|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() Wyburzenie tego murku to byłoby małe piwo ![]() O wiele lepiej by to wyglądało! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
na jakiej podstawie? zdjęć?
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Przede wszystkim to ta fosa to nie będzie tam ot tak sobie, tylko z tzw względów bezpieczeństwa. Bo nie będzie przecież płotów ...
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Jednak od czasu gdy je projektowano zmieinło się położenie murawy. Na obecnie projektowanych stadionach ze wzgledów bezpieczeństwa stosuje się albo rowy, albo poniesienie pierwszego rzędu krzesełek ponad poziom murawy o 1,5-2m (np. Lubin) Taka właśnie pozostanie wysokość od dna rowu i murawy (ta wg projektu będzie nieco wystawać ponad poziom dna rowu). Estetycznie to bedzie niebo a ziemia! A reklamy i tak mogą upchnąć gdzie tylko będą chcieli ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
^^^ Robiąc sektor w narożniku tracimy 1 x bufor (1 tyś) na E + 1x bufor (1 tys) na C -znacznie droższych cenowo. Na E można dać gościom 1,5 sektora - bo tyle mają mieć zgodnie z prawem i tylko 0,5 sektora przeznaczyć na bufor.Myśleć ludzie, mysleć
|
|
|
|
Wyjazd Rzecz Święta!
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Być może bufor nie zajmie wcale całego sektor, a jeśli zrobią odpowiednie ogrodzenie może się okazać że bufor będzie niewielki.
Tak jak napisaliśmy, nic nie jest jeszcze przesądzone sektor dla gości na sektorze E to jeden z pomysłów z tym że dosyć mocno rozważany. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Rozkminiacie nad sektorem buforowym, a przecież w życiu na nasz stadion nie będzie zapełniony w 100 %. Może poza meczami z Cracovią, Lechem czy Legią. Więc nawet jak na bufor przeznaczą 2 sektory to i tak o bilety nie ma się co martwić. a przynajmniej łatwiej będzie powiedzieć, że "wszystkie bilety sprzedane". Jedynie problem powstaje właśnie przy meczach prestiżowych gdzie kasa ze "zmarnowanych" miejsc pikników przydałaby się klubowi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No i własnie na tych 3 meczach ktore wymieniłes bufor bedzie najbardziej potrzebny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
O.T a to że "mały: nie jesteś-jak napisałeś i nie "zepsułeś" , to tylko dobrze o produkcie świadczy![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pytanie do mav 23:
1.Prez.Majchrowski twierdzi że architekt nie zgodził się na wykonanie maskowania central wentylacyjnych i agregatów na dachach trybun wschodniej i zachodniej.Czy jest to prawda ? Jeśli tak to jaki jest powód pozostawienie tych"'gratów" na widoku.Jeśli nie było takiej zgody - czy jest jakaś możliwośc żeby architekt zareagował w tej sprawie i zaproponował jakies maskowanie.Widze że zmiany sa jeszcze możlwie (np.szklenie ost.kondygnacji wschodniej) 2.Czy jako biuro wydaliście juz wszystkie niezbedne projekty do ukończenia stadionu.Szczególnie chodzi mi o infrastrukturę IT oraz telebim? Jaki telebim jest /bedzie zaprojektowany (chodzi o typ /model)? 3.Czy wykonujecie uzupełnienia do projektu trybuny północnej? - pytam ponieważ dyr.Niedziałkowska stwierdziła że zmieniły się przepisy i nalezy zmienic zabezp.p-poż 4.Czy możesz podac szczegóły wykonania ławek rezerwowych?Czy będą zagłębione ? Jaki typ krzesełek bedzie instalowany?
Ostatnio edytowane przez Arapaho : 16.06.2010 o godz. 17:05.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ps.sorry za "zmasowaną" liczbę postów ale w miarę możliwości staram sie odpowiedzieć na wszystkie pytania |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Za SJP: funkcjonalny - dobrze spełniający swoją funkcję; Krzesełko ma być do siedzenia. Spełnia swoją funkcję? Myślę, że tak. Wiesz co... Nie chce nikomu wpuszczać ściemy takiej jak Legia, że o takim stadionie jak nasz ktokolwiek marzył. Jeżeli ktoś chce być przekonywany do wyjścia na stadion zamiast do kina, to nasze argumenty zawsze przegrają z pogodą: z deszczem i z zimnem. Czy to oznacza, że mamy zrobić wielką halę i ogrzewać ją przez większość jesieni i wiosny? Wyjście na mecz to wyjście na mecz. Koniunktura na Wisłę musi wynikać z drużyny na dłuższą metę. W Legii wiedzą, że na drużynie jeszcze nie mogą budować nawyku na chodzenie na mecze, więc wciskają ściemę, że nagle wszystko się zmienia i już zrobiliśmy stadion "dla normalnych ludzi". Największą siłą marketingową powinniśmy być My. Wisła najlepszy interes by zrobiła, gdyby kibice przyprowadzający nowych klientów po karnety dostawali jakieś zniżki. Ja i tak już namówiłem trójkę znajomych, żeby zaczęli chodzić od nowego sezonu, a jakby mi Klub puścił oczko i dorzucił jakiś bonus to postarałbym się jeszcze o kilka osób |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Co do sektora gości to wg mnie lepsze miejsca są w buforze za bramką na srodku niz prawie w kącie wzdłuż.
A co do frekwencji ze wam ten tysiac z bufora zbedzie to ludzie zejdzcie na ziemię. ![]() "Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
a ja mam pytanie z innej beki. Nie mogę na bieżąco śledzić wydarzeń na stadionie, więc zdziwiła mnie sprawa sky-boxów. Dokładnie mówiąc ich podłoga. Z wykazu pomieszczeń, który mam na dysku wynik, że podłogi w sky-boxach miały być wykończone drewnem (tekowym?) , a tymczasem położyli ciemne płytki? Wyjaśni mi ktoś o co tu chodzi? Mam zły wykaz? Pojechali po kosztach? WTF?
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Czemu inwestor nie chce robic kostki wokol stadionu i odpieprza z asfaltem?
Nie rozumiem tego tym bardziej ze na Cracovii nie ma takich problemow i ciecia kosztow i tam normalnie bedzie cala przestrzen wokol stadionu wylozona kostka.!!! ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Czemu, czemu... Cięcia kosztów. Brutalna prawda.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No dobrze ale dlaczego na jednym stadionie mozna a na drugim nie?
![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Bo stadion Cracovii został od początku do końca dobrze zaprojektowany, a na naszym było od chu.. błędów. To jest pies pogrzebany.
W końcu chyba wzięli się za nocne parce na zachodniej. |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Ale to nie jest przeszkodą do tego żeby zadbać o fajne urządzenie otoczenia stadionu, porządny bruk, tzw. elementy małej architektury itp. Zobaczcie jak to jest zrobione na Legii. Sam stadion nie ma w sobie ani nic oryginalnego, ani nie powala wyglądem na kolana, to po prostu zwykły dobrze zaprojektowany i zbudowany z dbałością o szczegóły obiekt na 30 tys. miejsc. Co by nie powiedzieć o naszym stadionie i jak go nie skrytykować, to jednak mimo wszystko jest oryginalny (w moim przekonaniu w sensie pozytywnym oczywiście) i nie jest kopią innego. Ale na Legii zadbano o otoczenie, podświetlenie fasady, uporządkowano najbliższe okolice stadionu, zrobiono ścieżki z ładnej nawierzchni itp. Takie niby drobiazgi powodują że prezentuje się świetnie. A u nas pewnie jeszcze 50 lat będą zalegać hałdy ziemi 5 m od głównego wejścia, będą rosnąć chaszcze, pokrzywy i inne gówno, a ogrodzenie terenów Wisły to będą orypane zardzewiałe bramy pamiętające pewnie Franciszka Józefa... Jak ktoś nie wie o czym mówię to przejdźcie się w okolicach tzw. boisk treningowych...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale wlasnie o to chodzi. Wstepnie u nas przed stadionem tez mialo byc fajnie, a teraz dojebali nam asfalt.. Wiec nie rozumiem czemu u nas sie tnie a na boisku druzyny ktora kompromituje to miasto od 2 sezonow broniac sie przed spadkiem(na boisku i przy zielonym stoliku) jakos moze miec wszystko ladnie i cacy.. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Może ktoś szybko wróci po rozum do głowy i zarządzi lepsze zagospodarowanie terenu przy stadionie. Stadion to przecież nie powinien być sam obiekt sportowy ale też jego otoczenie, które zachęcało by do odwiedzenia R22! My to wiemy, Oni to wiedzą a i tak 'gie' robią w tej sprawie.
Co do terenu 'zalesionego' i 'zapokrzywionego' na płd. wschodzie naszego estadio ro wydaje mi się że jednak doczekamy się w tamtej okolicy ładnie zagospodarowanego terenu (boiska treningowe TF/TS). Oby to ruszyło do przodu po tylu latach bez zaplecza. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ale cały czas opierasz się jedynie na zdjęciach.
Poczekaj do 1 meczu.
Temat jest poruszany. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Czy tak wielkim problemem byłoby wywalenie ogrodzenia parku od strony Reymana i zrobienie paru ścieżek z kostki oraz posianie parkowej trawy plus parę "dizajnerskich" latarni i koszy na śmieci... Odbiór otoczenia od razu by się zmienił, a i zyskało by na tym miasto (w końcu to stadion miejski), park (przestrzeń publiczna) oraz sam stadion (wizytówka miasta budowana gigantycznym kosztem).
Ja rozumiem, że stadion Cracovii jest budowany od początku według profesjonalnej koncepcji, przez profesjonalną firmę za kadencji "beznapletkowego" prezydenta, no ale bez jaj! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale jak tak popatrzec np na Dialog Arena w Lubinie to tam bufory sa malutkie... u nas zrobic ogrodzenie i siatke i to wystarczy ,tak zeby pawiany z Cracovii mialy sie na co rzucać bez sensu robic bufor skladajacy sie z 1 tys miejsc czyli z calego E3...to byla by glupia strata ,finansowa tez. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To ja Ci powiem czemu. W sprawach parchów (nie tylko stadionu)Filipiak - od przynajmniej - 1,5 roku- ma 1,2 razy w miesiącu spotkania z Majchrowskim lub z radnymi lub ZiS-em.Zaprasza na spotkania, kolacje itd. U nas.....cisza od dawien , dawna.Więc jak miasto ma gdzieś szukać oszczedności to szuka tam gdzie nie ma szumu i nie traci sie kontaktow.Czyli np.u nas Proste jak budowa cepa. Gdyby nie nasze akcje z radnym Olszówką to nawet nie chce wiedzieć na jakim etapie byłyby dziś nasz stadion. Niestety w problem nie jest tylko w prezesach i dyrektorach Wisły SSA ale także wśród kibicow. Ciagle kłótnie , brak wspólnego zdania i kompromisu pogrąża nas.Wygladamy po prostu jak pospolite ruszenie a nie regularna armia- a miedzy nimi jest kolosalna różnica. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|