|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy próbowałeś kiedykolwiek tabaki? | |||
| Tak |
|
231 | 73,33% |
| Nie |
|
90 | 28,57% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 315. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pod wargą to umieszcza się snus - zmieloną mieszankę na bazie tytoniu w takich małych "kopertach". Bardzo popularny w Szwecji. Przywiozłem stamtąd kilka opakowań strasznie mocne cholerstwo. Nie podobało mi się.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Tabaka to tabaka, wciąga się ją do nosa.
idź lepiej po tego swojego RedBulla
Ostatnio edytowane przez Precel z makiem : 19.01.2009 o godz. 14:20.
|
||
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Poleci mi ktoś dobry tytoń papierosowy?
Teraz palę Huzara czerwonego. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() ![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jak jeszcze skręcałem, to często paliłem Red Bull Aromatic Shag, ma fajny smak.
![]() ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
No to może ja coś napiszę. Tabakę zażywam (tak, tabakę się zażywa, nie wciąga) od dwóch i pół roku. Początki wiadomo, liceum, był pusty długopis, krechy itepe. Ale nauczyłem się, czym jest tabaka. Że jest wspaniałą używką, służącą do:
> Poczucia wspaniałego aromatu; > Poprawienia sobie humoru; > Oczyszczenia nosa; > Lekkiego pobudzenia. Teraz nigdy nie zażywam inaczej niż z dłoni (preferuję "naturalną tabakierkę" ponad kciukiem) lub ze szczypty (przydatne przy tabakach w puszkach, nie trzeba ich nabierać wieczkiem i sypać na dłoń). Gatunków próbowałem już wielu. Po dwóch latach szukania znalazłem ten najwspanialszy aromat - szukałem daleko, znalazłem blisko - jest nim Gawith Apricot Snuff od Poschl'a. Aczkolwiek dalej szukam nowych aromatów, chcę spróbować najwięcej ile się da. W szczególności lubię Schmalzlery - grubo mielone, tłuste tabaki o tradycyjnych aromatach - często można w nich wyczuć śliwkę, kamforę i aromat naturalnego tytoniu. A z tabak stricte owocowych najbardziej chyba lubię Toque Pomegrenate - bardzo ładnie oddany aromat granata, sypka, ale dość wilgotna szkocka tabaka. No i Ozona Orange ma bardzo ładny aromat. Co do wychwalanej w tym topicu Ozony Cherry - jak dla mnie ma ona bardzo niemiły, chemiczny aromat, aczkolwiek czasem miło ją zażyć, aby przypomnieć sobie szkolne szaleństwo A co do drugiego co do popularności w polsce produktu - Red Bull'a - jak dla mnie ma on bardzo płytki i pospolity aromat. A co do tych najgorszych - imo są to produkty serii Chapman, a takżel inia McChrystals oferowana w polsce w plastikowych, czerwonych pudełkach. Co do Medicated - jest to także jedna z moich ulubionych tabak, wbrew pozorom nie jest ona taka mocna, najmocniejsze tabaki z jakimi miałem przyjemność obcować to Hedges L.260 The Snuff oraz Dholakia White Snuff, produkowana z bardzo młodych liści tytoniu. Powinna być niedługo dostępna w Polsce. I duża puszka Medyka ma pojemność 25 gram, nie 20, to tak dla uściślenia.Co do szkodliwości - tabaka szkodzi, powoduje zanik śluzówki (sposób jej regenracji został dobrze opisany na forum serwisu top25snuff). Pisząc tego posta właśnie rozkoszuję się 275 Jahre Jubuliaums Snuff - Halb-Schmalzlerem od Bernard Tabak. Polecam Łączy w sobie tradycyjny, ciężki aromat schmalzlerów, trochę mentholu, i, przynajmniej ja w nim to wyczuwam, odrobinę typowego dla Napoleona (także od Bernarda), aromatu smalcu. Zachęcam więc Was do próbowania zażywania tabaki z ręki, oraz do poszerzania swoich tabaczanych aromatycznych horyzontów ![]() Pozdrawiam wszystkich tabaczników, i tych zażywających dla aromatu, jak i fazowiczów. A tym drugim życzę nawrócenia się na dobrą drogę ![]()
Ostatnio edytowane przez mnbv : 25.06.2009 o godz. 06:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Kolekcja tabakierek u kumpla. Teraz przybyło nowych(z 6 co najmniej
) bo zdjęcie nieco nieaktualne.Są to po jednej tabakierce z każdego rodzaju, bo gdyby wszystkie wrzucić to hmm...lepiej nie myśleć ![]() ![]() ![]()
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Gawith Cola całkowicie został ściągnięty
A i jeszcze jedno pytanie. Jakiś klub (oprócz Bayernu) ma swoją tabake? Tą FC Bayern Snuff dostałem na urodziny w tamtym roku. Snuff pierwsza klasa ![]() Powód: Tabaki klubowe ;)
Ostatnio edytowane przez Tuman : 25.06.2009 o godz. 13:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Medyka ciule wycofali :( już prawie dwa lata jak go nie snuffałem
![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Medyk jest do kupienia na allegro.
Swoją drogą może cieszyć to że w tabakierze są dostępne coraz nowsze rodzaje. Np.: niedawno wprowadzono ozona orange, ozona raspberry, rózne rodzaje snuffy. Jeszcze pół roku temu można było kupić tylko te podstawowe tabnaki typu Redbull, Spearmint, alpina itp... Teraz wszystko idzie do przodu i mam nadzieje że zaniedługo zaczną wprowadzać nowe gatunki. Edit: Zna ktoś jeszcze jakieś inne sklepy oprócz tabakiery gdzie jest duży wybór tabak? Powód: bo tak.
Ostatnio edytowane przez Tuman : 25.06.2009 o godz. 14:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
co wam to daje odpowie mi ktos bez napiny? jestem palaczem , kiedys sprobowalem tej calej tabaki to poza brudna kichawa nic nie odczulem pozdr
@jurukuru np?
Ostatnio edytowane przez godzilla : 25.06.2009 o godz. 14:53.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]() ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Co do kolekcji, niestety nie mam aparatu, ale posiadam w tej chwili ponad 70 różnych tabak i pustych tabakierek. A sławny Medicated jest cały czas dostępny u dystrubutora, mianowicie Cygara i Tytoń. Niestety jego cena jest dość wysoka (8 zł za 5 gram). No i z powodu małego zainteresowania trafiki go nie zamawiają. Co do nowych tabak - jest ich coraz więcej, radzę nie szukać po sklepach tylko na stronach dobrych dystrybutorów (Cygara i Tytoń, Synchro). Gawith Cola został wycofany ze sprzedaży w Polsce, można go natomiast dostać w Niemczech. @ godzilla - co nam to daje? napisałem 4 podpunkty w moim poprzednim poście. Co do ozon Orange i Raspberry, ich dostępność cieszy, lecz trzeba Wam wiedzieć, iż są one "na lewo". Sprowadzane prosto z czech, z czeskim ostrzeżeniem pos białą naklejką. A TTI ma wyłączność na dystrybucję tabak firmy Poschl w Polsce. No ale są, i chwała za to. Z tego co wiem żaden inny klub piłkarski nie ma "swojej" tabaki, Bayern Snuff produkowany jest przez Poschl'a.
A co do dostępności na stacjach benzynowych - powinieneś na każdej dostać tzw. "podstawkę" - Gawitha, Red Bulla, czasem ozony Cherry, Spearmint, Gletschera i Lowena. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak dobrze nie wysmarkasz to na drugi dzień nawet je masz ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
godzilla- dobre pytanie. walcie dalej w nos a wam tak sluzowki powysychaja ze wam sie odechce wciagania
![]()
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Godzila: wystarczy przeczytać to co napisał mnbv: mnbv napisał(a):
![]() Forza Wisła!
|
||
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
KacperABG: czasami tydzień nie wystarcza. I trzeba koniecznie nawilżać śluzówkę kroplami np. roztworem soli morskiej, samo nie zażywanie to trochę za mało.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie popadajmy w skrajność
![]() Napoleon nie umarł od tabaki a zażywał jej w wielkich ilościach i często. ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KacperABG- Nie lepiej walnąć władka zamiast tabaki? Moze troszke wiekszego funduszu potrzeba ale na pewno jest duzo lepsza "jakosc":]
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ehhhhh chyba co poniektórzy mylą prawdziwe zastosowanie snuffa.
![]() ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jurukuru- wytlumacz nam prawdzwe zastosowanie snuffa.. bralem i poza kichaniem i poszerzonymi sluzowkami to nic ponad to nie odczulem
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jest to miły dodatek do tzw. posiadów z kumplami, pobudza dobrze, daje ukojenie jak masz zatkany nos i katar.... i wiele innych zastosowań ![]() ![]()
ta sławna brygada! |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
ja mam pytanie jaka jest najmocniejsza tabaka którą można kupic w Krakowie
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Najmocniejszą pod względem zawartości nikotyny jesrt Gawith Apricot Snuff od Poschla, a najmocniejszą aromatem bodajże Red Bull. Ciekawy efekt daje natomiast Gletcherprise - nie ma uczucia ukłucia, jak przy mocnych tabakach, natomiast oferuje bardzo przyjemne uczucie mrozu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
JLB: Wydaje mi sie że na BP kiedyś widziałem ale nie dam sobie ręki uciąć ![]() Forza Wisła!
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
1. Gletcherprise nie jest suchy, jest tak samo wilgotny jak i inne tabaki made by Poschl
2. Aromat Gletschera to menthol z olejkiem kolumbijskim, cokolwiek to jest 3. Nie mów że to jest najgorsza tabaka, bo to twoja subiektywna opinia. Ja osobiście ją lubię, więc masz już jeden kontrprzykład. A zgodnie z zasadami matematyki jeden kontrprzykład obala twierdzenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
podbijam zapomniany temat ktory przed chwila przypadkowo znalazlem, nie wiece gdzie dostane w krakowie jakies inne tabaki poza : red bull, ozona (cherry orange), gavith , gletcherprise, president, tiger, spearmint?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Mam kilka pytań
1. Gdzie w Krakowie kupie Gawith apricot snuff , Białą tabakę oraz Ozona orange 2. Czy polecacie wyżej wymienione 3. Czy przy zakupie będą robić cyrk z dowodem 4. Ceny w sklepach są takie jak na allegro |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
spokojnie dostaniesz je na tomexie, polecam ww, nie beda robic cyrku, ceny sa niskie
|
|
|