|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Byłoby lepiej jakby ŁKS jednak było przedostatnie - wtedy parchom już nawet zielony stolik nie pomoże.
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Niestety to jeszcze nie tak pewne.. ![]()
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
http://ekstraklasa.org/pliki/rozgryw..._2011-2012.doc
Art. 2 2.1 W rozgrywkach Ekstraklasy nie mogą występować drużyny klubu, które decyzją właściwych organów PZPN nie otrzymały licencji na występowanie w Ekstraklasie w sezonie 2011/2012 lub nie spełniają wymogów, określonych w art. 15 ustawy o sporcie. 2.2. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym PZPN, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostanie przesunięty do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowuje zespół, który w sezonie 2011/2012 został sklasyfikowany na 15 miejscu. 2.3. W sytuacji, gdyby spośród klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach Ekstraklasy nie uzyskał licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym więcej niż jeden klub, kluby te zostaną sklasyfikowane w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie 2011/2012 zgodnie z liczbą zdobytych punktów, jednakże zostaną przesunięte do I ligi. W takiej sytuacji miejsce w Ekstraklasie zachowują zespoły, które w sezonie 2011/2012 zostały sklasyfikowane na 15 i 16 miejscu. 2.4. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.3., gdyby: • licencji nie otrzymały trzy kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 klub I ligi, • licencji nie otrzymały cztery kluby – do Ekstraklasy po sezonie 2011/2012 awansuje 3 i 4 klub I ligi itd. 2.5. W sytuacji, gdy klub występujący w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi nie uzyska licencji na występowanie w następnym sezonie w Ekstraklasie według procedury przewidzianej w Podręczniku Licencyjnym, klub ten zostanie sklasyfikowany w rozgrywkach aktualnego sezonu na miejscu, które zajął w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi, ale nie otrzyma prawa gry w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym. 2.6. W sytuacji, o której mowa w pkt 2.5., gdyby licencji nie otrzymał jeden lub więcej klubów występujących w sezonie 2011/2012 w rozgrywkach o mistrzostwo I ligi przy uzupełnieniu klubów, biorących udział w rozgrywkach Ekstraklasy w sezonie następnym bierze się pod uwagę kluby w następującej kolejności: a. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 3 miejsce w I lidze, b. klub, który w sezonie 2011/2012 zajął 4 miejsce w I lidze itd. 2.7 Zasady przyznawania licencji drużynom występującym w Ekstraklasie reguluje odrębna uchwała Zarządu PZPN. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Sorry mea culpa Orange Sport mnie w błąd wprowadził
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Czyżby poniedziałkowe derby nie były ostatnimi w najbliższych latach?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/i-l...wiadomosc.html |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
A ktoś się łudzi, że nie zobaczymy ich w przyszłym roku w eklasie? Ja powiedziałem - mogę się założyć z każdym, że za rok znó będą derby. Nie wiem z kim (z Niecieczą? z Groclinem) ale wiem na pewno że na Kałuży nas będą podejmować. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
||
Dziś najbliższa tytułowi Legia na 3 mecze przed końcem ma wiosenny bilans 4-4-2 Gdzie nie pisze tego by się podniecać tym(bo nie ma czym) czy dyskredytować Warszawiaków, ale jak Legia zdobędzie ten tytuł, to w jeszcze słabszym stylu niż my rok temu. Teoretycznie wszystko się powinno rozstrzygnąć w przed ostatniej kolejce, jeśli oczywiście w tej się nikt nie potknie(bardziej obstawiał bym Ruch bo ŁKS nie odpuści a Jaga na wyjazdach to koszmar) Natomiast co cieszy, to to ,że choć ciężko podejrzewać ligę o 100% czystość, to jednak w porównaniu z tym co było to niebo a ziemia.Skończyły się wielkie serie gdzie grając chujnie i tak się wygrywało bo albo sędzia drukował albo (częściej) przeciwnik się podkładał. Kilka lat temu to taki mecz parchy-Widzew to 100% jedynka - dziś 'walka' o utrzymanie to faktycznie wygląda jak walka o to kto chce spaść ![]() Mistrza też 'nie ma komu' Ruch się trochę zaciął, Legia gra słabo a nawet Śląsk który gra tragicznie, ma jeszcze szanse na tytuł.
ps. na takie 'derby' to jakbyśmy grali w ich markecie to trza by całą pulę Unii przekazać i liczyć że coś nam skapną bo to de facto ich takie pseudo derby by były ![]()
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 24.04.2012 o godz. 13:49.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
A tak tylko zapytam, po ch*j komus styl? Mistrz to chyba ciagle mistrz? Cos sie w regulaminie rozgrywek pozmienialo ze o czyms nie wiem?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Wisła rok temu tak samo byla bez stylu, nawet na koniec z Polonią zafundowali grubą żenadę,wiec nie ....... ze wygraliśmy bo byliśmy naprawdę dobrzy. Wygrywa lige ten kto jest na 1 miejscu, styl jakim to zdobędzie jest chuja warty bo nie przekłada sie na nic.Tak jak gra sie w pucharach nie gra sie w lidze co pokazała m.in Legia gdzie prezentowała futbol jakiego w ekstraklasie zaprezentować nie może. Wiec nostradamusy od stylu, ja wiem ze boli ze kur** zostną MP ale sytuacja analogiczna jak rok temu gdzie Legionisci pisali ze liga dno i bez stylu a my odwrotnie. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
O stylu nikt dzien po sezonie juz nie bedzie pamietal, Tytul bedzie pamietany juz zawsze.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jeszcze gdyby pilkarze utrzymywali dlugo poziom sportowy to bym uwierzyl w "styl" ale oni dzien po sezonie sprawdzaja tylko stan konta i gdzie fajne dupeczki na plazach sie czaja. A czy to czasem w ostatnim sezonie gdzie wg 1q2 byj ch*jowy styl to nie byliscie najblizej LM ?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Bo gdzie ja napisałem że byliśmy dobrzy? - napisałem tylko że wywalczyliśmy go szybciej i osiągaliśmy lepsze wyniki - to są fakty z którymi nie można dyskutować - natomiast to że gra wyglądała przeciętnie to oczywiste, tak samo analogia między poprzednim a obecnym sezonem jest oczywista, choć nie w 100%. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie czarujmy się i nie pitolmy o kompleksach - po prostu ból,że mistrza zdobędą mendy. Wolalbym ten tytuł niż gadka o tym, że liga to dno.
![]()
Tylko Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
"Z kronikarskiego obowiązku ..." Korona wygrała w Łodzi, więc niestety w 3 meczach może zdobyć tylko 3 punkty. Jak dojdzie do 49 to niestety nie będzie do przeskoczenia. ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Szczepłek dosadnie m.in. o "magikach" z PMSz i Skorży.
http://www.rp.pl/artykul/159563,8650...widac.html?p=1 Poziom ligi jest coraz bardziej żenujący. W dodatku sytuacja ekonomiczna czołowych klubów jest nieustabilizowana. Nie wiem jak ma wyglądać walka o LM, ktokolwiek nie wygra. A żeby było ciekawiej, to wartość rynkowa każdego z czołowych polskich klubów niemal dwukrotnie przekracza wartość APOEL-u... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
.A po dzisiejszym PP o miszcza dla Legii jestem spokojny. Złapią pewnie wiatr w żagle jak w ubiegłym roku. Niezłe osiągnięcie. Dublecik. Od 2003 roku tego chyba nie było. ![]()
:/
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Jedynie wartość wg tr.de - rynkowa wartość zawodników Apoelu jest znacznie większa niż naszych
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
||
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=Nkcil4w_thU
Nie wiem w ogole po co te domysly, mozna powiedziec ze Legia - mistrz a my bez pucharow. IMO mozna sie jeszcze ekscytowac tym kto zagra w LE |
|
|