|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Jakim wynikiem zakończy się rywalizacja Arki Gdynia z Wisłą Kraków | |||
| Wysokim zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Minimalnym zwycięstwem Arki Gdynia |
|
2 | 1,89% |
| Remisem |
|
10 | 9,43% |
| Minimalnym zwycięstwem Wisły Kraków |
|
72 | 67,92% |
| Wysokim zwycięstwem Wisły Kraków |
|
20 | 18,87% |
| Głosujących: 106. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Jak to po co? do Braci
Będzie ciężko... (na początku) aż do pierwszej bramki Czemu takj myśle? wierzę w Maaskanta i w jego słowa „Jestem zadowolony z pracy, którą wykonaliśmy w trakcie tego obozu. Uważam, że jesteśmy gotowi do rozgrywek ligowych” Oby te urazy były niegrozne Cikosa, Chaveza ( Dragana?) i Melexa. Będzie dobrze! Życzę udanego wyjazdu tym co jadą a tym co nie jadą wybrać się do knajpy na mecz a nie bazgrać po forum w trakcie meczu! pozdo |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Oprócz formy naszych piłkarzy niewiadoma jest forma Arki i ich nastawienie taktyczne. Co do formy naszych jestem umiarkowanie spokojny - dwa ostatnie sparingi mnie uspokoiły. A co do ich nastawienia? - zależy czy będą murować bramkę żeby nie przegrać pierwszego meczu ligowego na Śledź Arenie czy otworzą się bo zależeć im będzie na zwycięstwie z tych samych powodów. Jeśli będą defensywnie nastawieni to może być ciężko - wielu naszych piłkarzy nie nawykło do grania w takich warunkach pogodowych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Prawda jest taka że nikt na razie nie wie na co stać Śledzi i nas.
To jest 1 mecz po długiej przerwie i nic nie wiadomo. O środek pola się nie boję , ale jak obrona będzie odwalać jakieś jaja to będę się bał o wynik , trzeba strzelić dwie bramki w pierwszej połowie i grać swoje. WISŁA !! ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
a wy ludzie nażekacie wygrana 0;4 ... kowalski bd dobry jest po okresie przygotowawczym, a wilk za sobola jest zajebis**m zmiennikiem
nie mam dużych liter chiński laptop ![]()
[SIZE=6][COLOR=Red][COLOR=Blue][COLOR=Red][center]AVE WISŁA[/center][/COLOR]
[/COLOR][/COLOR][/SIZE] |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Spodziewam się w Gdyni ciężkiego meczu, Arka zrobi wszystko aby na pierwszy mecz w ekstraklasie nie przegrać.
Mam jednak nadzieję, że Wiślacy im to ''święto'' popsują i wywiozą z Gdyni 3 pkt, które są nam bardzo potrzebne, bo nie ma to jak dobrze wejść w rundę. Wierzę Maaskantowi w to co powiedział o dobrym przygotowaniu do rundy rewanżowej, oby nasza maszyna odpaliła już w piątek. Dobrze przepracowany okres przygotowawczy powinien przynieść efekty. Liczę w tym meczu na Małeckiego powiem szczerze. Bardzo proszę też innych użytkowników aby w trakcie meczu nie oceniali naszych nowych zawodników jak któremuś nie daj boże coś na boisku nie wyjdzie. Bo później się tego czytać nie da. OT: Widzę, że w tym temacie podajcie swoje typy na spotkanie z Arką, podzielcie się nimi w temacie - Konkurs o Wiśle zdobywajcie punkty i walczcie o miano najlepszego typera. Taka mała reklama ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Ja osobiscie w temacie konkursowym obstawilem ze wygramy 2-0 ale prawda jest taka ze nawet 1-0 mnie zadowoli byleby tylko zdobyc 3 punkty. Tak jak juz tutaj pisalo kilka osob, Arka bedzie robila wszystko zeby na otwarcie nowego stadiony przynajmniej nie przegrac. Zreszta jak siegam pamiecia to ostatnimi czasy szlo Nam u nich jak po grudzie a i na wiosne zeszlego roku u Nas wiadomo jak sie skonczylo. Tak wiec licze na walke od pierwszej do ostatniej minuty i ze jednak uda Nam sie popsuc ich swieto.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Pierwszy mecz po przerwie, wyjazd do Gdyni (gdzie ostatnio jak wygrywamy to ledwo 1:0), wielu nowych zawodników i niektórzy spodziewają się wyniku 0:3
Dobre. Ja obstawiam remis albo wymęczone, wykopane, wyrwane 0:1. Jedno moim zdaniem jest pewne, czego można się spodziewać po tym meczu, kopaniny. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
![]()
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
1) Wisla ponad polowa skladu nowa 2) Arka, tez spore zmiany w skladzie 3) Wreszcie nie bedziemy grac na kartoflisku 4) Nowy trener (jako po przerwie), ktory inaczej przygotowywal zespol 5) Od niepamietnych czasow kadre zamknelismy przed zakonczeniem okna transferowego (bo raczej juz nikt nie dojdzie) |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
4-3-3
Pareiko Cikos-Chavez-Jaliens-Paljic Melikson-Wilk-Garguła Małecki-Genkov-Kirm tak to widzę ![]() ![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Pasieka zamyka środowy trening Arki: http://www.sport.pl/sport-trojmiasto...na_Wisle_.html . No to ciekawie co tam szykują?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2010
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja jestem zdania że będzie 1:3 dla nas...
i że będzie małą zadyma po meczu... ale już po wyjściu ze stadinou )... że funfle za LG nam pomogą w zainicjowaniu jakiejś małej sprzeczki ze śledziami![]() hehe pozdrowienia LG! |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
będą się modlić o jednocyfrowy wynik porażki
no,no nie wiem. Raczej szykują nową mutację szarańczy po której nasi zagraniczni grajkowie będą leżeli na murawie i turlali się ze śmiechu![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Byle nie odwołali , Jaga już posłała pismo z prośbą o przenieśienie kolejki. Jak poleci Jaga , to i reszta pewnie też.
![]()
Dla mnie nie ważna jest ta odległość, to że każdy mecz to godziny w podróży. Dla mnie to przygoda ,radość poprostu być tu...to sie liczy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Moim zdaniem czas działa na naszą korzyść więc spokojnie mogą odwołać.Aż mi szkoda że Wisła nie poparła Arki by przełożyć meczu z nimi.Ok nie miało to żadnego merytorycznego uzasadnienia ale lepiej by dla nas było by zacząć od 2 meczów u siebie.
Generalnie jeśli nie strzelimy szybko gola to będzie to droga przez mękę.Mam nadzieje że z happy endem ale przyznam się bez bicia że te przygotowania nasze nie przekonały mnie - nie chodzi o wyniki a o późny czas ich rozpoczęcia, jałowe 3 sparingi, jedynie 2 mecze w miarę wiążącym składzie i niestety żaden w tym który wybiegnie w weekend. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Patrząc od tej strony 1q2 to rzeczywiście lepiej byłoby, gdyby drużyna zaczęła rundę wiosenną od dwóch meczy u siebie. Zawodnicy mieliby wsparcie kibiców, a zawodnicy dwa mecze więcej na zgranie się między sobą.
Choć osobiście chciałbym już meczyk Wisły obejrzeć.. ![]() No nic, nie zależy to od nas więc pozostaje nam czekać na wiadomość. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Chciałbym tylko nieśmiało zauważyć,że ostatni raz wygraliśmy pierwszy mecz na wiosnę w 2007r
Trenował nas Nawałka a jedną z bramek strzelił Paulista Troche mnie zastanawia wiec skad ten optymizm, Arka u siebie notowała dobre wyniki w zeszłej rundzie tak wiem sztuczna murawa, Maaskant, nowi zawodnicy itp Tylko, że taki Melikson to w życiu w mrozie w piłkę nie grał Ja licze na 10 punktów w pierwszych 4 meczach, a remis mi wychodzi właśnie w pierwszym ![]()
"Czy mogłem sie cofnąć - cofnąć do czego, do kogo, do jakiego mnie ? Nie ma żadnego momentu w przeszłości, który, cudownie zmieniony, odwróciłby bieg mojego życia, żadnej katastrofy, która mi sie przydarzyła, wskutek czego jestem inny, niż byc powinieniem; niczego takiego nie potrafie wskazać"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Bridgerunner zapomniałeś wspomnieć o tym, że we wszystkich wiosennych meczach od 2007 roku prowadził nas p. Maciej Skorża. Nie chce tu zaczynać nowej dyskusji o jego warsztacie trenerskim, ale faktem jest, że zawsze miał poważny problem z tym aby przygotować piłkarzy do pierwszych meczów w rundzie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
2007/2008 - fartowny remis z Koroną
2008/2009 - remis z Polonią Bytom 2009/2010 - przegrana z GKSem Dostrzegasz pewną prawidłowość? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Myślę że gra w teperaturze -10 stopni to pomyłka i szkoda narażać zdrowie zawodników.
Choć chciałbym bardzo by liga już ruszyła ,jednak byłbm za odłożeniem startu tej rundy. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Na stronie Ekstraklasy jest informacja że tylko mecz Jaga- Śląsk zostaje przełożnony, pozostałe się normalnie odbędą. Bardzo dobrze, niech grają, żadnego odwoływania.
![]()
WISŁA KRAKÓW
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lepiej niech nie odwołują, bo potem w kwietniu i maju będą grać po 8 meczów na miesiąc... A znając wydolność polskich kopaczy to będzie to wyglądało tragicznie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
U nas już w pierwszej 11 nie ma polskich kopaczy więc mogą przekładać... moim zdaniem szkoda zdrowia zawodników. A po za tym to dlaczego Ekstraklasa robi wyjątek Jadze? ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Gramy, gramy. Ilez mozna czekać na naszą ukochaną ekstraklase
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Niech grają, ta przerwa i tak jest za długa
Prognozy mówią, że z końcem tygodnia ma się robić cieplej i pewnie poniżej 10 stopni nie będzie. Moim zdaniem nie ma co panikować za wcześnie i trzeba grać. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|