The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.03.2009, 16:15
Miał ktoś takiego instruktora na kursie?

http://www.joemonster.org/filmy/1460...ra_nauki_jazdy

MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Kuciel
Member

Od: 10.2007

Stary 11.03.2009, 16:28
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Miał ktoś takiego instruktora na kursie?

http://www.joemonster.org/filmy/1460...ra_nauki_jazdy

Zarobił by w pysk na pierwszej lekcji..
FCZ
Odpowiedz cytując
wredny.bardzo
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.03.2009, 20:15
Ja takiego miałem... W****iał mnie strasznie, nagle na 15 chyba godzinie mi mówi "najebie ci chuju" a mnie tak poniosło że podczas jazdy nóż wyciągam z kieszeni i mówię chodź ****o. Musiałem zmienić frajera.
Towarzystwo Sportowe
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.03.2009, 20:58
A co, bez noża to byś sobie nie dał rady z nim? Dramat....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.03.2009, 21:10
ja w ogóle nie rozumiem tego wpisu wrednego
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
małolatTS
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2009, 14:41
Panowie, wiem że pytanie może z gatunku "przejrzyj temat" ale czas to pieniądz. Poleci ktoś jakieś w porządku miejsce na kurs w okolicach Bronowic ?
Life without ultras is nothing ... ultras without passion too ...
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 23.03.2009, 11:54
Polecam szkole na miodowej 26. Swietni instrukotrzy, ktorzy mnie uczyli. Teraz maja promocje 999 zl za kurs. Kurs zaczyna sie 6.04. Jakby ktos byl zainteresowany to daje nr tela 792-212-907, 792-682-947
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 26.03.2009, 19:54
Jeśli jeszcze nie mam dowodu a chcę się iść zapisać na egzamin to wystarczy sam paszport, czy muszę mieć to potwierdzenie zameldowania z urzędu miasta?
Powód: dzięki KoPer
Ostatnio edytowane przez Garbaż1906 : 26.03.2009 o godz. 20:55.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 26.03.2009, 20:35
musisz mieć potwierdzenie zameldowania
Odpowiedz cytując
qqbaa
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 27.03.2009, 11:32
mam takie pytanie

w poniedziałek zdałem prawko (za 2 razem ) i od wtorku już jezdze autem ojca po mieście
moze sie cos stać jak mnie pieski zawiną, czy tylko za brak dokumentów ?

i drugie pytanie, jak zdalem w poniedziałek to kiedy moge juz dzownic o dokument?
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 27.03.2009, 11:50
qqbaa napisał(a):Wyświetl post
mam takie pytanie

w poniedziałek zdałem prawko (za 2 razem ) i od wtorku już jezdze autem ojca po mieście
moze sie cos stać jak mnie pieski zawiną, czy tylko za brak dokumentów ?

i drugie pytanie, jak zdalem w poniedziałek to kiedy moge juz dzownic o dokument?

Zależy na jakie pieski trafisz. Często sie kończy, mandatem za brak dokumentów.
Wiadomo, że do jazdy bardzo ciągnie, ale na Twoim miejscu poczekałbym, az odbierzesz prawko i wtedy jeździł.

Odpowiedz cytując
T-driver
Member

Od: 06.2003

Stary 27.03.2009, 12:02
Dokładnie - samo zdanie egzaminu nie upoważnia Cię do kierowania pojazdami, musisz mieć dokument. Jak już go odbierzesz to zauważysz, że data nadania uprawnień nie jest datą zdania egzaminu.
Również odradzam jeżdzenie bez prawa jazdy w ręku, tym bardziej, że jesteś początkującym kierowcą.
Odpowiedz cytując
pietras1234
Senior Member

Stary 27.03.2009, 15:49
Bym jeszcze doradził kubeł zimnej wody na głowę. Przyda się każdemu po zdaniu prawka.
"Ten febrisan Cię tak rozp...?"
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.03.2009, 20:18
pietras1234 napisał(a):Wyświetl post
Bym jeszcze doradził kubeł zimnej wody na głowę. Przyda się każdemu po zdaniu prawka.
Dokładnie tak ! wiem to z autopsji. Z dystansem do jazdy i nie podpalać się bo wychodzi potem.

Cóż ja muszę przyznać, że w wieku 22 lat zacząłem prawo jazdy kat. A.

Ma ktoś ? jakieś rady uwagi itp ?
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 27.03.2009, 20:40
gdzie robisz, Tomo? Bo równiez chciałbym zrobić na kat. A.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 27.03.2009, 20:53
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie tak ! wiem to z autopsji. Z dystansem do jazdy i nie podpalać się bo wychodzi potem.

Cóż ja muszę przyznać, że w wieku 22 lat zacząłem prawo jazdy kat. A.

Ma ktoś ? jakieś rady uwagi itp ?

2 x kubeł zimnej wody Aby nie zostać dawcą organów
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 27.03.2009, 21:36
Grzecho zawsze można turystycznie pojeździc )

@ Elendil - u siebie w mieście.

Pozdro
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 30.03.2009, 12:30
Witam.Mam pytanie - czy znacie może jakąś dobrą szkołę prawa jazdy w okolicach Skawiny(może być koło Borku Fałęckiego).
Ewentualnie co sądzicie o szkole pani Kozień w Skawinie(chodził tam ktoś)
Bardzo proszę o odpowiedzi
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 30.03.2009, 12:40
moich 2 ziomków chodziło do pani Kozień i chwalili sobiew borku masz na pętli jeszcze szkołę ale podobno jej nie polecają

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.03.2009, 20:20
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Witam.Mam pytanie - czy znacie może jakąś dobrą szkołę prawa jazdy w okolicach Skawiny(może być koło Borku Fałęckiego).
Ewentualnie co sądzicie o szkole pani Kozień w Skawinie(chodził tam ktoś)
Bardzo proszę o odpowiedzi
Jeśli chodzi o Kozieniów to są chyba najlepsi w Skawinie , nie znam jak ta Pani, ale ja jeździłem z chłopem i jest naprawde spoko, polecam oczywiście
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Q13SON
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 31.03.2009, 09:55
Witam
Mogę zdawać prawo jazdy w Krakowie jeśli jestem spoza małopolski?
Jeśli tak to czy trzeba przedsięwziąć jakieś kroki przed zapisaniem się na kurs?
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 31.03.2009, 21:53
Zdane w zeszły wtorek.
Było to tak:
Miałem egzamin o 7 rano, na plac wyszedłem o 7:30...
Szybko opowiedziałem światła, co pod maską. Później łuk, poszedł latwo, tak samo ruszanie na wzniesieniu. Noi miasto....
Początkowo wszystko było OK, na rondzie miałem skręcić w lewo ( rondo bez sygnalizacji ) , ja zamiast zrobić to z lewego pasa i zmienić na rondzie na prawy i wyjechać z ronda poszedłem na łatwizne i od razu pojechałem z prawego pasa.... Egzaminator nie powiedział tego wprost ale dał do zrozumienia że źle pojechałem. Domyśliłem się że już oblałem. Parkowanie , zawracanie pełen luzik, zero zastrzeżeń. Wracamy na to samo rondo gdzie popełniłem ten "błąd" i mówi coś w stylu że ma nadzieje że tym razem dobrze pojadę i także mam skręcić w lewo. Ja nie wiadomo dlaczego choć wiedziałem że mam wjechać na rondo z lewego pasa , znów pojechałem z prawego... Egzaminator na to że mówil mi wcześniej że źle pojechałem a ja znowu ten sam błąd. Pojeździlisy po Krakowie, i z powrotem na to samo rondo, ale tym razem dobrze pojechałem
Jeszcze na przełączce powiedział że źle pojechałem ( wg mnie dobrze ) ... Coś ponotował na tej kartce którą mają ze sobą. Także pomyślałem że nie zdalem, a tam pisał uwagi co źle zrobiłem, i był okres że SMS-ował
Dojechaliśmy na Koszykarską a on do mnie z pytaniem dlaczego 2 razy źle pojechałem na rondzie a za 3 razem się dało dobrze... Ja do niego że stres ( tak naprawdę nie miałem wogóle strsu , pełen luzik )
Na co on do mnie żebym nie klamal ....
Wyciaga ręke i do mnie "na Ty" zaczyna mówić : Gratuluję zdałeś

Mam teraz pytanie, zdałem we wtorek 24 marca, od razu w ten sam dzień wpłaciłem kasę za prawko ( jestem z poza Krakowa ). Do dnia dzisiejszego na stronie www.kierowca.pwpw.pl widnieje napis że Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany....
Kiedy mogę się spodziewać prawka, bo nie ukrywam ze wybral bym się na jakiś weekend
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 31.03.2009, 22:39
Sebo_TS napisał(a):Wyświetl post
Zdane w zeszły wtorek.
Było to tak:
Miałem egzamin o 7 rano, na plac wyszedłem o 7:30...
Szybko opowiedziałem światła, co pod maską. Później łuk, poszedł latwo, tak samo ruszanie na wzniesieniu. Noi miasto....
Początkowo wszystko było OK, na rondzie miałem skręcić w lewo ( rondo bez sygnalizacji ) , ja zamiast zrobić to z lewego pasa i zmienić na rondzie na prawy i wyjechać z ronda poszedłem na łatwizne i od razu pojechałem z prawego pasa.... Egzaminator nie powiedział tego wprost ale dał do zrozumienia że źle pojechałem. Domyśliłem się że już oblałem. Parkowanie , zawracanie pełen luzik, zero zastrzeżeń. Wracamy na to samo rondo gdzie popełniłem ten "błąd" i mówi coś w stylu że ma nadzieje że tym razem dobrze pojadę i także mam skręcić w lewo. Ja nie wiadomo dlaczego choć wiedziałem że mam wjechać na rondo z lewego pasa , znów pojechałem z prawego... Egzaminator na to że mówil mi wcześniej że źle pojechałem a ja znowu ten sam błąd. Pojeździlisy po Krakowie, i z powrotem na to samo rondo, ale tym razem dobrze pojechałem
Jeszcze na przełączce powiedział że źle pojechałem ( wg mnie dobrze ) ... Coś ponotował na tej kartce którą mają ze sobą. Także pomyślałem że nie zdalem, a tam pisał uwagi co źle zrobiłem, i był okres że SMS-ował
Dojechaliśmy na Koszykarską a on do mnie z pytaniem dlaczego 2 razy źle pojechałem na rondzie a za 3 razem się dało dobrze... Ja do niego że stres ( tak naprawdę nie miałem wogóle strsu , pełen luzik )
Na co on do mnie żebym nie klamal ....
Wyciaga ręke i do mnie "na Ty" zaczyna mówić : Gratuluję zdałeś

Mam teraz pytanie, zdałem we wtorek 24 marca, od razu w ten sam dzień wpłaciłem kasę za prawko ( jestem z poza Krakowa ). Do dnia dzisiejszego na stronie www.kierowca.pwpw.pl widnieje napis że Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany....
Kiedy mogę się spodziewać prawka, bo nie ukrywam ze wybral bym się na jakiś weekend
Znajomy? Płaciłeś coś? Czy po prostu faktycznie mają tą premię od zdających ?

Kurde, a potem wyjeżdżają tacy na rondzie "na łatwiznę" i się wjechać nie da. Jeszcze przy okazji używają źle kierunkowskazu i myślisz, że gość zjeżdża a ten ci nagle sru przed maskę...
Jeszcze ta przełączka... Wyjechała mi ostanio kobita pod prąd na przełączce... Patologia.

Z całym szacunkiem kolego, ale ja bym Cię oblał bez chwili zastanowienia.

Co do pytania. Zadzwoń do nich. Moje leżało tam 3 dni przed tym jak na stronie pojawiło się "tworzenie dokumentu w toku" (czy coś takiego).
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 31.03.2009, 22:59
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post

Kurde, a potem wyjeżdżają tacy na rondzie "na łatwiznę" i się wjechać nie da. Jeszcze przy okazji używają źle kierunkowskazu i myślisz, że gość zjeżdża a ten ci nagle sru przed maskę...
Jeszcze ta przełączka... Wyjechała mi ostanio kobita pod prąd na przełączce... Patologia.

Co do pytania. Zadzwoń do nich. Moje leżało tam 3 dni przed tym jak na stronie pojawiło się "tworzenie dokumentu w toku" (czy coś takiego).
Dj Ibutti, ja tez miałem podobnie jak kolega Sebo TS, tylko ze ja dwa razy źle skręciłem z jednokierunkowej tzn. przy skrecie w lewo nie skrecilem z lewej krawedzi ulicy tylko ze srodka, dopiero za trzecim razem dobrze wykonałem skręt. Wtedy jak dobrze wykonałem skręt egzaminator, powiedział mi ze dwa razy źle skraciłem i wynik egzaminu jest negatywny. O dziwo nie zabrał mnie odrazu na Koszykarską tylko dalej jezdziłem, po przyjechaniu na koszykarską powiedział ze mimo tego błedu, zaliczy mi egzamin. Nie był to znajomy, nie było żadnych kopert, poprostu miałem farta i trafiłem na spoko egzaminatora.

A co do kupowania egzaminów, to mimo tego ze mam dojścia, nie jestem za tym. Jestes pewny ze umiesz jezdzic, to zdasz, nie umiesz to nie zdasz. Potem tacy ludzie którzy kupili sobie egzamin rózne rzeczy robia na ulicach i zastanawiamy sie o taki delikwent robi za kółkiem i kto dał mu prawko.
Tak nawiasem mówiąc to oprócz tego, że zapłaci sie niby za zdany egzamin, to tez zdarzają sie tacy którzy, zapłacili a egzaminu nie zdali. Robili poprostu takie błedy, że aż z ich głupoty to się smiać chciało.

Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Stary 31.03.2009, 23:02

Nie płaciłem nic, ani też nie znajomy...

Wiesz, może źle troszkę zinterpretowałeś to co napisałem

A powiedz mi jak długo czekałeś od chwili wpłaty na odebranie dokumentu ?
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Stary 31.03.2009, 23:05
Nitrox napisał(a):Wyświetl post

A co do kupowania egzaminów, to mimo tego ze mam dojścia, nie jestem za tym. Jestes pewny ze umiesz jezdzic, to zdasz, nie umiesz to nie zdasz. Potem tacy ludzie którzy kupili sobie egzamin rózne rzeczy robia na ulicach i zastanawiamy sie o taki delikwent robi za kółkiem i kto dał mu prawko.
Tak nawiasem mówiąc to oprócz tego, że zapłaci sie niby za zdany egzamin, to tez zdarzają sie tacy którzy, zapłacili a egzaminu nie zdali. Robili poprostu takie błedy, że aż z ich głupoty to się smiać chciało.
Zgodzę sie w 100%.
Dla mnie ktoś kto kupuje powinien lepiej tą kasę zainwestować w dodatkowe wykupienie godzin.
Ciekawe co sobie myśli taka osoba która kupiła prawko, gdy spowoduje wypadek lub nie daj Bóg zabije kogoś...... Czy nie ma wyrzutów sumienia, że mogła lepie jzdać w normalny sposób bo by się czegoś nauczyła, a tak to przez to że nie potrafiła dobrze jeździć spowodowała wypadek....
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 31.03.2009, 23:13
Nie płaciłem nic, ani też nie znajomy...

Wiesz, może źle troszkę zinterpretowałeś to co napisałem

A powiedz mi jak długo czekałeś od chwili wpłaty na odebranie dokumentu ?
Co źle zinterpretowałem? To że pojechałeś dwa razy źle na rondzie i raz źle na przełączce? Ja bym wewnętrznego nawet nie zdał jakbym takie błędy zrobił Mam tylko prośbę, żebyś jeździł już poprawnie w życiu

Tzn. ja jestem z Krakowa i czekałem około tygodnia. Natomiast kumpel z Zielonek ostatnio zdawał i czekał koło 2 tygodni.
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Stary 31.03.2009, 23:16
Co źle zinterpretowałem? To że pojechałeś dwa razy źle na rondzie i raz źle na przełączce? Ja bym wewnętrznego nawet nie zdał jakbym takie błędy zrobił Mam tylko prośbę, żebyś jeździł już poprawnie w życiu

Tzn. ja jestem z Krakowa i czekałem około tygodnia. Natomiast kumpel z Zielonek ostatnio zdawał i czekał koło 2 tygodni.
Zadzwonie tam w czwartek/piatęk....
A jeśli chodzi o przełączke to zjechałem na skrajnie prawą stronę żeby nei ustawić się "pod prąd" także nie wiem co było źle
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 31.03.2009, 23:17
A która przełączka? Gdzie?
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 31.03.2009, 23:54
Zadzwonie tam w czwartek/piatęk....
A jeśli chodzi o przełączke to zjechałem na skrajnie prawą stronę żeby nei ustawić się "pod prąd" także nie wiem co było źle
Jak przełączka nie jest na skrzyżowaniu to zajmujesz miejsce jak najbliżej lewej krawędzi a jak jest na skrzyżowaniu to normalnie na prawym pasie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów