The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2011, 13:37
Witam, żeby przystąpić do egzaminu na prawko potrzebny jest dowód. Oczywiście mam 18 lat, ale dowodu nie posiadam. I moje pytanie brzmi, czy paszport wystarczy, a jak nie to czy to prawda, że trzeba jakiś osobny dokument (adres zameldowania)?

Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.06.2011, 14:24
Dean napisał(a):Wyświetl post
Witam, żeby przystąpić do egzaminu na prawko potrzebny jest dowód. Oczywiście mam 18 lat, ale dowodu nie posiadam. I moje pytanie brzmi, czy paszport wystarczy, a jak nie to czy to prawda, że trzeba jakiś osobny dokument (adres zameldowania)?
Może być paszport
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 17.06.2011, 14:59
fialo napisał(a):Wyświetl post
Robił ktoś prawo jazdy w Albarze?

Jak wrażenia? Jakiego instruktora polecacie ?
Grześka polecam
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 17.06.2011, 16:41
Robił ktoś prawo jazdy w Albarze?

Jak wrażenia? Jakiego instruktora polecacie ?

Ja juz zaliczylem teorie i bylem na 2 jazdach po 2h. Nigdy wczesniej nie jezdzilem, a juz na drugiej godzinie wracalem sam z Huty. Teoria to 10 spotkan gdzies po 2h. Przy zapisie przez neta i zaplaceniu calej kwoty 2h gratis no i ta cena 898 zacheca. Ja jezdze z Dawidem i polecam w 100%, zero spiny wszystko wytlumaczy, ogolnie jest smiesznie. A o tekstach w stylu ze trzeba operowac lewarkiem do zmieniania biegow spokojnie tak jakbys 'wchodzil w cipke' a nie z agresja bo zadna laska Cie nie bedzie chciala to nawet nie wspominam
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 17.06.2011 o godz. 16:41.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
wierny27
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 05.07.2011, 17:44
Nie orientuje się ktoś jakie terminy są na Koszykarskiej? Czy możliwe jest ze mogę dostać termin z dnia na dzień?
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.07.2011, 17:55
Prawko juz troche mam więc nei weim jak teraz z terminami ale wątpie żeby udało sie dostać termin z dnia na dzień.. chociaż może sie tak zdarzyć... Nie ma sie co pytac tylko trzeba zdawać za 1 razem
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.07.2011, 18:25
wierny27 napisał(a):Wyświetl post
Nie orientuje się ktoś jakie terminy są na Koszykarskiej? Czy możliwe jest ze mogę dostać termin z dnia na dzień?
Tak, jest to możliwe. Natomiast na egzamin łączony możesz czekać ciut dłużej.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 07.07.2011, 10:33
Orientuje sie ktos gdzie w okolicy Gdów/Wieliczka/Dobczyce mozna wynajac plac manewrowy zeby pocwiczyc luk itp?
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
xdarek
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 07.07.2011, 10:40
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Orientuje sie ktos gdzie w okolicy Gdów/Wieliczka/Dobczyce mozna wynajac plac manewrowy zeby pocwiczyc luk itp?
Jeśli Cie interesuje to w Myślenicach masz darmowe nie musisz nic wynajmowac przyjezdzasz jak są wolne to jeździsz.
Czy wygrywasz czy nie, Zawsze ja kocham Cię. W sercu moim Wisła, i na dobre i na złe.

Odpowiedz cytując
wierny27
Junior Member

Od: 05.2011

Stary 14.07.2011, 15:19
Termin na 29 lipca trzeba niestety czekać ale mam nadzieję ze za pierwszym razem się uda
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 27.07.2011, 11:07
Może mi ktoś doradzić jakąś szkołę która będzie miała placyk manewrowy przy ul. Rakowickiej i w miarę blisko teorie (okolice 29 Listopada)
Może dużo wymagam ale jest mi ta informacja potrzebna ;p

Z góry dzięki za wysiłek
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.07.2011, 11:22
Damianek_ABG napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś doradzić jakąś szkołę która będzie miała placyk manewrowy przy ul. Rakowickiej i w miarę blisko teorie (okolice 29 Listopada)
Może dużo wymagam ale jest mi ta informacja potrzebna ;p

Z góry dzięki za wysiłek
Polecam szkole An-Car.

Plac maja wlasnie na rakowickiej.Wyklady w gimnazjum na O2.
Zdalem tam za I razem.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
W.S
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 02.08.2011, 16:09
W jakiej szkole mają nowe yarisy te, na których zdaje się egzamin na Balickiej? Ważne żeby szkoła miała własny plac z łukiem i było w miarę tanio. Nie chodzi o cały kurs tylko o wykupienie paru lekcji.
Odpowiedz cytując
Mlody19061906
Member

Od: 05.2009

Stary 17.08.2011, 17:59
Witam! Obecnie zdaje prawko i mam dwa pytanka.
1. Jeżeli nie zdam za trzecim razem to mogę się umówić na następny zaraz po oblaniu czy wpierw muszę wyjeździć dodatkowe 5h, a później zanieść papierek i dopiero wtedy się umówić?
2. Jeśli nie zdam za pierwszym i dokupię godzinkę przed drugim egzaminem to ta godzina wlicza Mi się do tych obowiązkowych pięciu po niezdaniu trzech egzaminów?
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.08.2011, 19:30
Mlody19061906 napisał(a):Wyświetl post
Witam! Obecnie zdaje prawko i mam dwa pytanka.
1. Jeżeli nie zdam za trzecim razem to mogę się umówić na następny zaraz po oblaniu czy wpierw muszę wyjeździć dodatkowe 5h, a później zanieść papierek i dopiero wtedy się umówić?
2. Jeśli nie zdam za pierwszym i dokupię godzinkę przed drugim egzaminem to ta godzina wlicza Mi się do tych obowiązkowych pięciu po niezdaniu trzech egzaminów?
1.Pierwsze godziny i idziesz z papierem do wordu,że wyjeździłeś te 5 h

2.Nie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
albert02
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.08.2011, 12:05
Zdawal ktos z Was na Balickiej? Jakies rady od doswiadczonych kolegow?;d Jutro egzamin.
Dzisiaj WISŁA KRAKÓW żegna się z Mistrzem Polski 2010/11. Możecie mnie wyzwać od jakich tylko. Zobaczycie!!! Wspomnicie me słowa!!!
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 23.08.2011, 16:23
Myśle czy by się nei zapisać. Macie jakieś szkoły, najlepiej tak w okolicach od ronda czyżynskiego do mogilskiego, albo gdzieś koło Wiślickiej? Taka szkoła gdzie można pogadać z prowadzącymi jak człowiek z człowiekiem.
Odpowiedz cytując
wislacki
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 23.08.2011, 16:40
albert02 napisał(a):Wyświetl post
Zdawal ktos z Was na Balickiej? Jakies rady od doswiadczonych kolegow?;d Jutro egzamin.
Powodzenie życzę, mój wielki dzień już w czwartek, ale w Lublinie. Gdzieś słyszałem, żeby koniecznie przed jazdą zjeść snickersa, ale ile w tym prawdy nie wiem Dużo bardziej denerwuję się wieczornym spotkaniem niż tym egzaminem
...Lubelszczyzna jest za Wisłą !!!
Odpowiedz cytując
Lacrima
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.08.2011, 16:54
wislacki napisał(a):Wyświetl post
Powodzenie życzę, mój wielki dzień już w czwartek, ale w Lublinie. Gdzieś słyszałem, żeby koniecznie przed jazdą zjeść snickersa, ale ile w tym prawdy nie wiem Dużo bardziej denerwuję się wieczornym spotkaniem niż tym egzaminem
To nieprawda - nie działa (sprawdziłam). :(
Więc musicie liczyć tylko na siebie, a nie na snickersy. Przy okazji życzę powodzenia.
Odpowiedz cytując
pero33
Junior Member

Od: 07.2005

Stary 25.08.2011, 16:32
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Myśle czy by się nei zapisać. Macie jakieś szkoły, najlepiej tak w okolicach od ronda czyżynskiego do mogilskiego, albo gdzieś koło Wiślickiej? Taka szkoła gdzie można pogadać z prowadzącymi jak człowiek z człowiekiem.
2 lata temu jeździłem tu z p. Marianem. Polecam.
Ośrodek Szkolenia
Kierowców "Formuła"
Ul. Mogilska 40
nowe powraca
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 18.09.2011, 11:36
Gdzie obecnie najlepiej zdawać prawo jazdy? I czy jeżeli zacząłbym gdzieś teraz i egzamin miałbym np. w lutym (nie wiem ile taka teoria lub praktyki może trwać, mam znajomych co zdawali i szybko i wolno) to czy obowiązywałby mnie już przepisy które wchodzą w 2012 roku?
Odpowiedz cytując
partyzant1983
Member

Od: 01.2010

Stary 18.09.2011, 11:48
dawidTS napisał(a):Wyświetl post
Polecam szkole An-Car.

Plac maja wlasnie na rakowickiej.Wyklady w gimnazjum na O2.
Zdalem tam za I razem.

Polecam!!!! Jeśli chodzi o zajęcia praktyczne (jazda) to najlepiej trafić na własciciela firmy chyba Antoni Chaber - człowiek potrafi wbić do głowy poprawną ale i bardzo dynamiczną jazdę... Ja robiłem tam prawko 11 lat temu, ale zawsze wszystkim polecałem to miejsce.. aha i chyba wykłady nie na O2 tylko Czerwonym Prądniku w gimnazjum nr 9 stara podstawówka nr 60 chyba że coś się zmieniło
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 05.10.2011, 11:10
Orientuje się ktoś, czy jakbym teraz w połowie października zapisał się na kurs, to zdążę zrobić prawko przez tymi nowymi przepisami? Jakbym w grudniu zdał egzamin teoretyczny, to w 2012 odbędę egzamin praktyczny jeszcze na starych zasadach?

Dzięki
Ostatnio edytowane przez gianbuffon : 05.10.2011 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 05.10.2011, 13:14
Są szkoły gdzie teoria trwa 2 tygodnie. Więc w listopadzie mógłbyś zrobić praktykę i zdać jeszcze teorię i cały grudzień miałbyś na egzamin praktyczny.

Oczywyście wszystko zależy od tego gdzie się zapiszesz, bo są szkoły gdzie teoria trwa nawet koło 2 miesięcy.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.10.2011, 13:28
a jak to w końcu jest jeżeli ukończę kurs przed nowym rokiem to po 1stycznia bedę musiał zdawać na nowych zasadach?
czy jeżeli do grudnia zdam teorie to czy po nowym roku wystarczy ze zdam praktyczny czy dowalą mi jeszcze nową teorie?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2011, 14:35
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
Są szkoły gdzie teoria trwa 2 tygodnie. Więc w listopadzie mógłbyś zrobić praktykę i zdać jeszcze teorię i cały grudzień miałbyś na egzamin praktyczny.

Oczywyście wszystko zależy od tego gdzie się zapiszesz, bo są szkoły gdzie teoria trwa nawet koło 2 miesięcy.
są szkoły gdzie teoria trwa 3 dni. tzn są to tzw kursy weekendowe. owe kursy mozna zrobic np. w OES-ie w Krakowie. wiec kto chce szybko zrobic teorie i zaczac jak najpredzej jazdy niech sie spieszy.bo pozniej napewno beda szturmu na szkoly nauki jazdy i moze byc problem z terminami itp itd.
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.10.2011, 14:49
Ja polecam BARDZO "Twoja Elka" i "Ale jazda".

a zdałem za drugim razem na Koszykarskiej

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 25.11.2011, 00:09
Pytanie mam odnośnie MORDu, ul. Koszykarska.
W jakich godzinach można się tam zapisać na egz. (łączony) oraz czy można w sobotę?
Odp jak najszybciej, bo spieszno z czasem

EDIT: Dzieki fialo, ale ja już jestem szczęśliwą posiadaczką kat. B
Głównie zależałoby mi na tym czy w sobotę można podjechać, bo akurat jadę do Krk i bym "delikwenta" podrzuciła.
Powód: edit
Ostatnio edytowane przez masterlag : 25.11.2011 o godz. 00:35.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.11.2011, 00:17
masterlag napisał(a):Wyświetl post
Pytanie mam odnośnie MORDu, ul. Koszykarska.
W jakich godzinach można się tam zapisać na egz. (łączony) oraz czy można w sobotę?
Odp jak najszybciej, bo spieszno z czasem
http://mord.krakow.pl/kontakt/

Zapisujesz się w BOK, które jest czynne od 7.00 do 20.30.

Co do terminu - ja czekałem ponad miesiąc na egzamin łączony ostatnio. Naprawdę jest jakiś kosmos co się dzieje, tylu eLek co widać na mieście chyba nie było jeszcze nigdy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
panew
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.11.2011, 06:33
http://mord.krakow.pl/kontakt/

Zapisujesz się w BOK, które jest czynne od 7.00 do 20.30.

Co do terminu - ja czekałem ponad miesiąc na egzamin łączony ostatnio. Naprawdę jest jakiś kosmos co się dzieje, tylu eLek co widać na mieście chyba nie było jeszcze nigdy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość.
zaczeli egzaminowac w soboty i niedziele wiec przy odrobimie szczescia mozna trafic termin za kilka dni
Myjcie owoce zakazane
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów