The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
azor
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2021, 17:10
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

Apropos patologii i wariantów siłowych, o których tam wspominacie w poprzednich postach, ale nie chce mi się cytowac...
Piłkarzyna ma wyebane, czy przegra czy wygra on i tak kasuje sume na konto i potem odlot inny klub, rozwala nam historie, niszczy klub, który dla wielu decyduje o poczucuciu humoru czy zdrowiu.

Wisła jest czymś więcej niż klubem czy meczem - jeśli piłkarzyny, a w szczegolnosci osoby ich borniace nie rozumią tego to.... szkoda kończyć.

Napiszę tylko, że już dawno nawoływałem do wpadnięcia na trening i plaskacze na te leniwe mordy. INNEJ METODY nie ma, jak nie prośba to groźbą i tyle.. Albo jeden z drugim przeprasza i wypad robi bez konsekwencji dla klubu, bo dlaczego mam tolerowac olewactwo i partactwo jednego czy drugiego? A jesli nie, to reprymenda ekipy remontowej (jesli jeszcze taka jest) i plaskacze lacznie z melami. Dosc upokarzania, dosc poniżania klubu.
proponuje jeszcze publiczne razy pod skarbonką na rynku, a dla tych których nieomylne grono kibicowskie wytypuje na głównych winowajców zsyłka do obozów pracy

z jednej strony wymagasz profesjonalnego klubu, z drugiej chcesz wpadać kopaczom na trening - logika na poziomie szympansa

ludzie to jest tylko piłka - tych którzy sie sprawdzają po prostu zwolnić - tak jak w kazdej cywilizowanej firmie.
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.12.2021, 17:14
azor napisał(a):Wyświetl post
proponuje jeszcze publiczne razy pod skarbonką na rynku, a dla tych których nieomylne grono kibicowskie wytypuje na głównych winowajców zsyłka do obozów pracy

z jednej strony wymagasz profesjonalnego klubu, z drugiej chcesz wpadać kopaczom na trening - logika na poziomie szympansa

ludzie to jest tylko piłka - tych którzy sie sprawdzają po prostu zwolnić - tak jak w kazdej cywilizowanej firmie.
Wejdę w rolę adwokata diabła i po prostu przypomnę, że w sytuacjach skrajnych poziom profesjonalizmu danego klubu czy poziom sportowy całej ligi, nie ma tutaj żadnego znaczenia.

https://www.sport.pl/pilka/7,65081,2...i-skopani.html
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 12.12.2021, 17:21
zgadza sie, ale to nie oznacza, że jeżeli wśród przykładowo kibiców BVB (jako przykład profesjonalnie zarządzanego klubu) znajdzie się banda patusów, którzy stwierdzą, że za słabą formę trzeba Hummelsa powiesić do góry nogami i ogolić mu publicznie jaja, to to jest ok?
Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 12.12.2021, 17:23
No nie jest, nie mówię, że popieram takie działanie bo to skrajny sebizm po prostu tłumaczę, żę idioci trafiają się wszędzie i profesjonalnie prowadzony klub z automatu nie wyklucza, że do takich akcji nie dojdzie. W drugą stronę to działa tak samo, to, że do takich sytuacji dochodzi nie znaczy, że klub jest nieprofesjonalny
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 12.12.2021, 17:32
to inaczej - z profesjonalizmem mamy na bakier, nie dorzucajmy jeszcze sebizmu (mega fajne określenie )
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.12.2021, 20:47
to inaczej - z profesjonalizmem mamy na bakier, nie dorzucajmy jeszcze sebizmu (mega fajne określenie )
No przecież ja ich nie będę bił (za stary jestem), ani nikt z tego forum Ale jak przegrają z Termaliką to mogą spaść liście, chłopaki sobie grabią cały sezon olewaniem i leceniem w chu..

Legioniści już oberwali, nasi są drudzy w kolejce.

Czy to pomoże? Raczej nie, mamy tu wybuchową mieszankę totalnych ogórów w większości pozbawionych ambicji, prowadzonych przez jakiegoś słowackiego kosmitę, do tego Kuba w szatni.
Może do tego nie dojdzie.

Fajnie żeby z BBT wygrali, nie dlatego żeby nie dostać w zęby tylko - aby oddalić się od miejsca spadkowego.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 12.12.2021 o godz. 20:57.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 12.12.2021, 21:23
W liga+ mowili, ze karnego nie bylo (faul na Plewce) bo faul przed polem karnym. Zolta karta dla zawodnika Zaglebia i to druga czyli czerwien. VAR nie reagowal bo faul przed polem karnym
A dostal Plewka zolta
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2021, 21:27
bódyń napisał(a):Wyświetl post
W liga+ mowili, ze karnego nie bylo (faul na Plewce) bo faul przed polem karnym. Zolta karta dla zawodnika Zaglebia i to druga czyli czerwien. VAR nie reagowal bo faul przed polem karnym
A dostal Plewka zolta
Może uda się odwołać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Harcownik
Senior Member

Od: 08.2017

Stary 12.12.2021, 21:50
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Może uda się odwołać.
No jeśli potwierdzili że był faul i nie było symulki, ale nie interweniowali bo nie mogli (absurd), a potem nie odwołaliby niesłusznej żółtej, to trochę by się zaorali, no nie?
Mimo słabej gry pewni siebie i jazda bo my jesteśmy Wisła Kraków i mamy rozpierdalać. W imię Boże ciąć frajerów równo z trawą. A po meczach chodzić na kremówki.
Naszym motto: Panowie, kiełbachy do góry, rąbiemy ich w kakao! Siekać frajerów, do piachu z nimi! Wślizg, wślizg, wślizg!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.12.2021, 21:52
A dostal Plewka zolta
Czyli nas przekręcili. Ktoś to tam głośno powiedział ?
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2021, 21:59
Harcownik napisał(a):Wyświetl post
No jeśli potwierdzili że był faul i nie było symulki, ale nie interweniowali bo nie mogli (absurd), a potem nie odwołaliby niesłusznej żółtej, to trochę by się zaorali, no nie?
Forbesowi nie cofnęli kartki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 12.12.2021, 22:00
A wy się oburzaliście że kibice rzucili trochę niewybrednych słów do kopaczy po meczu w Lubinie

https://weszlo.com/2021/12/12/kibice...y-w-autokarze/
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.12.2021, 22:37
Mixu napisał(a):Wyświetl post
A wy się oburzaliście że kibice rzucili trochę niewybrednych słów do kopaczy po meczu w Lubinie

Nie wiadomo co będzie się działo jeśli przegrają z Termaliką, więc nie smiałbym się jeszcze. Obyśmy nie musieli sprawdzać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2021, 23:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiadomo co będzie się działo jeśli przegrają z Termaliką, więc nie smiałbym się jeszcze. Obyśmy nie musieli sprawdzać.
OBY..............
Odpowiedz cytując
Fugiel
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.12.2021, 23:31
Mixu napisał(a):Wyświetl post

Swoja droga - fascyjnujace to jest co tam sie dzieje - nie nasz cyrk nie nasze malpy - ale ja tego nie ogarniam - wszystko wina Loczka i Czesia ?
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2012

Stary 13.12.2021, 00:23

Zwolnić a to mają umowę o pracę z okresem wypowiedzenia miesiąc czy dwa? Wymagasz logiki, a prezentujesz logikę szympansa

zgadza sie, ale to nie oznacza, że jeżeli wśród przykładowo kibiców BVB (jako przykład profesjonalnie zarządzanego klubu) znajdzie się banda patusów, którzy stwierdzą, że za słabą formę trzeba Hummelsa powiesić do góry nogami i ogolić mu publicznie jaja, to to jest ok?
ooo jeszcze lepiej A kto u nas jest tym Hummelsem bez formy? Sadlok czy może Skvarka? Jakby tu o brak formy chodziło to nikt nie rozważałby "wpadania do autokaru".
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 00:31.

Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.12.2021, 00:35
LucjuszWielki napisał(a):Wyświetl post

ooo jeszcze lepiej A kto u nas jest tym Hummelsem bez formy? Sadlok czy może Skvarka? Jakby tu o brak formy chodziło to nikt nie rozważałby "wpadania do autokaru".
Kibice nie są od wymierzania kar. To patologia. Niezależnie od przyczyny.
Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2021, 01:37
Patologia to stojanow przez cały mecz, heheszki na whatsupie miedzy pepikami po oklepie w Łęcznej i w nagrodę eldorado w Banskiej Bystrzycy - to jest patologia, którą trzeba mocno tępić, albo niech zrzekną się wypłat jeśli nie wykonują obowiązków i bedzie sprawiedliwie.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 02:14.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.12.2021, 01:57
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Kibice nie są od wymierzania kar. To patologia. Niezależnie od przyczyny.
A piłkarze nie są od zwalniania trenerów. No chyba że są współwłaścicielami i siedzą jednocześnie w szatni. To tak apropo patologii.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
azor
Senior Member

Stary 13.12.2021, 08:05
Cytat:
Zwolnić a to mają umowę o pracę z okresem wypowiedzenia miesiąc czy dwa? Wymagasz logiki, a prezentujesz logikę szympansa
Zwolnić - czytaj wyczekać do końca kontraktu i pożegnać, ewentualnie jakimś cudem wypchnąć z klubu nawet za darmo. Myślenie nie boli.

Cytat:
Czytanie ze zrozumieniem również nie boli. Abstrahując - jeżeli Ty źle wykonujesz swoja robotę, Twój szef ma pełne prawo żeby Ci przy.......ić ot, żebyś się ocknął?

Cytat:
A piłkarze nie są od zwalniania trenerów. No chyba że są współwłaścicielami i siedzą jednocześnie w szatni. To tak apropo patologii.
A to już zupełnie inna kwestia. Cała patologia niestety idzie u nas od góry. Z całym szacunkiem dla akcji ratowniczej, za co pokłony do końca życia.
Odpowiedz cytując
Aalcman
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 13.12.2021, 09:53
A dostal Plewka zolta
Mnie zastanawia, czy w tej sytuacji nie mogli podciągnąć sytuacji pod kategorię kartki dla nie tego zawodnika. Przecież gdyby powiedzieli "Hej Zbyszek, kartkę dałeś Plewce, ale to Żubrowski faulował", nikt nie mógłby się przyczepić, że działali niezgodnie z protokołem.
Geniusz w swej istocie może napotkać przeszkody. Niestety, głupota nie jest tak upośledzona....
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.12.2021, 10:00
Aalcman napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia, czy w tej sytuacji nie mogli podciągnąć sytuacji pod kategorię kartki dla nie tego zawodnika. Przecież gdyby powiedzieli "Hej Zbyszek, kartkę dałeś Plewce, ale to Żubrowski faulował", nikt nie mógłby się przyczepić, że działali niezgodnie z protokołem.
Pewnie, że mogli ale nie o to im chodziło, mogli rozstrzygać czy był karny i przy okazji dostrzec że to Plewka był faulowany.

Celowy przekręt i tyle...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.12.2021, 10:53
https://youtu.be/VBsunP-xBSg

Piekne pozdrowienia na koniec, kiedy kopacze uznali, ze sie nasluchali i poszli do szatni.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.12.2021, 11:58
Pisałem kilka spotkań temu, część spraw wychodzi na jaw, część pewnie nie wyjdzie nigdy, a część dopiero, jak szatnia się trochę oczyści. Jest OGROMNY problem w szatni (podejście do obowiązków), zarówno u tych, którzy są bardzo długo w klubie, jak i u tych, którzy niedawno przyszli. Ważne, że wypłata na czas.

Nie moja rola wywlekać brudy na światło dziennie. Rola włodarzy, by sobie z tym poradzili. Mały protip - korporacyjny sposób zarządzania tutaj nie pomoże.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Stary 13.12.2021, 12:27
DeadOrAlive

Chyba wiem o czym piszesz. Problem polega na tym, ze juz co raz wiecej osob o tym mowi i za chwile sytuacja w szatni stanie sie tajemnica poliszynela.
Glownie Ci z szatni, ktorym to przeszkadza o tym mowia tu i tam i wcale im sie nie dziwie. Tez by mnie ...._ica brala.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.12.2021, 12:40
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
DeadOrAlive

Chyba wiem o czym piszesz. Problem polega na tym, ze juz co raz wiecej osob o tym mowi i za chwile sytuacja w szatni stanie sie tajemnica poliszynela.
Glownie Ci z szatni, ktorym to przeszkadza o tym mowia tu i tam i wcale im sie nie dziwie. Tez by mnie ...._ica brala.
Gula o tym mówi na każdej konferencji pomeczowej po przegranym meczu (czyli większości), Królewski się żalił jak można być zawodowym piłkarzem (czytaj - zarabiać realizując marzenia) i to olewać.

Winny akurat temu nie jest trener tylko zarząd, a problemy zaczęły się o wiele wcześniej, kulminacja była za Hybali z cyrkiem Błaszczykowskiego jako najniższym punktem. Wtedy stało się jasne że nie liczy się wynik sportowy a klub to zabawka kilku osób.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.12.2021 o godz. 13:05.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.12.2021, 13:01
Jak coś wiecie, to powiedzcie, bo od "wiem, ale nie powiem" to jest już z tysiąc pseudoinformatorów na twitterze.
A jak nie macie zamiaru mówić, to nie piszcie w ogóle.
Odpowiedz cytując
Szneka
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 13.12.2021, 13:13
też jestem za tym, żeby ten kto wie, naświetlił problemy. może łatwiej nam będzie zrozumieć pewne kwestie. chociaż braku zaangażowania nie idzie w żaden sposób zrozumieć
WISEŁKA KRAKÓW TO DUMA WSZYSTKICH POLAKÓW

Odpowiedz cytując
LucjuszWielki
Socios Wisła Kraków

Stary 13.12.2021, 13:14
Zwolnić - czytaj wyczekać do końca kontraktu i pożegnać, ewentualnie jakimś cudem wypchnąć z klubu nawet za darmo. Myślenie nie boli.
No, ale dalej to jest niespójne logicznie. To ja mam darmozjada, partacza utrzymywac do końca kontraktu i mu wypłacać całość, gdyż się z nim tak umówiłem, a on nie chce biegać? Tak jak pisałem, niech poprosi o rozwiązanie i nara jak mu się nie chce, a nie ja mam sponsorować lenia i nieroba.
Ostatnio edytowane przez LucjuszWielki : 13.12.2021 o godz. 15:06.

Odpowiedz cytując
czaro
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 13.12.2021, 13:42
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Pisałem kilka spotkań temu, część spraw wychodzi na jaw, część pewnie nie wyjdzie nigdy, a część dopiero, jak szatnia się trochę oczyści. Jest OGROMNY problem w szatni (podejście do obowiązków), zarówno u tych, którzy są bardzo długo w klubie, jak i u tych, którzy niedawno przyszli. Ważne, że wypłata na czas.

Nie moja rola wywlekać brudy na światło dziennie. Rola włodarzy, by sobie z tym poradzili. Mały protip - korporacyjny sposób zarządzania tutaj nie pomoże.
To forum i tak czyta 10 osób na krzyż, śmiało.
Konta "czaro" na innych portalach (w tym tt) nie są moje. Nie odpowiadam za publikowane tam treści.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów