The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2010, 00:51
a propos słynnych barierek..Tak patrząc na nie,to nie dość że wyglądają one tandetnie to też ich wytrzymałość 'na oko' musi budzić wątpliwości - więc niech ktoś kto miał z nimi do czynienia na żywo wypowie się czy są one przynajmniej solidne, czyli tak nie do wyrwania jak i nie polegną w starciu z powiedzmy 100 kg które zawsze może się na nie zwalić.

Dla porównania

Nasze barierki
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...odniej//37545/

Barierki na Legii
http://stadion.legia.com/budowa/inde...a&img=1026.JPG

I nie chodzi mi tu o chwalenie konkurencji ale nosz do cholery.Dlaczego tam można ładnie się prezentującą i solidną barierkę a u nas takie gówno...Gdzie tu też nie chodzi tylko o barierki.Wygląda na to że mnóstwo rzeczy będzie zrobione na od******* , za najmniejszą cenę.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
mav23
Member

Od: 02.2009

Stary 16.06.2010, 01:10
1q2 napisał(a):Wyświetl post
a propos słynnych barierek..Tak patrząc na nie,to nie dość że wyglądają one tandetnie to też ich wytrzymałość 'na oko' musi budzić wątpliwości - więc niech ktoś kto miał z nimi do czynienia na żywo wypowie się czy są one przynajmniej solidne, czyli tak nie do wyrwania jak i nie polegną w starciu z powiedzmy 100 kg które zawsze może się na nie zwalić.

Dla porównania

Nasze barierki

Barierki na Legii

I nie chodzi mi tu o chwalenie konkurencji ale nosz do cholery.Dlaczego tam można ładnie się prezentującą i solidną barierkę a u nas takie gówno...Gdzie tu też nie chodzi tylko o barierki.Wygląda na to że mnóstwo rzeczy będzie zrobione na od******* , za najmniejszą cenę.
Projektant zaproponował bardziej estetyczne i solidne krzesełka no ale górę wzięła cena.
Co do solidności:
osobiście walczyłem najpierw z pokazowym krzesełkiem - poskakałem, pokopałem próbowałem wygiąć i wyrwać. Dało rade zostało jedynie minimalne odznaczenie na plastiku. Barierkę też wypychałem i szarpałem na każdy sposób i nie wyglądało na to żeby miało coś gdzieś puścić (a mały nie jestem). Nie wiem jak sprawa będzie wyglądać gdy oprze się o to 20 takich jak ja powinno być ok. Martwił bym się jedynie o sektor gości no ale nawet te na Legii jak większa ilość zechce to wyrwie. Pozostaje jedynie sprawa estetyki a to już inna historia.
Ostatnio edytowane przez mav23 : 16.06.2010 o godz. 01:20.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 16.06.2010, 01:39

Dla porównania

Nasze barierki

Barierki na Legii

Fajne kibelki tam mają
Nie no bez kitu, wstawiając to zdjęcie pokazałeś, że mogło być o wiele gorzej. Cieszmy się tym co mamy
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.06.2010, 07:48

Może dlatego, że inwestycje w Krakowie finansuje Miasto a w Warszawie klub Legia. Dziwi mnie to, że w tak kluczowej sprawie jak krzesełka klub nie zainterweniował - przecież jest to niemal najważniejszy element każdego stadionu. Klub się w porę nie zorientował , nie zaoferował dodania wlasnej kasy na lepsze krzesełka to mamy badziewia z tramwaju ze śrubami na wierzchu

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 16.06.2010, 07:50
W Warszawie też miasto.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.06.2010, 09:03
_Vodka napisał(a):Wyświetl post
Może dlatego, że inwestycje w Krakowie finansuje Miasto a w Warszawie klub Legia. Dziwi mnie to, że w tak kluczowej sprawie jak krzesełka klub nie zainterweniował - przecież jest to niemal najważniejszy element każdego stadionu. Klub się w porę nie zorientował , nie zaoferował dodania wlasnej kasy na lepsze krzesełka to mamy badziewia z tramwaju ze śrubami na wierzchu
Prosze Cie...

Przez takie pisanie niedługo strach będzie cokolwiek pozytywnego o tym stadionie pisac. A można mimo wszystko duzo.

Po pierwsze inwestycje na Legii równiez finansuje miasto.

Po drugie jeśli nie miałeś kontaktu z krzesełkami montowanymi to w jakim celu jątrzysz?
Nie mówie, że są to idealne siedziska, ale napewno nie są niskiej jakości i napewno są lepsze niż te na D i E.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 16.06.2010, 09:06
Cytat:
Może dlatego, że inwestycje w Krakowie finansuje Miasto a w Warszawie klub Legia.
Legia zapłaciła jedynie za projekt, stadion (wraz z oświetlonym boiskiem treningowym o sztucznej nawierzchni) finansuje miasto.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.06.2010, 09:22
a ja wole nasze rozwiązania niż te na Legii, tylko że to o niczym nie świadczy.
O gustach się nie dyskutuje. Śmieszne jest to, że niektórzy cały czas szukają dziury w całym. A to pisuar zły a to krzesełko ma zły odcień.
Oglądacie zdjęcia i na ich podstawie wyciągacie wnioski, że coś jest lepsze, trwalsze i wygodniejsze?
Odpowiedz cytując
Grodo
Member

Od: 02.2003

Stary 16.06.2010, 09:23
Od początku budowy stadionu Wisły zapowiadano, że sektor gości znajdować się będzie w narożniku między sektorami C i E. Jednak wielce prawdopodobne, że przyjezdni zasiadać będą na trybunie E, 2 sektory przeznaczone będą dla kibiców gości, jeden na bufor, pozostałe zajmą fani Białej Gwiazdy.

Takie rozwiązanie wydaje się być rozsądniejsze od sytuowania kibiców innych drużyn w narożniku co być może wiązało by się z przeznaczeniem na bufory większej liczby miejsc.

Docelowo w narożniku między C i E znaleźć się mają min. miejsca dla kibiców niepełnosprawnych.

Z racji tego iż przy budowie naszego stadionu nic nie jest pewne, gdzie ostatecznie zasiądą kibice gości okaże się gdy zawitają oni na Reymonta.

Strona: SKWK
Ostatnio edytowane przez ewcia : 16.06.2010 o godz. 09:35.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 16.06.2010, 10:29
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Prosze Cie...

Przez takie pisanie niedługo strach będzie cokolwiek pozytywnego o tym stadionie pisac. A można mimo wszystko duzo.

Po pierwsze inwestycje na Legii równiez finansuje miasto.

Po drugie jeśli nie miałeś kontaktu z krzesełkami montowanymi to w jakim celu jątrzysz?
Nie mówie, że są to idealne siedziska, ale napewno nie są niskiej jakości i napewno są lepsze niż te na D i E.
Zawsze można powiedzieć ,że są lepszej jakości, to tak jak Dacia jest lepszej jakości niż maluch ale to wcale nie znaczy że jest dobrej. Krzesełka kosztują ~ 100 zl a za 200 zl mozna mieć wypasione. Biorąc pod uwagę , że kibic większość czasu spedza na krzesełku można wymagać aby było dobrej jakości. Wizualnie nasze nie wyglądają najlepiej, natomiast te Legijne tak - stąd mój post.

Odpowiedz cytując
M89
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.06.2010, 10:39
Nie wiem czy zauważyliście, jak "wizualnie" po obniżeniu murawy i odkopaniu fosy podniosła się trybuna D, a co za tym idzie powstało fajne miejsce do wieszania flag.

Po burzy słońce wychodzi zza chmur...
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 16.06.2010, 10:42
Zawsze można powiedzieć ,że są lepszej jakości, to tak jak Dacia jest lepszej jakości niż maluch ale to wcale nie znaczy że jest dobrej. Krzesełka kosztują ~ 100 zl a za 200 zl mozna mieć wypasione. Biorąc pod uwagę , że kibic większość czasu spedza na krzesełku można wymagać aby było dobrej jakości. Wizualnie nasze nie wyglądają najlepiej, natomiast te Legijne tak - stąd mój post.
Wiesz, Multikino organizuje transmisje z meczów, a fotele ma wypasione. Może to jest odpowiednie miejsce dla miękkiej dupki? Jak się domyślam masz na zbyciu parę milionów na te lepsze krzesełka. Ewentualnie wpływ na radnych, którzy hojnym gestem dołożą.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.06.2010, 10:58
Grodo napisał(a):Wyświetl post
Od początku budowy stadionu Wisły zapowiadano, że sektor gości znajdować się będzie w narożniku między sektorami C i E. Jednak wielce prawdopodobne, że przyjezdni zasiadać będą na trybunie E, 2 sektory przeznaczone będą dla kibiców gości, jeden na bufor, pozostałe zajmą fani Białej Gwiazdy.
Nie można by bardziej po europejsku? Bezsensowne jest robienie całego sektora o pojemności ponad 1000 miejsc zamkniętym dla kibiców BG tylko dla tego że psy sobie tak ubzdurają! Niech ktoś ruszy dupę i mózgiem zacznie pracować i niech wymyśli jakiś dobry sposób odgrodzenia przyjezdnych od NAS. Robić bufor na sektorze E3, w centralnym miejscu trybuny to trzeba mieć najebane we łbie.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 16.06.2010, 11:04
zig napisał(a):Wyświetl post
Wiesz, Multikino organizuje transmisje z meczów, a fotele ma wypasione. Może to jest odpowiednie miejsce dla miękkiej dupki? Jak się domyślam masz na zbyciu parę milionów na te lepsze krzesełka. Ewentualnie wpływ na radnych, którzy hojnym gestem dołożą.
Parę milionów przy inwestycji kosztującej ~500 stanowi jaki procent? Około 1, czy wydaje ci się, że oszczędzając
1% na funkcjonalności esencjonalnej dla 70% kibiców jest głupie ? Zwróć uwagę , że miękkie dupki idąc do multikina zostawiają kase w Multikinie a nie na stadionie , i jednym z założeń stadionu powinno być wyposażenie go w miejsca o podwyższonym standardzie ( Bo miękka dupka przyjdzie z całą rodziną zostawi 200zl za bilety + 60 za catering . Krzesełka z wystającymi śrubami oraz barierkami zakończonymi ostro nie spełniają takich wymagań.

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 16.06.2010, 11:07
To nie takie proste _Vodka... Choć trzeba przyznać, że nie wszystkie problemy na naszym stadionie spowodowane są brakiem pieniędzy (patrz super projektant Obłutowicz)
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 16.06.2010, 11:50
Parę milionów przy inwestycji kosztującej ~500 stanowi jaki procent? Około 1, czy wydaje ci się, że oszczędzając
1% na funkcjonalności esencjonalnej dla 70% kibiców jest głupie ? Zwróć uwagę , że miękkie dupki idąc do multikina zostawiają kase w Multikinie a nie na stadionie , i jednym z założeń stadionu powinno być wyposażenie go w miejsca o podwyższonym standardzie ( Bo miękka dupka przyjdzie z całą rodziną zostawi 200zl za bilety + 60 za catering . Krzesełka z wystającymi śrubami oraz barierkami zakończonymi ostro nie spełniają takich wymagań.
Mam nieodparte wrażenie, że nie widząc na czym siadasz nie poczujesz większej różnicy między tymi krzesełkami. Płacić 100% więcej tylko za "wizualność", bo krzesełka są bardziej obłe, smukłe to chyba rozrzutność. Zwłaszcza w sytuacji kiedy finansowanie elementów bez których stadion nie może funkcjonować to ciągła walka o kolejne miliony. Do dyskusji funkcjonalności krzesełek wmieszałeś kwestię barierek. Jedno z drugim nie ma ze sobą nic wspólnego. Przy tych samych krzesełkach można było zastosować lepsze barierki (niekoniecznie droższe) i to już nie ze względów estetycznych ale bezpieczeństwa.
Tak naprawdę chodzi o granicę, kiedy kończy się stadion, a zaczyna kino, teatr itd. Pewna surowość warunków stadionowych pozwoli zachować właściwe proporcje w jakości kibiców. Podwyższając ciągle standard możemy dojść do wyściełanych foteli z masażem, słuchawek z indywidualnym komentatorem w wybranym języku i masażem Strejlaua i Lubaszenki na dokładkę. Chętnych będzię mnóstwo i zostawią jeszcze więcej kasy. Wisła ma taki potencjał, że powinna starać się zapełnić stadion prawdziwymi kibicami, a nie takimi którzy więcej nie przyjdą na mecz, bo krzesło było za twarde. Wolę aby ta cała rodzina przyszła dla zajebistej atmosfery i emocji, a nie dla "stadionu twoich marzeń" czy jak tam reklamują w Warszawie.
Odpowiedz cytując
KuKoC
Member

Od: 05.2008

Stary 16.06.2010, 11:52
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
Nie można by bardziej po europejsku? Bezsensowne jest robienie całego sektora o pojemności ponad 1000 miejsc zamkniętym dla kibiców BG tylko dla tego że psy sobie tak ubzdurają! Niech ktoś ruszy dupę i mózgiem zacznie pracować i niech wymyśli jakiś dobry sposób odgrodzenia przyjezdnych od NAS. Robić bufor na sektorze E3, w centralnym miejscu trybuny to trzeba mieć najebane we łbie.

Lepszy jeden bufor z goscmi na E niz dwa bufory gdyby byli narozniku C-E
Najwspanialszy klub na świecie...
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 16.06.2010, 12:20
zig napisał(a):Wyświetl post
Chętnych będzię mnóstwo i zostawią jeszcze więcej kasy. Wisła ma taki potencjał, że powinna starać się zapełnić stadion prawdziwymi kibicami, a nie takimi którzy więcej nie przyjdą na mecz, bo krzesło było za twarde. Wolę aby ta cała rodzina przyszła dla zajebistej atmosfery i emocji, a nie dla "stadionu twoich marzeń" czy jak tam reklamują w Warszawie.
Zwróć uwagę , że Wisła jest przede wszystkim przedsiębiorstwem, które powinno dopasowywać się do popytu na określoną usługę jaką jest oglądanie meczu. Bez odpowiednich standardów zrobić tego się nie da. Weź pod uwagę naszą frekwencję na R22 przed rozbudową na takich meczach jak Odra , Korona etc. Stadion zapełniał sie w 11 12 tys. Pozwoli mnie to twierdzić że aktualnie posiadamy tyle wiernych kibiców i resztę osób chodzących okazjonalnie. Czy wolisz mieć 14 000 wiernych czy 12 000 wiernych i 20 000 przychodzących na stadion bo to fajne komfortowe spędzanie czasu ? Ja osobiście wole to które przynosi więcej zysku czyli 2.

Nie mogę wypowiadać się o kwestiach wygody naszych nowych fotelików jednak przy tych z legii wyglądają co najmniej o klasę gorzej.

Odpowiedz cytując
Reser
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 16.06.2010, 12:25
Zwróć uwagę , że Wisła jest przede wszystkim przedsiębiorstwem, które powinno dopasowywać się do popytu na określoną usługę jaką jest oglądanie meczu. Bez odpowiednich standardów zrobić tego się nie da. Weź pod uwagę naszą frekwencję na R22 przed rozbudową na takich meczach jak Odra , Korona etc. Stadion zapełniał sie w 11 12 tys. Pozwoli mnie to twierdzić że aktualnie posiadamy tyle wiernych kibiców i resztę osób chodzących okazjonalnie. Czy wolisz mieć 14 000 wiernych czy 12 000 wiernych i 20 000 przychodzących na stadion bo to fajne komfortowe spędzanie czasu ? Ja osobiście wole to które przynosi więcej zysku czyli 2.

Nie mogę wypowiadać się o kwestiach wygody naszych nowych fotelików jednak przy tych z legii wyglądają co najmniej o klasę gorzej.

Jeżeli ty uważasz, że foteliki są tak ważne, że zapewnia nam 10k ludzi więcej to n/c. Może jeszcze po kilogramie truskawek dla każdego?

No bez jaj ludzie. Może jeszcze skórzane fotele byście chcieli i przycisk przy każdym siedziusku, który woła osobistego przydupasa.

Nic tak nie przyciąga na stadion, jak poziom sportowy widowiska oraz odpowiednie wyniki. Jak ktoś tego nie zrozumie i zwala na siedzenia to pożal się Boże. Gorzej niż było na R22 nie będzie więc nie ma co płakać nad takimi detalami.
Odpowiedz cytując
nt5
Member

Od: 06.2006

Stary 16.06.2010, 12:37

Wisła przede wszystkim nie jest inwestorem tego obiektu. To, że będzie z niego korzystać jak widać w niektórych detalach nie wiele wnosi.
W jakiejś dyskusji stadionowej już się przetoczył argument krzesełek i ich kosztów(sorry, ale nie pamiętam już czy tu, czy na Legii, czy Lechu). Podawali tam dane, że średnio na 30-35 tys. stadionie po każdym meczu do wymiany jest około 100 krzesełek (mowa była o bundeslidze, gdzie komplety nie są rzadkim zjawiskiem). Więc róznica 100 zł a 200 zł jeżeli chodzi o eksploatacje, to dosyć duża różnica. To jest różnica 10000zł na każdym widowisku. Nie ma się co oszukiwać, że na elementach szybko zużywalnych na stadionie trzeba oszczędzać, bo jak na obiekt będzie przychodzić 30 tys. ludzi, to choćby kurna przez przypadek każdemu może się zdarzyć urwać klamkę w kiblu. Nie ma sensu na głupią klamkę płacić 30 zł, jak można ją kupić za 10...

Są skyboxy i są miejsca premium. Tam można wstawiać wygodne krzesełka nawet kurna z poduszką, bo cena na to pozwala. Wolę mieć takie krzesełko jakie jest teraz i nie płacić kroci za oglądanie meczu na którym będę i tak skakał z moją bracią
Odpowiedz cytując
Kamell
Banita

Od: 12.2007

Stary 16.06.2010, 12:38
Z tego co wyliczyłem to na E dla gości byłoby 2180 miejsc. Jeśli się myle niech ktoś mnie poprawi
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.06.2010, 12:39

Zeby przyciagac wiecej klientow(kibicow) na stadion trzeba miec produkt(pilkarzy) ktorych kibice(klienci) beda chcieli ogladac. I dla potencjalnego kibica to jest bez znaczenia na czym bedzie siedzial, jak beda wygladaly barierki, kible czy klatki, tylko bedzie chcial zobaczyc zajebisty mecz w wykonaniu klubu ktory kocha albo po prostu sobie przyszedl zobaczym mecz.

Jak bedzie ekipa ktora bedzie lala w lidze kazdego i powalczy jak rowny z rownym w Europie to nie boj dupy stadion bedzie pelny.

Idac do kina gdzie masz super wypasione fotele, dzwieki dolby itp bajery, jak jestes na badziewnym filmie wychodzisz w polowie filmu bo szkoda czasu.

Czy Ty bys kupil badziewny produkt z ktorego nie bedziesz zadowolony ale ma zajebiste opakowanie czy super produkt ktory cie zadowoli w szarym pudelku?
,
Odpowiedz cytując
szejkspir
Member

Stary 16.06.2010, 12:41
Tak czytam co oni tu piszą...
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_po_warstwie/

Cytat:
Można już zauważyć, na jakim poziomie dokładnie znajdować się będzie murawa. Zostały bowiem wylane najniższe stopnie schodów ewakuacyjnych z trybun za bramkami, które znajdować się będą dokładnie na tym samym poziomie, co nowa murawa.

Wychodzi na to że rowy przed trybunami północna i południową, swoimi dnami, będą w przyblizeniu leżeć w poziomie murawy...

Może się mylę, ale jeśli to mniej wiecej się zgadza, to czy nie lepiej byłoby wyburzyć przednią ścianę rowu?

Od razu robi się wsptaniała ekspozycja dla flag itp.

Zobaczcie:

Tak to widać też na innych zdjęciach:

Bez sensu będzie takie akwarium przed trybuną.....

Co o tym myslicie?
Jest sens powalczyć?
Powód: dodany plan trybun
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 16.06.2010 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 16.06.2010, 12:41
panowie nie problem jest fotelików tylko braku połączenia barierek z balustradami schodowymi. jesli one beda w tej fromie to podczas wchodzenia ludzie będą się nabijać na te pręty!
http://www.stadionwisly.info/fotorel...owy/2010-06-15
Odpowiedz cytując
Mea
Member

Od: 06.2010

Stary 16.06.2010, 12:50
dokładniej to z poziomen fosy i murawy na trybunie S/N to bedzie tak
http://www.stadionwisly.info/dane_te...ne/konstrukcja
Odpowiedz cytując
zig
Senior Member

Stary 16.06.2010, 12:51

No to najwyraźniej nie łapiesz o co chodzi. Gdyby to był tylko biznes Cupiał już dawno by tym pieprznął. Ja jednak dostrzegam w tym wszystkim pierwiastek emocjonalny. Chodzi o to aby marketing był budowany na sławie Wisły, emocjach z Wisłą związnych, dumą z bycia Jej kibicem plus stadion i jego funkcjonalność (ale nie to powinno być najważniejsze-patrz Legia). Wtedy będziesz miał coraz więcej wiernych kibicow, a nie takich, którzy pójdą na drugą stronę Błoń, bo tam będą wygodniejsze fotele. Dochodzimy do pewnych standardów i bardzo dobrze, ale nie przeginajmy, bo nikt z prawdziwych kibiców nie chce tego co się dzieje na zachodzie (czemu wyraz daliśmy na meczu rewanżowym z Tottenhamem ). Ja wolę 14 000, gotów nawet jestem przez to więcej zapłacić za bilet, bo z doświadczenia wiem, że atmosfera jest dużo lepsza z osobami, które "czują klimat" Myślę jednak, że przy odpowiednim działaniu będziemy mieć dobry wynik i ilościowy i jakościowy. I basta.
Odpowiedz cytując
_Vodka
Senior Member

Stary 16.06.2010, 12:55
nt5 napisał(a):Wyświetl post
Nie ma się co oszukiwać, że na elementach szybko zużywalnych na stadionie trzeba oszczędzać, bo jak na obiekt będzie przychodzić 30 tys. ludzi, to choćby kurna przez przypadek każdemu może się zdarzyć urwać klamkę w kiblu. Nie ma sensu na głupią klamkę płacić 30 zł, jak można ją kupić za 10...
Większość ludzi którzy nie będą gościć na nowych trybunach - nie oszukujmy się - to tzw pikniki. Dla piknika mecz wygląda mniej więcej tak
Wejscie na stadion 5 min
Zajęcie krzesełka 45min
Wyjście po kiełbache / do WC 10 min
Zajęcie krzesełka 45 min
Wyjście ze stadionu 5 min

Taka osoba spędza na krzesełku ~75% czasu. Czy wg ciebie wszystko jedno w jakich warunkach je spędzi. Porównywanie go do klamki w kiblu nie jest na miejscu. Ja śmiem twierdzić , że jeżeli podczas jego pierwszej wizyty:

Krzesełko będzie niewygodne
Ilość miejsca między krzesełkami będzie za mała
W rzędzie powyżej będzie dostawać z buta w głowę
Krzesełko pod wpływem użycia będzie nierówne

To już na stadion więcej nie przyjdzie i dodatkowo na pytanie swoich znajomych na następny dzien "Stary i jak było na tym meczu" zamiast "Zajebiscie" powie "Stary strata czasu lepiej oglądnąć w C+"

Nie twierdze, że tak musi być natomiast obawy co do wygody, funkcjonalności, jakości przedstawianych krzesełek mam dość spore.

Weź pod uwagę, że kibiców już mamy - chodzi o to nie żeby przyciągać tych aktualnych ale pozyskiwać nowych, dla których kontakt ze stadionem będzie nowością. Takiej osobie nie przedstawisz argumentu, że "jeszcze 2 lata temu było gorzej". On chciałby argument dlaczego wyjście z dzieckiem na mecz to alternatywa dla wyjścia do kina
Ostatnio edytowane przez _Vodka : 16.06.2010 o godz. 12:57.

Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 16.06.2010, 12:56
Mam pytanie do La Furia Dell' Est: Czy te dziury na końcu barierek będą czymś zatkane np. jakimś plastikiem i w ogóle czy to jest ostre i niebezpieczne dla np. dzieci?
http://www.stadionwisly.info/fotorel...dion_wisly.jpg
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 16.06.2010, 12:58
Co do sektora gości już raz pisałem tutaj pewną propozycje, może jakoś natknie to osoby które lobbują jego lokalizacje na trybunie E. Skoro już pojawiły się informacje jakoby miałby miał on być na tej trybunie, jednak z blisko 15 metrowym - zawierającym cały jakby nie było pod sektor z najlepszymi miejscami na tej trybunie co jest sporym marnotrawstwem.

Wydaje mi się ze można by to kompromisowo rozwiązać. Na miejsca dla gości przeznaczyć pod sektor e5 i ponad połowę pod sektora e4. A strefę miedzy wejściem na pod sektor e4 a pleksi oddzielającą e3 i e4 przeznaczyć na bufor. Zamiast pleksi i gdzieś w okolicy wejścia postawić trwałe płoty na wzór tego starego i do samego dachu pociągnąć siatkę

Mniej więcej coś takiego -> http://i48.tinypic.com/i1xp1w.jpg

Wtedy mamy spokojnie wymagane 1600-1700 miejsc dla gości, dobry bufor, i dużo miejsc dla nas.
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 16.06.2010 o godz. 13:01.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
FevPL
Member

Od: 04.2010

Stary 16.06.2010, 13:03
Zgadzam się z Twoim pomysłem SZYMEK_TSW i trzeba by było coś podobnego zrobić z drugiej strony sektora gości, żeby nie było jak kiedyś rzucania przedmiotami w kibiców z trybuny zachodniej
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów