The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy próbowałeś kiedykolwiek tabaki?
Tak 231 73,33%
Nie 90 28,57%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 315. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.01.2009, 23:46
Pod wargą to umieszcza się snus - zmieloną mieszankę na bazie tytoniu w takich małych "kopertach". Bardzo popularny w Szwecji. Przywiozłem stamtąd kilka opakowań strasznie mocne cholerstwo. Nie podobało mi się.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 19.01.2009, 14:17
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Pod wargą to umieszcza się snus - zmieloną mieszankę na bazie tytoniu w takich małych "kopertach". Bardzo popularny w Szwecji. Przywiozłem stamtąd kilka opakowań strasznie mocne cholerstwo. Nie podobało mi się.
popularne nie tylko w Szwecji ale całej skandynawii. Co kraj to obyczaj Tabaka to tabaka, wciąga się ją do nosa.

Prezydent TS napisał(a):Wyświetl post
A może Precel dlatego że ten nowy apricot był mój ... No własnie niestety był bo naszymi wspólnymi siłami skończył się w 2 dni :/
sie czepiasz idź lepiej po tego swojego RedBulla
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 19.01.2009 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 23.06.2009, 16:05
Poleci mi ktoś dobry tytoń papierosowy?

Teraz palę Huzara czerwonego.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 23.06.2009, 16:09
Strasznie mocne i ma obrzydliwy smak słonej tabaki, ale daje kopa i w niektórych miejscach jest po prostu przydatne. Na przykład w sali wykładowej
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
gackos
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 23.06.2009, 16:26
Poleci mi ktoś dobry tytoń papierosowy?

Teraz palę Huzara czerwonego.
Jak jeszcze skręcałem, to często paliłem Red Bull Aromatic Shag, ma fajny smak.

Odpowiedz cytując
mnbv
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2009, 06:39
No to może ja coś napiszę. Tabakę zażywam (tak, tabakę się zażywa, nie wciąga) od dwóch i pół roku. Początki wiadomo, liceum, był pusty długopis, krechy itepe. Ale nauczyłem się, czym jest tabaka. Że jest wspaniałą używką, służącą do:
> Poczucia wspaniałego aromatu;
> Poprawienia sobie humoru;
> Oczyszczenia nosa;
> Lekkiego pobudzenia.
Teraz nigdy nie zażywam inaczej niż z dłoni (preferuję "naturalną tabakierkę" ponad kciukiem) lub ze szczypty (przydatne przy tabakach w puszkach, nie trzeba ich nabierać wieczkiem i sypać na dłoń).

Gatunków próbowałem już wielu. Po dwóch latach szukania znalazłem ten najwspanialszy aromat - szukałem daleko, znalazłem blisko - jest nim Gawith Apricot Snuff od Poschl'a. Aczkolwiek dalej szukam nowych aromatów, chcę spróbować najwięcej ile się da. W szczególności lubię Schmalzlery - grubo mielone, tłuste tabaki o tradycyjnych aromatach - często można w nich wyczuć śliwkę, kamforę i aromat naturalnego tytoniu. A z tabak stricte owocowych najbardziej chyba lubię Toque Pomegrenate - bardzo ładnie oddany aromat granata, sypka, ale dość wilgotna szkocka tabaka. No i Ozona Orange ma bardzo ładny aromat. Co do wychwalanej w tym topicu Ozony Cherry - jak dla mnie ma ona bardzo niemiły, chemiczny aromat, aczkolwiek czasem miło ją zażyć, aby przypomnieć sobie szkolne szaleństwo A co do drugiego co do popularności w polsce produktu - Red Bull'a - jak dla mnie ma on bardzo płytki i pospolity aromat. A co do tych najgorszych - imo są to produkty serii Chapman, a takżel inia McChrystals oferowana w polsce w plastikowych, czerwonych pudełkach. Co do Medicated - jest to także jedna z moich ulubionych tabak, wbrew pozorom nie jest ona taka mocna, najmocniejsze tabaki z jakimi miałem przyjemność obcować to Hedges L.260 The Snuff oraz Dholakia White Snuff, produkowana z bardzo młodych liści tytoniu. Powinna być niedługo dostępna w Polsce. I duża puszka Medyka ma pojemność 25 gram, nie 20, to tak dla uściślenia.

Co do szkodliwości - tabaka szkodzi, powoduje zanik śluzówki (sposób jej regenracji został dobrze opisany na forum serwisu top25snuff).

Pisząc tego posta właśnie rozkoszuję się 275 Jahre Jubuliaums Snuff - Halb-Schmalzlerem od Bernard Tabak. Polecam Łączy w sobie tradycyjny, ciężki aromat schmalzlerów, trochę mentholu, i, przynajmniej ja w nim to wyczuwam, odrobinę typowego dla Napoleona (także od Bernarda), aromatu smalcu. Zachęcam więc Was do próbowania zażywania tabaki z ręki, oraz do poszerzania swoich tabaczanych aromatycznych horyzontów

Pozdrawiam wszystkich tabaczników, i tych zażywających dla aromatu, jak i fazowiczów. A tym drugim życzę nawrócenia się na dobrą drogę
Ostatnio edytowane przez mnbv : 25.06.2009 o godz. 06:43.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.06.2009, 13:30
Kolekcja tabakierek u kumpla. Teraz przybyło nowych(z 6 co najmniej ) bo zdjęcie nieco nieaktualne.
Są to po jednej tabakierce z każdego rodzaju, bo gdyby wszystkie wrzucić to hmm...lepiej nie myśleć
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.06.2009, 13:38
Gawith Cola całkowicie został ściągnięty Bo z tego co pamiętam jak zaczynałem snuffać to jeszcze był dostępny na rynku a już grubo ponad półtorej roku go nie widziałem nigdzie w sklepie.
A i jeszcze jedno pytanie. Jakiś klub (oprócz Bayernu) ma swoją tabake? Tą FC Bayern Snuff dostałem na urodziny w tamtym roku. Snuff pierwsza klasa
Powód: Tabaki klubowe ;)
Ostatnio edytowane przez Tuman : 25.06.2009 o godz. 13:38.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 13:44
Medyka ciule wycofali :( już prawie dwa lata jak go nie snuffałem
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Stary 25.06.2009, 14:00
Medyk jest do kupienia na allegro.
Swoją drogą może cieszyć to że w tabakierze są dostępne coraz nowsze rodzaje. Np.: niedawno wprowadzono ozona orange, ozona raspberry, rózne rodzaje snuffy.
Jeszcze pół roku temu można było kupić tylko te podstawowe tabnaki typu Redbull, Spearmint, alpina itp... Teraz wszystko idzie do przodu i mam nadzieje że zaniedługo zaczną wprowadzać nowe gatunki.
Edit: Zna ktoś jeszcze jakieś inne sklepy oprócz tabakiery gdzie jest duży wybór tabak?
Powód: bo tak.
Ostatnio edytowane przez Tuman : 25.06.2009 o godz. 14:03.
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2009, 14:26
co wam to daje odpowie mi ktos bez napiny? jestem palaczem , kiedys sprobowalem tej calej tabaki to poza brudna kichawa nic nie odczulem pozdr

@jurukuru

np?
Ostatnio edytowane przez godzilla : 25.06.2009 o godz. 14:53.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 14:43
godzilla napisał(a):Wyświetl post
co wam to daje odpowie mi ktos bez napiny? jestem palaczem , kiedys sprobowalem tej calej tabaki to poza brudna kichawa nic nie odczulem pozdr
wiele przyjemnych aspektów
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
mnbv
Junior Member

Stary 25.06.2009, 17:21
Co do kolekcji, niestety nie mam aparatu, ale posiadam w tej chwili ponad 70 różnych tabak i pustych tabakierek. A sławny Medicated jest cały czas dostępny u dystrubutora, mianowicie Cygara i Tytoń. Niestety jego cena jest dość wysoka (8 zł za 5 gram). No i z powodu małego zainteresowania trafiki go nie zamawiają. Co do nowych tabak - jest ich coraz więcej, radzę nie szukać po sklepach tylko na stronach dobrych dystrybutorów (Cygara i Tytoń, Synchro). Gawith Cola został wycofany ze sprzedaży w Polsce, można go natomiast dostać w Niemczech. @ godzilla - co nam to daje? napisałem 4 podpunkty w moim poprzednim poście. Co do ozon Orange i Raspberry, ich dostępność cieszy, lecz trzeba Wam wiedzieć, iż są one "na lewo". Sprowadzane prosto z czech, z czeskim ostrzeżeniem pos białą naklejką. A TTI ma wyłączność na dystrybucję tabak firmy Poschl w Polsce. No ale są, i chwała za to. Z tego co wiem żaden inny klub piłkarski nie ma "swojej" tabaki, Bayern Snuff produkowany jest przez Poschl'a.

A co do dostępności na stacjach benzynowych - powinieneś na każdej dostać tzw. "podstawkę" - Gawitha, Red Bulla, czasem ozony Cherry, Spearmint, Gletschera i Lowena.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 17:50
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
na przykład : brak kóz w kinolu ?
ja raz dostałem tabake jak miałem ogromny katar,pomogło.
To żeś dojebał ;D
jak dobrze nie wysmarkasz to na drugi dzień nawet je masz
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.06.2009, 17:51
godzilla- dobre pytanie. walcie dalej w nos a wam tak sluzowki powysychaja ze wam sie odechce wciagania
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Stary 25.06.2009, 17:57
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
godzilla- dobre pytanie. walcie dalej w nos a wam tak sluzowki powysychaja ze wam sie odechce wciagania
Jak śluzówka wyschnie, wystarczy sobie zrobić tydzień przerwy i już jest ok.

Godzila: wystarczy przeczytać to co napisał mnbv:
mnbv napisał(a):
> Poczucia wspaniałego aromatu;
> Poprawienia sobie humoru;
> Oczyszczenia nosa;
> Lekkiego pobudzenia.
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
mnbv
Junior Member

Stary 25.06.2009, 17:59
KacperABG: czasami tydzień nie wystarcza. I trzeba koniecznie nawilżać śluzówkę kroplami np. roztworem soli morskiej, samo nie zażywanie to trochę za mało.
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:03
Nie popadajmy w skrajność
Napoleon nie umarł od tabaki a zażywał jej w wielkich ilościach i często.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:03
KacperABG- Nie lepiej walnąć władka zamiast tabaki? Moze troszke wiekszego funduszu potrzeba ale na pewno jest duzo lepsza "jakosc":]
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:10
Ehhhhh chyba co poniektórzy mylą prawdziwe zastosowanie snuffa.
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:15
jurukuru- wytlumacz nam prawdzwe zastosowanie snuffa.. bralem i poza kichaniem i poszerzonymi sluzowkami to nic ponad to nie odczulem
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:19
diablo885 napisał(a):Wyświetl post
jurukuru- wytlumacz nam prawdzwe zastosowanie snuffa.. bralem i poza kichaniem i poszerzonymi sluzowkami to nic ponad to nie odczulem
a jednak coś poczułeś

Jest to miły dodatek do tzw. posiadów z kumplami, pobudza dobrze, daje ukojenie jak masz zatkany nos i katar.... i wiele innych zastosowań
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Wiślak'94
Junior Member

Stary 25.06.2009, 22:58
ja mam pytanie jaka jest najmocniejsza tabaka którą można kupic w Krakowie
Odpowiedz cytując
mnbv
Junior Member

Stary 26.06.2009, 01:21
Najmocniejszą pod względem zawartości nikotyny jesrt Gawith Apricot Snuff od Poschla, a najmocniejszą aromatem bodajże Red Bull. Ciekawy efekt daje natomiast Gletcherprise - nie ma uczucia ukłucia, jak przy mocnych tabakach, natomiast oferuje bardzo przyjemne uczucie mrozu.
Odpowiedz cytując
Tuman
Senior Member

Stary 26.06.2009, 11:04
mnbv napisał(a):Wyświetl post
Najmocniejszą pod względem zawartości nikotyny jesrt Gawith Apricot Snuff od Poschla, a najmocniejszą aromatem bodajże Red Bull. Ciekawy efekt daje natomiast Gletcherprise - nie ma uczucia ukłucia, jak przy mocnych tabakach, natomiast oferuje bardzo przyjemne uczucie mrozu.
Gletcherprise jest najgorszą tabaką dostępną w Polsce. Już chyba wole Chapmany. Gletcherprise nie dość że suchy to jeszcze (według mnie) ma aromat... gówna.

JLB: Wydaje mi sie że na BP kiedyś widziałem ale nie dam sobie ręki uciąć
Forza Wisła!
Odpowiedz cytując
mnbv
Junior Member

Stary 27.06.2009, 21:35
1. Gletcherprise nie jest suchy, jest tak samo wilgotny jak i inne tabaki made by Poschl
2. Aromat Gletschera to menthol z olejkiem kolumbijskim, cokolwiek to jest
3. Nie mów że to jest najgorsza tabaka, bo to twoja subiektywna opinia. Ja osobiście ją lubię, więc masz już jeden kontrprzykład. A zgodnie z zasadami matematyki jeden kontrprzykład obala twierdzenie.
Odpowiedz cytując
Macieeek
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 17.09.2011, 20:13
podbijam zapomniany temat ktory przed chwila przypadkowo znalazlem, nie wiece gdzie dostane w krakowie jakies inne tabaki poza : red bull, ozona (cherry orange), gavith , gletcherprise, president, tiger, spearmint?
Odpowiedz cytując
didzej132
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 18.09.2011, 12:54
Mam kilka pytań
1. Gdzie w Krakowie kupie Gawith apricot snuff , Białą tabakę oraz Ozona orange
2. Czy polecacie wyżej wymienione
3. Czy przy zakupie będą robić cyrk z dowodem
4. Ceny w sklepach są takie jak na allegro

Odpowiedz cytując
Macieeek
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 18.09.2011, 13:43
spokojnie dostaniesz je na tomexie, polecam ww, nie beda robic cyrku, ceny sa niskie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów