The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Neon
Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.04.2012, 14:48
Walka o mistrzostwo zaczyna się od nowa. Jak jeszcze Śląsk wygra to będzie naprawdę emocjonujące zakończenie sezonu. I jak dla mnie to Legia przestaje być faworytem w tej walce.
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.04.2012, 14:51
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Mam trochę odmienne zdanie. Wolałbym żeby Lech przegrał. Same wypowiedzi ludzi o "polskim gran derbi" są naprawdę irytujące. Sądzę, że pochodzą one raczej od fanów Lecha niż Legii.
Pochodzą od dziennikarzy, ile razy można już o tym pisać, zresztą nie trzeba mieć też za wiele oleju w głowie, żeby to samemu rozkminić. No ale jednak niektórych to przerasta.

Brzydki mecz nam zafundowali dziś kopacze na Ł3. Legia bezsilna, Lech taki sobie, gdyby miał zamiast Ubiparipa (najgorszy na boisku?) i Injaca dwóch niezłych pomocników, to pewnie po pierwszej połowie byłoby po meczu, Legia grała katastrofalnie w obronie, wystarczyło tylko szybciej dawać prostopadłe piłki. Rumak też zmiany z dupy, ale to jego cecha. Natomiast cieszy fakt, że jesteśmy na 4tym miejscu, miesiąc temu popukałbym się w głowę, gdyby mi to ktoś powiedział. Gdyby nie skala zniszczenia, jaka jest w tej drużynie po Bakero, to ten sezon mozna by na lajcie wygrać (zresztą podobna rzecz się tyczy Wisły chyba). Z drugiej strony, z szampanami w Poznaniu bym poczekał co najmniej dwa mecze, bo np z Polonią przegrać nie możemy, a zagramy bez najlepszego zawodnika :/

Tak czy siak, zwycięstwo na Ł3 smakuje zawsze wyśmienicie )
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.04.2012, 15:18
Legia Warszawa nie zasługuje na mistrzostwo choć pewnie je zdobędzie. Życzę z całego serca Ruchowi żeby ich wyprzedził.

Rok temu byliśmy lepsi. Fajnie że Skorżę przedłużyli. To jednak trenerzyna nie trener.
:/
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.04.2012, 15:44
Ja Śląskowi z całego serca życzę. Legia,Ruch czy Amica- co to za różnica.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 21.04.2012, 15:46
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Ja Śląskowi z całego serca życzę. Lech,Ruch czy Amica- co to za różnica.
Ale Śląsk jest chyba jeszcze gorszy od nas. Na mistrza szans absolutnie nie mają. Już lepiej niech Lechia z nimi wygra, utrzyma się i pozbawi Starozakonnych złudzeń.
:/
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.04.2012, 15:54
Po dzisiejszej wtopie Legii,Śląsk pewno jutro zwietrzy szanse i nie da wygrać :/ . Z jednej strony nie wypada WKSowi nie życzyć Mistrza z drugiej szkoda Lechii a przede wszystkim wygrana Lechii pogrąża Parchovie..
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.04.2012, 16:45
Ruch ma najłatwiejsze mecze...

28 kolejka

Ruch Chorzów - : - ŁKS Łódź
Śląsk Wrocław - : - Zagłębie Lubin
Legia Warszawa - : - Jagiellonia Białystok

29 kolejka

Lechia Gdańsk - : - Legia Warszawa
Śląsk Wrocław - : - Jagiellonia Białystok
Cracovia Kraków - : - Ruch Chorzów

30 kolejka

Ruch Chorzów - : - Lechia Gdańsk
Legia Warszawa - : - Korona Kielce
Wisła Kraków - : - Śląsk Wrocław

Ruch 3 mecze ze strefą spadkową, Legia ciężki mecz z Kielcami i być może my się im postawimy... dziś zagrali fatalnie. Śląsk natomiast ma Wisłę i Zagłębie które w tej rundzie mogłoby walczyć o Puchary... kto wie... ja bym powiedział że Ruch ugra 9 a Legia i Śląsk po 7 pktów... w takim wypadku mistrza zdobędzie Ruch... zapowiada się kilka farfocli sędziów w 30 kolejce. Tylko czy dla Elki ?

Przykro to mówić ale dla dobra wszystkich Lechia jutro pokona Śląsk :( 1:0 po farfoclu Dawidowskiego :(
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.04.2012, 20:27
Właśnie z tymi którzy grają o życie jest najgorzej pod koniec się spotykać. Może i marni, ale będą walczyć jak dzikie świnie.
..
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.04.2012, 08:16
W kontekscie naszego wejscia do pucharow rzutem na taśmę to musimy wygrać dwa najbliższe mecz i liczyć, że Sląsk nie ugra więcej niż 3 punkty w swoich trzech spotkaniach - u siebie byśmy ich puknęli w ostatnim meczu ale niestety mają Jagiellonie w przedostatniej kolejce :/
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 22.04.2012, 09:34
Nasze panienki usilnie chca by slowa Macka "Liga bedzie ciekawsza" nie stracily na wartosci

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Mistal
Banita

Od: 10.2010

Stary 22.04.2012, 10:01
I co panowie legionisci ? Jak pisałem ze mistrza nie będzie? Co do ruchu to może i gra z drużynami o utrzymanie ale np jak będzie grał za 2 kolejki z Cracovia to ona może być pewna spadku a Lechia w ostatniej pewna utrzymania.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.04.2012, 10:11
Forma czołówki jeszcze mniej stabilna niż przed rokiem (z wyj. Ruchu i ostatnio Amiki), a mimo to my tylko na 7 miejscu. Co za ch...wka:/
Mimo wszystko wydaje mi się, że mistrzostwo dla L.
Tylko że dzisiejszy skład w kontekście el.LM ubogi. Inni mają zresztą jeszcze gorzej.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.04.2012, 11:25
Najważniejsze ,żeby dzisiaj w Gdańsku nie było remisu. Wygra Lechia będzie dobrze,wygra WKS będzie dobrze, remis to porażka dla obu ekip
Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.04.2012, 11:49
Mam nadzieję że za tydzień znowu będą łzy na Łazienkowskiej bo przyjeżdża Franek łowca bramek.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.04.2012, 12:04
irman napisał(a):Wyświetl post
Legia Warszawa nie zasługuje na mistrzostwo choć pewnie je zdobędzie. Życzę z całego serca Ruchowi żeby ich wyprzedził.

Watpię. Ruch ma łatwiejszy terminarz, a my jesteśmy ewidentnie bez formy. Nagle wizja skończenia sezonu bez dubletu, bez nawet jednego trofeum stała się bardzo prawdopodobna.

My 3 meczów nie wygramy na pewno. Ale 7 punktów może uda się wcisnąć. Trzeba więc liczyć, że albo Cracovia (o Boże) albo ŁKS coś tam Ruchowi urwą.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.04.2012, 12:07
0 22 nawet nie kracz z tą cracovią
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.04.2012, 12:10
Prosty rachunek, trzeba wygrac wszystko do konca...i wydaje mi sie, ze za tydzien wszystko pozostanie bez zmian i zadecyduja 2 ostatnie kolejki. Warto tez przypomniec, ze Legia ma korzystny bilans i ze Slaskiem i z Ruchem. Ale i tak stawiam na Ruch, chociaz istnieje prawdopodobienstwo, ze ktoras z ekip walczaca o utrzymanie wygra. Koncowka ligi nie bedzie nudna, to mamy jak w banku. Za tydzien w dodatku mecz o udzial w europejskich pucharach, tzn. Polonia vs Lech. Slask odpada ze wzgledu na terminarz i na forme.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.04.2012, 19:53
Skoro mistrza nie będzie miał Śląsk, to mi osobiscie obojętne kto to zdobędzie.Ale chyba wolał bym Legię, bo Rucha to chyba nigdy w tych MP nie dogonimy.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 22.04.2012, 20:21
0 22 napisał(a):Wyświetl post

My 3 meczów nie wygramy na pewno. Ale 7 punktów może uda się wcisnąć. Trzeba więc liczyć, że albo Cracovia (o Boże) albo ŁKS coś tam Ruchowi urwą.
Za życzenie żydom zwycięstwa na forum Wisły powinien być ban

Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.04.2012, 20:24
Misiak napisał(a):Wyświetl post
Wracamy do gry o majstra!!! a już byłem pogodzony z brakiem pucharów ,końcowka ligi będzie mega ciekawa teraz tylko 2 remisy L i tytul wraca tam gdzie jego miejsce
Niestety, L ma 49 punktów i lepszy stosunek bezpośrednich spotkań, więc w temacie majstra jest już pozamiatane.

Za to w temacie pucharów, 4 miejsce powinno dać puchary, bo finał PP to Legia-Ruch.

Amica
Mamy lepszy bilans meczów bezpośrednich - wygrana w Poznaniu, remis w Krakowie.
W pozostałych 3 kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Lech Poznań- Podbeskidzie Bielsko-Biała
30. Widzew Łódź- Lech Poznań

Jak Polonia coś ugra i Podbeskidzie sprawi niespodziankę ...

Polonia
Mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich – 1:1 w Warszawie, 0:1 w Krakowie
W pozostałych kolejkach może zdobyć maksymalnie 4 punkty.
28. Lech Poznań- Polonia Warszawa
29. Polonia Warszawa- KGHM Zagłębie Lubin
30. Podbeskidzie Bielsko-Biała- Polonia Warszawa

czyli remis w Poznaniu i wtopa w Bielsku.

Korona
Niestety, też mamy gorszy bilans meczów bezpośrednich, więc w ostatnich 4 meczach nie powinna przekroczyć 6 punktów.
27. Łódzki Klub Sportowy- Korona Kielce
28. PGE GKS Bełchatów- Korona Kielce
29. Korona Kielce- Widzew Łódź
30. Legia Warszawa- Korona Kielce

czyli wpadka jutro w Łodzi i w Warszawie.

Sumując, musimy kibicować Podbeskidziu ...
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.04.2012 o godz. 20:35.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 22.04.2012, 20:44
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Niestety, L ma 49 punktów i lepszy stosunek bezpośrednich spotkań, więc w temacie majstra jest już pozamiatane.
Praktycznie masz rację, ale w teorii nie do końca. Zakładając sensacyjny scenariusz, że Wisła, Śląsk, Legia i Lech mają 49 punktów i pozostałe drużyny mają mniej, liderem jest Wisła. W bezpośrednich spotkaniach ma 3 pkt więcej (11) niż Legia (8). Oczywiście taka kombinacja wyników jest wręcz nieprawdopodobna.

Bardzo ciekawe jest podobne pytanie: kiedy tracimy matematyczne szanse na mistrzostwo?

1. Legia zdobywa punkt
2. Ruch zdobywa punkt
3. Śląsk wygrywa mecz, bądź przegrywa poza meczem z nami jeszcze jeden mecz
4. Lech nie zdobywa 4 punktów do końca - zdobywa albo do 3, albo 5 i więcej
5. Polonia zdobywa 5 pkt
6. Korona zdobywa 7 pkt

Mimo, że mistrzostwo byłoby cudem tysiąclecia to takie wyliczenia... poprawiają mi nieco nastrój po kiepskim sezonie. Po 27. kolejce Wisła zachowuje szanse na mistrzostwo. W poprzednim sezonie po 27. kolejce wszystko było już pozamiatane ; )

Ucieszy mnie, gdy mistrz będzie miał mniej niż 56 punktów. Mówiono w zeszłym sezonie, że to Wisła taka słaba była. Mistrz tego sezonu będzie miał maksymalnie 58 punktów. Warto również wspomnieć, że w momencie jak zagwarantowaliśmy sobie mistrzostwo mieliśmy szanse skończyć sezon z 62 punktami.

Lepsze wyliczenia byłyby te dotyczące 4. miejsca, a nawet miejsca piątego. Dlaczego piątego? Nasza liga widziała już wiele. Po ostatnich zapowiedziach JW istnieje "groźba" wycofania się Polonii, a także istnieje możliwość, że Ruch nie dostanie licencji. Także widmo kłopotów finansowych Śląska sprawia, że nie jest pewne, czy 5. miejsce w lidze nie zagra w pucharach. Ta ostatnia możliwość mnie jednak osobiście martwi.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 22.04.2012, 21:15
Ta liga jest strasznie drewniana - niektore mecze jak sie oglada to istna porazka.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.04.2012, 21:48
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Za życzenie żydom zwycięstwa na forum Wisły powinien być ban
Ale jakiego zwycięstwa? Zadowolę się remisem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.04.2012, 05:28
Ruch mistrzem ? ale na puchary to Niebiescy za słabi moim zdaniem,pewnie mieli by problemy z przejściem pierwszej rundy.
Legia ? tylko że jakby awansowali do LM( a myśle że maja spore szanse jak nie sprzedadzą Wolskiego i Żyra) to by nam finansowo uciekli na lata.Wierze że jednak Śląsk sie obudzi na ostatnie 3 kolejki i zdobędzie tytuł.Lech chyba już ma za dużo strat do Legii ale uważam że teraz prezentuje sie najlepiej z czołówki
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.04.2012, 06:14
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ruch mistrzem ? ale na puchary to Niebiescy za słabi moim zdaniem,pewnie mieli by problemy z przejściem pierwszej rundy.
Legia ? tylko że jakby awansowali do LM( a myśle że maja spore szanse jak nie sprzedadzą Wolskiego i Żyra) to by nam finansowo uciekli na lata.Wierze że jednak Śląsk sie obudzi na ostatnie 3 kolejki i zdobędzie tytuł.Lech chyba już ma za dużo strat do Legii ale uważam że teraz prezentuje sie najlepiej z czołówki
Uciekliby jakby nie musieli wszystkich pieniedzy oddawac ITI - w Legii tez nie jest kolorowo przeciez, kazdy polski klub ma jakies problemy wewnetrzne. Tak sie tylko mowi a w rzeczywistosci jest inaczej - wiele takich przypadkow mamy. Viktoria Plzen na ten przykład awansowała do LM a teraz moze nie obronic Mistrzostwa. Zreszta ja nie wierze nawet w awans Legii
Odpowiedz cytując
Dani
Member

Od: 04.2005

Stary 23.04.2012, 08:57
ludzie weźcie już przestancie z tym uciekaniem na lata w przypadku awansu do LM .
Apoel Limasol , Sparta Praga czy Zylina to przykłady na to że awansując do LM wcale nie jest się górowanym faworytem do wygrywania w swoich ligach
Odpowiedz cytując
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 23.04.2012, 09:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Uciekliby jakby nie musieli wszystkich pieniedzy oddawac ITI - w Legii tez nie jest kolorowo przeciez, kazdy polski klub ma jakies problemy wewnetrzne. Tak sie tylko mowi a w rzeczywistosci jest inaczej - wiele takich przypadkow mamy. Viktoria Plzen na ten przykład awansowała do LM a teraz moze nie obronic Mistrzostwa. Zreszta ja nie wierze nawet w awans Legii
No dokładnie, z tym uciekaniem na lata świetlne to w przypadku Wisły, Legii, Polonii, Śląska to raczej science fiction. Poprawiłoby to naszą kondycję finansową, ale... nic poza tym. Co innego, że wartość reklam, ceny biletów, a co najważniejsze prestiż klubu by wzrosły. Jednak nie do tego stopnia, aby zdominować ligę. Co innego gdyby nie było tego długu wewn.

W przypadku Polonii dług to może nie jest, ale w takim razie to właściciel dokłada. Nie wydaje mi się możliwe utrzymanie takiej Polonii z takimi kwotami transferowymi i kontraktowymi, która jest średniakiem polskiej ligi, z samych wpływów z zewnątrz.

Legia musiałaby mieć naprawdę szczęśliwe losowanie, aby awansować do LM. Poza tym mogą mieć lekkie kłopoty kadrowe w przypadku ew. wyjścia z grupy naszej reprezentacji, albo awansu do półfinału. Niektórzy z ich piłkarzy nie będą mieli odpoczynku, a wiemy jak to się później kończy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 23.04.2012, 09:09
Szczegolnie nie uciekniemy, jesli potwierdzi sie to o czym dzisiaj pisza media, czyli sprzedazy Legii w pakiecie z Onetem koncernowi Axel Springer za 60 baniek.

Wracajac do ligi. Legia sama sobie zrobila krzywde a jedynym powodem dla ktorego nadal jest na 1 miejscu, nadal ma szanse na MP i nadal na PP jest padaka, jaka gra reszta ligi.

Ruch ma najlepszy terminarz, ale nie do konca. Lechia i LKS walcza o zycie, Cracovia gra bo musi wiec na nia nie zwracam uwagi.
Slask gra padaczke od dawna, wiec watpie by cokolwiek sie zmienilo.

Jesli juz nie Legia ( ale mam nadzieje z jednak my ) to MP zdobedzie Ruch i pokaze tym wszystkim zblazowanym prezesikom,kopaczom i innym przeplacanym frajerom jak zdobywa sie w tym kraju mistrza

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.04.2012, 10:34
kacpaw91 napisał(a):Wyświetl post
Praktycznie masz rację, ale w teorii nie do końca. Zakładając sensacyjny scenariusz, że Wisła, Śląsk, Legia i Lech mają 49 punktów i pozostałe drużyny mają mniej, liderem jest Wisła. W bezpośrednich spotkaniach ma 3 pkt więcej (11) niż Legia (8). Oczywiście taka kombinacja wyników jest wręcz nieprawdopodobna. (...)
No cóż myślałem, że to ja jestem niepoprawnym fantastą ale są lepsi
Ale fakt, humor mi poprawiłeś!
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12

Cele Wisły na sezon 2025/26
Na razie świętowanie awansu
Odpowiedz cytując
markowywislak
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.04.2012, 18:06
można to śmiało powiedzieć:
cracovia i łks w I lidze.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów