![]() |
21 kolejka, Wisła Kraków - GKS Tychy, 23 lutego 2024, 20:30
Chyba przydałoby się te tematy meczowe zakładać wcześniej, najlepiej od razu po poprzednim meczu, a nie dzień przed następnym. :tsw_krzeslo:
Nadchodząca kolejka https://i.imgur.com/mHGArk0.png Tabela: https://i.imgur.com/m7y7p6M.png :tsw_krzeslo: |
Tabela jasno pokazuje, że ten kto złapie dobrą serię szybko idzie na szczyt. Już 3-4 wygrane pod rząd prowadzą praktycznie na miejsca 1-2. Jest tak ciasno, a tabela jest tak płaska, że tutaj może się wszystko zdarzyć. Praktycznie mecze drużyn z miejsc 1-9 to mecze o 6 pkt :D
Oczywiście można szybko wejść na szczyt, a później 203 mecze bez wygranej i znowu się leci na miejsce około 4 czy 8. Oj to będzie dziwny i ciężki sezon. Co do meczu z Tychami to nadal nic nie wiadomo. Im wypada żeby wygrali, my mamy szansę wejść wyżej ale to jest presja co raz większa (a my w tym słabi) no i 3 mecze pod rząd już wygraliśmy) a ze Stalą zagraliśmy piach. Mecz na zasadzie, że żaden wynik nie zdziwi. Zdziwiło by natomiast mnie to, gdyby mecz był rozegrany na dobrym poziomie sportowym. |
Mecz który może dać Wiśle pozycję lidera.
A to oznacza, że zwyciestwa nie będzie. Gen frajerstwa plus pełne portki naszych galacticos. Remis po słabiutkim z obu stron meczu. |
Konferencja prasowa przed meczem z Tychami:
https://youtu.be/0xJKgvTBi_U?si=---Lr_FuBfW-DxVx Skrót: https://wislakrakow.com/posts/rude-k...yc-gotowy/9192 szpital: Broda, Talar - operacja dziś, Gogół - operacja jutro, Junca Żółte kartki: 6: Colley 5: Goku 4: pauzują: Carbó, wrócili: Satrústegui, Jaroch, Duda, Rodado 3: Junca, Szot, Basha, Gogół 2: Uryga, Alfaro, Olejarka, Sapała, Villar 1: Ratón, Krzyżanowski, Łasicki, Baena, Sobczak |
Piątek 20:30, mecz u siebie z liderem, w którym na 6 będzie musiał zagrać Sapała - był już taki jeden mecz w tym sezonie i Igor szybko zawinął się do bazy. Miejmy nadzieję, że tym razem wytrzyma na boisku trochę dłużej niż do 19 minuty
Swoją drogą - ludzie układający terminarz (nie wiem czy to ludzie z 1. Ligi, czy z Polsatu) kompletnie nie myślą o regeneracji piłkarzy, ich zdrowiu, a w konsekwencji o poziomie produktu, który pokazują! Na jesieni po czwartkowym pucharowym meczu z Lechią, który zakończył się o 23:40 mieliśmy dokładnie 61h (dwie i pół doby!) "odpoczynku" przed niedzielnym meczem o 12:40 z Płockiem. Teraz Tychy przyjeżdżają do nas w piątek w sytuacji gdzie we wtorek musieli przejechać przez pół Polski na wyjazd do Łęcznej i też tego "odpoczynku" będą mieli minimalną ilość. |
Mecz Łęczna - Tychy został przełożony z rundy jesiennej, bo w grudniu śnieg pokonał murawę.
|
W tyn zmęczeniu Tyszan wypatruje szansy, inaczej by nas pojechali ..
|
faktycznie jakoś nie odnotowałem że mecz już w piątek
|
Cytat:
Natomiast to że ktoś w lidze czy Polsacie zupełnie o tym nie myśli tym razem wyjątkowo działa na naszą korzyść i mam nadzieję, że te przewagę fizyczną pokażemy i ją wykorzystamy |
Cytat:
Może to i brutalne ale za cyrki 1 ligi z naszymi wyjazdami to należy im się. Edit: Wcześniej też grali w piątek więc piątek-wtorek-piątek to jest normalne. |
Remis góra.
|
Cytat:
Ale jakbyśmy tak wygrali i Lechia nie wygrała w Pruszkowie to zrównujemy się z Tychami i jesteśmy 1-2pkt nad Lechią. Musimy wygrać nieważne jak. |
Może raz wykorzystajmy atut własnego boiska i szansę na liderowanie w tabeli i po prostu wygrajmy z trudnym przeciwnikiem :/ Koniecznie musimy przepchnąć ten mecz z pełną pulą.
Optymistycznie stawiam 3-1 2x Rodado, Goku |
Sponsor w nas wierzy:
Kursy na Wisła-GKS: 1,64 - 4,10 - 4,90 |
Cytat:
|
Mam nadzieję, że mecz ze Stalą był tylko wypadkiem przy pracy, gdzie zawodnicy mieli jeszcze zbyt ciężkie nogi, a teraz zagrają o pełną pulę, z pełnym zaangażowaniem i zaskoczą rywala nowymi elementami wprowadzonymi przez trenera.
Faktycznie, będzie brakowało Carbo - Sapała mnie w ogóle nie przekonuje. Może jednak choć na chwilę Basha? Może Olejarka? |
Zaraz po meczu ze Stala byłem dość sceptyczny, ale im bliżej kolejnego spotkania to wraca optymizm.
Tychy dodatkowo fatalnie zagrały z Łeczna, mają trochę w nogach i w piątek nie będą miały z nami łatwo. Brak Carbo mnie nie martwi, ale tylko dlatego że jak kiedyś miał wypasc to lepiej teraz gdy nie ma wielu absencji, niż chociażby w Gdynii czy w Opolu, gdy sytuacja kadrowa może być gorsza. Tak czy siak sądzę że łatwego meczu nie bedzie. Grunt żeby skończyć go z punktami. |
Cytat:
Logika pierwszej ligi wskazuje na pewne zwycięstwo Wisły, ew. bezbramkowy remis. Byłoby to jeszcze pewniejsze gdyby Tychy wygrały z Łęczną, wtedy tak na 99% u nas by dostali w trąbę. Sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądać. Stawiam jak wyżej - albo wysoka wygrana na farcie, albo remis po męczarniach. Ale to przeczucie, IMHO ten mecz nie ma faworyta. |
GKS Tychy na wyjeździe: 4-0-6, z czego trzy wygrane na samym początku sezonu, potem w gościach pokonali tylko ostatnie w tabeli Zagłębie Sosnowiec
https://www.youtube.com/watch?v=7ZjbOzsIaRs |
Prochwicz z Dusikiem (Katowicki Sport) o GKS Tychy:
https://www.youtube.com/watch?v=8tobwoo98kQ |
Czy jak wygramy mamy lidera? Arka 37. Tychy 37 i my 37.
|
Cytat:
EDIT: dobra, pogmatwałem :D Cytat:
|
Cytat:
GKS-Wisła 1:0 Wisła-Arka 5:1 Jeśli wygramy z Tychami to będzie mała tabela: Kod:
pkt br5-1=+4 z Arką, -1 z GKS i zwyc. w Krakowie to co najmniej +1 a "-2-" to -2 z Arką, +1 z nami i co najmniej -1 jeśli przegrają. Cytat:
|
I tak się spultają. Historia pokazala ze w takich meczach nie dajemy rady. Chcialbym sie mylic.
Serce mowi Wisła 2:0 Tychy Rozum: Wisła 1:1 Tychy |
Obstawiam 1:0 po ciężkim meczu, gol Villar albo Sobczak
|
Mecz prawdy.
Albo nowy trener zmienił coś w mentalności drużyny, albo dalej dominuje gen frajerstwa z nieco inaczej ustawionymi akcentami. |
Dzięki za odpowiedzi, zatem jest szansa na "lider mamy za ch..." :)
|
Ja tam jestem spokojny. To będzie zupełnie inny mecz niż w Rzeszowie inna atmosfera inne boisko. Wygramy wysoko i w dobrym stylu. Powiedzmy 4:1.
|
Cytat:
Podobnie - nasze zwycięstwo z Tychami też nie będzie jakimś wielkim krokiem do awansu. Bardzo ważne trzy punkty - jak najbardziej, ale potem możemy dostać w trąbę z Odrą a Tychy wygrać... Nie ważne w jakim stylu, byle do przodu. |
Nas interesują tylko zwycięstwa, a konkretnie 10 brakujących.
Mogą strzelać du..ą, kolanem, plecami byle wpadło. Zwłaszcza zGKSem dołującym na wyjazdach |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl