|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Witam, żeby przystąpić do egzaminu na prawko potrzebny jest dowód. Oczywiście mam 18 lat, ale dowodu nie posiadam. I moje pytanie brzmi, czy paszport wystarczy, a jak nie to czy to prawda, że trzeba jakiś osobny dokument (adres zameldowania)?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Może być paszport
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja juz zaliczylem teorie i bylem na 2 jazdach po 2h. Nigdy wczesniej nie jezdzilem, a juz na drugiej godzinie wracalem sam z Huty. Teoria to 10 spotkan gdzies po 2h. Przy zapisie przez neta i zaplaceniu calej kwoty 2h gratis no i ta cena 898 zacheca. Ja jezdze z Dawidem i polecam w 100%, zero spiny wszystko wytlumaczy, ogolnie jest smiesznie. A o tekstach w stylu ze trzeba operowac lewarkiem do zmieniania biegow spokojnie tak jakbys 'wchodzil w cipke' a nie z agresja bo zadna laska Cie nie bedzie chciala to nawet nie wspominam Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 17.06.2011 o godz. 16:41.
![]()
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Nie orientuje się ktoś jakie terminy są na Koszykarskiej? Czy możliwe jest ze mogę dostać termin z dnia na dzień?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Prawko juz troche mam więc nei weim jak teraz z terminami ale wątpie żeby udało sie dostać termin z dnia na dzień.. chociaż może sie tak zdarzyć... Nie ma sie co pytac tylko trzeba zdawać za 1 razem
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak, jest to możliwe. Natomiast na egzamin łączony możesz czekać ciut dłużej.
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Orientuje sie ktos gdzie w okolicy Gdów/Wieliczka/Dobczyce mozna wynajac plac manewrowy zeby pocwiczyc luk itp?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Jeśli Cie interesuje to w Myślenicach masz darmowe nie musisz nic wynajmowac przyjezdzasz jak są wolne to jeździsz.
![]()
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Termin na 29 lipca
trzeba niestety czekać ale mam nadzieję ze za pierwszym razem się uda![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Może mi ktoś doradzić jakąś szkołę która będzie miała placyk manewrowy przy ul. Rakowickiej i w miarę blisko teorie (okolice 29 Listopada)
Może dużo wymagam ale jest mi ta informacja potrzebna ;p Z góry dzięki za wysiłek ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Plac maja wlasnie na rakowickiej.Wyklady w gimnazjum na O2. Zdalem tam za I razem. ![]()
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
W jakiej szkole mają nowe yarisy te, na których zdaje się egzamin na Balickiej? Ważne żeby szkoła miała własny plac z łukiem i było w miarę tanio. Nie chodzi o cały kurs tylko o wykupienie paru lekcji.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Witam! Obecnie zdaje prawko i mam dwa pytanka.
1. Jeżeli nie zdam za trzecim razem to mogę się umówić na następny zaraz po oblaniu czy wpierw muszę wyjeździć dodatkowe 5h, a później zanieść papierek i dopiero wtedy się umówić? 2. Jeśli nie zdam za pierwszym i dokupię godzinkę przed drugim egzaminem to ta godzina wlicza Mi się do tych obowiązkowych pięciu po niezdaniu trzech egzaminów? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
2.Nie ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Zdawal ktos z Was na Balickiej? Jakies rady od doswiadczonych kolegow?;d Jutro egzamin.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Myśle czy by się nei zapisać. Macie jakieś szkoły, najlepiej tak w okolicach od ronda czyżynskiego do mogilskiego, albo gdzieś koło Wiślickiej? Taka szkoła gdzie można pogadać z prowadzącymi jak człowiek z człowiekiem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Dużo bardziej denerwuję się wieczornym spotkaniem niż tym egzaminem ![]() ![]()
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Więc musicie liczyć tylko na siebie, a nie na snickersy. |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
Ośrodek Szkolenia Kierowców "Formuła" Ul. Mogilska 40 ![]()
nowe powraca
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Gdzie obecnie najlepiej zdawać prawo jazdy? I czy jeżeli zacząłbym gdzieś teraz i egzamin miałbym np. w lutym (nie wiem ile taka teoria lub praktyki może trwać, mam znajomych co zdawali i szybko i wolno) to czy obowiązywałby mnie już przepisy które wchodzą w 2012 roku?
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Polecam!!!! Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne (jazda) to najlepiej trafić na własciciela firmy chyba Antoni Chaber - człowiek potrafi wbić do głowy poprawną ale i bardzo dynamiczną jazdę... Ja robiłem tam prawko 11 lat temu, ale zawsze wszystkim polecałem to miejsce.. aha i chyba wykłady nie na O2 tylko Czerwonym Prądniku w gimnazjum nr 9 stara podstawówka nr 60 chyba że coś się zmieniło |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Orientuje się ktoś, czy jakbym teraz w połowie października zapisał się na kurs, to zdążę zrobić prawko przez tymi nowymi przepisami? Jakbym w grudniu zdał egzamin teoretyczny, to w 2012 odbędę egzamin praktyczny jeszcze na starych zasadach?
Dzięki ![]()
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 05.10.2011 o godz. 20:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Są szkoły gdzie teoria trwa 2 tygodnie. Więc w listopadzie mógłbyś zrobić praktykę i zdać jeszcze teorię i cały grudzień miałbyś na egzamin praktyczny.
Oczywyście wszystko zależy od tego gdzie się zapiszesz, bo są szkoły gdzie teoria trwa nawet koło 2 miesięcy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
a jak to w końcu jest jeżeli ukończę kurs przed nowym rokiem to po 1stycznia bedę musiał zdawać na nowych zasadach?
czy jeżeli do grudnia zdam teorie to czy po nowym roku wystarczy ze zdam praktyczny czy dowalą mi jeszcze nową teorie? ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
są szkoły gdzie teoria trwa 3 dni. tzn są to tzw kursy weekendowe. owe kursy mozna zrobic np. w OES-ie w Krakowie. wiec kto chce szybko zrobic teorie i zaczac jak najpredzej jazdy niech sie spieszy.bo pozniej napewno beda szturmu na szkoly nauki jazdy i moze byc problem z terminami itp itd.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Ja polecam BARDZO "Twoja Elka" i "Ale jazda".
a zdałem za drugim razem na Koszykarskiej ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Pytanie mam odnośnie MORDu, ul. Koszykarska.
W jakich godzinach można się tam zapisać na egz. (łączony) oraz czy można w sobotę? Odp jak najszybciej, bo spieszno z czasem ![]() EDIT: Dzieki fialo, ale ja już jestem szczęśliwą posiadaczką kat. B Głównie zależałoby mi na tym czy w sobotę można podjechać, bo akurat jadę do Krk i bym "delikwenta" podrzuciła. Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 25.11.2011 o godz. 00:35.
![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Zapisujesz się w BOK, które jest czynne od 7.00 do 20.30. Co do terminu - ja czekałem ponad miesiąc na egzamin łączony ostatnio. Naprawdę jest jakiś kosmos co się dzieje, tylu eLek co widać na mieście chyba nie było jeszcze nigdy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|