The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2014, 09:53
kiedyś w Polańczyku byłem w studenckich czasach na kampingu. Co to tam się działo w tych namiotach po 8 zł / doba i prysznicu 50 groszy / minuta ! fiu fiu... eh... to były czasy... laski jeszcze bez 1 kg tapety idących nad wodę, luz blues...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.07.2014, 10:20
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
te 150 to tak orientacyjnie, morze raczej odpada. A masz jakiś namiar na tą kwaterę? i kajaki to też od nich czy już ktoś inny?

Telefonu nie znalazłem do tej co ja byłem - ale jak wpiszesz "nocleg Polańczyk" to kwater jest dosłownie kilkaset - od pokoi po całe domki do wynajęcia.

Kajaki to inna firma - tam jest wiele klubów żeglarskich i każdy ma wypożyczalnie.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2014, 20:55
ja wróciłem z Krościenka właśnie, polecam to miejsce, jeśli masz ochotę i na rowery i na kajaki i bliżej niż w Bieszczady.
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.07.2014, 21:05
Odwiedzał ktoś Słowacki Raj? Warto się wybrać?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 09.07.2014, 22:59
Jak najbardziej. Trzy najlepsze wycieczki:

- Sucha Bela
- Wielki Sokół
- Przełom Hornadu

Najbardziej znane i najbardziej popularne trasy w Raju. Dwie pierwsze wejście wąwozami w górę - wiadomo, drabinki, łańcuchy itp
Ostatni to szlak wzdłuż rzeki - oczywiście metalowe mostki, drabinki również

Każdą z nich można zrobić w 1 dzień - wyjazd z Krakowa, 5 godz wycieczka i powrót wieczorem. Dojazd z ominięciem dróg krajowych - nie trzeba winietek.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 09.07.2014, 23:08
Akurat chcę zahaczyć na kilka dni na Słowację i zastanawiam się co oprócz Tatralandii i jaskiń jeszcze warto odwiedzić.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.07.2014, 05:43
Aquapark w Popradzie jest chyba nawet ciut lepszy niż Tatralandii ale chyba też ciut droższy

Słowacji Raj polecam, jaskinie Bielska oraz obie pod Chopokiem - Demianowskie: Wolności i Lodowa.

No i najlepsza atrakcja - największy (podobno) zamek w Europie Spiski Hrad:

Widok z wieży na "pół" Słowacji
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.07.2014, 11:22
Ktoś może polecić nocleg w przyzwoitej cenie w okolicach Wenecji ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 14.07.2014, 11:54
Jest coś takiego jak Hotel Tonight, na f4f podają kody jak załadować sobie ta aplikacje. I można spać za free

Przynajmniej ja ostatnio tak spałem w Salzburgu.

Jedna lipa jest taka że nocleg można kupić dopiero w dniu przyjazdu, bo dodają te pokoje które im zostały.

Na ile jedziesz?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 14.07.2014, 12:30
Na 2 noce i z dzieckiem, to nie będę czekał do ostatniego dnia
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.07.2014, 13:10
Zim zum hotel Adria. 1* ale w miare czysto i male sniadanie w cenie.Blisko przystanku autobusowego do Wenecji.
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.07.2014, 19:54
Potrzebuje namiary na fajne sprawdzone miejsce nad naszym Polskim morzem.Chodzi mi o jakieś kwatery prywatne albo domki letniskowe, najlepiej w okolicy Gdańska,Jastrzębiej Góry, inne miejsca też wchodzą w gre, przeglądam oferty po necie, ale zawsze to lepiej coś sprawdzonego.Może bracia z Gdańska mogli by też podpowiedzieć jakąś fajną opcje.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 14.07.2014, 20:05
http://www.fly4free.pl/forum/hotel-d...z-mwz,81,51795

Fajna zniżka. Możecie poszukać czegoś ciekawego.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 14.07.2014, 21:26
A czy da się w tym portalu bez logowania i rejestrowania zobaczyć czy jest objęty dany hotel zniżką? bo klikam na wybrany daje date w którą chce przyjechać i potem jest tylko okno z moimi danymi i nr. karty.

OK znalazłem.

kurde kusząca propozycja tylko mam pytanie co jeżeli ja tam o nich przyjadę a oni będą chcieli ściągnąć całość kwoty ze mnie?

i jeszcze jedno pytanie mi się nasunęło. Bo na tej stronie hotele.info znalazłem ofertę z Lublina za 69zeta dla 2os w hotelu 4* a u nich na stronie w czasie rezerwacji online jest że kosztuje tki pokój 200zł. To już naprawdę ja tego nie czaję.
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 15.07.2014 o godz. 10:08.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 25.07.2014, 10:46
potrzebuje kwatery w Świnoujściu na dwie noce w sierpniu dla jednej osoby. Gdzie tego szukać bo nie oganiam tych polskich stronek z noclegami.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 04.08.2014, 20:51
Witam.

Ma ktoś może sprawdzony nocleg dla wiekszej grupy w pobliżu miejscowosci Orebic w Chorwacji ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Garbaż1906
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 06.08.2014, 07:40
Mam podobną prośbę co użytkownik wyżej. Wybieramy się pierwszy raz w kilka osób do Chorwacji, na początku Września. Mógłby ktoś polecić fajne miejsce ? A najlepiej z namiarem na sprawdzony nocleg. Dzięki z góry.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.08.2014, 08:03
Czy w Zakopcu pod koniec sierpnia jest szansa znaleźć kwaterę na kilka dni - bez wyżywienia - pokój z łazienką dajmy na to 30-40 zł ?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2014, 11:26
Garbaż1906 napisał(a):Wyświetl post
Mam podobną prośbę co użytkownik wyżej. Wybieramy się pierwszy raz w kilka osób do Chorwacji, na początku Września. Mógłby ktoś polecić fajne miejsce ? A najlepiej z namiarem na sprawdzony nocleg. Dzięki z góry.
Człowieku, jedź na Chorwację w ciemno. Noclegów jest od zarypania - właściciele apartamentów stoją z karteczkami na ulicy i śmiało można coś znaleźć. Zwłaszcza jak pojedziesz we wrześniu. Znajomi byli w lipcu, owszem z cenami bywało różnie, ale nocleg znaleźli bez problemów u jednego gospodarza mimo, że pojechali 7-osobową ekipą.

Co do Zakopanego - moi rodzice rok temu byli w pierwszy weekend września, kiedy bodajże były jakieś zawody w skokach narciarskich. Spali w bardzo dobrych warunkach za 45 zł, więc na pewno na koniec sierpnia w nieco niższych kwotach też coś znajdziesz.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 06.08.2014, 12:41
Pytanko odnośnie Tatralandii. Wiem że dość częsty wątek w tym temacie.. Mianowicie. Wiem że jadąc na Trstene i potem w Podbielu skręcając na Habovke, Zuberec nie trzeba winiet bo nie jedziemy płatnymi drogami. Jakie macie wskazówki czy doświadczenie z drogi i pobytu w samym Aqua parku ? Mieliście może okazje spotkać słowackich policjantów ? Srają sie o apteczke albo o trójkąt ? Jak właśnie sam pobyt w parku wodnym, gdzie warto sie pobawić, z czego często korzystać a czego unikać.. ? Wszelkie info mile widziane
Odpowiedz cytując
mastahkillah
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 06.08.2014, 18:14
Witam, może był ktoś niedawno we Władysławowie i ma jakiś nocleg do polecenia ? 40-50 zł (jak się da to taniej ) oczywiście bez wyżywienia.
Olkusz 100% Wisła Strażnicy Srebrnego Miasta!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 06.08.2014, 19:59
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
Pytanko odnośnie Tatralandii. Wiem że dość częsty wątek w tym temacie.. Mianowicie. Wiem że jadąc na Trstene i potem w Podbielu skręcając na Habovke, Zuberec nie trzeba winiet bo nie jedziemy płatnymi drogami. Jakie macie wskazówki czy doświadczenie z drogi i pobytu w samym Aqua parku ? Mieliście może okazje spotkać słowackich policjantów ? Srają sie o apteczke albo o trójkąt ? Jak właśnie sam pobyt w parku wodnym, gdzie warto sie pobawić, z czego często korzystać a czego unikać.. ? Wszelkie info mile widziane

Masz rację, do Tatralandii można jechać bez winiety- ale pamiętaj że drogi krajowej również podpadają pod opłaty - nie tylko ekspresówki i highway'e

Co do wyposażenia - zero problemu, zgodnie z konwencją wiedeńska auto ma spełniać wymogi wyposażenia obowiązujące w kraju rejestracji.

Inna sprawa że policje mają de best - potrafią władować 20 ojro za przekroczenie prędkości o 3 km/h
Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 06.08.2014, 22:09
mastahkillah napisał(a):Wyświetl post
Witam, może był ktoś niedawno we Władysławowie i ma jakiś nocleg do polecenia ? 40-50 zł (jak się da to taniej ) oczywiście bez wyżywienia.
Jutro się wybieram. Wyrwałem za 30zł http://www.freddy.pl/index.php?p=oferta
All inclusive to to nie jest, ale żeby się tylko przespać to jest chyba ok
Odpowiedz cytując
vistulaone
Junior Member

Od: 08.2014

Stary 10.08.2014, 18:00
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Czy w Zakopcu pod koniec sierpnia jest szansa znaleźć kwaterę na kilka dni - bez wyżywienia - pokój z łazienką dajmy na to 30-40 zł ?
We wrześniu na pewno, ale w sierpniu nie wiem czy w samym Zakopcu coś się znajdzie za taką cenę.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.08.2014, 07:29
Mistrze,

na Wegry to bardziej oplaca sie wymieniac PLN na HUF czy lepiej karta placic ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 11.08.2014, 07:46
I jedno i drugie. Jak byłem 2 lata temu to w większości knajp można płacić kartą, tak samo na stacjach benzynowych ale np. za parkingi czy w małych winiarniach / piwniczkach z winem tylko gotówką.
Oczywiście wszystkie sklepy typu Tesco płacisz kartą.
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 11.08.2014, 08:15
Chodzi mi o to, czy majac mozliwosc placenia gotowka i karta, co sie bardziej oplaca (przelicznik)

Np jak bylem w Rumunii 2 lata temu, to o wiele bardziej oplacalo sie placic karta niz gotowka (lepszy przelicznik, a w Krakowie walute kupowalem najtaniej)

--
popatrzylem sobie na kursy nbp, chyba lepiej miec karte
Ostatnio edytowane przez mic : 11.08.2014 o godz. 08:21.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.08.2014, 10:13
najlepiej karta na grubsze płatności i gotówka na drobiazgi. Unikać jedynie wypłacania z bankomatu - można się naciąć. I uważać na DCC - nie zgadzać się na taki rodzaj obciążenia (grube krętactwo)
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.08.2014, 23:22
Koljedzy potrzebuje jakies przykladowe ze 2-3 rozpiski na wyjście w Tatry dla kilku osób, poziom zaawansowania nie może być zbyt wysoki ze względu na 2 osoby które pierwszy raz będą w górach. Osobiście myślałem o Dolinie Pięciu Stawów.
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 12.08.2014, 23:26
Kolumbus napisał(a):Wyświetl post
Koljedzy potrzebuje jakies przykladowe ze 2-3 rozpiski na wyjście w Tatry dla kilku osób, poziom zaawansowania nie może być zbyt wysoki ze względu na 2 osoby które pierwszy raz będą w górach. Osobiście myślałem o Dolinie Pięciu Stawów.
a ile dni w planach?
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów