The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 13:06

Wyburzenie tego murku to byłoby małe piwo
O wiele lepiej by to wyglądało!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 16.06.2010, 13:09
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Nie twierdze, że tak musi być natomiast obawy co do wygody, funkcjonalności, jakości przedstawianych krzesełek mam dość spore.
na jakiej podstawie? zdjęć?
Ddf
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 16.06.2010, 13:13
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
na jakiej podstawie? zdjęć?
Tak, wg mnie wykonane są tandetnie.

Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2010, 13:14
szejkspir napisał(a):Wyświetl post
Tak czytam co oni tu piszą...

Wychodzi na to że rowy przed trybunami północna i południową, swoimi dnami, będą w przyblizeniu leżeć w poziomie murawy...

[...]

Może się mylę, ale jeśli to mniej wiecej się zgadza, to czy nie lepiej byłoby wyburzyć przednią ścianę rowu?

Od razu robi się wsptaniała ekspozycja dla flag itp.

[...]

Co o tym myslicie?
Jest sens powalczyć?
Nie ma sensu, nawet jesli beda wystawały, to i tak bedzie to dobre miejsce na bannery reklamowe...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.06.2010, 13:32
Przede wszystkim to ta fosa to nie będzie tam ot tak sobie, tylko z tzw względów bezpieczeństwa. Bo nie będzie przecież płotów ...
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Stary 16.06.2010, 13:43
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Przede wszystkim to ta fosa to nie będzie tam ot tak sobie, tylko z tzw względów bezpieczeństwa. Bo nie będzie przecież płotów ...
Naturalnie, zgadzam się, że zostały zbudowen w celach bezpieczeństwa.

Jednak od czasu gdy je projektowano zmieinło się położenie murawy.
Na obecnie projektowanych stadionach ze wzgledów bezpieczeństwa stosuje się albo rowy, albo poniesienie pierwszego rzędu krzesełek ponad poziom murawy o 1,5-2m (np. Lubin)
Taka właśnie pozostanie wysokość od dna rowu i murawy (ta wg projektu będzie nieco wystawać ponad poziom dna rowu).

Estetycznie to bedzie niebo a ziemia!

A reklamy i tak mogą upchnąć gdzie tylko będą chcieli
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.06.2010, 13:48
Kamell napisał(a):Wyświetl post
Z tego co wyliczyłem to na E dla gości byłoby 2180 miejsc. Jeśli się myle niech ktoś mnie poprawi
+ ok tysiąca bufor :/
W sumie 3/5 trybuny za bramką
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 16.06.2010, 14:15
^^^ Robiąc sektor w narożniku tracimy 1 x bufor (1 tyś) na E + 1x bufor (1 tys) na C -znacznie droższych cenowo. Na E można dać gościom 1,5 sektora - bo tyle mają mieć zgodnie z prawem i tylko 0,5 sektora przeznaczyć na bufor.Myśleć ludzie, mysleć
Odpowiedz cytując
ewcia
Wyjazd Rzecz Święta!

Stary 16.06.2010, 14:23
Być może bufor nie zajmie wcale całego sektor, a jeśli zrobią odpowiednie ogrodzenie może się okazać że bufor będzie niewielki.
Tak jak napisaliśmy, nic nie jest jeszcze przesądzone sektor dla gości na sektorze E to jeden z pomysłów z tym że dosyć mocno rozważany.
Odpowiedz cytując
januszek888
Junior Member

Od: 05.2010

Stary 16.06.2010, 15:28
Rozkminiacie nad sektorem buforowym, a przecież w życiu na nasz stadion nie będzie zapełniony w 100 %. Może poza meczami z Cracovią, Lechem czy Legią. Więc nawet jak na bufor przeznaczą 2 sektory to i tak o bilety nie ma się co martwić. a przynajmniej łatwiej będzie powiedzieć, że "wszystkie bilety sprzedane". Jedynie problem powstaje właśnie przy meczach prestiżowych gdzie kasa ze "zmarnowanych" miejsc pikników przydałaby się klubowi.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.06.2010, 15:33
No i własnie na tych 3 meczach ktore wymieniłes bufor bedzie najbardziej potrzebny.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.06.2010, 16:34
spinnaker napisał(a):Wyświetl post
Z ciekawości, montujecie też kładki ewakuacyjne (tzn. te nad fosą - pomiędzy murawą i trybunami)?
Nie. Produkujemy krzesełka stadionowe, kinowe,teatralne,audytoryjne,konferencyjne........ ..ale "takich" wynalazków nie robimy
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 16.06.2010, 16:46
mav23 napisał(a):Wyświetl post
Projektant zaproponował bardziej estetyczne i solidne krzesełka no ale górę wzięła cena.
Co do solidności:
osobiście walczyłem najpierw z pokazowym krzesełkiem - poskakałem, pokopałem próbowałem wygiąć i wyrwać. Dało rade zostało jedynie minimalne odznaczenie na plastiku. Barierkę też wypychałem i szarpałem na każdy sposób i nie wyglądało na to żeby miało coś gdzieś puścić (a mały nie jestem). Nie wiem jak sprawa będzie wyglądać gdy oprze się o to 20 takich jak ja powinno być ok. Martwił bym się jedynie o sektor gości no ale nawet te na Legii jak większa ilość zechce to wyrwie. Pozostaje jedynie sprawa estetyki a to już inna historia.
Święte słowa........nie oczekiwałbym disaign-u Ferrari i solidności Saaba za cenę Opla Astry Classic.To co mamy na Naszym stadionie to MAX- jakości w stosunku do ceny.................Gdyby fundusz był wyższy-to mielibyśmy "kosmos" na R 22.
O.T a to że "mały: nie jesteś-jak napisałeś i nie "zepsułeś", to tylko dobrze o produkcie świadczy
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:02
Pytanie do mav 23:
1.Prez.Majchrowski twierdzi że architekt nie zgodził się na wykonanie maskowania central wentylacyjnych i agregatów na dachach trybun wschodniej i zachodniej.Czy jest to prawda ? Jeśli tak to jaki jest powód pozostawienie tych"'gratów" na widoku.Jeśli nie było takiej zgody - czy jest jakaś możliwośc żeby architekt zareagował w tej sprawie i zaproponował jakies maskowanie.Widze że zmiany sa jeszcze możlwie (np.szklenie ost.kondygnacji wschodniej)
2.Czy jako biuro wydaliście juz wszystkie niezbedne projekty do ukończenia stadionu.Szczególnie chodzi mi o infrastrukturę IT oraz telebim? Jaki telebim jest /bedzie zaprojektowany (chodzi o typ /model)?
3.Czy wykonujecie uzupełnienia do projektu trybuny północnej? - pytam ponieważ dyr.Niedziałkowska stwierdziła że zmieniły się przepisy i nalezy zmienic zabezp.p-poż
4.Czy możesz podac szczegóły wykonania ławek rezerwowych?Czy będą zagłębione ? Jaki typ krzesełek bedzie instalowany?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.06.2010 o godz. 17:05.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Stary 16.06.2010, 17:19
FevPL napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie do La Furia Dell' Est: Czy te dziury na końcu barierek będą czymś zatkane np. jakimś plastikiem i w ogóle czy to jest ostre i niebezpieczne dla np. dzieci?
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Wszystkie otwory zewnętrzne "naszych barierek" będą zaślepiane plastikowymy zaślepkami.
ps.sorry za "zmasowaną" liczbę postów ale w miarę możliwości staram sie odpowiedzieć na wszystkie pytania
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2010, 17:38
Nie twierdze, że tak musi być natomiast obawy co do wygody, funkcjonalności, jakości przedstawianych krzesełek mam dość spore.

Weź pod uwagę, że kibiców już mamy - chodzi o to nie żeby przyciągać tych aktualnych ale pozyskiwać nowych, dla których kontakt ze stadionem będzie nowością. Takiej osobie nie przedstawisz argumentu, że "jeszcze 2 lata temu było gorzej". On chciałby argument dlaczego wyjście z dzieckiem na mecz to alternatywa dla wyjścia do kina
Mam prośbę. To że w każdej reklamie bombardują Cię słowem funkcjonalny nie zmienia jego znaczenia.
Za SJP:
funkcjonalny - dobrze spełniający swoją funkcję;

Krzesełko ma być do siedzenia. Spełnia swoją funkcję? Myślę, że tak.

Wiesz co... Nie chce nikomu wpuszczać ściemy takiej jak Legia, że o takim stadionie jak nasz ktokolwiek marzył.
Jeżeli ktoś chce być przekonywany do wyjścia na stadion zamiast do kina, to nasze argumenty zawsze przegrają z pogodą: z deszczem i z zimnem. Czy to oznacza, że mamy zrobić wielką halę i ogrzewać ją przez większość jesieni i wiosny? Wyjście na mecz to wyjście na mecz. Koniunktura na Wisłę musi wynikać z drużyny na dłuższą metę. W Legii wiedzą, że na drużynie jeszcze nie mogą budować nawyku na chodzenie na mecze, więc wciskają ściemę, że nagle wszystko się zmienia i już zrobiliśmy stadion "dla normalnych ludzi". Największą siłą marketingową powinniśmy być My. Wisła najlepszy interes by zrobiła, gdyby kibice przyprowadzający nowych klientów po karnety dostawali jakieś zniżki. Ja i tak już namówiłem trójkę znajomych, żeby zaczęli chodzić od nowego sezonu, a jakby mi Klub puścił oczko i dorzucił jakiś bonus to postarałbym się jeszcze o kilka osób
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 16.06.2010, 19:16
Co do sektora gości to wg mnie lepsze miejsca są w buforze za bramką na srodku niz prawie w kącie wzdłuż.

A co do frekwencji ze wam ten tysiac z bufora zbedzie to ludzie zejdzcie na ziemię.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 16.06.2010, 19:28
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Pytanie do mav 23:
1.Prez.Majchrowski twierdzi że architekt nie zgodził się na wykonanie maskowania central wentylacyjnych i agregatów na dachach trybun wschodniej i zachodniej.Czy jest to prawda ? Jeśli tak to jaki jest powód pozostawienie tych"'gratów" na widoku.Jeśli nie było takiej zgody - czy jest jakaś możliwośc żeby architekt zareagował w tej sprawie i zaproponował jakies maskowanie.Widze że zmiany sa jeszcze możlwie (np.szklenie ost.kondygnacji wschodniej)
2.Czy jako biuro wydaliście juz wszystkie niezbedne projekty do ukończenia stadionu.Szczególnie chodzi mi o infrastrukturę IT oraz telebim? Jaki telebim jest /bedzie zaprojektowany (chodzi o typ /model)?
3.Czy wykonujecie uzupełnienia do projektu trybuny północnej? - pytam ponieważ dyr.Niedziałkowska stwierdziła że zmieniły się przepisy i nalezy zmienic zabezp.p-poż
4.Czy możesz podac szczegóły wykonania ławek rezerwowych?Czy będą zagłębione ? Jaki typ krzesełek bedzie instalowany?
Podbijam twoje pytania bo do dziś np.wentylacje kolega mav23 nie udzielil odpowiedzi.Czekam nie cierpliwie
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2010, 20:32
a ja mam pytanie z innej beki. Nie mogę na bieżąco śledzić wydarzeń na stadionie, więc zdziwiła mnie sprawa sky-boxów. Dokładnie mówiąc ich podłoga. Z wykazu pomieszczeń, który mam na dysku wynik, że podłogi w sky-boxach miały być wykończone drewnem (tekowym?) , a tymczasem położyli ciemne płytki? Wyjaśni mi ktoś o co tu chodzi? Mam zły wykaz? Pojechali po kosztach? WTF?

Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.06.2010, 20:58
Czemu inwestor nie chce robic kostki wokol stadionu i odpieprza z asfaltem?
Nie rozumiem tego tym bardziej ze na Cracovii nie ma takich problemow i ciecia kosztow i tam normalnie bedzie cala przestrzen wokol stadionu wylozona kostka.!!!
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.06.2010, 21:23
Czemu, czemu... Cięcia kosztów. Brutalna prawda.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 16.06.2010, 21:37
No dobrze ale dlaczego na jednym stadionie mozna a na drugim nie?

Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.06.2010, 22:01
Bo stadion Cracovii został od początku do końca dobrze zaprojektowany, a na naszym było od chu.. błędów. To jest pies pogrzebany.

W końcu chyba wzięli się za nocne parce na zachodniej.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 16.06.2010, 22:26
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Bo stadion Cracovii został od początku do końca dobrze zaprojektowany, a na naszym było od chu.. błędów. To jest pies pogrzebany.
Ale to nie jest przeszkodą do tego żeby zadbać o fajne urządzenie otoczenia stadionu, porządny bruk, tzw. elementy małej architektury itp. Zobaczcie jak to jest zrobione na Legii. Sam stadion nie ma w sobie ani nic oryginalnego, ani nie powala wyglądem na kolana, to po prostu zwykły dobrze zaprojektowany i zbudowany z dbałością o szczegóły obiekt na 30 tys. miejsc. Co by nie powiedzieć o naszym stadionie i jak go nie skrytykować, to jednak mimo wszystko jest oryginalny (w moim przekonaniu w sensie pozytywnym oczywiście) i nie jest kopią innego. Ale na Legii zadbano o otoczenie, podświetlenie fasady, uporządkowano najbliższe okolice stadionu, zrobiono ścieżki z ładnej nawierzchni itp. Takie niby drobiazgi powodują że prezentuje się świetnie. A u nas pewnie jeszcze 50 lat będą zalegać hałdy ziemi 5 m od głównego wejścia, będą rosnąć chaszcze, pokrzywy i inne gówno, a ogrodzenie terenów Wisły to będą orypane zardzewiałe bramy pamiętające pewnie Franciszka Józefa... Jak ktoś nie wie o czym mówię to przejdźcie się w okolicach tzw. boisk treningowych...
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 16.06.2010, 22:40
bravelukas napisał(a):Wyświetl post

W końcu chyba wzięli się za nocne parce na zachodniej.

Ale wlasnie o to chodzi. Wstepnie u nas przed stadionem tez mialo byc fajnie, a teraz dojebali nam asfalt..
Wiec nie rozumiem czemu u nas sie tnie a na boisku druzyny ktora kompromituje to miasto od 2 sezonow broniac sie przed spadkiem(na boisku i przy zielonym stoliku) jakos moze miec wszystko ladnie i cacy..

Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.06.2010, 22:44
Może ktoś szybko wróci po rozum do głowy i zarządzi lepsze zagospodarowanie terenu przy stadionie. Stadion to przecież nie powinien być sam obiekt sportowy ale też jego otoczenie, które zachęcało by do odwiedzenia R22! My to wiemy, Oni to wiedzą a i tak 'gie' robią w tej sprawie.

Co do terenu 'zalesionego' i 'zapokrzywionego' na płd. wschodzie naszego estadio ro wydaje mi się że jednak doczekamy się w tamtej okolicy ładnie zagospodarowanego terenu (boiska treningowe TF/TS). Oby to ruszyło do przodu po tylu latach bez zaplecza.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 16.06.2010, 22:50
Tak, wg mnie wykonane są tandetnie.
Ale cały czas opierasz się jedynie na zdjęciach.

Poczekaj do 1 meczu.

wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Może ktoś szybko wróci po rozum do głowy i zarządzi lepsze zagospodarowanie terenu przy stadionie. Stadion to przecież nie powinien być sam obiekt sportowy ale też jego otoczenie, które zachęcało by do odwiedzenia R22! My to wiemy, Oni to wiedzą a i tak 'gie' robią w tej sprawie.

Co do terenu 'zalesionego' i 'zapokrzywionego' na płd. wschodzie naszego estadio ro wydaje mi się że jednak doczekamy się w tamtej okolicy ładnie zagospodarowanego terenu (boiska treningowe TF/TS). Oby to ruszyło do przodu po tylu latach bez zaplecza.
przeczytaj jutro ok poludnia newsa na stronie SKWK.
Temat jest poruszany.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.06.2010, 22:59
Czy tak wielkim problemem byłoby wywalenie ogrodzenia parku od strony Reymana i zrobienie paru ścieżek z kostki oraz posianie parkowej trawy plus parę "dizajnerskich" latarni i koszy na śmieci... Odbiór otoczenia od razu by się zmienił, a i zyskało by na tym miasto (w końcu to stadion miejski), park (przestrzeń publiczna) oraz sam stadion (wizytówka miasta budowana gigantycznym kosztem).

Ja rozumiem, że stadion Cracovii jest budowany od początku według profesjonalnej koncepcji, przez profesjonalną firmę za kadencji "beznapletkowego" prezydenta, no ale bez jaj!
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2010, 22:59
ewcia napisał(a):Wyświetl post
Być może bufor nie zajmie wcale całego sektor, a jeśli zrobią odpowiednie ogrodzenie może się okazać że bufor będzie niewielki.
Tak jak napisaliśmy, nic nie jest jeszcze przesądzone sektor dla gości na sektorze E to jeden z pomysłów z tym że dosyć mocno rozważany.

Ale jak tak popatrzec np na Dialog Arena w Lubinie to tam bufory sa malutkie...

u nas zrobic ogrodzenie i siatke i to wystarczy ,tak zeby pawiany z Cracovii mialy sie na co rzucać

bez sensu robic bufor skladajacy sie z 1 tys miejsc czyli z calego E3...to byla by glupia strata ,finansowa tez.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 16.06.2010, 23:02
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Ale wlasnie o to chodzi. Wstepnie u nas przed stadionem tez mialo byc fajnie, a teraz dojebali nam asfalt..
Wiec nie rozumiem czemu u nas sie tnie a na boisku druzyny ktora kompromituje to miasto od 2 sezonow broniac sie przed spadkiem(na boisku i przy zielonym stoliku) jakos moze miec wszystko ladnie i cacy..

To ja Ci powiem czemu.
W sprawach parchów (nie tylko stadionu)Filipiak - od przynajmniej - 1,5 roku- ma 1,2 razy w miesiącu spotkania z Majchrowskim lub z radnymi lub ZiS-em.Zaprasza na spotkania, kolacje itd.
U nas.....cisza od dawien , dawna.Więc jak miasto ma gdzieś szukać oszczedności to szuka tam gdzie nie ma szumu i nie traci sie kontaktow.Czyli np.u nas
Proste jak budowa cepa.
Gdyby nie nasze akcje z radnym Olszówką to nawet nie chce wiedzieć na jakim etapie byłyby dziś nasz stadion.
Niestety w problem nie jest tylko w prezesach i dyrektorach Wisły SSA ale także wśród kibicow. Ciagle kłótnie , brak wspólnego zdania i kompromisu pogrąża nas.Wygladamy po prostu jak pospolite ruszenie a nie regularna armia- a miedzy nimi jest kolosalna różnica.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów