The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.12.2013, 13:36
Trzy Kafki może? http://www.trzykafki.pl/
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.01.2014, 03:04
Pany był z Was ktoś nad polskim morzem zimą ? Gdzie warto pojechać ?
Chciałbym zrobić mały wypad na 2 max 3 dni,żeby odetchnąc od całego zgiełku
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 02.01.2014, 10:36
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
Pany był z Was ktoś nad polskim morzem zimą ? Gdzie warto pojechać ?
Chciałbym zrobić mały wypad na 2 max 3 dni,żeby odetchnąc od całego zgiełku
Zależy czego oczekujesz od tego wypadu. Jak nie zwiedzania tylko spokoju, ciszy i plaży to polecam (tutaj propozycji małych miejscowości/wsi jest pewnie bez liku) położone obok Mielna Unieście. Byłem tam w zimie przy innej okazji i jest okazja spacerować szeroką plażą i jest mały port rybacki (conieco jeszcze otwarte).
Ceny noclegów baaardzo zróżnicowane ale jest w czym wybierać. Tam czy gdzie indziej uważam że warto, minusem tylko na 2-3 dniowy wyjazd jest czas dojazdu.
Chyba ze planujesz maksymalnie skorzystać z tzw. autostrady to pasowałoby ci jechać gdzieś bliżej Rozewia, Jastrzębiej Góry ale tam są klify a tego akurat ja nie lubię, lubię przestrzeń.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.01.2014, 18:42
Kllify odpadają,też ku normalnej plaży i przestrzeni bym się skłaniał. Poszukam w takim razie info o tym Unieście jak tak polecasz. Dzięki wielkie.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Gucio25
Forumowy Di Caprio

Od: 07.2005

Stary 03.01.2014, 00:59
jakieś noclegi w okolicy Międzylesia? ktoś coś?
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 10.01.2014, 16:35
Poleci ktoś jakiś pensjonat lub coś w ten deseń nad Polskim morzem? Póki co nie ma znaczenia w którym miejscu,ważne aby nie było to 150zł za nocleg i kwatera prywatna w pokoju a'la melina. Nie wiem dlaczego w Zakopanem w sezonie letnim można bez najmniejszych problemów przebierać w ofertach 60-70 zł w komfortowych warunkach z obsługą a nad morzem nie mogę znaleźć przybliżonych warunków za 100-120 zł.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 10.01.2014 o godz. 16:42.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 16.01.2014, 15:36
nie wiem czy to dobry temat

jakaś knajpka z bilardem i piwem czynna już od godzin porannych (9-10), zna ktoś?
Odpowiedz cytując
kuczmen
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 20.01.2014, 09:52
Witam.Wybieram się do Harrahova z rodziną .Polecacie jakieś noclegi?
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.02.2014, 21:30
Jakieś pomysły na tani dojazd na linii Kraków-Gdańsk i z powrotem?
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.02.2014, 21:35
Polskibus
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 19.02.2014, 21:44
Z tego co patrzyłem to jest koszt 55 zł. w jedną stronę. Studencki mnie w pociągu taniej wyjdzie chyba.
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 20.02.2014, 23:39
aa jak studencki to chyba od tlk nie ma nic tańszego. chyba ze jesteś elastyczny w dacie podróży to możesz kombinować jak robią promo czyli około 3mce przed podróżą.
Odpowiedz cytując
mgła
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 11.03.2014, 20:44
poleca ktoś tani nocleg w Madrycie?
Odpowiedz cytując
wisełka2014
Junior Member

Od: 03.2014

Stary 31.03.2014, 06:37
Zamierzam połazić trochę po Pieninach, znacie jakieś przytulne miejsce w niewygórowanej cenie na nocleg? Dobrze jakby było z wyżywieniem.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 03.04.2014, 07:58
Dzien dobry w ten piekny kwietniowy dzien. Moje pytanie jest standardowe. Potrzebuje jakis fajny nocleg w Zakopanem lub okolicy. Jesli w okolicy to tak niedaleko PKSu jakiegos zeby do Zakopca raz, dwa mozna bylo dojechac. Jesli w Zakopcu to tez nie za daleko centrum.
Koncowka maja, 3 osoby, cena w sumie nie gra roli ale zeby tez nie wiadomo jak drogo bylo.
Jakby ktos ogarnial te szlaki turystyczne to tez bylbym wdzieczny jakby mi opisal ktos jak, gdzie i ktoredy. Wiem, ze sam sobie moge na interneie poszukac ale uwazam, ze czyjes doswiadczenie jest bardziej przydatne
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2014, 11:16
Witam Was,

Wybieram się z kolegami na weekend majowy do Serbii, w planach mamy miasta: Subotica, Novi Sad, Belgrad i twierdzę w Golubac. Czy ktoś z Was mógłbym polecić co warto tam zobaczyć? Może znacie jakieś miejsca po drodze, które warto odwiedzić?

Poszukuję również serbskich dinarów i chorwackich kun, gdyby ktoś miał na odsprzedaż, proszę o kontakt. Wezmę po obecnym kursie NBP.

Odpowiedz cytując
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 03.04.2014, 13:28
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Dzien dobry w ten piekny kwietniowy dzien. Moje pytanie jest standardowe. Potrzebuje jakis fajny nocleg w Zakopanem lub okolicy. Jesli w okolicy to tak niedaleko PKSu jakiegos zeby do Zakopca raz, dwa mozna bylo dojechac. Jesli w Zakopcu to tez nie za daleko centrum.
Koncowka maja, 3 osoby, cena w sumie nie gra roli ale zeby tez nie wiadomo jak drogo bylo.
Jakby ktos ogarnial te szlaki turystyczne to tez bylbym wdzieczny jakby mi opisal ktos jak, gdzie i ktoredy. Wiem, ze sam sobie moge na interneie poszukac ale uwazam, ze czyjes doswiadczenie jest bardziej przydatne
Nie będę się wymądrzał w kwestii bazy noclegowej w Zakopanem bo nie nocuję tam często (ostatnio to chyba jakieś 10 lat temu) ale jak już będziesz coś wybierał (a ofert jest w cholerę) to w rejonie ulic Sienkiewicza, Kościuszki, Jagiellońskiej czy Alei 3 Maja - będziesz miał blisko i do centrum i do dworca PKS (busy itp).

Co do szlaków turystycznych to ciężko wróżyć jakie warunki pogodowo - śnieżne będą w końcówce maja. Z doświadczenia wiem, że w tym terminie to zazwyczaj leży jeszcze w sporo śniegu wysoko i na te bardziej ambitne cele w Tatrach Wysokich to potrzeba mieć ze sobą raki i czekan bo może być różnie. Przy dobrej pogodzie i warunkach to polecam takie szlaki:
- Palenica Białczańska, Rusinowa Polana, Gęsia Szyja, Psia Trawka, Toporowa Cyrhla
- Kuźnice, Hala Gąsienicowa, Czarny Staw i dalej jak warunki będą dobre uderzyć na Przełęcz Karb albo wrócić do Kuźnic (z Hali bądź jak będą siły po zejściu z Przełęczy Karb to można jeszcze na Kasprowy)
- Palenica Białczańska, Dolina 5 Stawów i jak warunki pozwolą to albo na Zawrat albo na Kozi Wierch (oba szlaki technicznie łatwe, wystawa południowa także tam śnieg "szybciej" znika i może się tak zdarzyć, że pod koniec maja te szlaki będą czyste od śniegu i lodu)
- Morskie Oko, Czarny Staw pod Rysami
- Dolina Chochołowska, Grześ, a jak warunki pozwolą to dalej na Rakoń i Wołowiec
- Dolina Kościeliska a jak warunki pozwolą to na Ornak (lub Czerwone Wierchy)

Nie wiem tylko jak u ciebie i kompanów z kondycją, ale zawsze można te warianty skrócić czy też dostosować do waszych możliwości.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 03.04.2014, 16:32
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post

Ja ostatnim razem do Zakopanego zatrzymałem sie tutaj : http://www.willarys.pl/index.html i polecam,nie w centrum i nie daleko od niego (około 15 minut spacerkiem).Jednak łatwo można znaleźć noclegi droższe czy też tańsze i bliżej centrum

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 03.04.2014, 19:14
Dzieki wielkie.
Odpowiedz cytując
wisełka2014
Junior Member

Stary 08.04.2014, 07:14
Bardzo taniej noclegi można znaleźć na Cyrhli, do centrum niedaleko, a jednak w spokojnym miejscu.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 08.04.2014, 09:46
Z Cyrhli to blizej do Murzasichle niż centrum Zakopanego jak tak patrze na mapie to z półtorej godziny z buta
Ja ponawiam pytanie odnośnie turystycznej miejscowości nad Polskim morzem (zbliżonej turystycznie do Zakopanego).
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 08.04.2014 o godz. 09:53.

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 10.04.2014, 10:41
Szukam taniego w miare noclegu w Zako tylko zeby miał wi-fi, innyh wymagań nie mam ;p Albo gdzieś w centrum albo w pobliżu doliny chochołowskiej jakby ktoś miał jakiś namiar byłoby fajnie.
Powód: no aneks w postaci czajnika się zda xD
Ostatnio edytowane przez Arkas : 15.04.2014 o godz. 13:04.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 10.04.2014, 14:14
A aneksu kuchennego to nie potrzebujesz?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 15.04.2014, 20:25
Witam,
gdzie polecacie zjeść jakiś smaczny ale nie drogi obiad w Wiśle?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
wisełka2014
Junior Member

Stary 18.04.2014, 10:01
WiślakNH, chodziło mi autkiem. Z resztą busy kursują
Odpowiedz cytując
alterego
Senior Member

Stary 08.06.2014, 20:11
Na ciepłe weekendy jak znalazł:

http://www.zalewchechlo.pl/fullscreen/home/
polecam bardzo fajne miejsce
Odpowiedz cytując
Jago
Member

Od: 08.2008

Stary 08.07.2014, 00:36
Póki co to są plany ale zamierzam wybrać się ze znajomymi w okolicę Chorwacji czy też Czarnogóry jak i również podobnych rejonów? mógłby ktoś polecić jakieś lokum? miejsca? i jak cenowo to wygląda. Z góry dziękuje.
" Bo najważniejsze chęć istnienia, spokojne dni i spełnione marzenia..."
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.07.2014, 15:37
Ktoś poleci jakąś miejscówkę tak do 150km od Krakowa? dla 2 osób żeby można było sobie pochodzić jakimś rowerkiem albo kajakiem popływać? na 4-5dni. cena za nocleg to powiedzmy 30zł od osoby.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.07.2014, 16:34
Tylko 150km? - warto podjechać nad Solinę - miejscowość Polańczyk.

Rok temu płaciłem za pokój 28 zł - po negocjacjach. Rowerem wszędzie no i kilka portów z kajakami - też po negocjacjach jak obiecałem że będę codziennie po min. 2 godz pływał to mi spuścili do 10 zł / godzina
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.07.2014, 00:15
te 150 to tak orientacyjnie, morze raczej odpada. A masz jakiś namiar na tą kwaterę? i kajaki to też od nich czy już ktoś inny?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów