The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków
Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia 2 1,89%
Remisem 10 9,43%
Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków 72 67,92%
Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków 20 18,87%
Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.02.2011, 17:46
TymonPRO napisał(a):Wyświetl post
Czemu do Gdańska
Jak to po co? do Braci

Będzie ciężko... (na początku) aż do pierwszej bramki myślę że będzie 0-2 0-3.
Czemu takj myśle? wierzę w Maaskanta i w jego słowa „Jestem zadowolony z pracy, którą wykonaliśmy w trakcie tego obozu. Uważam, że jesteśmy gotowi do rozgrywek ligowych”
Oby te urazy były niegrozne Cikosa, Chaveza ( Dragana?) i Melexa.
Będzie dobrze! Życzę udanego wyjazdu tym co jadą a tym co nie jadą wybrać się do knajpy na mecz a nie bazgrać po forum w trakcie meczu! pozdo
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.02.2011, 17:59
Semper Fidelis 1985 napisał(a):Wyświetl post
Jak to po co? do Braci

Będzie ciężko... (na początku) aż do pierwszej bramki myślę że będzie 0-2 0-3.
Czemu takj myśle? wierzę w Maaskanta i w jego słowa „Jestem zadowolony z pracy, którą wykonaliśmy w trakcie tego obozu. Uważam, że jesteśmy gotowi do rozgrywek ligowych”
Oby te urazy były niegroźne Cikosa, Chaveza ( Dragana?) i Melexa.
Zgadzam się z Tobą.
Oprócz formy naszych piłkarzy niewiadoma jest forma Arki i ich nastawienie taktyczne.
Co do formy naszych jestem umiarkowanie spokojny - dwa ostatnie sparingi mnie uspokoiły.
A co do ich nastawienia? - zależy czy będą murować bramkę żeby nie przegrać pierwszego meczu ligowego na Śledź Arenie czy otworzą się bo zależeć im będzie na zwycięstwie z tych samych powodów.

Jeśli będą defensywnie nastawieni to może być ciężko - wielu naszych piłkarzy nie nawykło do grania w takich warunkach pogodowych.
Odpowiedz cytując
Teqcontroller
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.02.2011, 19:01
Prawda jest taka że nikt na razie nie wie na co stać Śledzi i nas.
To jest 1 mecz po długiej przerwie i nic nie wiadomo.
O środek pola się nie boję , ale jak obrona będzie odwalać jakieś jaja to będę się bał o wynik , trzeba strzelić dwie bramki w pierwszej połowie i grać swoje.

WISŁA !!
"JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"

Odpowiedz cytując
ero781
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.02.2011, 19:36
a wy ludzie nażekacie wygrana 0;4 ... kowalski bd dobry jest po okresie przygotowawczym, a wilk za sobola jest zajebis**m zmiennikiem

nie mam dużych liter chiński laptop
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE]
Odpowiedz cytując
tarantulaw2
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.02.2011, 19:41
bart1906 napisał(a):Wyświetl post
ale z rożnego to bedzie rzucał zza głowy
Auty kopane... Wenger tego chciał więc PZPN postanowił w meczu arki z Wisłą wypróbować
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 21.02.2011, 20:53
Spodziewam się w Gdyni ciężkiego meczu, Arka zrobi wszystko aby na pierwszy mecz w ekstraklasie nie przegrać.
Mam jednak nadzieję, że Wiślacy im to ''święto'' popsują i wywiozą z Gdyni 3 pkt, które są nam bardzo potrzebne, bo nie ma to jak dobrze wejść w rundę.

Wierzę Maaskantowi w to co powiedział o dobrym przygotowaniu do rundy rewanżowej, oby nasza maszyna odpaliła już w piątek.

Dobrze przepracowany okres przygotowawczy powinien przynieść efekty. Liczę w tym meczu na Małeckiego powiem szczerze.

Bardzo proszę też innych użytkowników aby w trakcie meczu nie oceniali naszych nowych zawodników jak któremuś nie daj boże coś na boisku nie wyjdzie.
Bo później się tego czytać nie da.

OT:
Widzę, że w tym temacie podajcie swoje typy na spotkanie z Arką, podzielcie się nimi w temacie - Konkurs o Wiśle zdobywajcie punkty i walczcie o miano najlepszego typera.
Taka mała reklama
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.02.2011, 11:05
Ja osobiscie w temacie konkursowym obstawilem ze wygramy 2-0 ale prawda jest taka ze nawet 1-0 mnie zadowoli byleby tylko zdobyc 3 punkty. Tak jak juz tutaj pisalo kilka osob, Arka bedzie robila wszystko zeby na otwarcie nowego stadiony przynajmniej nie przegrac. Zreszta jak siegam pamiecia to ostatnimi czasy szlo Nam u nich jak po grudzie a i na wiosne zeszlego roku u Nas wiadomo jak sie skonczylo. Tak wiec licze na walke od pierwszej do ostatniej minuty i ze jednak uda Nam sie popsuc ich swieto.
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2011, 11:18
Pierwszy mecz po przerwie, wyjazd do Gdyni (gdzie ostatnio jak wygrywamy to ledwo 1:0), wielu nowych zawodników i niektórzy spodziewają się wyniku 0:3 Dobre. Ja obstawiam remis albo wymęczone, wykopane, wyrwane 0:1. Jedno moim zdaniem jest pewne, czego można się spodziewać po tym meczu, kopaniny.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.02.2011, 12:04
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy mecz po przerwie, wyjazd do Gdyni (gdzie ostatnio jak wygrywamy to ledwo 1:0), wielu nowych zawodników i niektórzy spodziewają się wyniku 0:3 Dobre. Ja obstawiam remis albo wymęczone, wykopane, wyrwane 0:1. Jedno moim zdaniem jest pewne, czego można się spodziewać po tym meczu, kopaniny.
A ja właśnie na przekór twojej ponurej wizji spodziewam się wyjątkowo dobrego wyniku i świetnej gry z naszej strony. Wiem, że od długiego czasu w Gdyni szło nam "jak po grudzie", ale teraz to zupełnie inna drużyna, inny trener. Pojedziemy śledzi aż miło, zobaczycie!
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 22.02.2011, 12:08
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, ze:
1) Wisla ponad polowa skladu nowa
2) Arka, tez spore zmiany w skladzie
3) Wreszcie nie bedziemy grac na kartoflisku
4) Nowy trener (jako po przerwie), ktory inaczej przygotowywal zespol
5) Od niepamietnych czasow kadre zamknelismy przed zakonczeniem okna transferowego (bo raczej juz nikt nie dojdzie)
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 22.02.2011, 12:20
leyzer87 i mic. Panowie oby było tak jak piszecie, ale wydaje mi się, że polska liga aż tak zaskoczyć nie może. Pierwsze mecze po przerwie...no zobaczymy, oby była wygrana ale ja nie nastawiam się na żadne fajerwerki.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.02.2011, 12:44
4-3-3

Pareiko

Cikos-Chavez-Jaliens-Paljic

Melikson-Wilk-Garguła

Małecki-Genkov-Kirm

tak to widzę
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.02.2011, 20:54
Pasieka zamyka środowy trening Arki: http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...na_Wisle_.html . No to ciekawie co tam szykują?
Odpowiedz cytując
theOne
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 22.02.2011, 21:33
marek2a napisał(a):Wyświetl post
Pasieka zamyka środowy trening Arki: http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...na_Wisle_.html . No to ciekawie co tam szykują?
heh jak to co? będą się modlić o jednocyfrowy wynik porażki
Odpowiedz cytując
biziu25
Member

Od: 08.2006

Stary 22.02.2011, 21:43
ja jestem zdania że będzie 1:3 dla nas... i że będzie małą zadyma po meczu... ale już po wyjściu ze stadinou)... że funfle za LG nam pomogą w zainicjowaniu jakiejś małej sprzeczki ze śledziami
hehe pozdrowienia LG!
Odpowiedz cytując
marek2a
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.02.2011, 00:11
będą się modlić o jednocyfrowy wynik porażki no,no nie wiem. Raczej szykują nową mutację szarańczy po której nasi zagraniczni grajkowie będą leżeli na murawie i turlali się ze śmiechu
Odpowiedz cytując
Wideł
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 23.02.2011, 00:25
Byle nie odwołali , Jaga już posłała pismo z prośbą o przenieśienie kolejki. Jak poleci Jaga , to i reszta pewnie też.
Dla mnie nie ważna jest ta odległość, to że każdy mecz to godziny w podróży. Dla mnie to przygoda ,radość poprostu być tu...to sie liczy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 23.02.2011, 00:36
Wideł napisał(a):Wyświetl post
Byle nie odwołali .
Moim zdaniem czas działa na naszą korzyść więc spokojnie mogą odwołać.Aż mi szkoda że Wisła nie poparła Arki by przełożyć meczu z nimi.Ok nie miało to żadnego merytorycznego uzasadnienia ale lepiej by dla nas było by zacząć od 2 meczów u siebie.

Generalnie jeśli nie strzelimy szybko gola to będzie to droga przez mękę.Mam nadzieje że z happy endem ale przyznam się bez bicia że te przygotowania nasze nie przekonały mnie - nie chodzi o wyniki a o późny czas ich rozpoczęcia, jałowe 3 sparingi, jedynie 2 mecze w miarę wiążącym składzie i niestety żaden w tym który wybiegnie w weekend.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 23.02.2011, 10:29
Patrząc od tej strony 1q2 to rzeczywiście lepiej byłoby, gdyby drużyna zaczęła rundę wiosenną od dwóch meczy u siebie. Zawodnicy mieliby wsparcie kibiców, a zawodnicy dwa mecze więcej na zgranie się między sobą.

Choć osobiście chciałbym już meczyk Wisły obejrzeć..

No nic, nie zależy to od nas więc pozostaje nam czekać na wiadomość.
Odpowiedz cytując
bridgeburner
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 23.02.2011, 10:39
Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć,że ostatni raz wygraliśmy pierwszy mecz na wiosnę w 2007r
Trenował nas Nawałka a jedną z bramek strzelił Paulista
Troche mnie zastanawia wiec skad ten optymizm, Arka u siebie notowała dobre wyniki w zeszłej rundzie
tak wiem sztuczna murawa, Maaskant, nowi zawodnicy itp
Tylko, że taki Melikson to w życiu w mrozie w piłkę nie grał
Ja licze na 10 punktów w pierwszych 4 meczach, a remis mi wychodzi właśnie w pierwszym
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.02.2011, 10:55
Bridgerunner zapomniałeś wspomnieć o tym, że we wszystkich wiosennych meczach od 2007 roku prowadził nas p. Maciej Skorża. Nie chce tu zaczynać nowej dyskusji o jego warsztacie trenerskim, ale faktem jest, że zawsze miał poważny problem z tym aby przygotować piłkarzy do pierwszych meczów w rundzie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.02.2011, 11:18
snyrting napisał(a):Wyświetl post
Bridgerunner zapomniałeś wspomnieć o tym, że we wszystkich wiosennych meczach od 2007 roku prowadził nas p. Maciej Skorża. Nie chce tu zaczynać nowej dyskusji o jego warsztacie trenerskim, ale faktem jest, że zawsze miał poważny problem z tym aby przygotować piłkarzy do pierwszych meczów w rundzie.
Jak w 2008 wtopiliśmy cały jeden mecz z Legią (w kwietniu czy maju) tzn. że miał problem z przygotowaniem do pierwszych meczów? Moim zdaniem jak miał jako-taką pakę - właśnie w sezonie 2007-2008 to było przyzwoicie cały czas, a potem to już różnie...
Odpowiedz cytując
snyrting
Senior Member

Stary 23.02.2011, 11:27
2007/2008 - fartowny remis z Koroną
2008/2009 - remis z Polonią Bytom
2009/2010 - przegrana z GKSem

Dostrzegasz pewną prawidłowość?
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 23.02.2011, 12:09
Myślę że gra w teperaturze -10 stopni to pomyłka i szkoda narażać zdrowie zawodników.
Choć chciałbym bardzo by liga już ruszyła ,jednak byłbm za odłożeniem startu tej rundy.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
PAC
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 23.02.2011, 12:49
Na stronie Ekstraklasy jest informacja że tylko mecz Jaga- Śląsk zostaje przełożnony, pozostałe się normalnie odbędą. Bardzo dobrze, niech grają, żadnego odwoływania.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 23.02.2011, 12:52
Lepiej niech nie odwołują, bo potem w kwietniu i maju będą grać po 8 meczów na miesiąc... A znając wydolność polskich kopaczy to będzie to wyglądało tragicznie...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 23.02.2011, 12:55
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Lepiej niech nie odwołują, bo potem w kwietniu i maju będą grać po 8 meczów na miesiąc... A znając wydolność polskich kopaczy to będzie to wyglądało tragicznie...

U nas już w pierwszej 11 nie ma polskich kopaczy więc mogą przekładać... moim zdaniem szkoda zdrowia zawodników.
A po za tym to dlaczego Ekstraklasa robi wyjątek Jadze?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 23.02.2011, 12:58
Gramy, gramy. Ilez mozna czekać na naszą ukochaną ekstraklase
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.02.2011, 13:01
Niech grają, ta przerwa i tak jest za długa Prognozy mówią, że z końcem tygodnia ma się robić cieplej i pewnie poniżej 10 stopni nie będzie. Moim zdaniem nie ma co panikować za wcześnie i trzeba grać.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 23.02.2011, 13:04
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
U nas już w pierwszej 11 nie ma polskich kopaczy więc mogą przekładać... moim zdaniem szkoda zdrowia zawodników.
A po za tym to dlaczego Ekstraklasa robi wyjątek Jadze?
Zapewne dlatego, że największe mrozy są właśnie w tamtym regionie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów