The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wisl
Junior Member

Od: 07.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2016, 17:34
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Dobra Panowie. Dzisiaj może są ostatnie Wielkie Derby Krakowa na wiele lat!!!
W IV lidze gra Hutnik i Cracovia II, więc w razie czego jakieś "wielkie" derby będą.
hawaiisurfer
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.08.2016, 17:35
Z ostatniej chwili:

http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...bu,nId,2247546

PS. Widzę, że nie z takiej ostatniej, ale jeszcze tego linka nie widziałem
fazior
Member

Od: 11.2010

Stary 05.08.2016, 17:36. Boniek nie taki swiety.
Przypadkiem pan boniek nie był podejrzany w jakiejś aferze we wloszech ? Nie miał przypoadkiem jakichś zarzutów ?
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez fazior : 05.08.2016 o godz. 17:45.
m_abg
Member

Od: 08.2010

Stary 05.08.2016, 17:41
Ja TFK dzisiaj wszyscy chuczeli że gościa miał Cupiemu sprawdzić i transakcje dopiąć Gaszynski
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Mat1977
Member

Od: 06.2011

Stary 05.08.2016, 17:47
CMSNero napisał(a):Wyświetl post
chyba pierwszy normalny post ...
pierwszy ktory mysli tak jak Ty czyli nie uzywajac mozgu sorry ale koles zajebal 10 baniek i wyda na Wisle bo jak sie urodzil pod czestochowa to sie zakochal w Wisle w wieku 1,5 roczku i cala kasa z przekretu pojdzie na kopaczy...jak macie dzieci to wymyslajacie a nie czytajcie im bajek.
Mat1977
Member

Stary 05.08.2016, 17:49
fazior napisał(a):Wyświetl post
Przypadkiem pan boniek nie był podejrzany w jakiejś aferze we wloszech ? Nie miał przypoadkiem jakichś zarzutów ?
jakby to powiedzial T.Hajto nie porownuj .... z czekolda
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2016, 17:50
O i jeszcze ciekawa postac pan adwokat Nicholas Cieslewicz tez ciekawa
http://wyborcza.pl/1,75398,19351600,...ojca-jego.html
http://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmi...ieetyczny.html

"Korporacyjne śledztwo zakończone. Trójmiejski prawnik Nicholas Cieslewicz złamał kodeks etyki adwokackiej. Bo najpierw bronił sopockiego "łowcy nastolatek", a potem ustanowił się pełnomocnikiem poszkodowanego w jego sprawie."

Ladny lancucszek.
Powód: dodanei skrotu tego co w linku
Ostatnio edytowane przez bódyń : 05.08.2016 o godz. 17:55.
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 05.08.2016, 17:53
Teraz będzie teoria spiskowa ale może za tym stoi Józef Wojciechowski, swego czasu było głośno, że chce kupić?
VanBasten
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.08.2016, 17:55
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
Ja tam wole się trzymac oficjalnej wersji podanej przez TF :
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.08.2016, 17:55
Ale to są jednak k.u.r.w.y warszawskie w tych gazetach.. Zasłonili Meresinskiemu oczy np. w PS, a jak dostali oświadczenie to prostokąt zniknął.
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 05.08.2016, 17:59
"Pierwszy transfer już w najbliższych dniach" Nie sądziłem, że chodzi o transfer naszego nowego wlasciciela za kraty a tak na poważnie to nie wiem już sam co o tym wszystkim myśleć... Czy w tym klubie pojawi się kiedyś jakakolwiek pozytywna informacja i będzie się o nim dobrze pisało? Jak nie kijem go to pałą, było ch...o pod koniec ery BC, każdy liczył na powiew świeżości i nowe rozdanie, a tu takie łajno i to jeszcze w dzień derbów... płakać się chce...

@edit Ciekawy jestem czy ktokolwiek z tych potencjalnych inwestorów którzy wysłali swoje listy intencyjne będzie chciało się dalej pakować w interesy z gościem który jest oskarżony o pranie pieniędzy...
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 05.08.2016, 18:00
VanBasten napisał(a):Wyświetl post

Zwracam Wam uwagę na końcówkę mówiącą o liście wiarygodnych sponsorów !!! Nie wydaje mi się żeby firma taka jak TF i sam Cupiał dali się wydymać jakiemuś cwaniaczkowi . Jeśli oczywiście okaże się to wszystko prawdą to wtedy będę się martwił i ciekawy jestem jak wtedy zadziałają te gwarancje bankowe itp .
A jednak sie dali wydymac i tyle. Oswiadczenie adwokata pokazuje, ze to prawda. Nie negeje tresci doniesien ale przypomina, ze on jeszcze niewinny przed skazaniem. Wyrok prawomocny pewnie za dluuugi czas ale to co pisza widac prawda.
Mat1977
Member

Stary 05.08.2016, 18:01
Panowie podziwiam Wasz optymizm ...oswiadczenie TF ..... przypominam 12 Lipca odpadli w sprawie Korony a Wisle kupil 23 lipca dlugie negocjacje ? sprawdzenia ?
Mat1977
Member

Stary 05.08.2016, 18:02
stanowski niezle to podsumowal:
Krzysztof Stanowski ‏@K_Stanowski 1 godz.1 godzinę temu
A teraz oświadczenie Kajetana Poznańskiego: "Jestem niewinny, ponieważ w mojej sprawie nie zapadł jeszcze wyrok. Dziękuję, do widzenia”.
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.08.2016, 18:05
wszystkie warszawskie k u r w y rzuciły się na Wisełke jak wściekłe psy.
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:06
Krotochwila napisał(a):Wyświetl post
Zartujesz sobie, prawda? A może z oceną się wstrzymamy do zakończenia ewentualnej odsiadki? Mnie wystarczy fakt, że mój ukochany klub wpadł w ręce gościa, który nie dość, że jest nikim biznesowo, to jeszcze ciążą na nim bardzo poważne prokuratorskie zarzuty. Przecież to jest k#$$a WŁAŚCICIEL.

Już sam fakt pojawienia się takich oskarżeń powoduje, ZE NIKT POWAŻNY NIE ZAINWESTUJE W TEN KLUB.
Nikt z takim syfem nie będzie chciał mieć nic wspólnego.
Chyba nie wszyscy sobie zdają sprawę co się właśnie wydarzyło jeśli to jest prawda.
No właśnie ......"jeśli to jest prawda." . Więc może poczekajmy a nie wydawajmy wyroków na postawie artykułu z jakiegos gównianego portalu
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.08.2016, 18:13
Jak mozna ewidentna sprawe mordercy Kajetana, ktory kroi swoja ofiera na kawałki i ucieka z kraju porownywac z jakims donniemanym oszustwem na kase zwyklego obywatela? Tej k.urwie legijnej juz sie w glowie popie...dolilo
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 05.08.2016, 18:14
Ciekaw jestem co na to wszystko Citko? On jest ponoć świętszy niż papież. Przynajmniej na pozór (doświadczenie uczy że osoby z pierwszych ławek w kościele mają najwięcej za uszami)
JacekFan
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 05.08.2016, 18:14
Bardzo ciekawe jest to , że bardziej wierzycie jakiemuś pismakowi z PS niż oficjalnym komunikatom wydawanym przez klub czy tez przez TF . Na tą chwile używanie sformułowań typu "Jakub M " i umieszczanie jego zdjęcia z czarnym prostokątem na tworzy to grube nadużycie , które notabene może być karalne . W polsce jest zasada domniemania niewinności i póki nie ma wyroku takich rzeczy nie można robić . Mnie to pachnie jakąś niezłą prowokacja .... akurat przed derbami . Czy ten pan prokurator z Częstochowy nie wiedział tego wszystkiego tydzień temu ?
Wy oczywiście już wydaliście wyrok i teraz będziecie płodzić te swoje płaczliwe posty przez najbliższy miesiąc .
Ja tam wole się trzymac oficjalnej wersji podanej przez TF :
"Proces sprzedaży trwał długo ze względu na wybór inwestora, który zapewni Klubowi jego rozwój i będzie dbał o wizerunek i tradycję Klubu. Z kilku ofert została wybrana ta, która po wszechstronnej analizie spełniła wszystkie postawione warunki i oczekiwania. Nowy Inwestor przedstawił wiarygodną i potwierdzoną listę sponsorów oraz przedstawił odpowiednie gwarancje realizacji umowy"

To gdzie oni są? trzeci mecz przed nami i cisza ci ludzie przestają być wiarygodni, jeśli transakcja jest sfinalizowana a rozumiem że jest skoro obwieścili światu że są właścicielami to gdzie jest nowy prezes, zarząd itd.... to się przestaje kupy trzymać. Kto podejmuje decyzje kto rozmawia z piłkarzami... pytań można mnożyć.... tyle czasu i jakieś dwa lakoniczne ośwaidczenia..
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.08.2016, 18:15
krzywy napisał(a):Wyświetl post
wszystkie warszawskie k u r w y rzuciły się na Wisełke jak wściekłe psy.
Wisła sama sobie krzywdę robi.
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:17
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jest debilem,albo nie jest

jak dla mnie chłop powiedział w pewnym momencie YOLO i sprawdził nasz system
W Kielcach nie poszło jak chciał, za tu Cupiał, z nożem na gardle, musiał zrezygznowac z klubu kosztem firmy.
Ciekawią mnie gwarancje bankowe i reszta bajki. Czy to w ogole miało miejsce...

Ciekawią mnie gwarancje bankowe i reszta bajki.

To sa dla Ciebie bajki ....ale artykuł nie poparty żadnymi dowodami na jakiś zasranym portalu to prawie jak słowo boże ...żal
nesta
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:30
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Tylko tyle? Zapewnienie o tym, że będą wypłacalni?

Słabe wejście w porównaniu do tego co miało miejsce 19 lat temu.
Z przymrużeniem oka.

E: Ja się spodziewam, że nakreślą wizję budowy drużyny, rozwoju klubu. Np. czy raczej będą stawiać na doświadczonych zawodników czy może na młodzież.
Mat1977 napisał(a):Wyświetl post
stanowski niezle to podsumowal:
Krzysztof Stanowski @K_Stanowski 1 godz.1 godzinę temu
A teraz oświadczenie Kajetana Poznańskiego: "Jestem niewinny, ponieważ w mojej sprawie nie zapadł jeszcze wyrok. Dziękuję, do widzenia”.
Wstydziłbys sie cytować tweety na takim poziomie...

Poza tym nie umiesz pisać w jednym poście? Piszesz jak daka.kodaka.. Moze to ty?
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.08.2016, 18:31
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
To gdzie oni są? trzeci mecz przed nami i cisza ci ludzie przestają być wiarygodni, jeśli transakcja jest sfinalizowana a rozumiem że jest skoro obwieścili światu że są właścicielami to gdzie jest nowy prezes, zarząd itd.... to się przestaje kupy trzymać. Kto podejmuje decyzje kto rozmawia z piłkarzami... pytań można mnożyć.... tyle czasu i jakieś dwa lakoniczne ośwaidczenia..
Transfery potrzebuja ciszy to moze i z tym jest podobnie
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:40
JacekFan napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę tylko , że od kupna Wisły minął raptem tydzień !!! A takich rzeczy jak nowy prezes czy tez sztab nie robi się w pół godziny . Wam oczywiście to nie przeszkadza bo już w tym samym dniu wydaliście wyrok . Niestety przejmowanie i układanie klubu po swojemu trwa trochę dłużej niż napisanie kilku debilnych postów z teoriami z du....y . Wam jest po prostu łatwiej
Ja się nawet nie sprzeczam o to kim jest JM i czy robił przekręty czy nie ...bo zwyczajnie tego nie wiem . Natomiast nie mam zwyczaju kogoś opluwać bez dowodów . Jak się okaże że to prawda wtedy wyleje tu swoje żale /Teraz tego ie będę robił bo to nic nie zmieni .Transakcja się dokonała o zdanie mnie nikt nie pytał .
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2016, 18:43
nesta napisał(a):Wyświetl post
Ale to są jednak k.u.r.w.y warszawskie w tych gazetach.. Zasłonili Meresinskiemu oczy np. w PS, a jak dostali oświadczenie to prostokąt zniknął.
Ale co w tym dziwnego? Jak ma zarzuty to według polskiego prawa nie można pokazywać zdjęć bez zasłoniętych oczu (chyba że sędzia zarządzi inaczej)? Mieli łamać prawo?

Później Meresiński zrzekł się anonimowości w tym właśnie oświadczeniu to mu odsłonili oczy. Proste.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
jackieboy
Member

Od: 09.2005

Stary 05.08.2016, 18:47
Jako potencjalny reklamodawca nie chciałbym mieć nic wspólnego z tym klubem :-|
pegie84
Junior Member

Od: 12.2011

Stary 05.08.2016, 18:53
Nie ma tragedii przecież, sprawa jeszcze nie ruszyła nawet, są zbierane dowody to zanim ruszy to pewnie jeszcze z rok, dwa lata miną, sama sprawa będzie trwała ze 2 lata. Gdzieś mi się przewineło do przeprania 50-60 mln złotych, to panowie mogą być grube lata dla Wisły. Lepsze chyba to niż dalsza stagnacja, trzymanie WK przez BC i tak niczego dobrego nie wróżyło.
VanBasten
Senior Member

Stary 05.08.2016, 18:59
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Ale co w tym dziwnego? Jak ma zarzuty to według polskiego prawa nie można pokazywać zdjęć bez zasłoniętych oczu (chyba że sędzia zarządzi inaczej)? Mieli łamać prawo?

Później Meresiński zrzekł się anonimowości w tym właśnie oświadczeniu to mu odsłonili oczy. Proste.
Wg Polskiego prawa nazwisko sprowadzone do inicjału oraz zasłanianie twarzy stosuje się tylko do przestępców skazanych praworządnym wyrokiem !!!
nesta
Senior Member

Stary 05.08.2016, 19:03
Bene Nati napisał(a):Wyświetl post
Tylko tyle? Zapewnienie o tym, że będą wypłacalni?

Słabe wejście w porównaniu do tego co miało miejsce 19 lat temu.
Z przymrużeniem oka.

E: Ja się spodziewam, że nakreślą wizję budowy drużyny, rozwoju klubu. Np. czy raczej będą stawiać na doświadczonych zawodników czy może na młodzież.
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post

No tak ale idąc tym tokiem powinni mu zakrywać oczy rownież wcześniej bo przecież sprawa jest stara. Nie wiedzieli... Czy to jest usprawiedliwienie czy nie, nie znam sie
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2016, 19:07
Wg Polskiego prawa nazwisko sprowadzone do inicjału oraz zasłanianie twarzy stosuje się tylko do przestępców skazanych praworządnym wyrokiem !!!
Nieprawda.

nesta napisał(a):Wyświetl post
No tak ale idąc tym tokiem powinni mu zakrywać oczy rownież wcześniej bo przecież sprawa jest stara. Nie wiedzieli... Czy to jest usprawiedliwienie czy nie, nie znam sie
Nie wiem dokładnie jak to jest, ale chyba jeżeli w danym, przykładowo, artykule nie ma nic o działalności przestępczej to nie musisz wtedy utajniać danych osobowych.

Bo trudno żeby np. pisząc artykuł o transferze Kowalskiego do jakiegoś klubu szukać po prokuraturach czy nie ma jakiś zarzutów. To byłby absurd.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów