|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Member
Od: 10.2007
Offline |
|
![]()
FCZ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja takiego miałem... W****iał mnie strasznie, nagle na 15 chyba godzinie mi mówi "najebie ci chuju" a mnie tak poniosło że podczas jazdy nóż wyciągam z kieszeni i mówię chodź ****o. Musiałem zmienić frajera.
![]() Towarzystwo Sportowe
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
A co, bez noża to byś sobie nie dał rady z nim? Dramat....
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
ja w ogóle nie rozumiem tego wpisu wrednego
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Panowie, wiem że pytanie może z gatunku "przejrzyj temat" ale czas to pieniądz. Poleci ktoś jakieś w porządku miejsce na kurs w okolicach Bronowic ?
![]()
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Polecam szkole na miodowej 26. Swietni instrukotrzy, ktorzy mnie uczyli. Teraz maja promocje 999 zl za kurs. Kurs zaczyna sie 6.04. Jakby ktos byl zainteresowany to daje nr tela 792-212-907, 792-682-947
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jeśli jeszcze nie mam dowodu a chcę się iść zapisać na egzamin to wystarczy sam paszport, czy muszę mieć to potwierdzenie zameldowania z urzędu miasta?
Powód: dzięki KoPer
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 26.03.2009 o godz. 20:55.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
musisz mieć potwierdzenie zameldowania
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
mam takie pytanie
w poniedziałek zdałem prawko (za 2 razem ) i od wtorku już jezdze autem ojca po mieściemoze sie cos stać jak mnie pieski zawiną, czy tylko za brak dokumentów ? i drugie pytanie, jak zdalem w poniedziałek to kiedy moge juz dzownic o dokument? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Zależy na jakie pieski trafisz. Często sie kończy, mandatem za brak dokumentów. Wiadomo, że do jazdy bardzo ciągnie, ale na Twoim miejscu poczekałbym, az odbierzesz prawko i wtedy jeździł. ![]() |
|
|
|
Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Dokładnie - samo zdanie egzaminu nie upoważnia Cię do kierowania pojazdami, musisz mieć dokument. Jak już go odbierzesz to zauważysz, że data nadania uprawnień nie jest datą zdania egzaminu.
Również odradzam jeżdzenie bez prawa jazdy w ręku, tym bardziej, że jesteś początkującym kierowcą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bym jeszcze doradził kubeł zimnej wody na głowę. Przyda się każdemu po zdaniu prawka.
![]()
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Cóż ja muszę przyznać, że w wieku 22 lat zacząłem prawo jazdy kat. A. Ma ktoś ? jakieś rady uwagi itp ? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
gdzie robisz, Tomo? Bo równiez chciałbym zrobić na kat. A.
![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
|
|
Wielka Wisła
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Grzecho zawsze można turystycznie pojeździc
)@ Elendil - u siebie w mieście. Pozdro |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Witam.Mam pytanie - czy znacie może jakąś dobrą szkołę prawa jazdy w okolicach Skawiny(może być koło Borku Fałęckiego).
Ewentualnie co sądzicie o szkole pani Kozień w Skawinie(chodził tam ktoś) Bardzo proszę o odpowiedzi ![]() ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
moich 2 ziomków chodziło do pani Kozień i chwalili sobie
w borku masz na pętli jeszcze szkołę ale podobno jej nie polecają ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o Kozieniów to są chyba najlepsi w Skawinie , nie znam jak ta Pani, ale ja jeździłem z chłopem i jest naprawde spoko, polecam oczywiście
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Witam
Mogę zdawać prawo jazdy w Krakowie jeśli jestem spoza małopolski? Jeśli tak to czy trzeba przedsięwziąć jakieś kroki przed zapisaniem się na kurs? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Zdane w zeszły wtorek.
Było to tak: Miałem egzamin o 7 rano, na plac wyszedłem o 7:30... Szybko opowiedziałem światła, co pod maską. Później łuk, poszedł latwo, tak samo ruszanie na wzniesieniu. Noi miasto.... Początkowo wszystko było OK, na rondzie miałem skręcić w lewo ( rondo bez sygnalizacji ) , ja zamiast zrobić to z lewego pasa i zmienić na rondzie na prawy i wyjechać z ronda poszedłem na łatwizne i od razu pojechałem z prawego pasa.... Egzaminator nie powiedział tego wprost ale dał do zrozumienia że źle pojechałem. Domyśliłem się że już oblałem. Parkowanie , zawracanie pełen luzik, zero zastrzeżeń. Wracamy na to samo rondo gdzie popełniłem ten "błąd" i mówi coś w stylu że ma nadzieje że tym razem dobrze pojadę i także mam skręcić w lewo. Ja nie wiadomo dlaczego choć wiedziałem że mam wjechać na rondo z lewego pasa , znów pojechałem z prawego... Egzaminator na to że mówil mi wcześniej że źle pojechałem a ja znowu ten sam błąd. Pojeździlisy po Krakowie, i z powrotem na to samo rondo, ale tym razem dobrze pojechałem Jeszcze na przełączce powiedział że źle pojechałem ( wg mnie dobrze ) ... Coś ponotował na tej kartce którą mają ze sobą. Także pomyślałem że nie zdalem, a tam pisał uwagi co źle zrobiłem, i był okres że SMS-ował ![]() Dojechaliśmy na Koszykarską a on do mnie z pytaniem dlaczego 2 razy źle pojechałem na rondzie a za 3 razem się dało dobrze... Ja do niego że stres Na co on do mnie żebym nie klamal Wyciaga ręke i do mnie "na Ty" zaczyna mówić : Gratuluję zdałeś ![]() Mam teraz pytanie, zdałem we wtorek 24 marca, od razu w ten sam dzień wpłaciłem kasę za prawko ( jestem z poza Krakowa ). Do dnia dzisiejszego na stronie www.kierowca.pwpw.pl widnieje napis że Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.... Kiedy mogę się spodziewać prawka, bo nie ukrywam ze wybral bym się na jakiś weekend ![]() ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kurde, a potem wyjeżdżają tacy na rondzie "na łatwiznę" i się wjechać nie da. Jeszcze przy okazji używają źle kierunkowskazu i myślisz, że gość zjeżdża a ten ci nagle sru przed maskę... Jeszcze ta przełączka... Wyjechała mi ostanio kobita pod prąd na przełączce... Patologia. Z całym szacunkiem kolego, ale ja bym Cię oblał bez chwili zastanowienia. Co do pytania. Zadzwoń do nich. Moje leżało tam 3 dni przed tym jak na stronie pojawiło się "tworzenie dokumentu w toku" (czy coś takiego). ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
A co do kupowania egzaminów, to mimo tego ze mam dojścia, nie jestem za tym. Jestes pewny ze umiesz jezdzic, to zdasz, nie umiesz to nie zdasz. Potem tacy ludzie którzy kupili sobie egzamin rózne rzeczy robia na ulicach i zastanawiamy sie o taki delikwent robi za kółkiem i kto dał mu prawko. Tak nawiasem mówiąc to oprócz tego, że zapłaci sie niby za zdany egzamin, to tez zdarzają sie tacy którzy, zapłacili a egzaminu nie zdali. Robili poprostu takie błedy, że aż z ich głupoty to się smiać chciało. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Wiesz, może źle troszkę zinterpretowałeś to co napisałem ![]() A powiedz mi jak długo czekałeś od chwili wpłaty na odebranie dokumentu ? ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dla mnie ktoś kto kupuje powinien lepiej tą kasę zainwestować w dodatkowe wykupienie godzin. Ciekawe co sobie myśli taka osoba która kupiła prawko, gdy spowoduje wypadek lub nie daj Bóg zabije kogoś...... Czy nie ma wyrzutów sumienia, że mogła lepie jzdać w normalny sposób bo by się czegoś nauczyła, a tak to przez to że nie potrafiła dobrze jeździć spowodowała wypadek.... ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mam tylko prośbę, żebyś jeździł już poprawnie w życiu Tzn. ja jestem z Krakowa i czekałem około tygodnia. Natomiast kumpel z Zielonek ostatnio zdawał i czekał koło 2 tygodni. ![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A jeśli chodzi o przełączke to zjechałem na skrajnie prawą stronę żeby nei ustawić się "pod prąd" także nie wiem co było źle ![]() ![]()
WISŁA SKAWINA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A która przełączka? Gdzie?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak przełączka nie jest na skrzyżowaniu to zajmujesz miejsce jak najbliżej lewej krawędzi a jak jest na skrzyżowaniu to normalnie na prawym pasie.
|
|
|