![]() |
Tabaka
takiego tematu jeszcze niema a pewnie część z nas jest uzależniona od tabaki :)
a więc co bierzecie w jakich ilościach i ile razy dziennie? Ja osobiście uważam ze red bull jest najlepszy :D ps. Jeżeli któryś z modów będzie uważał temat za zbędny niech zrobi co potrzeba ale skoro było tematy o piwie i innych używkach, o autach i ciuchach piłkarzy, o polityce to czemu miało by nie byc o tabace? dlatego prosze o nie zamykanie. |
Jaka marka najlepsza to nie wiem ;d bo wlasnie tylko pare razy wciagALEM red bulla mentolowego czy jakiegos innego :D
|
Cytat:
|
TSman, nie gadaj pierdół. Sama miałam zamiar założyć temat o tabace.
Co tu dużo gadać - zacny pyłek. Co do częstotliwości, to nie niucham zbyt często, bo wtedy to sprawia znacznie mniejszą przyjemność, a poza tym może się "źle skończyć". Bywa, że 3 razy dziennie, a bywa, że nie otwieram tabaki przez 2 tygodnie - zależy od okoliczności. Moja ulubiona to zdecydowanie wiśniowa OZONA. Bardzo delikatna i mooocno aromatyczna. Zapach wiśni przez parę godzin się czuje. Dla mocniejszego efektu polecam pomieszać intensywnie pachnącą wiśniową z mocnym redbullem. Mieszanka ma i sporą moc, i jest miła, bo redbull ma bardzo słaby mentholowy zapach. Fajna sprawa to też President (mój "imiennik" :P) - mentholowy. Nie wiem czy w Polsce jest, bo kupowałam w Włoszech, ale jak znajde to nie odpuszczę. A od niedawna noszę się z zamiarem kupienia seryjki Trzej muszkieterowie. Każdy - Atos, Portos i Aramis - maj inny aromacik. :D:D |
A próbowałaś gawitka banana? :)
najdziwniejsza tabaka jaka wogóle istnieje... przez pierwsze kilka sekund chce sie smarkać a potem miły aromacik sie odczuwa :P Co do trzech muszkieterów to próbowałem artosa i powiem że całkiem całkiem :) Zna ktoś jakieś może jakieś dobre tanie sklepy z tabaką? bo na rynku red bull 8 zeta, Apricot 10 - tosz to samobójstwo! Edit: a codo Wiśniowej ozona to rzeczywiście świetna :) |
Ja mam tabake miodowa i apricota gawith.Ci ktorzy niebrali niech zaluja! nieszkodzi zdrowiu a jest bardzo dobra i czuje sie aromat danego smaku w nosie!Polcecam :):-)
|
Cytat:
|
Gawitha morelowego to chyba każdy próbował:D To była moja pierwsza tabaka.
A bananowego nie niuchałam, ale opis działania jakoś mnie nie dziwi. Zazwyczaj tak mam:D No chyba, że się wącha dla kopa a nie dla smaku, to co innego. Kichacie po tabaca? Bo ja nigdy...:> |
Ja czasem kicham :) niewiem dlaczego ... moze dlatego ze jestem alergikiem! No a tego ozona chery to gdzie zakupilas?
|
jak sie nazywaja takie okrągłe w srebrnym pudełku z zółtą etykietka i czarnymi napisami?
po najmocniejszej pusciłem farbe z nosa :) |
Cytat:
Nazywają się dziadostwo:P A tak na serio to nie wiem, o której dokładnie mówisz, natomiast nie lubie tabaki z okrągłych, otwieranych pudełek. Takie jakieś nie tego są. To coś jak rower z tesco:D Ale słyszałąm o małych krwotokach, po nadmiernej ilości, chociaz mi osobiscie sie to nigdy nie zdazylo. Jedyne dolegliwosci po za duzej dawce to ból brzucha i głowy,ale nigdy farba z nosa. |
Hmmm pewnie mialeś samuela gawith ! ale jaki smak to juz ci niepowiem ;)
|
Gawith w takim pudełku?? :>
|
Cytat:
mi też raz poleciala farba - za dużo red bulla :D a co do kichania to tylko czasem. Ale naprawde rzadko... Cytat:
|
Tak ale nie od poshl tabak tylko samuel gawith zobacz sobie na stronie http://www.otabace.pl/ tam zobaczysz:)
|
A rzeczywiście. Nigdy tego nie próbowałam. Ale, jak pisałam, nie lubie tabaki z takich pudełek:D
Wisła Piastów - jakkolwiek dziwne by to nie było, to jeszcze NIGDY nie kupiłam tabaki w Polsce :lol: Z 6 jakie mam teraz - 1 odkupiłam od koleżanki, 1 dostałam, a 4 pozostałe kupowałam we Włoszech i na Słowacji :D |
A polskie tabaki? próbowaliście kiedyś kaszubskiej albo mazurskiej? podobno strasznie rzadko spotykane - a szkoda! z miłą chęcią spróbowałbym sobie :P
|
jeżeli już mowa o dużych ilościach to oglądajcie mojego kolegę :) :)
http://youtube.com/watch?v=5eGUlX7V_8E |
Cytat:
rzygnąć też sie da,zwłaszcza jak sie miesza z alko ;) |
Cytat:
|
najgorzej jak podejdzie za wysoko do nosa i zjedzie do gardła
|
Cytat:
|
E tam fajka wodna jest lepsza :foch:
tak wogóle nigdy nie mialem z tym doczynienia jak to działa ? |
Heh bawiłem się w to w liceum. Kiedyż to było! Wtedy jeszcze za tabakę płaciło się góra 5 złotych. Ale nie było takiego wyboru smaków. Już właściwie o tym zupełnie zapomniałem... muszę sobie przypomnieć przy najbliższej okazji.
|
hm... a co jest zabawnego w tabace? jeżeli ktoś wciąga 2-3g celem "porobienia się" to w mojej opinii ma dobrze beret poryty. osobiście mam w domu 25g pudełko medicated snuffa, którego używam tylko gdy na katar nie działa nic innego.
|
Cytat:
btw tabake znam tylko z mlodzienczej knigi - chlopcy z placu broni |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak działa? Zależy od ilości. |
A ja polecam tabake ALPINA 10g,w ciemnozielonym pudełeczku.Jest to najnowszy produkt,jaki się pojawił na polskim rynku tabaczanym.
Z ciekawych tabak jeszcze polecam tabake Chapman Vanilla.Bardzo przyjemny aromat wanilii za bardzo przystępną cene.W sklepach znajdziecie ją za ok 4zł. Tabaki owocowe Samuella Gawitha są powoli wycofywane,gdyż się nie przyjeły,głównie z powodu ceny... Najbardziej popularne:Red Bull,oraz Gawith Apricot |
Racja, Alpina całkiem fajna sprawa, chociaż przypomina mi w działaniu OZONE wiśniową, bo jest bardzo słaba. Ona ma zapach jakichś owoców tropikalnych chyba, nie?
|
jak już jesteśmy przy owocach to ja ostatnio próbowałem cytrynowej i taka śreednia. myślałem że bedzie coś lepszego a tu lipa...
Co do ilości to jestem ciekawy czy ktoś też tak ma że nie ma ochoty :) Ja np dzisiaj czuje że wczoraj zadużo wziołem mam zatkany nos i chyba zrezygnuje :) Miał ktoś kiedyś do czynienia z Tabaką Mazurską i Kaszubską?? Edit: Alpina jest w każdym sklepie - idź i sama skosztuj :P a co do skaku to owoce leśne |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl