|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Chyba przydałoby się te tematy meczowe zakładać wcześniej, najlepiej od razu po poprzednim meczu, a nie dzień przed następnym.
![]() Nadchodząca kolejka ![]() Tabela: ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tabela jasno pokazuje, że ten kto złapie dobrą serię szybko idzie na szczyt. Już 3-4 wygrane pod rząd prowadzą praktycznie na miejsca 1-2. Jest tak ciasno, a tabela jest tak płaska, że tutaj może się wszystko zdarzyć. Praktycznie mecze drużyn z miejsc 1-9 to mecze o 6 pkt
Oczywiście można szybko wejść na szczyt, a później 203 mecze bez wygranej i znowu się leci na miejsce około 4 czy 8. Oj to będzie dziwny i ciężki sezon. Co do meczu z Tychami to nadal nic nie wiadomo. Im wypada żeby wygrali, my mamy szansę wejść wyżej ale to jest presja co raz większa (a my w tym słabi) no i 3 mecze pod rząd już wygraliśmy) a ze Stalą zagraliśmy piach. Mecz na zasadzie, że żaden wynik nie zdziwi. Zdziwiło by natomiast mnie to, gdyby mecz był rozegrany na dobrym poziomie sportowym. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Mecz który może dać Wiśle pozycję lidera.
A to oznacza, że zwyciestwa nie będzie. Gen frajerstwa plus pełne portki naszych galacticos. Remis po słabiutkim z obu stron meczu. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Konferencja prasowa przed meczem z Tychami:
https://youtu.be/0xJKgvTBi_U?si=---Lr_FuBfW-DxVx Skrót: https://wislakrakow.com/posts/rude-k...yc-gotowy/9192 szpital: Broda, Talar - operacja dziś, Gogół - operacja jutro, Junca Żółte kartki: 6: Colley 5: Goku 4: pauzują: Carbó, wrócili: Satrústegui, Jaroch, Duda, Rodado 3: Junca, Szot, Basha, Gogół 2: Uryga, Alfaro, Olejarka, Sapała, Villar 1: Ratón, Krzyżanowski, Łasicki, Baena, Sobczak ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
|
Piątek 20:30, mecz u siebie z liderem, w którym na 6 będzie musiał zagrać Sapała - był już taki jeden mecz w tym sezonie i Igor szybko zawinął się do bazy. Miejmy nadzieję, że tym razem wytrzyma na boisku trochę dłużej niż do 19 minuty
Swoją drogą - ludzie układający terminarz (nie wiem czy to ludzie z 1. Ligi, czy z Polsatu) kompletnie nie myślą o regeneracji piłkarzy, ich zdrowiu, a w konsekwencji o poziomie produktu, który pokazują! Na jesieni po czwartkowym pucharowym meczu z Lechią, który zakończył się o 23:40 mieliśmy dokładnie 61h (dwie i pół doby!) "odpoczynku" przed niedzielnym meczem o 12:40 z Płockiem. Teraz Tychy przyjeżdżają do nas w piątek w sytuacji gdzie we wtorek musieli przejechać przez pół Polski na wyjazd do Łęcznej i też tego "odpoczynku" będą mieli minimalną ilość. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mecz Łęczna - Tychy został przełożony z rundy jesiennej, bo w grudniu śnieg pokonał murawę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W tyn zmęczeniu Tyszan wypatruje szansy, inaczej by nas pojechali ..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
|
faktycznie jakoś nie odnotowałem że mecz już w piątek
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2018
Offline |
|
Natomiast to że ktoś w lidze czy Polsacie zupełnie o tym nie myśli tym razem wyjątkowo działa na naszą korzyść i mam nadzieję, że te przewagę fizyczną pokażemy i ją wykorzystamy Powód: dodanie kontekstu
Ostatnio edytowane przez roki9 : 21.02.2024 o godz. 20:04.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Może to i brutalne ale za cyrki 1 ligi z naszymi wyjazdami to należy im się. Edit: Wcześniej też grali w piątek więc piątek-wtorek-piątek to jest normalne.
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 21.02.2024 o godz. 21:56.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Remis góra.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Ale jakbyśmy tak wygrali i Lechia nie wygrała w Pruszkowie to zrównujemy się z Tychami i jesteśmy 1-2pkt nad Lechią. Musimy wygrać nieważne jak. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Może raz wykorzystajmy atut własnego boiska i szansę na liderowanie w tabeli i po prostu wygrajmy z trudnym przeciwnikiem :/ Koniecznie musimy przepchnąć ten mecz z pełną pulą.
Optymistycznie stawiam 3-1 2x Rodado, Goku ![]() [35/54] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sponsor w nas wierzy:
Kursy na Wisła-GKS: 1,64 - 4,10 - 4,90 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że mecz ze Stalą był tylko wypadkiem przy pracy, gdzie zawodnicy mieli jeszcze zbyt ciężkie nogi, a teraz zagrają o pełną pulę, z pełnym zaangażowaniem i zaskoczą rywala nowymi elementami wprowadzonymi przez trenera.
Faktycznie, będzie brakowało Carbo - Sapała mnie w ogóle nie przekonuje. Może jednak choć na chwilę Basha? Może Olejarka? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Zaraz po meczu ze Stala byłem dość sceptyczny, ale im bliżej kolejnego spotkania to wraca optymizm.
Tychy dodatkowo fatalnie zagrały z Łeczna, mają trochę w nogach i w piątek nie będą miały z nami łatwo. Brak Carbo mnie nie martwi, ale tylko dlatego że jak kiedyś miał wypasc to lepiej teraz gdy nie ma wielu absencji, niż chociażby w Gdynii czy w Opolu, gdy sytuacja kadrowa może być gorsza. Tak czy siak sądzę że łatwego meczu nie bedzie. Grunt żeby skończyć go z punktami. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To jest takie .......enie którego nie lubię. Robienie dominatorów z cienkich w sumie i chimerycznych zespołów (dotyczy to też Wisły). Spójrz sobie na tabelę, różnica między nimi a Łęczną to 6 punktów po ponad połowie sezonu, a Górnik kryzys ma już za sobą.To mniej więcej pokazuje jakie to asiory - trochę lepiej punktują niż środek tabeli, ale pewnie bardziej z przypadku (dotyczy to też Wisły).
Logika pierwszej ligi wskazuje na pewne zwycięstwo Wisły, ew. bezbramkowy remis. Byłoby to jeszcze pewniejsze gdyby Tychy wygrały z Łęczną, wtedy tak na 99% u nas by dostali w trąbę. Sam jestem ciekawy jak to będzie wyglądać. Stawiam jak wyżej - albo wysoka wygrana na farcie, albo remis po męczarniach. Ale to przeczucie, IMHO ten mecz nie ma faworyta.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 22.02.2024 o godz. 10:47.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
GKS Tychy na wyjeździe: 4-0-6, z czego trzy wygrane na samym początku sezonu, potem w gościach pokonali tylko ostatnie w tabeli Zagłębie Sosnowiec
https://www.youtube.com/watch?v=7ZjbOzsIaRs |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prochwicz z Dusikiem (Katowicki Sport) o GKS Tychy:
https://www.youtube.com/watch?v=8tobwoo98kQ ![]()
|
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Czy jak wygramy mamy lidera? Arka 37. Tychy 37 i my 37.
![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
tak, w przypadku wygranej w małej tabeli mamy 6 pkt (5:1 z Arką i w teorii W z Tychami), Tychy i Arka po 3 pkt (oni 1:0 z nami, Arka wygrała 2:0 z Tychami)
EDIT: dobra, pogmatwałem Cytat:
Ostatnio edytowane przez Watts : 22.02.2024 o godz. 12:25.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Arka-GKS 2:0
GKS-Wisła 1:0 Wisła-Arka 5:1 Jeśli wygramy z Tychami to będzie mała tabela: Kod:
pkt br Wisła 6 4+ Arka 3 -2 GKS 3 -2- 5-1=+4 z Arką, -1 z GKS i zwyc. w Krakowie to co najmniej +1 a "-2-" to -2 z Arką, +1 z nami i co najmniej -1 jeśli przegrają. PZPN napisał(a):
Ostatnio edytowane przez pepe72 : 22.02.2024 o godz. 12:42.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
I tak się spultają. Historia pokazala ze w takich meczach nie dajemy rady. Chcialbym sie mylic.
Serce mowi Wisła 2:0 Tychy Rozum: Wisła 1:1 Tychy |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Obstawiam 1:0 po ciężkim meczu, gol Villar albo Sobczak
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Mecz prawdy.
Albo nowy trener zmienił coś w mentalności drużyny, albo dalej dominuje gen frajerstwa z nieco inaczej ustawionymi akcentami. |
|
|
|
Hanys
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Dzięki za odpowiedzi, zatem jest szansa na "lider mamy za ch..."
![]() ![]()
MECZE, BRAMKI, SKRÓTY WISŁY Z 20 LAT.
Ponad 1000 GB - coś potrzeba pisz na PW lub e-mail [email protected] 22 płyty DVD, a na nich cały sezon 2017/18 i 2018/19 (mecze, skróty, bramki) oddam za 100 zł + koszt wysyłki |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja tam jestem spokojny. To będzie zupełnie inny mecz niż w Rzeszowie inna atmosfera inne boisko. Wygramy wysoko i w dobrym stylu. Powiedzmy 4:1.
![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Podobnie - nasze zwycięstwo z Tychami też nie będzie jakimś wielkim krokiem do awansu. Bardzo ważne trzy punkty - jak najbardziej, ale potem możemy dostać w trąbę z Odrą a Tychy wygrać... Nie ważne w jakim stylu, byle do przodu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nas interesują tylko zwycięstwa, a konkretnie 10 brakujących.
Mogą strzelać du..ą, kolanem, plecami byle wpadło. Zwłaszcza zGKSem dołującym na wyjazdach ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|