![]() |
pilnie Potrzebuje Stronki Z Noclegami W Zakopanym. Najlepiej Jakies Tanie I Fajne
|
Mam plany wybrać sie pod koniec sierpnia do Bułgarii, to już Bałkany, ale ceny jeszcze w miarę przystępne.
Może ktoś polecić gdzie dokładnie się udać (jaki rejon, hotel, transport itp.). |
Proponuję wycieczkę samochodem (najlepiej 2-3 samochody) na Nordkapp, przez kraje bałtyckie i Finlandię (z jedną przejażdżką promem z Tallinna do Helsinek). Noclegi najlepiej na przemian w lesie i na campingu, lub dwa w lesie i jeden na campingu. Jest to 2000 km, można zrobić w 3 dni, a potem sobie spokojnie zjeżdżać na dół. Laponia jest zayebista. Jezeli ktoś ma więcej kasy, to z Hammerfestu na Spitsbergen jest samolot. Oczywiście najpiękniejsze widoki w Skandynawii są w południowej Norwegii, ale to już inna trasa.
|
Cytat:
|
planuje wypad na Majorce we wrzesniu... prawdopodobnie na wlasna reke (choc biore pod uwage jakies biuro)... ktos kto byl czy moze polecic jakis hotel, fajne miejsca?
|
W przyszly tydzien jade na 1/5 tygodnia do Niedzicy. I tu pytanie dla znawcow tamtych rejonow - co warto zwiedzic w okolicach ( chodzi o Polske jak i zarowno o strone Slowacka)?? Jakies gory, doliny, miasteczka warte polecenia??
|
Zamek w samej Niedzicy i ruiny w Czorsztynie. Skansen w Kluszkowcach. W Kluszkowcach jets też fajny tor saneczkowy. Drewniany kościółek w Dębnie. Przekraczając granicę w Nidziecy zaraz jest Czerwony Klasztor. Na Słowacji też polecam Rużemberok, Poprad i Wysokie Tatry.
Tak w skrócie. |
No akurat w wiekszosci meijscach to bylem:)
A jakies takie mniej znane a warte zobaczenia?? |
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...atrach,1138897
Znam tego chłopaka... grozi mu amputacja obydwu nóg... ale jest szansa, że jedną uda się uratować... Ja pierdziele... dlaczego dobrych ludzi zawsze spotyka takie nieszczęscie?:( |
wybieram/y sie w te wakacje do MIELNA, slyszalem ze calkiem imprezowe miasteczko i dosc sympatycznie, moze ktos cos wiecej na ten temat?
i jeszcze druga sprawa jedziemy po kosztach i co proponujecie na nocleg ale bardziej komfortowego niz namiot czy przyczepa i mniejwiecej jakie koszty za dobe bez wyzywienia tak z wlasnego doswiadczenia pozdrawiam |
Cytat:
Ważne! Jeśli jest was dużo trzeba rezerwować wcześniej bo w samolocie może nie być dużej ilości wolnych miejsc, więc weź to pod uwagę! Jeśli chodzi o All-Inslusive to w Egipcie rzadko spotykane...by go nie było :) Zależy jeszcze jaki Region Cię interesuje, bo i w Sharm i w Hurgadzie są plusy i minusy :) Biura, które mogę Ci polecić to z pewnością Exim, bo jeśli chodzi o Egipt to są w tym dobrzy. Ja trafiałem na rewelacyjnych rezydentów i wszystko było idealnie zorganizowane. Również mogę Ci polecić Sun&Fun, ponieważ o tym biurze też nie mogę złego słowa polecić. Na dodatek polecam Ci wycieczki, ale wtedy pisz pw, bo nie wiem jaki typ wycieczki może Was interesować : D |
ogrodzieniec - skała
jaką trasę polecicie .... w obie strony :) |
wiecie moze gdzie w Europie jest lazurowe morze, a plaze (nie tak jak w chorwacji) sa piaszczyste?
dodam ze szukam spokojnego miejsca gdzie nie ma wielu turystow. moze byc nawet jakas wyspa, na ktora trudno sie dostac:P |
Cytat:
|
może ta wysepka ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Fuerteventura i jej plaże http://www.fuerteventura-alternativ.de/en/Beaches/ w Bułgarii to akurat dużo ludzi jest :) |
Prosiłbym i potrzebowalbym opini, sugestii i wszystkich możliwych informacji na temat wyjazdu do duńskiego LEGOLANDU.
|
którędy najlepiej dojechac na Chorwacje?? porady opinie na co uważać, brać karabin na trase czy nie itp. :)
|
Cytat:
|
Jakie miejscowości polecacie na Słowacji? Był ktoś w Nowej Wsi Spiskiej, Vrbov, Smiżany, Vernar, Keżmarok (Słowacki Raj)?
|
Cytat:
BTW. Wybiera sie ktoś do Łeby na początku sierpnia? |
Cytat:
Kluby a raczej dyskoteki są usytuowane przy głównej ulicy/promenadzie, a my non stop łaziliśmy do zajebistej dyskoteki w sumie 100 metrów od plaży, a nazywała się Gród Wiktorii, do tego wszędzie mnóstwo knajp z piwem, żarciem oraz pełno fast food'ów z kebabmi itp Ceny: piwo taniej niż w Krakowie po knajpach, żarcie w restauracjach było na tym samym poziomie mniej więcej. Będąc w Łebie warto wybrać się na wycieczkę na latarnie Stilo oraz na ruchome wydomy. |
We wrześniu jadę autem przez Rumunię i Bułgarię do Stambułu. Czy ktoś przeżył przejazd samochodem przez granicę z Turcją i widział sam Stambuł? Jakieś wskazówki mile widziane.
|
Cytat:
kumpel właśnie wrócił z Bułgarii samochodem mówi, że jazda przez Rumunię to katorga, kierowcy robią co chcą, wolna amerykanka wracając z Bułgarii specjalnie nadrobił 200km żeby jechać przez Serbię |
Cytat:
Cytat:
|
Był ktoś na Krymie? Jakie ceny, baza turystyczna i wrażenia? Warto jechać?
|
Południowa Francja - Langwedocja - Valras-Plage był ktoś? Jadę tam w sierpniu co warto wiedzieć o tej okolicy?
|
Cytat:
dojazd 24h pociągiem dało się przeżyć jedzenie dramat - zupełnie inna kultura jedzenia niż w PL - np na śniadanie makaron/kasza, podobnie obiad/kolacja, zupy constans - barszcz ukraiński, chleba się raczej nie jada architektura wspaniała, choć ja oceniam tylko po zdjęciach zakwaterowanie ok, choć jeśli trafisz na nieodnowiony hotel to może być spory problem, nie polecam biura turystycznego Joanna z Wrocławia organizującego wyjazdy w tamte strony - na miejscu 0 pomocy od rezydenta, który tłumaczył, że rezydentem nie jest, a jest jedynie osobą tłumaczącą po angielsku się nie dogadasz, po rusku owszem, ruskich wszędzie pełno wożą się jak angole po Krakowie na plażach na peryferiach syf, w głównej dzielnicy turystycznej tłok (leżak obok leżaka) choć jest bardziej czysto ceny - ogólnie nieco taniej niż w Polsce, za wyjątkiem alkoholu i papierosów - raj cenowy :D z opowiadań i ze zdjęć uważam, że mimo wszystko miejsce warte odwiedzenia poleci ktoś jakieś miejsca noclegowe w przystępnych cenach w okolicach Liptowskiego Mikulasza na Słowacji? był ktoś na Korfu? |
Biuro Turystyki HUT-PLUS
jakie macie zdanie na temat tego biura?? opienie?? itp |
mam do was-obieżyświatów pytanie.czy bywający w takim mieście na słowacji które nazywa się kieżmark mogą mi powiedzieć czy gdzieś w okolicach rynku znajduje sie jakiś pomnik na którym stoi czołg?a druga sprawa potrzebuję dowiedzieć się o numer komórki obywatela tego kraju,wiecie jak tego dokonać?
|
Zna ktoś może jakąś fajną i niedrogą miejscówkę w Pradze? Zależy mi na czymś w centrum miasta. Może być np mieszkanie dla kilku osób, albo jakiś dobrej klasy hostel.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl