|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
W Krakowie oczekiwania jak zwykle na wczoraj czy tu Cupial pisze pod wieloma nickami
![]() Popatrzcie na fakty: - druzyna po magu Guliczce rozjebana, nie majaca charkteru, pomyslu i umiejetnosci (pisalem o tym wczesniej ze Bieganski swietna postawa w jesiennych derbach zalatwil nam spadek bo Gula powinien zostac wy.......ony juz wtedy). - nikt nie chce sie podjąć misji ratunkowej bo jw druzyna jest zle przygotowana fizycznie, psychicznie i taktycznie przez maga Guliczke, podobno taki Brosz wie ze nie ma czego zbierać i odmawia. - Brzeczek przychodzi po znajomosci, sa na szybko zalatwiane transfery ktore niestety nie wystarczaja - zawodnicy nie sa gotowi do gry z marszu. - Brzeczek ma historycznie slaby okres. - Wisla spada - Nastepuje ten tak wyczekiwany reset od 3 lat. Jednak u nas na forum jak zwykle: my jestesmy Wisla Kr. mamy najmocniejsza kadre, wszystkich powinnismy rozpierdalać grajac mieszanką krakowskiej pilki i tiki taki, jak trenr nie potrafi tego ustawic to jest wuefista. Jestescie w wiekszosci odklejeni od rzeczywistosci, dajcie gosciowi przynajmniej runde pracowac na swoich warunkach a pozniej mieszajcie go z blotem. Ja wiem ze od repry Brzeczek nie ma dobrej prasy ale naprawde te ostatnie strony tutaj to jest ponizej pewnego poziomu. Zaznaczam ze nie jestem zwolennikiem Brzeczka ale mam nadzieje ze wbrew wiekszosci tutaj gość zrobi ten awans i zbuduje sredniaka z tego co ma. ![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Po spadku do 1 ligi żaden zespół nie jest w stanie utrzymać składu z ekstraklasy, więc powrót jest trudny (co już widać nawet u nas). Tak więc ocenianie na tej podstawie nie ma żadnego sensu. Po awansie wszystko zależy od wzmocnień i odpowiedniego zarządzania. Nikt raczej składu z 1 ligi nie zostawia. ![]()
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale Sekciarz spadkowy |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2015
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
![]()
Malinowy król malowanych róż
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ja nigdzie nie napisalem, ze wiem co bedzie. Wrozka nie jestem. Po prostu biore pod uwage prace Brzeczka w poprzednich klubach, ale przede wszystkim zarzadzanie Wisla w ostatnich latach.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Górnik po cudownym awansie zajął 5 miejsce w Esa. Trzon kadry w dalszym ciągu stanowili Ci sami zawodnicy: Igor Angulo, Rafał Kurzawa, Szymon Żurkowski, Łukasz Wolsztyński, Dani Suarez, Tomasz Loska, Szymon Matuszek, Maciej Ambrosiewicz, Adam Wolniewicz Znaczące wzmocnienia to przede wszystkim Kądzior z Wigier za 300 tys złotych i dwóch darmowych gości: Wieteska i Koj Uzupełnienia składu są takie same jak co sezon. Żadnej rewolucji Przykład z drugiej strony: ŁKS po spadku nie robił żadnej rewolucji kadrowej. Trzon został utrzymany: Malarz, Sobociński, Moros, Wolski, Dąbrowski, Trąbka, Rozwandowicz, Pirulo, Sekulski, Dominquez ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Ale jednak naszemu składowi daleko na razie do poziomu wymienionej przez ciebie kadry
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jeśli w klubie pójdą droga Rakowa (a to się wielu marzy, zresztą nieprzypadkowo), to nic nie stoi na przeszkodzie kolejnej rewolucji kadrowej za rok. Zakładając że będzie miał kto ją zrobić z głową.
Raków w pierwsze dwa okna po awansie zrobił +/-20 transferów w dwie strony. Będę zaskoczony jeśli awansujemy i nie dokonamy 8 korekt w składzie w obie strony. Co najmniej. I oczywiście wszystko zależy od stylu awansu. Jak wygany w cuglach 1 ligę to pewnie większość zasłuży na szansę w esa, ale jak wejdziemy po barażach z 5 miejsca to wątpliwe. Oczywiście jestem zwolennikiem 1 opcji i mniejszych rotacji niż dotychczas. Dużo zależy co się uda przez ten okres zbudować, czy ktoś nie rzuci się na paru graczy (Duda czy Biegański) itd |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za to dalej nie wiem jak te dwa przykłady na pewnie jakieś 40 spadków i awansów maja udowodnić Twoją tezę xD U nas dla odmiany zostało 3 piłkarzy w podstawie którzy spadali i co teraz? Swoją drogą ten ŁKS to akurat od razu po awansie spadł
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.08.2022 o godz. 15:21.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Parę wpisów wcześniej napisałem, że skład mamy gorszy niż w poprzednim sezonie (w którym spadliśmy). Bardzo mi się.podoba sposób budowania kadry przez Brzęczka. Jestem pozytywnie zaskoczony. Zawodników nie należy zatrudniać na sztuki bo to nie funkcjonuje. Często zawodnik ze słabszymi liczbami pasuje lepiej to drużyny niż taki który sprawdzał się w poprzednim klubie. Rodado nie miał dobrych liczb jak na napastnika ale Brzęczek wolał czekać.na niego parę miesięcy niż zatrudnić kogoś innego. Wierzy, że będzie mu lepiej pasował do taktyki. Hugi - miał dobre liczby w poprzednim klubie ale trenerowi nie pasuje. I bardzo dobrze. Budowanie drużyny to odrzucanie nawet obiektywnie dobrych zawodników a granie kimś słabszym. Tak Nawałka Mączyńskiego wstawiał mimo, że nie był to najlepszy środkowy pomocnik w Polsce W tym sezonie oczekuje od Brzęczka przede wszystkim rozwoju indywidualnych umiejętności poszczególnych zawodników. Bez tego ani nie ma szans na awans ani na sensowne granie w Esa po awansie. Chciałbym aby za rok taki Wachowiak lepiej grał w Wiśle niż Hanousek, Duda lepiej od Skwarki czy Savicia a Młyński lepiej niż Yeboah. Wcale to nie oznacza, że Młyński musi lepiej dryblować od sympatycznego murzynka. Ma regularnie pokazywać to co już potrafi. Niezły strzał, dobra współpraca z Wachowiakiem, fajne zagrania do napastnika, nieustępliwość i gra ciałem. Jak tak będzie grał po 90 minut, tydzień w tydzień, to będzie efektywniejszy i cenniejszy dla nas od Yeboaha. Powód: dopisek dla Jagula
Ostatnio edytowane przez Hermond : 28.08.2022 o godz. 15:29.
![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A co do stwierdzenia to jak zwykle: były sezony gdzie spadkowicze byli lepsi od awansujących i były sezony gdzie było na odwrót. Gdyby dół Esy był słabszy od czołówki 1 Ligi to co roku spadałyby drużyny ktore nie awansowały w poprzednim. Oraz, drużyny spadające po roku nie wracałyby do Esy. Tak wszak nie jest.
Ostatnio edytowane przez Jagul : 28.08.2022 o godz. 15:46.
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Przykładowo: Młyński robił najwięcej szumu z przodu, kiedy grał po tej samej stronie z dużo chodzącym do przodu Wachowiakiem. Wachowiak ściągał na siebie obrońców i dawał szansę Młyńskiemu. Kiedy zabrakło Wachowiaka, nagle Młyński stał się bezproduktywny. I odwrotnie - kiedy Wachowiak miał przed sobą innego gracza taki układ też nie działał. A rywale też potrafią czytać nie tylko pojedynczego gracza, ale także układy i ustawienia na boisku. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jednak aby zgrać po dwóch zawodników na każdą pozycję.to trzeba bardzo dużo czasu. Póki co niech podstawowa jedenastka coś prezentuje chociaż. A o rozwoju zawodników mówię w tym sensie, że wolę aby nasi obecni zawodnicy się.rozwinęli niż budowę drużyny od nowa po awansie do Esy. Preferuję raczej wymianę pojedynczych ogniw zwłaszcza zawodników wiekowych ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
![]() Jestem nieco mniej argentyński ("taktyka jest dla tych, co nie wiedzą jak grać" ~DM10) w podejściu do budowania drużyny. W dużym stopniu piłka nożna to jednak gra zespołowa i wypadałoby jakąś powtarzalność wypracować. No chyba, że treningi są po to, żeby pożonglować, pobiegać, podźwigać i porozciągać a na końcu nawet pograć sobie w siatkonogę albo beki Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 28.08.2022 o godz. 22:47.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Właśnie, jak na razie to nie widać powtarzalności, jakichkolwiek schematów. Do tej pory wygląda to po prostu marnie. Może się to zmieni, ale już jakieś zalążki powinny być widoczne. Brzęczek nie jest tu od wczoraj.
Transfery wyglądają całkiem nieźle, zdobycz punktowa również nienajgorsza, ale sama gra... Tu musi być w krótkim czasie poprawa i to znaczna. Ps. powiedzcie mi jeszcze - czy tylko ja zastanawiam się, co w kadrze zespołu robi Szot?
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 28.08.2022 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
Mnie najbardziej irytuje ta ....owatość (bezjajeczność) Brzęczka. Każdy, dosłownie każdy mecz jest "najtrudniejszy". Najtrudniejsze są nawet te mecze, w których gramy 11 na 9, bo wiadomo, przeciwnik się cofa, ale najtrudniejsze są też mecze na zadupiu (w I lidze są same takie), bo przeciwnik jest dodatkowo zmotywowany, bo Wisła przyjeżdża, a także najtrudniejsze są mecze u siebie, bo przeciwnik również jest dodatkowo zmotywowany, bo przecież będzie grał przed tak liczną publicznością. W piątek okazało się, że najtrudniejsze są też mecze, kiedy to Wisła musi grać w osłabieniu.
Nie można, ....a, powiedzieć, że "Szanujemy rywala, ale będziemy napierdalać bez litości. Znamy swój cel i choćbyśmy się mieli zesrać w gacie, to będziemy zapierdalać, żeby go zrealizować"? Nie wiem, gdybym miał pracować dla kogoś takiego, to bym stracił motywację po słuchaniu tych rzewnych pierdół.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 28.08.2022 o godz. 16:35.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Nie porównujmy jakiejś śmiesznej Termalici czy Łęcznej do Wisły. Bo tam gdzie jest ich sufit, tam jest nasza podłoga. Zdarzą się gorsze sezony czy gorszych kilka lat ale co do zasady to własnie tak jest. My po tragicznym sezonie, wyprzedaży drużyny itd i tak jesteśmy w czołówce tej śmiesznej ligi a Łęczna się kopie po czole na dole tabeli. Termalica to też nie jest ten poziom. Co z tego, że ktoś długów nie ma? Akurat długi nie mają tu wielkiego znaczenia, o ile klub robi jakieś transfery i stać go na opłacanie pensji. W takim przypadku i tak chętniej przyjdą lepsi kopacze do biednej Wisły, niż bogatej Termalici. Także w tym bilansie kto spada i kto powinien od razu awansować to pewnie by raptem kilka drużyn trzeba było uwzględnić. Z czego większość tych drużyn została za problemy finansowe zdegradowana kilka poziomów niżej jak ŁKS, Widzew i Ruch więc to też już inna historia, bo oni na serio budowali od zera i zaliczyli kilka lat gry na totalnym dnie, gdzie nie mogli liczyć na żadne sensowne pieniądze i piłkarzy. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Zwolennik zadłużenia
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Na którejś konferencji było info, że Szot jest do wypożyczenia/sprzedaży.
![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGtt9A...Id=hc3c6977d12
Na razie świętowanie awansu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
W kontekście Brzęczka i meczu z Chrobrym trzeba skupić się na tym jakie decyzje podejmował nasz trener. Można przegrać, zdarzy się to nam jeszcze nie jeden raz. Pytanie tylko czy Brzęczek zrobił wszystko by tego uniknąć?
Przez pierwsze kilkanaście minut było bardzo dobrze. Było widać, że Rodado i Fernandez umiejętnościami przerastają piłkarzy Chrobrego o dwie klasy. Czerwo dla Fernandeza sytuację skomplikowało, ale i tak w 1 połowie nie wyglądało to źle. Pytanie co takiego powiedział im w szatni Wujek, że na 2 połowę nasi wyszli kompletnie obsrani. Jakby rywalem nie był Chrobry a Barcelona. Do tego kuriozalne zmiany na czele ze ściągnięciem mającego siły Żyry gdy wiadomo było, że się przyda z przodu jak zejdzie Rodado. I na koniec to zabranianie Dudzie prób wyższego pressingu. To są konkretne pytania na które dobrze byłoby poznać odpowiedź. I dobrze byłoby, aby także ktoś z zarządu się na tym pochylił. Bo przegrać mecz można. Ale to takie decyzje pokazują czy z tym trenerem mamy jakieś perspektywy czy nie. Po tym meczu ja mam niestety wątpliwości. ![]()
Eppur si muove!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
Dodatkowo mam bardzo mieszane uczucia jeśli chodzi o ilość obowiązków jakie wziął sobie na głowę. Był po drugiej stronie błoń taki jeden co jednocześnie próbował być trenerem, wiceprezesem, członkiem zarządu, skautem, dyrektorem sportowym, ogrodnikiem, teleporadą dla prezesów udzielających wywiadów w C+ i koordynatorem od uj nie wie czego jeszcze. Kałużny po zwolnieniu Probierza w zasadzie wprost stwierdził, że rozmawiając z nim kilka tygodni wcześniej miał wrażenie, że to ilość obowiązków i rzeczy do ogarnięcia była główną przyczyną sportowej degrengolady sąsiadki. Skądś się bierze, że w całym piłkarskim świece wszyscy doszli do wniosku, że pewne obowiązki rozdziela się, bo po prostu klub jako całość działa wtedy sprawniej, ale nie, my zrobimy po swojemu. I nie piszcie, że mieliśmy ds i trenera w zeszłym sezonie. Mieliśmy trenera, który wchodząc do ligi powinien dostać ds, który ma bardzo duże doświadczenie w ESA, da trenerowi wymierne wsparcie i nakreśli realną perspektywe co w tej lidze może się udać, a co nie. Tymczasem dostał ds, który nie dość, że o lidze to w ogóle o dyrektorowaniu nie miał bladego pojęcia. Wbrew pozorom uważam Pasiecznego za gościa, który może być wartością dodaną w większości polskich klubów, ale pomysł żeby trenerowi, który debiutuje w ESA dać dyrektora, który w ogóle debiutuje jako dyrektor był kompletnie pojebany. Teraz przestawiamy wajchę o 180 stopni i próbujemy wymyśleć po swojemu coś co cały piłkarski świat wymyślił już dawno. Na razie chcę się oszukiwać, że głupota Żyry, że głupota do kwadratu Fernandeza i wierzyć, że Wuja zbierze do kupy wszystkie swoje dotychczasowe doświadczenia i właśnie u nas wskoczy na wyższy poziom jako trener, bo niestety mam przykre wrażenie, że jeśli nie awansujemy w tym roku z Brzęczkiem to utkniemy tutaj na dłużej, albo zaczniemy się staczać jeszcze bardziej. Na to, że Wuja odpuści i zajmie się tylko dyrektorowaniem, a jednocześnie klub znajdzie kogoś sensownego do trenerki niestety nie liczę. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Jedyna szansa żeby odpuścił to wyraźny impuls se strony kibiców, którzy w coraz większej masie dostrzegają brak perspektyw z Brzęczkiem jako trenerem.
Nam jest potrzebny ktoś kto rozwinie młodych, których mamy dużo. 1 liga jest tak słaba, że nawet te nastolatki piłkarsko są lepsze od przeciwników tylko muszą wiedzieć jak grać. Mieć jasno powiedziane jak to, to to, a jak tamto to tamto. Jakiś jasny plan, schemat poruszania się całości zespołu i w ataku i w obronie. Gdyby czegoś takiego Brzęczek potrafił nauczyć już było by to widać. Możemy dalej robić punkty dzięki indywidualnym szarpnięciom, ale to jest marnowanie czasu i okazji do stworzenia fajnie grającego zespołu. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
A zapomniałem, meczu nie oglądałeś. Nie rób sobie nadziei. Brzęczek nie wyleci. Prędzej sam się zwolni. (Co jest także wątpliwe w tym momencie). @Hermond, mimo iż wielu punktach się zgadzam to jednak Wujo w paru przypadkach robi błędne decyzje. Póki co proporcje młodzi - starzy w budowaniu kadry są tak niewłaściwe to można zapytać - czy to z biedy, czy z przekonania o ich potencjale? |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Dodam że wielu nie zauważa (nie chce) że słaba ławka i braki kadrowe to efekt braków w kasie. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Osobiście do tej pory uważałem, że ma więcej szczęścia niż talentu ale po tych paru meczach i transferach zmieniam zdanie o Brzęczku. Bardzo dobry z niego menadżer. Ma oko do zawodników i nie da sobie wcisnąć kogoś kto mu nie pasuje. Żadne żebranie kibiców czy kogokolwiek tego nie zmieni. Żyro - nieoczywisty pomysł. W życiu bym go tu wcześniej nie chciał a wpasował się.idealnie Rodado - wygląda na gościa który chował się.w piwnicy aby go nikt nam nie sprzątną Łasicki - nie wiem jak będzie wyglądał w Esie ale na tle pierwszoligowców to kawał piłkarza Wachowiak - który trener by na niego postawił? Każdy tutaj domagał się transferu lewego obrońcy. Już prawie wszyscy o tym zapomnieli Balta - Brzęczek takiego sobie ogóra wymyślił i się nawet sprawdza. Wielu tutaj chwali. Stanowczo podnosi średnią.wzrostu Jaroch - nie jestem fanem jego talentu ale liczby robi. Gra bardziej defensywnie od Wachowiaka Pereira i Basha - zawodnicy na ten jeden pierwszoligowy sezon. Basha robiłby nam grę gdyby zdrowie pozwalało W tych paru meczach dało się.zauważyć inne podejście młodych zawodników. Brzęczek zmusił ich do gry ciałem. Nie ważne kto ile ma wzrostu i ile waży ma się.umieć zastawić czy przepchać. Ta drobna rzecz całkowicie zmieniła sposób gry chociażby Młyńskiego. Nagle otworzyły mu się.nowe możliwości rozwiązania akcji. Mam wrażenie, że każdy z naszych młodych dużo lepiej się.prezentuje właśnie z powodu takich drobnych rzeczy. Największy mam zarzut do gry w przewadze i osłabieniu. Całkowity chaos i brak planu. Widać, że drużyna nie jest na to przygotowana przez trenera i zawodnicy nie wiedzą co robić. Moim zdaniem w takim meczu jak ostatnio należało bronić.9 zawodnikami a jednego szybkiego trzymać na lini środkowej który wyłączyłby z rozegrania dwóch przeciwników a do tego dawał szansę na łatwą kontrę. No ale cóż. To nie ja jestem trenerem i to nie ja powinienem przećwiczyć to na treningach ![]()
Ad augusta per angusta
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ja nie kupuję tych tekstów o słabości tej ligi.
Pokażcie mi kiedy ostatnio spadkowicz awansował w 1 sezonie. Podpowiem - ostatnio się to nie zdarzało. Wyniki punktowo notujemy bardzo dobre, ja jestem nimi zaskoczony. Mniej jestem zaskoczony grą, bo właśnie takiej młodej niestałej drużyny się spodziewałem. Jak Brzęczek utrzyma 2pts w meczu to czapki z głów i szacun. Ja obstawiam, że to będzie niezwykle trudne. Czas pokaże. Ta liga jest nieprzewidywalna jak pet spuszczony w kiblu. Tu się może wszystko odjaniepawlić. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Wiadomo. Jak sie nie wie nawet z jakimi druzynami grala Wisla to mozna miec takie zdanie. Mam nadzieje, ze przynajmniej Brzeczek wie, bo dokladnie takiej samej gadki sie czepil
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|||
|
@Hermond,
ze znaczącą większością Twoich opinii się zgadzam, odniosę się najpierw do fragmentów, w których się różnimy:
Prędzej o nieubłaganym nadejściu sukcesu dzięki swoim metodom był przekonany Gula, vide jego piątaki vs Amica czy Śląsk. Cytat:
Cytat:
Rodado... była w grze ESA. A jednak wybrał nas. To samo Łasicki. Cytat:
PS. Argumentujesz, piszesz klarownie. Szanuję. ---- Aaaa jeszcze dodam od siebie - częściej Jerremu przychodzi przekombinować niż forsować z uporem jakiś nietrafiony pomysł; ostatnio wpuścił Dudę na fałszywą 9 po czym wymuszał na nim z ławki, żeby cofał się, trzymał bliżej połówki - próbował kupić tym obronę Chrobrego, licząc, że wyjdzie po niego wysoko i otworzą się jakieś przestrzenie na prostopadłe piłki. Efekt zerowy, straciliśmy w ten sposób i rozegrsnie i Dudę, który przepadł w walce wręcz (nota bene, jak ten Rasputin z 5 co zdychał pod koniec meczu nie wyłapał kartki za objęcia i łokcie to już tajemnica liniowego). Wydaje się, że większość treneiros posłałaby na front Baltę a środek uzupełniła Dudą, mobilniejszym i z widokami na kreację. Powód: PS.2.
Ostatnio edytowane przez Bóg Trybun (objawion) : 29.08.2022 o godz. 00:03.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
No straszne, że Resovię ze Stalą pomyliłem, chyba się potnę czerstwą bułką. I to nawet nie przez nierozróżnienie, tylko przez brak zastanowienia. Obie drużyny znam z gry w niższych ligach, bo one w przeszłości raczej grały po 3-4 ligach, a nie na zapleczu ESA. Ba, nawet na stadionie Stali byłem za młodziana, bodajże to była stara 3 liga, czyli obecna 4. Dawne dzieje. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przez ostanie 20 lat, jak ktoś.tutaj pisał, prawie nikomu nie udało się awansować zaraz po spadku. Czyli jest to trwały trend. Generalnie drużyny spadające nie wracają po roku do Esy. Jeśli nam się.uda to będzie to zapewne związane z całkowitą.przebudową drużyny. Zaburzymy trend ale tak naprawdę w przeciągu kilku tygodni nasza drużyna zmieniła się.całkowicie. De iure klub jest ten sam a de facto drużyna inna Gdybyś poprawnie skorzystał z I prawa de Morgana musiałbym udowadniać.oba wyrażenia PS. Robisz postępy. Cieszy mnie to
PS. Staram się.argumentować.swoje tezy ale z klarownością.wypowiedzi zawsze miałem problem. Nader często buduje zdania zbyt "gęste" a przez to trudne do zrozumienia
Ostatnio edytowane przez Hermond : 29.08.2022 o godz. 01:26.
![]()
Ad augusta per angusta
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|