![]() |
[ 8 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów - 25 września, niedziela 17:00
Za nami mecz Pucharu Polski, w którym pokonaliśmy Flotę Świnoujście.
Czas przejść do ligowej rzeczywistości i skupić się na niedzielnym meczu z Chorzowskim Ruchem. Pozostałe pary 8 kolejki: Kod:
Po siedmiu spotkaniach nasz niedzielny przeciwnik zajmuje 5 pozycję z dorobkiem 13 pkt, My plasujemy się tuż za nimi z dorobkiem 12 pkt. Jest to dla Nas ważne spotkanie, ponieważ w przypadku zwycięstwa wyprzedzimy Niebieskich w tabeli. W jakim składzie zagramy, czy wróci do gry poobijany w ostatnim ligowym meczu Osman Chavez, kto tym razem padnie przysłowiową ofiarom trenera Maaskanta i wyląduje na ławce rezerwowych lub na w sektorze rodzinny. Zapraszam do dyskusji :) |
Będzie ciężki mecz, Ruch jest w bardzo dobrej dyspozycji.
Mimo wszystko, licze na komplet punktów. |
Kontuzja Bunozy groźna ?
|
Nie przespać pierwszej połowy od początku narzucić wysokie tempo sunąć z akcjami ofensywnymi.
Pareiko Paljic Chavez Jaliens Jovanovic Wilk Melikson Sobolewski Małecki Kirm Biton Dałbym Ilieva ale lepszy będzie jak wejdzie w 2 połowie. ławka :Jovanic Diaz Lamey Jirsak Nunez Boguski Iliev |
Fajnie, że w tej kolejce pierwsze osiem zespołów gra między sobą ;] Tabela może się pozmieniać po tej kolejce ; )
Miejmy nadzieję, że Wisła poradzi sobie z Ruchem i na R22 pojawi się więcej kibiców niż na ostatnich ligowych meczach ;] Jak Gordan nie ma poważnej kontuzji to chyba wolę jego na obronie niż Chaveza. Niech sobie facet odpocznie jeszcze ;] I Jovanovic do pierwszego składu za Lameya ;] |
Ja bym dał Ilieva od początku, lepszy jest, niż jako Joker, a w drugiej połowie Kirm za niego. Tak w rejonach 60-70 minuty.
Fajnie Jovanović grał dzisiaj. Podobało mi się i liczę na dobry występ. Oby Melex nie zgasl po tym szumie co był ostatnio ;) |
Ruch to grozniejszy przeciwnik od Belchatowa ale poradzilismy sobie z Lechem w Poznaniu wiec musimy sobie poradzic z Ruchem u siebie. Bedzie to ciezki mecz ale jak najbardziej do wygrania. Jezeli chcemy byc Mistrzem Polski to musimy takie mecze wygrywac. Licza sie tylko 3pkt a ile wygramy to juz najmniejszy problem.
|
Ruch jak najbardziej do pyknięcia jest. Jeśli tylko Nasi nie wyjdą z takim nastawieniem jak na Lechię to będzie dobrze. Ciekaw jestem tylko jak Maor się zaprezentuje po tym wszystkim co się wokół Niego dzieje. Oby okazał się mocny psychicznie. Co do samego Ruchu, oglądałem w środę ich mecz w PP z ŁKS-em. nic szczególnego nie grali. Bramka dopiero w dogrywce i to też po dużym farcie. Co do ich formy to nie uważam, aby była jakaś super i 3 pkt. według mnie zostaną na R22.
|
Obecnie gra Wisły to wolne rozgrywanie piłki w ataku pozycyjnym i jeśli tego nie zmienimy na zdecydowanie szybszą grę, to ciężko będzie wygrać nawet z przeciętniakami ekstraklasy.
Obrona też nie jest monolitem a zwłaszcza często zdarzają się błędy w ustawieniu. Do tego długie "holowanie" piłki w ataku przez Małego daje nam obraz obecnej gry drużyny. Mam jednak nadzieję ,że to się zmieni i zobaczę szybką pomysłową grę z pierwszej piłki oraz drużynę współpracującą ze sobą też jako grupa przyjaciół ,bo coś mi się zdaje że atmosfera w szatni tez nie najlepsza. Liczę na wygraną i dobry doping. |
Myślę że ruch pokonamy nie bez przygód i nerwówki ale ruch jest w formie i bedzie miał apatyt na punkty w krakowie i to go zgubi. Licze na bramkę Małego w tym meczu.
|
To czego można się obawiać w tym meczu to kontuzje. W Ruchu jest kilku typowych drwali tnących równo z trawą. Niemniej to drużyna o wyższym poziomie niż Bełchatów więc mam nadzieję, że ich nie zlekceważymy.
|
Chciałbym żeby Jirsak dostał szansę , bo Garguła jest tragiczny a Nunez nie wiele lepiej
|
Mecz poprowadzi Adam Lyczmański. Do tej pory sedziował Nam w E-klasie 4 razy:
2009-04-19 17:00Ekstraklasa, Kolejka 24Arka Gdynia0-1Wisła Kraków 2009-05-23 17:00Ekstraklasa, Kolejka 29Lechia Gdańsk2-4Wisła Kraków 2010-03-20 16:00Ekstraklasa, Kolejka 21Wisła Kraków3-0Lechia Gdańsk 2010-10-01 20:00Ekstraklasa, Kolejka 8Wisła Kraków0-0Śląsk Wrocław Dodatkowo w tym roku prowadził jeden mecz ME Wisełki : 2011-08-27 11:00ME, Kolejka 5Lechia Gdańsk (ME)0-0Wisła Kraków (ME) |
Jak zwykle trzeba bedzie przetrwac pierwsze minuty meczu i dotrwac do konca 1 połowy bez straconej bramki
|
Cytat:
m / skwk ... |
Trzeba wygrać z Ruchem w byle jakim stosunku i podskoczyć o 2-3 miejsca w tabeli.
Iliev 90 minut w Świnoujściu więc pewnie wejdzie w 2 połowie za Kirma albo Małego. |
no to wychodzimy takim składem :
Pareiko - Jovanovic, Bunoza, Chavez, Pajlic - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Melikson, Kirm - Biton a w 2 połowie za Kirma Iliev i on idzie na prawą pomoc a Mały na lewą, żeby Iliev mógł na prawej razem z Marko rozklepać obronę na prawej stronie i wjechać w pole karne... |
To kolejny z tych meczy który musimy wygrać. Tak jak zawsze napiszę, styl nieważny, ważny wynik.
Ruch gra dobrze z kontry, to ich atut. My wiadomo jak gramy atak pozycyjny. Będzie ciężko. Oby zwycięsko:) |
Cytat:
|
Cytat:
Trzeba uwazc na Piecha i tyle :) łatwo powiedziec :> ja licze ze w koncu zagramy dobry mecz,z Belchatowem juz to lepiej wygladalo niz z Zaglebiem i Lechią ,akcje sie powoli ale jednak zazebiały. Ruch nic ciekawego nie gra,jak zwykle sztuka bedzie strzlelic do siatki pierwszy raz,pozniej juz to poleci :) WSZYSCY NA MECZ!!!!!! |
Jaki tu spokój, na na na
Nic sie nie dzieje, na na na na:-D A niesłusznie. Ruch to przeciwnik z racji tradycji i osiagnięć dość poważny. Obecnie zajmuje w tabeli miejsce wyższe niż nasze, co może i powinno się zmienić po niedzielnym meczu. Ale nie ma co ukrywać, że jeżeli będziemy mieć problemy w tym meczu to wynikać one będą tylko i wyłącznie z naszej słabości, a nie "ogromnej" siły przeciwnika. Mam nadzieję, że wejdziemy wreszcie w mecz od pierwszej minuty, a nie jak to bywało ostatnio w 10 minucie po przerwie oraz, że unikniemy w błędów w obronie. Większa koncentracja jest nam niezwykle potrzebna. Ilość niewymuszonych strat w ostatnich meczach przeraża. A przecież w meczy z Litexem czy Apoelem u siebie wyglądało to całkiem przyzwoicie. Trzeba też pamiętać, że w czwartek mamy mecz w Holandii, co zapewne wpłynie na nasze ustawienie. |
Jeżeli chcemy zdobyć mistrzostwo (a oczywiście chcemy) to nie możemy się bać przeciwników takich jak Ruch, tym bardziej na swoim stadionie. Wydaje mi się, że wygramy dość pewnie. Na podstawie czego tak sądzę?
1. Więcej niż dobra forma Bitona w ostatnim czasie. 2. Melikson ma coś do udowodnienia, a Ruch to idealny przeciwnik by zaprezentować pełnię talentu. |
Legia wygrała, więc Wisła nie może być gorsza. Nawet 1-0 by uszczęśliwiło kibiców.
|
Ja pragnę tylko zauważyć, że Ruch wygrał swoje trzy ostatnie spotkania, z Jagą, Zagłębiem i Podbeskidziem. Radziłbym zatem "Niebieskich" nie lekceważyć.
|
No..Ruch stać by zagrać podobnie konkretnie jak Górnik z nami w zeszłej rundzie.Pytanie czy my jesteśmy w stanie zagrać lepiej niż wtedy
Powinniśmy ale trza się nastawić na męczarnie;) ps atmosfera może być napięta -przyjedzie 1.5 tyś 'chamów' a u nas niezakończony wewnętrzny konflikt o Małego no i kolejna kontrowersja czyli przyszły?;) reprezentant. Ogólnie warto przyjść!Świetna pogoda i emocje tak na boisku jak na trybunach |
Cytat:
|
Ruch od 14 lat nie wygrał z Wisłą w Krakowie? (liga)
|
Panowie jak sprzedaż biletów? Zostały jeszcze jakieś sztuki na C i G?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl