|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kto był to widział ze piłkarze dali z siebie wszystko.Teraz media i forumowicze będą mówić ze Twente wygra z 5-0 a JA WAM POWIEM ŻE BĘDZIE REMIS ALBO MINIMALNIE WYGRA TWENTE.Mecz z ruchem bardzo fajny,pajace z Chorzowa zaczynali drzwi wyłamywac na G4 i skakać do G3.Hołota!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
2. Owszem, trochę szczęścia było. Jednak przede wszystkim była wspaniała walka, którą przyjemnie się oglądało. Tak sobie myślę, że taktyka Maaskanta mogła się posypać po dwóch wymuszonych zmianach. Cieszy także fakt, że Jirsak zaprezentował się przyzwoicie. 3. Powinno się, ale takie mecze jak dzisiejszy także są ważne. Z perspektywy kibica twierdzę, że taki mecz walki był nam cholernie potrzebny. Być może piłkarze uważają podobnie i podbuduje to ich morale. Cudów na tej murawie nie było, ale generalnie to było cudownie. ![]() ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Braki w grze jak były tak są. Ale po takim meczu, gdzie nam od początku nie uklada się (dwie kontuzje), gdzie gramy średnio a i tak wyszarpujemy zwycięstwo naprawdę nie ma co wybrzydzać na grę drużyny, tylko cieszyć się z wygranej.
Również mam odczucie, że może być to taki mecz na przełamanie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Może dlatego, że zagrał beznadziejnie z Flotą i dał słabiutkie zmiany przeciwko Bełchatowowi i Lechowi?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ja poproszę tak jeszcze z Twente i Legią i git
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
Myślę że po prostu skończyła się cierpliwość Maaskanta do Garguły.
Ileż można mu dawać szans, których on i tak nie wykorzystuje. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
to wina nawet niezłych 45minut z Flotą spisywanego na straty Tomka Jirsaka.
Zrobił coś czego Guła nie potrafił - podał i padła bramka. No ale że to Jirsak to pewnie sytuacja za 2 tygodnie wróci do normy czyli Guła pierwszy zmiennik a Jirsak daleko z tyłu. ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kurna nareszcie cos sie dzialo na boisku
![]() Jakas walka ,akcje ,tamci strzelili ,to my tez ,duzo walki i super atmosfera na trybunach Niby tak powinno byc ,ale tak sie jakos pozmienialo "dookola" ze ten mecz cieszył. Brawa dla chlopakow walczyli ile mogli,kosztowalo ich to pewnie mnostwo sil ktore mogly by byc sporzytkowane w Holandii.Dlatego tam pewnie dostaniemy bęcki ,ale Twente to juz inna bajka . jeszcze raz brawa dla pilkarzy,i dla kibicow za super atmosfere i doping,za co zreszta pilkarze podziekowali. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chorzy ludzie to forum nawiedzają. Serio, termin "chory z nienawiści" jeszcze nigdy nie był tak prawdziwy. Ja nie potrafiłbym się cieszyć z kontuzji zawodnika drużyny przeciwnej, a tutaj jest zabawnie, bo nasz piłkarz sobie skręcił kostkę Zawsze miałeś żałosne odzywki, ale zastanów się przez chwilę nad sobą, bo przesadzasz. Ktoś sobie zrobił krzywdę, a ty masz z tego ubaw. Co więcej - ktoś grający w barwach drużyny, której niby kibicujesz. Jestem jedynym, który nie widzi w tym sensu? A cale to uzasadnienie jest tak żałosne, że aż żal mi było to czytać. To co napiszę teraz to nie żart: współczuję Ci. Reszcie radziłbym postawić sobie gdzieś granicę, dla własnego dobra. To co ostatnio tutaj czytam jest po prostu smutne. Garguła nie wnosi absolutnie nic, więc Jirsak faktycznie nie miał wysoko zawieszonej poprzeczki. Niemniej - fajnie byłoby, gdyby tym razem nie poprzestał na jednym dobrym meczu na rundę. W poprzednim sezonie też uwierzyłem, że Czech wreszcie zaczął grać na miarę umiejętności (który to już raz...). On w ogóle jest dziwny - ma umiejętności, ale bardzo rzadko potrafi zrobić z nich prawidłowy użytek. Nie to, że się nie stara, po prostu zwykle gra zdecydowanie poniżej możliwości. Wątpię, żeby to się zmieniło.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 25.09.2011 o godz. 23:39.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
Jakim trzeba być zadufanym w sobie bufonem, żeby tak często jak Ty, odzywać się na tym forum do ludzi w ten sposób? Lata temu pisałem Ci na priv, żebyś przestał pouczać mnie i innych. Zgrywać mentora, dawać rady i strofować. Z tego co pamiętam będąc moderatorem (to dopiero były smutne czasy na tym forum), szybko udało Ci się zgromadzić sporą grupę "fanów", domagających się usunięcia Ciebie z tego grona. Rzadko kiedy zdarzały się tutaj takie sytuacje. Mimo że masz mentalność pozbawionego dystansu do życia belfra, jesteś na tyle inteligentny, że wiesz, że to co napisałem nie było żadną radością z kontuzji naszego zawodnika, bo nikomu kontuzji nigdy nie życzę. Rozbawił mnie kontekst sytuacyjny. Do Ciebie i do wielu innych to nie trafia. Ok, ludzie są różni. Nie będę jednak nigdy pouczał w związku z tym reszty forum i robił z siebie pajaca. Jeżeli masz jeszcze do mnie kilka mentorskich uwag proszę na priv. No chyba, że przy okazji będziesz chciał znowu wygłosić reszcie społeczeństwa kolejne kazanie. ![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Każdy zespół ligowy po wyrwaniu dwóch ogniw ofensywnych skupiłoby się tylko na obronie. Trener i kopacze miliby usprawiedliwienie. Ten mecz pokazał,że mimo wszystko mamy dość dobrą jakościowo ławkę. Iliev,Jovanovic, ktory jest w formie ciężkiej do opisania. No i klasycznie Biton, który robi co do niego należy. Jestem zadowolony z tego meczu, grali jak grali ale wygrali i to się liczy. Liczy sięto co w siatce,a my mieliśmy tego więcej od Ruchu.
Martwi coraz gorsza gra Estończyka w bramce. Poziomem zaczyna dorównywać do Jeliensa i Chaveza. Osman czasami interweniował jak junior. Na raz wślizg,a Piech robił z nim dwa raz co chciał. Piech!Dobrze,że był Jovanovic to czasami te babole czyścił. No i w ofensywie Serb palce lizać. Słabo też Kirm. Bramke strzelił ale co z tego, jak raz podjął tak głupią decyzje,że aż głowa boli. Facet ma problemy z koncentracją i szybkością podjęcia decyzji. Najgorsze jest to,że nie wiem czy on potrafi inaczej grać. Taki jeździeć bez głowy. Przeciwieństwem występu Kirma był Jirsak. Wszedł w mecz całkiem konkretnie, i potwierdziło się to co wiadomo o nim od dawna. Gdy jest niekryty, ma czas to dogra każdą piłkę. Ogólnie mecz in plus. A,że gralismy jak graliśmy?Miesiąc temu znawcy od siedmiu boleści nie dopuszczała do myśli sytuacji,że Wisła bez Meliksona coś może grać i wygrać. Tak może. Bójcie się i wymyślajcie coraz to nowe teorie czemu to wygraliśmy. ![]() ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Z Lechem i Bełchatowem zagralismy dobrze - liga sie wyrownała co pokazuje tabela dlatego mogł sie nam zdarzyc słabszy mecz, ktory dzisiaj ogladalismy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
co do Małego , to z calym szacunkiem i sympatia dla niego , ale ta kontuzja to imho takie symboliczne podsumowanie jego gry w Wisle
minal jednego , dwoch i zamiast podac co ? - kiwa sie z nastepnymi widzielismy to co mecz , o takihc pilkarzach mowi sie ze sie zakiwają na smierc - no i wlasnie sie Patryk ZAKIWAŁ --------------------------------------------------- co do reszty meczu : fan-tas-tycz-ny gol Bitona z tzw "angielki" , refleks i technika przy tej dobitce pokazuja lata swietlne jakie dzielą Pawla Brozka od napastnika klasy swiatowej ------------------------------------------- nasza obrona to dramat , nie ma co nadawac na Pareike , bo przy takim wsparciu obroncow wszystiiego nie wybroni ofensywa tez na tym cierpi , bo widzac jakich mamy obroncow pomoc musi caly cza asekurowac , zamiast konstruowac atak po koleji : Jovanovic - kapitalny pilkarz w ataku , szybki , dobyr drybling , podanie , niestety w obronie juz błedy i nie zawsze wraca po stracie pilki z przodu - a to i tak najlepsza postac naszej defensywy Jaliens - moze na papierze super pilkarz i swietne CV , ale bledy w obronie zatrwazajace Chavez - naprawde dziwuje sie skad opinie o nim ze jest silny i szybvki , widzialem go w bonarce - szczypior , robia go napastinic jak chca , i do tego bledy dziecinne Diaz - NIE JEST OBRONCA i tyle w temacie tego pomocnika taka to wlasnie mamy obrone , na nasza lige w miare to starcza choc i tak nie do konca bo rownie dobvrze moglismy z ruchem przegrac , ale jak wejdzie taki UTAKA czy AILTON , to tak jakbym poszedl grac w noge z dziecmi z przedszkola ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dużo było o Małeckim (dzięki leczącemu swoje kompleksy irmanowi)
A w tym meczu znowu numer wywinął wg mnie dużo większy egoista niż Małecki, tj Kirm. Zamiast prowadzić 3-1 pan Kirm nigdy nie widzi w takich sytuacjach kolegów tylko sam wykańcza akcję.... i wykończył tak że poszła kontra na 2-2. Dobrze że Jirsakowi wyszło 1 dobre dośrodkowanie a Diaz dobrze strzelił głową. Dla mnie sytuacja kolejna jak w meczu z Zagłębiem (karny) - Kirm zawsze musi strzelić. Asysta to chyba ujma dla niego. Najważniejsze są 3 punkty. Zwłaszcza kiedy wyrwaliśmy je z gardła ![]() Natomiast gdyby nasza obrona nie grała tak słabo (razem z Pareiką) to mecz nie musiałby być tak nerwowy. Minusy Strata Meliksona i Małeckiego. Jednak ogranicza to pole manewru w 2 najbliższych meczach. (potem jest przerwa na reprezentacje na szczęście) ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Kirm ma jeden duży problem - brak wsparcia psychologa. Spala się prawie za każdym razem , gdy trzeba podać ostatnie podanie lub strzelić bramkę , a do tego najpierw robi , potem myśli . TRZEBA GO WYSŁAĆ DO PSYCHOLOGA SPORTOWEGO!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Kirma ma jeden duży problem. Brak wsparcia ze strony kibiców własnego klubu którzy gdy tylko powinie się noga wylewają na głowę zawodnika wiadro pomyj w imię swoich kompleksów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
tu nie chodzi o to, zeby pareiko nadrabial bledy obroncow, ale to juz kolejny mecz w tym sezonie, kiedy nasz bramkarz podejmuje zle decyzje. czyby trzeba bylo wypuscic na kilka meczow jovanica, zeby pareiko nie czul sie zbyt pewnie i znow sie skoncentrowal?
![]()
"... Ja zrobię wszystko dla tego klubu i będę walczył na boisku dopóki będę miał siłę, nawet jeśli kibicom nie będzie się podobać moja gra."Konrad Gołoś
El Toro: Gra w Wiśle to dla mnie prestiż Tylko Wisła TS!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Kirm ma jeden duży problem - jest słabym zawodnikiem, któremu wyszedł jeden dobry sezon i który teraz gra na swoim normalnym - beznadziejnym - poziomie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
I czymże jest problem Słoweńca do problemów niektórych kibiców Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
Gra każdego piłkarza i on sam podlega ocenie (nie tylko Małecki po którym można jechać jak po burej suce wg niektórych - za przeproszeniem). To nie pierwszy raz kiedy mogliśmy stracić punkty przez jego złe decyzje. Pamiętasz mecz z Zagłębiem? Kiedy wbrew decyzji trenera wyrwał piłkę jak cham i strzelał karnego, którego zresztą nie strzelił. Na szczęście dowieźliśmy zwycięstwo 1-0 do końca. Wczoraj była podobna sytuacja - sam musiał strzelić... i zamiast 3-1 po kontrze Ruchu było 2-2. Andraż zawsze miał wsparcie kibiców - nigdy na niego nie gwizdano jak na Małeckiego podczas meczów, skąd te dziwne teorie? BTW O jakich kompleksach piszesz? Czy może jak zwykle sam już nie wiesz co piszesz i czekasz na mądrości od innych żeby je sobie oprawić i powiesić nad łóżkiem Mam wrażenie że sam masz kompleksy, ale intelektualne. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Kiro wypadł z podstawowej 11 - w której był przez cały poprzedni sezon - ba zaostając najlepszym strzelcem zespołu. Teraz chce pokazac, że gra w 11 należy mu się, stara się ale generalnie podejmuje złe decyzje - zwłaszcza wykańcza sam akcje, co wychodzi mu słabo.
Jednak w ofensywie Kirm daje cokolwiek, w odróżnieniu od np. Garguły, do którego moja nadzwyczajna cierpliwość się skończyła. Miejsce w meczowej 18 kosztem Garguły żującego gumę powinien zająć Jirsak, który co prawda prochu nie wymyśli, ale przynajmniej nie będzie notował 8 strat na 10 zagrań, a asysty - mimio tego, że gra rzadziej od Łukasza zalicza znacznie częściej. Jezeli ktoś powie, że Jirsak nie nadaje się do Wisły, to tak samo można powiedzieć o gargule i jeszcze paru chłopakach z meczowej 18 - a Jirsak w przeciwieństwie do wielu z nich nie zarabia takich kokosów.... ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Wisła - Ruch: wybieramy wiślaka meczu [GŁOSOWANIE]
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...bb1b08d7,1,3,4 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm nigdy nie był dobrym dryblerem, nie miał przyspieszenia, był taką lepszą technicznie wersją Zieńczuka. I podobnie jak Zieniu zawsze był solidny, a od święta dawał z siebie coś ekstra. Teraz, od początku sezonu stał się boiskowym niechlujem. Większość jego podań, strzałów czy dośrodkowań granych jest jakby na odp...... się. Nawet ten jego gol z Ruchem był dosyć szczęśliwy bo mając pustą bramkę uderzył tak beznadziejnie, że dał szansę Grodzickiemu na dobrą interwencję. Na jego szczęście, Grodzicki wpakował piłke do siatki.
Nie wiem co się z nim dzieje, ale Andraż wygląda jakby nie miał już motywacji do gry w tym klubie. O zastępce dla Kirma nie powinno być ciężko, bo naprawdę ciężko jest znaleźć bardziej ograniczonego piłkarsko skrzydłowego od Kirma. Gość nie decyduje się na dryblingi jak Małecki, nie bierze ciężaru gry na siebie, a prostych, niewymuszonych strat zalicza niewiele mniej. Ciekawe. Przypomniały mi się też dwie sytuacje z wczorajszego meczu. Kirm nieudolnie próbuje minąć obrońce Ruchu, ten zastawia piłke i odprowadza do linii końcowej. Andraż nawet o nią nie powalczył. Jovanovic w podobnej sytuacji próbował zagarnąć futbolówkę grając na pograniczu faulu i chyba raz w takiej sytuacji wywalczył rzut rożny. Widać było komu bardziej zależy i kto nie odstawia nogi. Kirm jest nawet w skali naszej ligi mocno przeciętny, a jak dochodzi do tego jeszcze brak koncentracji i woli walki jak obecnie to jest zwyczajnie beznadziejny i fartowne bramki z Odense i Ruchem tego nie zmienią. Szkoda że Chrapek jest na wypożyczniu bo byłby to idealny moment na wprowadzenie go do pierwszej 11 (kontuzja Małego, beznajdziejny Kirm). ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Dlatego po tej rundzie wypadałoby go sprzedać, póki ładne cyferki z poprzedniego sezonu mogą być jeszcze zauważone. Chociaż prawdę mówiąc wątpię, żeby znalazł się potencjalny chętny na Kirma...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli w Turcji nie skończyła się kasa to sprzedanie go za min. 1 mln euro nie powinno być problemem. Sam Kirm też nie powinien wybrzydzać bo poprzednie lata w Wiśle i jego słaby występ na Mundialu nauczyły go chyba, że na więcej nie może liczyć.
Albo jacyś bogaci frajerzy z Turcji, albo wypełnienie kontraktu z Wisłą i tułaczka po 2 bundeslidze, czy beniaminkach ligi greckiej gdzie kokosów raczej nie zarobi. ![]()
Mały motywator - http://i40.tinypic.com/28lxdlv.jpg
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Z Widzewem zagrał nieźle i miałem nadzieję, że zaczyna wracać do jakiejś formy. Niestety później to już była tragedia.
@Ogryzek całkowita racja, ale nie ma co zwracać uwagi na PANDE. On zawsze gadał głupoty.
Ostatnio edytowane przez vaazon : 26.09.2011 o godz. 12:38.
|
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Poszukuję video do sytuacji która miała miejsce tuż przed bramką na 2:2, gdy gościliśmy w polu karnym Ruchu
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|