The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.02.2024, 11:03
Zastanawiam się czy wy tak na poważnie... Wiadomo przecież było, że Wisła nie będzie celem pielgrzymek trenerów, którzy rzeczywiście byliby wartością dodaną (nie mam zamiaru narzekać na Rude, on po prostu świetnie wpisuje się w politykę sportową, którą prowadzimy od lat). Osobną kwestią jest to czy da się wyciągnąć więcej z tej zbieraniny hiszpańsko-polskiego szrotu. Skoro wiec nie pojawił się magiczny trener (bo nie mógł), skład właściwie pozostał ten sam, należało zakładać, że efekty będą niemal identyczne. Pytanie, na które nie znam odpowiedzi, brzmi, na jak wiele wystarczą remisy przeplatane przegranymi i zwycięstwami.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 24.02.2024 o godz. 11:05.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Od: 12.2003

Stary 24.02.2024, 11:11
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Temat dotyczy meczu jako całości, więc dorzucę kilka słów o cateringu. Na A21/H23 przed rozpoczęciem meczu brakowało zapiekanek, natomiast największe jaja zaczęły się w przerwie. W środkowym punkcie, według dziewczyny na kasie, jedzenia miało już albo w ogóle nie być, albo miały pojawić się same kiełbasy, ale nie wcześniej, niż za 15 minut. Po 5 minutach nastąpiło magiczne obrodzenie w kiełbasy, ale oczywiście spora część zainteresowanych została już odesłana z kwitkiem. Żurek podawany w kubku bez niczego, bo skończyły się bułki i chleb. Do tego jeden czynny kran do piwa i jeden obsługujący go chłopak, któremu jeszcze w międzyczasie skończył się gaz. Wszyscy biegają jak w amoku, nie ma między nimi żadnej komunikacji. Do tych dzieciaków nie mam pretensji, bo to nie ich wina, że ktoś nie potrafi przewidzieć zapotrzebowania na jedzenie i sprawdzić przed meczem, czy na pewno wszystko działa jak powinno. Natomiast nie wyobrażam sobie jak my chcemy budować wizerunek tego klubu (a znów widziałem i słyszałem sporo obcokrajowców), kiedy nie potrafimy zadbać o podstawowe rzeczy.
Każdy kibic wie, że kiełbacha w trakcie meczu to najbardziej podstawowa rzecz na dzień dzisiejszy
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.

Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected]

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.02.2024, 11:23
nie ma co drwić z tego posta, bo diabeł tkwi w szczegółach
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.02.2024, 11:29
Jak to leciało? Ch*j z kiełbasą, daj ultrasom?

[35/54]

Znafca internetowy za sezon 2023/2024
Odpowiedz cytując
-Szymek79-
Member

Od: 12.2011

Stary 24.02.2024, 11:35
nero napisał(a):Wyświetl post
Każdy kibic wie, że kiełbacha w trakcie meczu to najbardziej podstawowa rzecz na dzień dzisiejszy
Zależy jak na to spojrzysz Oczywiście, że to nie jest najbardziej palący problem, ale istnieje i nie wiem dlaczego mielibyśmy to bagatelizować. Na prawo i lewo trąbi się o tym, jaką to jesteśmy wielką marką o bogatej historii i istotnym wpływie na gospodarkę regionu (powstają o tym nawet raporty!), a potem przychodzi dzień meczowy i nie możesz kupić durnej kiełbasy, dostać chleba do żurku i czekasz na dwa piwa 10 minut. Pewnie nie miałbym z tym aż takiego problemu, gdyby ze spodziewanych 13-15 tysięcy osób na meczu nagle zrobiło się dwa razy więcej, ale ludzi przychodzi mniej więcej cały czas tyle samo, a problem istnieje dłużej niż od wczoraj.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 24.02.2024, 11:49
-Szymek79- napisał(a):Wyświetl post
Zależy jak na to spojrzysz Oczywiście, że to nie jest najbardziej palący problem, ale istnieje i nie wiem dlaczego mielibyśmy to bagatelizować. Na prawo i lewo trąbi się o tym, jaką to jesteśmy wielką marką o bogatej historii i istotnym wpływie na gospodarkę regionu (powstają o tym nawet raporty!), a potem przychodzi dzień meczowy i nie możesz kupić durnej kiełbasy, dostać chleba do żurku i czekasz na dwa piwa 10 minut. Pewnie nie miałbym z tym aż takiego problemu, gdyby ze spodziewanych 13-15 tysięcy osób na meczu nagle zrobiło się dwa razy więcej, ale ludzi przychodzi mniej więcej cały czas tyle samo, a problem istnieje dłużej niż od wczoraj.
Śmieje się oczywiście. Wiadomo to "głupia kiełbasa", ale ona jest przykładem tego jak cały klub funkcjonuje i wygląda. Może ten co jest odpowiedzialny za nadzorowanie firmy cateringowej lub wydanie swojej oceny czy przedłużać z firmą najem pomieszczeń zrobiłby to rzetelnej, gdyby nie była to rodzina Brzęczków.

I podobnie jak z tą kiełbasą jest wiele innych stanowisk, które na co dzień nie odczuwamy jak funkcjonują, a maja wpływ na działanie klubu, na zaangażowanie zatrudnionych pracowników.

22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 24.02.2024, 12:04
Wszystko w tym klubie dziala podobnie jak ta kielbasiana afera od Szymka. Wszystko, dlatego jest jak jest.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.02.2024, 12:10
Pytanie zasadnicze, czy przyjdzie do nas ten Algierczyk jak się dowie że mamy mało kiełbasy?
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2024, 12:20
Goku po meczu:

“ Nie sądzę, by problem leżał w przygotowaniu fizycznym. Jesteśmy odpowiednio przygotowani i wytwarzaliśmy intensywną presję na rywalu przez cały mecz. Oni jednak również wykonują swoją robotę, wykorzystali swoją okazję i się cofnęli, jak to zwykle bywa. Nie uważam jednak, byśmy mieli teraz jakiś problem z fizycznością.(...)

Trener Rude wprowadza bardzo udane pomysły, które musimy przyswoić jako zespół. Potrzebujemy po prostu trochę czasu, choć wiadomo, że wiele go nie ma. Jesteśmy drużyną, która stara się wywierać wysoko presję na rywalu, stara się notować te odbiory. Okazja, którą w meczu z GKS miał Miki Villar z tego się właśnie wzięła - z odbioru na połowie przeciwnika. W praktyce prawie cały mecz utrzymywaliśmy rywala na jego połowie”

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...ze-sa-wsciekli
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.02.2024, 12:23
To jest klub mem do zaorania i początku od 4 ligi. Wszystko jest spierd...począwszy od polityki sportowej a kończąc na zwykłej kielbasie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.02.2024, 12:27
I jeszcze na wywiadach oraz podsumowaniu pracy trenera x czy y. Tu każdy wykonuje kawał świetnej pracy, piłkarze zawsze się przykładają do treningów i meczu. Szkoda tylko że nigdy wyników nie ma. A my się kręcimy dalej w kółeczku i nigdy nie ma wyciągniętych wniosków kto i gdzie zawinił
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
nieznajomy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.02.2024, 12:36
Mecz do 80 min tragedia. Momenty, że stoją i nie wiedzą co robić z piłką, kopią do siebie jak na treningu. Wtedy pomyślałem, że tu e trener to totalny mem...

Ostanie 15 -20 min. Zapier...ją jakby byli na dopingu. Ciągły taka za takiem. Bramkarz cudem obrobił z 3-4 setki....
Gdyby nie te ostanie minuty, to trzeba było by gasić światło.

A tak mam jeszcze cień nadziei. Co nie zmienia faktu, że z trenerem to nic nie będzie.

Wygramy z Widzewem bo będą się chcieli zrehabilitować...
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 24.02.2024, 12:39
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Pytanie zasadnicze, czy przyjdzie do nas ten Algierczyk jak się dowie że mamy mało kiełbasy?
dobre, dobre
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 24.02.2024, 13:06
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Drozd, jesteś zwykłym śmieciem bez honoru pomawiając mnie że zwalniałem Hyballe, po drugie nie umiesz się przyznać do błędu i przeprosić za obrażanie mnie gdy mówiłem że Rude to .... a nie fachowiec.

Niech ci sraczka leci dalej.
Ty pajacu plułeś na nowego trenera pół godziny po tym jak zostało ogłoszone jego nazwisko więc teraz kiedy dostaliśmy w pałę jesteś w ekstazie bo trener winny. Zobaczymy jak będziesz śpiewał kiedy ogarnie ten burdel.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.02.2024, 13:08
Gdyby ktoś pytał to jestem ZA aferą kiełbasianą.
Catering to niezmiennie porażka, jak i cała organizacja klubu.

Na cały sektor D jedna kasa, kolejka na 25 minut stania. Zlikwidowali już nawet osobne stoisko z piwem, które było na jesień. Na koniec człowiek dowiaduje się, że żurku nie ma.
Stoły - cały czas te same, od Socios.
Nie wiem czy u.......one, bo jak napisałem, żurku nie było więc nie siadałem.

Nagłośnienie na D również nie działa To żadna strata ale fakt do odnotowania.

Co do samego meczu, nic odkrywczego tutaj nie da się napisać.
Sapała to jest karykatura piłkarza. Chłop nie ma prawa zagrać więcej w barwach Wisły.
Jaroch, Eneko, Alfaro, Goku - tym Panom potrzebna jest dłuższa przerwa.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
nero
Hanys

Stary 24.02.2024, 13:28
Jak się teraz tak zastanawiam... Jest sobie taki Królewski, niech będzie, że kiedyś nawet do niego dotrze, że rodzina i przyjaciele to nie są najlepsi ludzie do pracy. Chce zrobić twardy reset bo czuje temat i dorósł do tej decyzji. To teoretycznie jest to naprawdę bardzo trudne do zrobienia i potrzeba przede wszystkim pieniędzy. Jak masz kasę to zrobisz coś takiego, ale jak jej nie masz to zaraz się dowiesz, że Orlen to z nami współpracuje (nie jest to jedyny powód oczywiście) bo ciotka, menadżera siedzi w sekretariacie, albo że syn kuzyna chodzi do akademii w której trenuje im zdaniem świetny Pan X i skoro on już nie trenuje to oni średnio są zainteresowani. Takie i podobne rzeczy rzadko kiedy wychodzą na zewnątrz, a mimo to w przypadku Nowak Mosty wyszły, gdzie właściciel sam zaczął gadać o tym na prawo i lewo, że nie da hajsu bo mu się decyzje nie podobają w klubie. Takich sytuacji jest zapewne dużo więcej i żeby twardą ręką prowadzić klub, robić tak jak się chce według swojej wizji i nie iść na kompromisy jak właściciel Rakowa to trzeba mieć taką kasę jak właściciel Rakowa.
Ot takie moje przemyślenia z dnia dzisiejszego.

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2024, 13:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
Znów ujawniły się demony bezradności w meczu z broniącym się kompaktowo zespołem. Taką obronę można najskuteczniej rozbijać na dwa następujące sposoby:

a) rozciąganie obrony, tworzenie wolnych przestrzeni na skrzydłach i wrzutki do dobrze grającego głową napastnika, który przepchnie się, wygra pozycję i odda strzał głową. Niestety odpada: nie mamy dziś takiego zawodnika. Rude w drugiej połowie próbował temu zaradzić przesuwając wysoko w pole karne Tychów Urygę, ale Alan jest tak wolny i ociężały, że tylko raz zdołał wygrać pozycję i oddać strzał głową. Przesuwał też tam Colleya - niestety Józek w ofensywie jest naszym najsłabszym zawodnikiem, bo strzału kompletnie nie ma.

b) strzały z dystansu. Niestety znów nie mamy do nich zawodników. Alfaro - potrafi wygrać pojedynek jeden na jeden i zdobyć przestrzeń, zrobić przechwyt, ale strzałowo jest cieniutki. Może tylko podawać. nie nadaje się do uderzeń zza szesnastki. Goku ma strzał lepszy, ale uderzeniami z zza pola karnego też goli nie zdobywa, to nie Fernandez. Duda wiadomo. Ten dzisiejszy Kacper zrobił postępy, szczególnie w destrukcji, czasem potrafi sensownie podać, ale bramek nie zdobywa, nie strzela dobrze. Tak można wymieniać. Gdy pomyślę o Sapale, nie chce mi się już ciągnąć tej wyliczanki. Nie mamy zawodników do strzałów z dystansu, a więc i ten element rozbijania broniącego się jak Tychy przeciwnika odpada.

Potrzebne jest też szybkie operowanie piłką, na jeden kontakt, by rywale nie nadążali się przesuwać. Nie do zrobienia przy Sapale, czy tak dysponowanym jak wczoraj Goku. I nie przy zbyt statycznej grze z przodu, niedokładnych podaniach, braku celnych prostopadłych, a także przy takiej postawie bocznych obrońców w ofensywie jaką wczoraj prezentowali Jaroch i Eneko. Nasi skrajni pomocnicy byli szybko podwajani i nie mieli dobrej pomocy w tej sytuacji. Dodatkowo Baena ze swoim jednym zwodem na prawą nogę i próbą ominięcia rywala na szybkości od strony linii bocznej jest już rozszyfrowany i za każdym razem obrońca się pod to ustawia blokując go ciałem. Bregu na dzisiaj jest zupełnie pozbawiony szybkości i dynamiki. Więc też nikomu nie ucieknie i nie zgubi krycia.
Markusie.
To truizmy.
Taką diagnozę stawiano na tym forum już od dawna, a przynajmniej od początku tego sezonu, kiedy straciliśmy graczy robiących różnicę w strzałach z dystansu jak choćby Mula czy Fernandez.

Wszyscy widzą, że nie mamy środkowego napastnika z odpowiednimi parametrami fizycznymi do naszej gry i drugiej linii potrafiącej zaskoczyć z dystansu.

Dlaczego tego, do cholery, nie widzi nowy trener? Nie będę pastwił się nad jego umiejętnościami analitycznymi choć może byłoby warto?

Kibice na tym forum od dawna piszą, że bez sensu są wrzutki w pole karne na mikrych Hiszpanów. Owszem, czasami przy przypadkowo oddanej wrzutce zwłaszcza przy szybkiej akcji a nie przy długotrwałym ataku pozycyjnym, wrzutka trafia idealnie na głowę, lub pod nogi nieobstawionego wiślaka, co skutkuje golem.
To jednak wyjątek od reguły, że póki co nie mamy czego szukać wrzutkami.

Dlaczego trener nie widzi tego, co widzą kibice?
Skupiłeś się na wykazaniu mankamentów, a nie poszedłeś dalej, szukając rozwiązań tej sytuacji, które chyba istnieją?
Podam przykład rozwiązania: co robią dobrzy technicznie napastnicy, jeśli widzą, że nie mogą sforsować muru rywala?
Szukają faulu, albo w polu karnym, albo przed nim w celu zwiększenia możliwości oddania strzału przez SFG. To elementarna podstawa myślenia taktycznego. Jeśli jesteś blisko pola karnego, lub w nim - obrońcy muszą grać ostrożnie. Wtedy, albo zyskujesz przewagę sytuacyjną, albo zyskujesz rzut wolny/karny.
No chyba, że nie jesteś dobry technicznie, a ponoć nasi Hiszpanie są.

Przez cały mecz nie mieliśmy ani jednego rzutu wolnego, takiego choćby jak w meczu ze Stalą, który zakończył się bramką Eneko.

Dobry trener-analityk powinien w sytuacji, gdy ma zawodników nie potrafiących z racji słabszych warunków fizycznych sforsować muru rywala, ćwiczyć stałe fragmenty i dążyć do ich uzyskiwania.
Jedynie SFG jakie mieliśmy to rzuty różne realizowane w postaci baloników przez Bregu. Dlatego wczoraj wspomniałem o żalu za Poletanoviciem.

Jedyna nadzieja, że promowany przez ciebie Omrani - przypominam 1,88 wzrostu i odpowiednia waga, jeśli przyjdzie, będzie mógł zrobić różnicę w polu karnym rywala.

Na dzisiaj, jednak, potrzebne jest przemyślenie przez Rude taktyki w meczach z drużynami silniejszymi od nas fizycznie, grającymi szybko i siłowo.

Odnotowałem w transmisji w II połowie ciekawy obrazek: Jop usiłujący coś przekazać Albertowi i ten kręcący głową na nie. Nie dowiemy się, o co chodziło, ale mam wrażenie, że Rude wie najlepiej mimo, że dopiero teraz zderza się z realiami futbolu w Polsce.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 24.02.2024, 14:07
Problem jest podstawowy. My nie mamy piłkarzy potrafiących celnie dośrodkować. Albo za nisko albo niecelnie. Jedynie Bregu widać, ze ma dobrze ułozoną stopę i celnie dosrodkowuje z rzutów rożnych czy wolnych. To za mało.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.02.2024, 14:18
To co pokazał wczorajszy mecz to to, że - wbrew zaklinaniom niektórych - bez Carbo nasz środek pola nie istnieje. Sapała to parodia środkowego pomocnika, pozorant. Zawsze kiedy jest groźnie pod naszą bramką to on akurat jest gdzie indziej. Basha, oczywiście - kontuzjowany.

To bardzo, bardzo niedobrze - jedna kontuzja może de facto oznaczać dla nas koniec sezonu.

@FraMat - ale z Ciebie pajac Broniłeś Sobolewskiego do upadłego, a teraz to trener jest wszystkiemu winny, nawet polityce transferowej klubu na którą nie ma absolutnie żadnego wpływu?
Paradne.Gdybyś tylko tak się udzielał kiedy Sobolewski przegrywał nam sezon...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 24.02.2024, 14:21
Wracając do afery kielbasianej, to Jaro tak samo jak wybierał trenera to niech wrzuci ilość sprzedanych kiełbach z każdego sektora do programu gdzie AI zaestymuje sobie poprawna ilość na następny mecz..
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.02.2024, 14:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@FraMat - ale z Ciebie pajac Broniłeś Sobolewskiego do upadłego, a teraz to trener jest wszystkiemu winny, nawet polityce transferowej klubu na którą nie ma absolutnie żadnego wpływu?
Paradne.Gdybyś tylko tak się udzielał kiedy Sobolewski przegrywał nam sezon...
Masz rację - broniłem Sobolewskiego póki był jeszcze czas (runda jesienna) i liczyłem na to, że w końcu zacznie mu żreć.
Nie protestowałem jednak, kiedy odszedł.
Nie jestem typem, który po serii nieudanych meczów będzie zwalniał trenera.
Nigdzie nie napisałem, że trener jest wszystkiemu winny, nawet polityce transferowej klubu na którą nie ma absolutnie żadnego wpływu, dopowiadasz sobie.

Myślę jedynie, jak spora chyba większość kibiców, że Rude został sprowadzony po to, żebyśmy w końcu awansowali - czyli powinien ustawić Wisłę tak, żeby zaczęło żreć od początku.

To chyba o nim pisano, że przysyłając swoje CV przesłał także kilkusetstronicową analizę sytuacji Wisły, jej mankamentów i silnych punktów do wykorzystania w perspektywie I ligi i meczów Wisły, których ponoć kilkadziesiąt obejrzał?

Albo to kłamstwo, albo Rude oglądał mecze Wisły z Schalke04.

Nie domagam się zwolnienia Rude - stwierdzam, że na razie nie realizuje tego, po co był sprowadzany.
Nie ogarnia sytuacji.
Pora żeby się obudził i pokazał, co potrafi.
O ile potrafi.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
black
Member

Od: 02.2021

Stary 24.02.2024, 14:42
zgadzam się w 100% do w.w.przepłaconych piłkarzyków
Odpowiedz cytując
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.02.2024, 14:50
Ja widze pewne elemety ktore Rudy chce grać ale niestety są to tylko zalążki i na ich wypracowanie potrzeba tygodni.

Oczywiście oduczenie Soboloballu moze też być trudniejsze niż nam się wszystkim wydawało.

Tak czy inaczej wtopiliśmy mega ważny mecz. Jezeli trening jest obliczony na eksplozje formy w późniejszym czasie to fajnie że jest jakiś plan ale kurcze najważniejsze mecze gramy na początku i wtopy w 3 nastepnych meczach ustawią nam sezon.
Malinowy król malowanych róż
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 24.02.2024, 15:00
Vilar miał piłkę na wygranie tego meczu niestety spieprzył, po chwili dostaliśmy bramkę bo ten sam Vilar nie podszedł do swojego chłopa i pozwolił mu spokojnie wrzucić piłkę. Czasem zdarzają się takie mecze. Za dużo było na boisku słabych ogniw. Jaroch, Sapała, Satrustegi, Goku, zagrali dramatycznie. Vilar czy Alfaro niewiele lepiej. W przodzie wszyscy stali w tyłach nie mieli komu zagrać. Jednym słowem burdel na boisku. Mimo tego burdelu mieliśmy jakieś okazje widać było zdenerwowanie na sytuację i postawę Tychów które przeleżały pół meczu i sędziego który gwizdał w jedną stronę i niemoc w ofensywie. Mam nadzieję że ten kubeł zimnej wody otrzeźwi wszystkich i podziała mobilizująco

Oczywiście, że Rude musi coś zmienić od tego jest.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 24.02.2024 o godz. 15:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Levis88
Senior Member

Od: 02.2015

Stary 24.02.2024, 15:23
W sparingach nasz pressing wyglądał dużo lepiej. Wczoraj zabrakło wszystkiego.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 24.02.2024, 15:32
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
No właśnie, w sparingach. Czyli na poziomie treningowym.
Przyszła liga i Wisła leży i kwiczy. A trener nie reaguje.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.02.2024, 16:04
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego tego, do cholery, nie widzi nowy trener?
A skąd Ty wiesz, że Rude czegoś nie widzi? Przesunięcie w drugiej połowie w rejon pola karnego Tychów Urygi czy naszego Józka, by był ktoś, kto może wygrać walkę o górną piłkę raczej pokazuje, że widzi co nie działa i reaguje. A nie jak Sobolewski z Termaliką poprawia się jedynie na ławce. Pewnie dlatego też Kiko stara się zakontraktować Omraniego, bo trener chciałby mieć w składzie jakiegoś wysokiego i dobrze grającego głową napastnika. Gdyby nie chciał, nie widział, że jest potrzebny, tematu żadnego na pewno by nie było.

Wymienianie najsłabszych piłkarzy na boisku na innych też pokazuje, że raczej widzi co każdy z nich gra i chce to zmienić, a nie odfajkować zmiany w okolicy 70 minuty na z góry upatrzonych grajków. Nie trafił z decyzją o wystawieniu Jarocha zamiast Szota, na co słusznie zwrócił uwagę Wolfy, ale gdy już Szot pojawił się na murawie, to wcale nie zagrał lepiej niż Jaroch, szczególnie w elemencie wyprowadzania piłki.

Masz rację z wymuszaniem stałych fragmentów gry: tego zabrakło i to jest do poprawy. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w kolejnych meczach. Jeśli nic się nie zmieni będzie to duży błąd i minus Rude.

Generalnie uważam, że ma on zdecydowanie inną wizję gry zespołu niż miał Sobolewski, pracuje nad wdrożeniem jej, co jednak wymaga czasu. Nie widać, by piłkarze mieli obecnie świeżość, co też rzutuje na ich podstawę na boisku. Być może tu został popełniony jakiś błąd, za który oczywiście odpowiadać będzie Rude.

Bardzo pechowo ułożyło się, że już na ten mecz wypadł Carbo, co rozwaliło nam środek pola i co przełożyło się na obraz spotkania. Ta porażka jest bardzo bolesna i niestety może się na nas jeszcze długo odbijać.
Ostatnio edytowane przez Markus : 24.02.2024 o godz. 19:15.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.02.2024, 16:09
Generalnie uważam, że my czasu nie mamy, więc twoje elaboraty sensu nie mają .
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
tedyy
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.02.2024, 16:33
Levis88 napisał(a):Wyświetl post
po sparingach to byłem super optymistą .Nawet Fazlagic mi się podobał gdy grali razem z Carbo .
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 24.02.2024, 16:34
Cytat:
Ty pajacu plułeś na nowego trenera pół godziny po tym jak zostało ogłoszone jego nazwisko więc teraz kiedy dostaliśmy w pałę jesteś w ekstazie bo trener winny. Zobaczymy jak będziesz śpiewał kiedy ogarnie ten burdel.
Nie plułem, tylko trzeźwo oceniałem sytuację. Także widocznie nie jestem takim debilem jak ty i cos nie coś się znam.
Powiedzieć "dajmy szansę, zobaczymy, może z nim się uda" to każdy debil potrafi.
drozd:
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów