ligach |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
W przypadku Polonii dług to może nie jest, ale w takim razie to właściciel dokłada. Nie wydaje mi się możliwe utrzymanie takiej Polonii z takimi kwotami transferowymi i kontraktowymi, która jest średniakiem polskiej ligi, z samych wpływów z zewnątrz. Legia musiałaby mieć naprawdę szczęśliwe losowanie, aby awansować do LM. Poza tym mogą mieć lekkie kłopoty kadrowe w przypadku ew. wyjścia z grupy naszej reprezentacji, albo awansu do półfinału. Niektórzy z ich piłkarzy nie będą mieli odpoczynku, a wiemy jak to się później kończy. |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Szczegolnie nie uciekniemy, jesli potwierdzi sie to o czym dzisiaj pisza media, czyli sprzedazy Legii w pakiecie z Onetem koncernowi Axel Springer za 60 baniek.
Wracajac do ligi. Legia sama sobie zrobila krzywde a jedynym powodem dla ktorego nadal jest na 1 miejscu, nadal ma szanse na MP i nadal na PP jest padaka, jaka gra reszta ligi. Ruch ma najlepszy terminarz, ale nie do konca. Lechia i LKS walcza o zycie, Cracovia gra bo musi wiec na nia nie zwracam uwagi. Slask gra padaczke od dawna, wiec watpie by cokolwiek sie zmienilo. Jesli juz nie Legia ( ale mam nadzieje z jednak my ) to MP zdobedzie Ruch i pokaze tym wszystkim zblazowanym prezesikom,kopaczom i innym przeplacanym frajerom jak zdobywa sie w tym kraju mistrza ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() Ale fakt, humor mi poprawiłeś! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze. |