|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
a propos słynnych barierek..Tak patrząc na nie,to nie dość że wyglądają one tandetnie to też ich wytrzymałość 'na oko' musi budzić wątpliwości - więc niech ktoś kto miał z nimi do czynienia na żywo wypowie się czy są one przynajmniej solidne, czyli tak nie do wyrwania jak i nie polegną w starciu z powiedzmy 100 kg które zawsze może się na nie zwalić.
Dla porównania Nasze barierki http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37545/ Barierki na Legii http://stadion.legia.com/budowa/inde...a&img=1026.JPG I nie chodzi mi tu o chwalenie konkurencji ale nosz do cholery.Dlaczego tam można ładnie się prezentującą i solidną barierkę a u nas takie gówno...Gdzie tu też nie chodzi tylko o barierki.Wygląda na to że mnóstwo rzeczy będzie zrobione na od******* , za najmniejszą cenę. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Co do solidności: osobiście walczyłem najpierw z pokazowym krzesełkiem - poskakałem, pokopałem próbowałem wygiąć i wyrwać. Dało rade zostało jedynie minimalne odznaczenie na plastiku. Barierkę też wypychałem i szarpałem na każdy sposób i nie wyglądało na to żeby miało coś gdzieś puścić (a mały nie jestem ). Nie wiem jak sprawa będzie wyglądać gdy oprze się o to 20 takich jak ja powinno być ok. Martwił bym się jedynie o sektor gości no ale nawet te na Legii jak większa ilość zechce to wyrwie. Pozostaje jedynie sprawa estetyki a to już inna historia.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 16.06.2010 o godz. 01:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Nie no bez kitu, wstawiając to zdjęcie pokazałeś, że mogło być o wiele gorzej. Cieszmy się tym co mamy ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
W Warszawie też miasto.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
a ja wole nasze rozwiązania niż te na Legii, tylko że to o niczym nie świadczy.
O gustach się nie dyskutuje. Śmieszne jest to, że niektórzy cały czas szukają dziury w całym. A to pisuar zły a to krzesełko ma zły odcień. Oglądacie zdjęcia i na ich podstawie wyciągacie wnioski, że coś jest lepsze, trwalsze i wygodniejsze? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Od początku budowy stadionu Wisły zapowiadano, że sektor gości znajdować się będzie w narożniku między sektorami C i E. Jednak wielce prawdopodobne, że przyjezdni zasiadać będą na trybunie E, 2 sektory przeznaczone będą dla kibiców gości, jeden na bufor, pozostałe zajmą fani Białej Gwiazdy.
Takie rozwiązanie wydaje się być rozsądniejsze od sytuowania kibiców innych drużyn w narożniku co być może wiązało by się z przeznaczeniem na bufory większej liczby miejsc. Docelowo w narożniku między C i E znaleźć się mają min. miejsca dla kibiców niepełnosprawnych. Z racji tego iż przy budowie naszego stadionu nic nie jest pewne, gdzie ostatecznie zasiądą kibice gości okaże się gdy zawitają oni na Reymonta. Strona: SKWK
Ostatnio edytowane przez ewcia : 16.06.2010 o godz. 09:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Nie wiem czy zauważyliście, jak "wizualnie" po obniżeniu murawy i odkopaniu fosy podniosła się trybuna D, a co za tym idzie powstało fajne miejsce do wieszania flag.
![]() ![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1% na funkcjonalności esencjonalnej dla 70% kibiców jest głupie ? Zwróć uwagę , że miękkie dupki idąc do multikina zostawiają kase w Multikinie a nie na stadionie , i jednym z założeń stadionu powinno być wyposażenie go w miejsca o podwyższonym standardzie ( Bo miękka dupka przyjdzie z całą rodziną zostawi 200zl za bilety + 60 za catering . Krzesełka z wystającymi śrubami oraz barierkami zakończonymi ostro nie spełniają takich wymagań. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To nie takie proste _Vodka... Choć trzeba przyznać, że nie wszystkie problemy na naszym stadionie spowodowane są brakiem pieniędzy (patrz super projektant Obłutowicz)
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak naprawdę chodzi o granicę, kiedy kończy się stadion, a zaczyna kino, teatr itd. Pewna surowość warunków stadionowych pozwoli zachować właściwe proporcje w jakości kibiców. Podwyższając ciągle standard możemy dojść do wyściełanych foteli z masażem, słuchawek z indywidualnym komentatorem w wybranym języku i masażem Strejlaua i Lubaszenki na dokładkę. Chętnych będzię mnóstwo i zostawią jeszcze więcej kasy. Wisła ma taki potencjał, że powinna starać się zapełnić stadion prawdziwymi kibicami, a nie takimi którzy więcej nie przyjdą na mecz, bo krzesło było za twarde. Wolę aby ta cała rodzina przyszła dla zajebistej atmosfery i emocji, a nie dla "stadionu twoich marzeń" czy jak tam reklamują w Warszawie. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
Lepszy jeden bufor z goscmi na E niz dwa bufory gdyby byli narozniku C-E ![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie mogę wypowiadać się o kwestiach wygody naszych nowych fotelików jednak przy tych z legii wyglądają co najmniej o klasę gorzej. ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Jeżeli ty uważasz, że foteliki są tak ważne, że zapewnia nam 10k ludzi więcej to n/c. Może jeszcze po kilogramie truskawek dla każdego? No bez jaj ludzie. Może jeszcze skórzane fotele byście chcieli i przycisk przy każdym siedziusku, który woła osobistego przydupasa. Nic tak nie przyciąga na stadion, jak poziom sportowy widowiska oraz odpowiednie wyniki. Jak ktoś tego nie zrozumie i zwala na siedzenia to pożal się Boże. Gorzej niż było na R22 nie będzie więc nie ma co płakać nad takimi detalami. |
|
|
|
Member
Od: 06.2006
Offline |
|
W jakiejś dyskusji stadionowej już się przetoczył argument krzesełek i ich kosztów(sorry, ale nie pamiętam już czy tu, czy na Legii, czy Lechu). Podawali tam dane, że średnio na 30-35 tys. stadionie po każdym meczu do wymiany jest około 100 krzesełek (mowa była o bundeslidze, gdzie komplety nie są rzadkim zjawiskiem). Więc róznica 100 zł a 200 zł jeżeli chodzi o eksploatacje, to dosyć duża różnica. To jest różnica 10000zł na każdym widowisku. Nie ma się co oszukiwać, że na elementach szybko zużywalnych na stadionie trzeba oszczędzać, bo jak na obiekt będzie przychodzić 30 tys. ludzi, to choćby kurna przez przypadek każdemu może się zdarzyć urwać klamkę w kiblu. Nie ma sensu na głupią klamkę płacić 30 zł, jak można ją kupić za 10... Są skyboxy i są miejsca premium. Tam można wstawiać wygodne krzesełka nawet kurna z poduszką, bo cena na to pozwala. Wolę mieć takie krzesełko jakie jest teraz i nie płacić kroci za oglądanie meczu na którym będę i tak skakał z moją bracią |
|
|
|
Banita
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Z tego co wyliczyłem to na E dla gości byłoby 2180 miejsc. Jeśli się myle niech ktoś mnie poprawi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Jak bedzie ekipa ktora bedzie lala w lidze kazdego i powalczy jak rowny z rownym w Europie to nie boj dupy stadion bedzie pelny. Idac do kina gdzie masz super wypasione fotele, dzwieki dolby itp bajery, jak jestes na badziewnym filmie wychodzisz w polowie filmu bo szkoda czasu. Czy Ty bys kupil badziewny produkt z ktorego nie bedziesz zadowolony ale ma zajebiste opakowanie czy super produkt ktory cie zadowoli w szarym pudelku? ![]() ,
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak czytam co oni tu piszą...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_po_warstwie/ Cytat:
![]() ![]() Może się mylę, ale jeśli to mniej wiecej się zgadza, to czy nie lepiej byłoby wyburzyć przednią ścianę rowu? Od razu robi się wsptaniała ekspozycja dla flag itp. Zobaczcie: ![]() Tak to widać też na innych zdjęciach: ![]() ![]() ![]() ![]() Bez sensu będzie takie akwarium przed trybuną..... ![]() ![]() ![]() Co o tym myslicie? Jest sens powalczyć? Powód: dodany plan trybun
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 16.06.2010 o godz. 13:08.
|
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
panowie nie problem jest fotelików tylko braku połączenia barierek z balustradami schodowymi. jesli one beda w tej fromie to podczas wchodzenia ludzie będą się nabijać na te pręty!
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-06-15 |
|
|
|
Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
dokładniej to z poziomen fosy i murawy na trybunie S/N to bedzie tak
http://www.stadionwisly.info/dane_te...ne/konstrukcja |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
). Ja wolę 14 000, gotów nawet jestem przez to więcej zapłacić za bilet, bo z doświadczenia wiem, że atmosfera jest dużo lepsza z osobami, które "czują klimat" Myślę jednak, że przy odpowiednim działaniu będziemy mieć dobry wynik i ilościowy i jakościowy. I basta. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wejscie na stadion 5 min Zajęcie krzesełka 45min Wyjście po kiełbache / do WC 10 min Zajęcie krzesełka 45 min Wyjście ze stadionu 5 min Taka osoba spędza na krzesełku ~75% czasu. Czy wg ciebie wszystko jedno w jakich warunkach je spędzi. Porównywanie go do klamki w kiblu nie jest na miejscu. Ja śmiem twierdzić , że jeżeli podczas jego pierwszej wizyty: Krzesełko będzie niewygodne Ilość miejsca między krzesełkami będzie za mała W rzędzie powyżej będzie dostawać z buta w głowę Krzesełko pod wpływem użycia będzie nierówne To już na stadion więcej nie przyjdzie i dodatkowo na pytanie swoich znajomych na następny dzien "Stary i jak było na tym meczu" zamiast "Zajebiscie" powie "Stary strata czasu lepiej oglądnąć w C+" Nie twierdze, że tak musi być natomiast obawy co do wygody, funkcjonalności, jakości przedstawianych krzesełek mam dość spore. Weź pod uwagę, że kibiców już mamy - chodzi o to nie żeby przyciągać tych aktualnych ale pozyskiwać nowych, dla których kontakt ze stadionem będzie nowością. Takiej osobie nie przedstawisz argumentu, że "jeszcze 2 lata temu było gorzej". On chciałby argument dlaczego wyjście z dzieckiem na mecz to alternatywa dla wyjścia do kina
Ostatnio edytowane przez _Vodka : 16.06.2010 o godz. 12:57.
![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Mam pytanie do La Furia Dell' Est: Czy te dziury na końcu barierek będą czymś zatkane np. jakimś plastikiem i w ogóle czy to jest ostre i niebezpieczne dla np. dzieci?
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Co do sektora gości już raz pisałem tutaj pewną propozycje, może jakoś natknie to osoby które lobbują jego lokalizacje na trybunie E. Skoro już pojawiły się informacje jakoby miałby miał on być na tej trybunie, jednak z blisko 15 metrowym - zawierającym cały jakby nie było pod sektor z najlepszymi miejscami na tej trybunie co jest sporym marnotrawstwem.
Wydaje mi się ze można by to kompromisowo rozwiązać. Na miejsca dla gości przeznaczyć pod sektor e5 i ponad połowę pod sektora e4. A strefę miedzy wejściem na pod sektor e4 a pleksi oddzielającą e3 i e4 przeznaczyć na bufor. Zamiast pleksi i gdzieś w okolicy wejścia postawić trwałe płoty na wzór tego starego i do samego dachu pociągnąć siatkę Mniej więcej coś takiego -> http://i48.tinypic.com/i1xp1w.jpg Wtedy mamy spokojnie wymagane 1600-1700 miejsc dla gości, dobry bufor, i dużo miejsc dla nas.
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 16.06.2010 o godz. 13:01.
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Zgadzam się z Twoim pomysłem SZYMEK_TSW i trzeba by było coś podobnego zrobić z drugiej strony sektora gości, żeby nie było jak kiedyś rzucania przedmiotami w kibiców z trybuny zachodniej
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|