The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2022, 19:52
Bo wiesz ten "materiał" to problem, gdyby Jerzemu dać materiał to czego by on nie uszył... a tak to tylko wymówki.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary 27.08.2022, 19:55
Z Wujem awansu nie będzie.
Oczywiście, ma swoje zalety ale rownież wady.
I to właśnie te wady nie pozwolą Wiśle awansowac.
Druzyna sie nie rozwija, filozofia po pierwsze nie przegrac prowadzi do takich historii jak w Tychach czy Głogowie.
Jego wybory są coraz mniej zrozumiałe.
A najgorsze jest to, że facet dostaje pełnie wladzy i jest nie do ruszenia.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.08.2022, 20:00
Być może u nas początek sezonu przeważnie wyglada dobrze bo jeszcze ten minimalizm i dalsze problemy jak kartki, kontuzje, zmęczenie czy słaba psycha nie działają na początku sezonu. Wiadomo, start, mobilizacja, nowe rozdanie, nowe nadzieje, świeżość po urlopie itd

Mija kilka meczów i naturalnie kadra się osłabia przez kontuzję, kartki, dołek formy, nie mając ławki już tworzy się problem. Słabi trenerzy oraz brak pomysłu trio na rozwój Wisły tylko potęgują problem. Co rusz to chaos w klubie, bo dzisiaj gramy krakowską pikę, jutro murujemy, dzisiaj mamy skautów jutro już tylko menedżera...

Na pewno ciężko się w takim zamieszaniu odnaleźć i czuć stabilnie. A, że trener nie ogarnia to też im dalej tym gorzej bo nie umie wyjsć z kryzysu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.08.2022, 20:23
wiesniak842 napisał(a):Wyświetl post
O to mniej wiecej mi chodzilo
Chodziło ci o to, że z innym trenerem Balta nie zagrałby ręką a Fernandez nie kopnął tego ... z Głogowa?
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.08.2022, 20:23
Brzęczek teraz będzie "surowo karał" Fernandeza. A Hiszpan zafundował nam nieplanowany strestest. Który został oblany zwłaszcza przez Brzęczka. Czy jego ktoś ukarze? Czy zmiany których dokonał coś poprawiły? Czy taktyka nic nie robienia zdała egzamin?

Ale jest super bo może nadal będziemy liderem, cieszmy się.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Od: 01.2015

Stary 27.08.2022, 20:42
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Chodziło ci o to, że z innym trenerem Balta nie zagrałby ręką a Fernandez nie kopnął tego ... z Głogowa?
O to, ze grajac w 10 inni potrafia cos strzelic, kreowac, czasem nawet wygrac, a my wypinamy dupe i czekamy na wyrok. O to, ze grajac w 11 nasze akcje sa bez ladu i skladu. O to, ze nie widac jakiegos postepu w grze od poczatku pracy Brzeczka. O to, ze nas spuscil z ligi wygrywajac jeden mecz na 14. To tak na szybko. Dzieki Bogu gramy w ogorkowej lidze wiec same wyniki sa poki co niezle.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.08.2022, 21:02
Chyba tylko ludzie niespełna rozumu bądź tak zaślepieni Jakubem i sociosami sądzili, że Jurek będzie nadawał się.

Dziwi mnie brak reakcji na fatalne wyniki w rundzie wiosennej, brak reakcji na spadek, brak reakcji na całą resztę, ale z drugiej ostatnie lata w Wiśle wskazują, że niektórzy mogli jeszcze bardziej niszczyć i była na to zgoda (środowiska kibicowskie, TS, Sarapata, itp.).

Niedaleko pada jabłko od jabłoni.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.08.2022, 21:12
KOALIK napisał(a):Wyświetl post

Dziwi mnie brak reakcji na fatalne wyniki w rundzie wiosennej, brak reakcji na spadek, brak reakcji na całą resztę, ale z drugiej ostatnie lata w Wiśle wskazują, że niektórzy mogli jeszcze bardziej niszczyć i była na to zgoda
Reakcja była.
Brzęczek ma coraz większą władze w klubie
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 27.08.2022, 21:25
Ja liczę na to, że nowy prezes zabierze Brzęczka z szatni i wpakuje za biurko. To nasza jedyna szansa...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.08.2022, 06:48
O to mniej wiecej mi chodzilo
Napisz, jaki klub z I ligi, naszych konkurentów ma lepszego trenera a nie pitol trzy po trzy. (Bez urazy)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2022, 06:58
Odbije pileczke. Ktory ma gorszego?
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.08.2022, 07:13
Odbije pileczke. Ktory ma gorszego?
Nie, TY puściłeś bąka - więc się wytłumacz. Bo modne jest bycie frustratem na naszym forum ostatnio.

Wymień tych lepszych.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2022, 07:45
Wszyscy sa lepsi. Milo, ze zwracasz uwage na czyjes bąki

PS. Modniejsze chyba jest jednak przypisywanie komus frustracji.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.08.2022 o godz. 07:48.
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 28.08.2022, 08:16
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Ja liczę na to, że nowy prezes zabierze Brzęczka z szatni i wpakuje za biurko. To nasza jedyna szansa...
Też jestem podobnego zdania.
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 28.08.2022, 08:46
cóż za niesamowita volta , statecznego, rozważnego Wieśniaka
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 28.08.2022, 10:18
Arkadiusz.Czerepach napisał(a):Wyświetl post
cóż za niesamowita volta , statecznego, rozważnego Wieśniaka
wieśniaka który w poprzednim sezonie nabijał się z ludzi twierdzących że możemy spaść twierdząc że taka Stal Mielec jest znacznie gorsza? Dodajmy że przyznał że żadnego innego meczu Stali niż z nami nie oglądał

To ja też, żeby nie zawieść fanów - piszący o zwolnieniu trenera albo podsumowujący go negatywnie są debilami Nie będę uzasadniał dlaczego zwalnianie trenera na etapie budowy od zera zespołu któremu jakimś cudem udaje się wyciągać średnią powyżej dwóch punktów, zajmuje pierwsze miejsce w tabeli i przy okazji trafił z większością transferów świadczy o upośledzeniu intelektualnym.

Kontynuujcie
Ostatnio edytowane przez wolfy : 28.08.2022 o godz. 10:34.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2022, 10:41
Ja szczerze mówiąc wolfy nie widzę tu ręki trenera, a raczej dość mocną w stosunku do innych pierwszoligowców kadrę. To subiektywna opinia, ale wg mnie wyglądamy bardzo przeciętnie. Zobaczymy, jak będziemy wyglądać w meczach z czołówką.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.08.2022, 10:57
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Z Wujem awansu nie będzie.
Oczywiście, ma swoje zalety ale rownież wady.
I to właśnie te wady nie pozwolą Wiśle awansowac.
Druzyna sie nie rozwija, filozofia po pierwsze nie przegrac prowadzi do takich historii jak w Tychach czy Głogowie.
Jego wybory są coraz mniej zrozumiałe.
A najgorsze jest to, że facet dostaje pełnie wladzy i jest nie do ruszenia.
Oczywiście że awans będzie. W bólach, ale będzie.

I mówię to nie dlatego że Brzęczek jest super trenerem i menagerem (historia go oceni), ale przez pryzmat tego co wyprawiają nasi bezpośredni rywale w walce o awans.

Zresztą, innego wyjścia... Nie ma. Jak w przerwie zimowej będziemy mieli stratę do top 2 to uważam że w klubie będą próbowali wytrząsnąć pieniądze z kosmosu, byle jeszcze wzmocnić drużynę.

Brzęczek jest nie do ruszenia do wiosny/lata 2023.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.08.2022, 11:14
wolfy napisał(a):Wyświetl post
wieśniaka który w poprzednim sezonie nabijał się z ludzi twierdzących że możemy spaść twierdząc że taka Stal Mielec jest znacznie gorsza? Dodajmy że przyznał że żadnego innego meczu Stali niż z nami nie oglądał

To ja też, żeby nie zawieść fanów - piszący o zwolnieniu trenera albo podsumowujący go negatywnie są debilami Nie będę uzasadniał dlaczego zwalnianie trenera na etapie budowy od zera zespołu któremu jakimś cudem udaje się wyciągać średnią powyżej dwóch punktów, zajmuje pierwsze miejsce w tabeli i przy okazji trafił z większością transferów świadczy o upośledzeniu intelektualnym.

Kontynuujcie
Bo Stal Mielec była gorsza i Warta i Lubin też były gorsze, ale polecieliśmy my mimo że byliśmy lepsi. Dlaczego? Bo na ławce i w zarządzie mieliśmy odklejonych od rzeczywistości, którym się wydawało, że wygrywanie przyjdzie samo. 1/14 Brzęczka dlatego spadliśmy. Ale Jurek to fachowiec przecież

Bredzić o etapie budowy od zera to mogą debile, w każdym klubie po rundzie kilku odchodzi kilku przychodzi i nikt się "etapem budowy" nie zasłania. Połowa składu jest z nami od roku, od pól roku Brzęczek podobno ich trenuje codziennie, podobno bo widocznych efektów nie ma. Pierwsze miejsce w tabeli wynika jedynie z dramatycznego poziomu ligi, co jest kolejnym dowodem na odklejenie Brzęczka od rzeczywistości. Dla niego 1 liga jest trudna

Dlatego wszyscy którzy nie dostrzegają nieudolności Jerzego rzeczywiście muszą być upośledzeni
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 28.08.2022, 11:31
Ile trwa ta budowa i kiedy jakieś pierwsze cegły będzie widać?

Bo w Polsce to są takie magiczne hasła jak: słaba pogoda, sędziowie przeszkadzali, budujemy drużynę, drużyna po poprzednim trenerze była źle przygotowana itd itp

Kiedy będzie można Brzęczka osądzić i wy.......ić? Bo ok, gdyby miał za cel zero przegranych meczów, wygrana w PP i jeszcze w tym sezonie awans do grupy LE (bo sezon temu by wygrał PP) to rozumiem, że do takich celów musi być czas na budowanie drużyny ale on gra w tragicznej I lidze, w której 3/4 zespołów to jest poziom amatorski.
Dlatego tutaj każdy przegrany mecz mówi, że coś jest nie halo. Każdy mecz gdzie atakujemy ale to się nie przekłada na strzały i skutecznosc mowi, ze cos jest nie tak.

Ja tam dalej obstawiam, ze nie bedzie wielkiej roznicy w grze i wynikach czy to po miesiacu czy roku pracy Brzęczka, bo on po prostu nie potrafi, nie nadaje się do tego.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 28.08.2022, 11:43
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ile trwa ta budowa i kiedy jakieś pierwsze cegły będzie widać?

.
Wyj... kolejnego na co czekać jako Wisła osiągnęliśmy w tym mistrzostwo.

Dom wariatów.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 28.08.2022, 11:57
Załóżmy, że ta liga jest faktycznie taka słaba.
W takim razie co stoi na przeszkodzie aby tę słabą ligę wygrał ŁKS?
Mają lepszego trenera, mają zgraną drużynę i nie mają dziury w budżecie. Murowany faworyt.
Ich kibice na pewno tak piszą na ichniejszym forum.

W sumie to dlaczego tej SŁABEJ ligi nie wygra klub z Niecieczy?
Bogaty właściciel da tyle kasy na zawodników ile trzeba. Zmotywuje ich dodatkowo prawdziwymi pieniędzmi a nie darciem mordy i racami. Do tego mają dobrego zagranicznego trenera a nie jakiegoś Brzęczka.

Podbeskidzie. Dlaczego też oni nie mogliby wygrać?
Liga taka SŁABA a mają w ataku wymarzonego przez wielu w Krakowie Bilińskiego

GKS Katowice. Ekstraklasa albo śmierć. Nie trzeba niczego więcej dodawać. Jak zawodnicy grają o własne życie to lepiej przyjmują piłkę i biegają szybciej niż Bolt.

Wielu z Was sobie myśli, że istnieje tylko Wisła Kraków na tym świecie. Potem zdziwieni, że inni nas leją. Jak nas leją to pewnie przez to, że Kuba jest właścicielem klubu a Brzęczek trenerem. Gdyby nie to to wygralibyśmy ligę mistrzów tak jak .... Manchester City z najlepszym treneram świata i największym budżetem.
W lidze angielskiej nie ma przypadkowych drużyn. Są same topowe. Dlatego co roku 18 zespołów wygrywa ligę.
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2022, 12:02
Kto powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci i nie wygra LKS albo Nieciecza ? Cygany sklad za slaby maja. Nasza jedyna szansa na awans jest wlasnie nasz sklad, a bardziej liczenie na to, ze nikt na dluzej sie nie polamie, ale na pewno nie parodysta na lawce
Ba, ja nawet sadze, ze jest duza szansa na to, ze i z Brzeczkiem awansujemy, ale zapala mi sie automatycznie w glowie czerwona lampka, bo tak samo w tamtym sezonie sadzilem, ze z Brzeczkiem sie utrzymamy.
Ostatnio edytowane przez wiesniak842 : 28.08.2022 o godz. 12:04.
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Stary 28.08.2022, 12:31
Wujek Jurek powinien polecieć od razu po zapewnieniu nam spadku a teraz to trzeba czekać do końca rundy a być może końca sezonu i patrzeć co będzie.
Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Stary 28.08.2022, 12:41
Kto powiedzial, ze nie ma takiej mozliwosci i nie wygra LKS albo Nieciecza ? Cygany sklad za slaby maja. Nasza jedyna szansa na awans jest wlasnie nasz sklad, a bardziej liczenie na to, ze nikt na dluzej sie nie polamie, ale na pewno nie parodysta na lawce
Ba, ja nawet sadze, ze jest duza szansa na to, ze i z Brzeczkiem awansujemy, ale zapala mi sie automatycznie w glowie czerwona lampka, bo tak samo w tamtym sezonie sadzilem, ze z Brzeczkiem sie utrzymamy.
Przykro mi, że nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi.
Jest wiele drużyn które chce ligę wygrać i nawet jak wszyscy są na porównywalnym poziomie to i tak wygrywa tyko jedna drużyna (i ktoś też spada).
Wielu kibiców sądzi, że mamy lepszy skład niż przeciwnicy a to jest kłamstwo.
Wiadomym też jest, że drużyna która awansuje z pierwszej ligi jest lepsza od tej która z Esy spada.
Czyli skoro my spadliśmy w tym roku to aby awansować musimy mieć lepszy skład niż w poprzednim sezonie. Trener jest ten sam więc wystarczy porównać zawodników.

Esa - 1 Liga
Biegański - Biegański
Hanousek - Wachowiak
Frydrych - Łasicki
Sadlok - Mehremić
Gruszkowski - Jaroch
El Mahdioui - Balta
Savić - Plewka
Skwarka - Duda
Młyński - Młyński
Yeboah - Żyro
Kliment - Fernandez

Gdzie ten lepszy skład? Na których pozycjach? Skąd te przerośnięte wyobrażenia?
(Wypisałem tylko tych którzy mają.najwięcej minut na odpowiedniej pozycji. Z litości nie zestawiałem zawodników drugiego wyboru)
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
wiesniak842
Socios Wisła Kraków

Stary 28.08.2022, 12:45
Nie wiem skad wniosek, ze lepsza jest druzyna awansujaca od spadajacej. Lepszy sklad mamy od przeciwnikow w 1 lidze. Po ewentualnym awansie tym skladem co teraz to sie s.......imy znowu raz, dwa.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 28.08.2022, 12:57
Mimo że cały czas trzymam kciuki za projekt "Wuja na trenera" to też nie widzę w tym człowieku żadnej perspektywy: żadnego fachu, żadnej charyzmy, żadnych umiejętności ponad wuefistę.

Owszem, widzę, że prowadzone przez niego drużyny ligowe dochodzą do jakiegoś poziomu taktycznego i jakiegoś zgrania, przede wszystkim w grze w środku pola, co sprawia, że czasami osiągają wyniki ponad stan, ale zawsze brak w tych drużynach przysłowiowego gryzienia trawy (czy "zapierdalania"), brakuje dynamiki, brakuje taktyki gry do przodu.

Owszem może się zdarzyć, że w pewnym momencie piłkarze Wisły osiągną indywidualne szczyty formy: Żyro zacznie biegać i strzelać z każdej pozycji, Młyńskiemu wszystko zacznie wychodzić, Balta okaże się najlepszym ŚP, a Duda wejdzie na jeszcze wyższy poziom, Rodado i Fernandez zaczną tworzyć duet na miarę Milik-Lewy, wrócą po kontuzjach Uryga, Ondrasek i Kuba i to od razu w super formie i zaczniemy lać wszystkich.
Nie będzie to jednak zasługa trenera.

Pozytywy tego, że Brzęczek jest u nas trenerem to, że: nie jest całkowitym amatorem, ma teoretycznie oparcie w jednym z współwłaścicieli, chociaż przykład Dawida pokazał, że jeśli chodzi o odstrzelenie kozła ofiarnego to Kuba nie ma żadnych sentymentów nawet w rodzinie.
I tyle.
Jestem przekonany, że jak Kuba znowu zajarzy, że "zajebał" pozbędzie się wuja bez cienia żalu.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Hermond
Senior Member

Stary 28.08.2022, 13:06
Prosta logika (uczą tego na studiach)
Gdyby dół Esy był silniejszy od czołówki 1 Ligi to co roku spadałyby drużyny dopiero co awansujące. Oraz,
drużyny spadające po roku wracałyby do Esy. Tak wszak nie jest.
Co więcej, co roku jakaś drużyna pochodząca z pierwszej ligi robi furorę w Esa.
W przeciągu 10 lat awansowały takie drużyny jak: Piast, Pogoń, Raków, Cracovia, Wisła Płock, Górnik Zabrze, Warta, Radomiak... i rozstawiały po kątach innych ekstraklasowiczów zajmując wysokie miejsce w lidze i nieżadko awansując do europejskich pucharów.
Z drugiej strony spadały drużyny które do tej pory nie mogą.się podźwignąć i regularnie przegrywają w 1 lidze
Ad augusta per angusta
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 28.08.2022, 13:38
@Hermond

Twoj wpis powinien być początkiem nowego wątku.

Jeśli w ostatnich 20 latach rok po spadku ponownie awansowało do esa około 5 zespołów (mogę się mylić ale coś koło tego). To czy awans w 1 sezonie po spadku będzie sukcesem?

Odpowiedź brzmi: tak.

Oczywiście nie dla osób dla których dalej jesteśmy wielką Wisła i na myśl o samej nazwie rywale powinni nam oddawać punkty.

Dlaczego to będzie sukces? Każda drużyna po spadku mierzy się z problemami:
- reorganizacja budżetu dostosowana do realiów 1 ligi
- masowe odejścia zawodnikow
- zmiany trenerskie
- rywale którzy się spinają na spadkowiczów lub wielkie marki
- presją kibiców/wewnątrz klubu na szybki awans
- konieczność budowania drużyny na nowo w kontrze z zespołami które realizują plan długofalowy
-nieznajomosc ligi, realiów,

Brzsczek na dziś realizuje plan, jest na 1 miejscu z przyzwoita średnia punktowa (idąc na awans) co nie znaczy że wszystko wygląda dobrze, bo nie wygląda.

Szczególnie przekonanie że tak młody skład ogarnie sam awans.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 28.08.2022, 13:50
Jest tak bo skład na papierze to nie wszystko, drużyny wchodzące często są bardziej zmotywowane, bardziej zapieprzają i jak trafią na przeciwników którzy nic nie muszą bo na wyniki przyjdzie czas, takich jak Wisła w zeszłym roku to ich leją, mimo, że potencjał umiejętności mają dużo słabszy. Żeby umiejętności mogły decydować to poziom zaangażowania musi być podobny. Nie wspominając o trenerze i chemii w zespole, która po awansie zawsze jakaś jest. Dlatego taki Radomiak potrafił być cały sezon w czubie i spuścić nas z ligi mimo, że wygrywaliśmy 2:0. Brzęczek pokazał, że nie potrafi nic sensownego stworzyć i to w warunkach kiedy trudno twierdzić, że mobilizacji nie było. Była, nie było za to pomysłu jak przełożyć chęci na dobrą grę i wygrywanie. Teraz też nie ma pomysłu, Bramka Rodado to jedyna strzelona po jakimś pomysłowym rozegraniu, a rozegraliśmy już 8 meczów w słabiutkiej pierwszej lidze... Wyniki jakie mamy w 80% zależą od szczęścia.

Natomiast co do spadkowiczów, przez ostatnie 20 lat mieliśmy 16 zespołową ekstraklasę w 40 000 000 kraju. W pierwszej lidze grają drużyny z potężnymi tradycjami, z dużych ośrodków, dlatego chętnych do awansu było wielu na niewiele miejsc. Z tego w jakimś stopniu wynikał problem awansu zaraz po spadku. Drugim wydaje się istotniejszym powodem był fakt, że z ligi spadały raczej drużyny najsłabsze potencjałem. Nie było takich frajerskich spadków jak nasz w zeszłym roku, dlatego nie mamy co się porównywać. To że taki Starzyński czy Gruszkowski są słabsi niż rok czy dwa lata temu to nie jest wytłumaczenie naszej sytuacji. To jest zarzut do funkcjonowania klubu w jego najistotniejszym aspekcie. Mamy po prostu problem w sztabie szkoleniowym, najszerzej rozumianym. Jeżeli to się nie poprawi to Rodado za chwile zmieni się w Klimenta.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 28.08.2022 o godz. 14:09.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów