The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2011, 12:47
Co to jest za bełkot? O czym ty piszesz? Co sam do tej pory zrobiłeś, żeby przywrócić sytuację w polskiej piłce do ładu, że piszesz o "Was" jako tych, którzy są mamieni i udają, że w tym światku jest tylko jeden problem, bo im się go podsunęło pod nos? A ty ostatni sprawiedliwy trwasz na straży najwyższych wartości.

W skrócie - o czym ty .......isz?

Nie jesteś ostatnią myślącą osobą na tym świecie. Najwyższa pora, żebyyś przestał żyć w świecie swojego wybujałego ego i zaczął zdawać sobie sprawę z tego, że inni też mają mózgi.

Sprawa usunięcia godła Polski z koszulek drużyny, która nazywa się reprezentacją tego kraju, to jest kolejny skandal! Nikt tutaj nie mówi, że inne zeszły na plan dalszy, ale jest to kolejny etap degrengolady i dewaluacji wartości "reprezentacji". Jeśli twoim zdaniem należy to przemilczeć i działać na poprawę reszty błędów, to dlaczego tego nie robisz? Aczkolwiek jak dla mnie zignorowanie tego problemu to po prostu przyzwolenie na taki proceder i metody, którymi posługuje się pzpn. A że dla ciebie to oznaka najwyższej mądrości, to bardzo śmieszna sprawa w sumie. No i bardzo wygodne usprawiedliwienie "nic nie robienia".
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 10.11.2011 o godz. 12:52.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 10.11.2011, 13:11
Takie "drobiazgi" jak honor są ważniejsze niż wyniki czy korupcja i czarne owce w pzpn.

Kilka nazwisk do zapamiętania - brawo!!

Cytat:
prof. Zbigniew Nęcki, psycholog społeczny; Hymn i orzeł to coś, co integrowało kibiców i patriotów. Te dwa symbole w chwili zwycięstwa wzruszają nie tylko zagorzałych kibiców, ale większość Polaków. Szkoda, że miejsce na logo firmy produkującej sprzęt się znalazło, a na orła nie. Znów zachowaliśmy się jak sprzedajna dama. Potępiam to, bo chciałbym, żeby orzeł grał nam w sercach i latał nad stadionami!

Cytat:
prof. Tomasz Gąsowski, historyk; Od XIII wieku orzeł to symbol Polski i Polaków, nawet w czasach gdy państwo nie istniało. Dziś już w szkołach nie uczymy "Kto ty jesteś? Polak mały. Jaki znak twój? Orzeł biały". Ale orzeł w nas jest. Przykre jest to dążenie do usuwania symboli, komercjalizacja. Czy naszym jedynym symbolem mają być gwiazdki Unii?

Cytat:
prof. Józef Lipiec, etyk, filozof sportu; To jest drużyna Polski, a nie drużyna PZPN. Nie rozumiem, dlaczego orła ma zastąpić logo. Pozostaje mieć nadzieję, że to efekt przeoczenia, a nie celowe działanie. Nam się wydaje, że PZPN długo myśli nad każdą decyzją. W rzeczywistości bywa inaczej, a akurat ta decyzja to przykład czystej bezmyślności.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.11.2011, 13:27
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Sprawa usunięcia godła Polski z koszulek drużyny, która nazywa się reprezentacją tego kraju, to jest kolejny skandal! Nikt tutaj nie mówi, że inne zeszły na plan dalszy,...
Jakos tego w całej masie postow nie dostrzegłem.
Skoro jednak tak mówisz... ja po prostu widze, że łatwiej jest mediom pisac o orzełku niż o potrzebie rzeczywistych reform
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 10.11.2011, 16:40. Wieści od rywali
My tu dyskutujemy o bohomazie, który zastąpił orła na koszulkach, a tymczasem Włosi na poważnie szykują się na nas:

Cytat:
Balotelli- Pazzini dall'inizio, esordio azzurro per Abate: queste le scelte del ct Prandelli in vista di Polonia- Italia.
czyli po naszemu:
Balotelli i Pazzini w pierwszym składzie, debiut w barwach "azzurich" dla Abate - oto decyzje kadrowe selekcjonera kadry Prandellego na nadchodzący mecz Polska - Italia.
Zobaczymy, jak to będzie wyglądało w praniu - oby tylko nie okazało się, że będziemy zadowoleni, kiedy repra dostanie łomot, bo przynajmniej skompromitują obce logo PZPN, a nie białego polskiego orła.

Mario Balotelli - niepokorny Murzynek
z repry PZPN-u w piątek zrobi młynek.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.11.2011, 18:23
aguero20 napisał(a):Wyświetl post
Ważne żeby kur.. Polacy chociaż doszli do ćwierćfinału to będzie jak odkrycie nowej galaktyki a na tą koszulke mam wyj.... i pozostali też powinni mieć , no i co że nie ma orzełka , popłaczecie sie?xD
Ważne, że Ty twardzielu się nie popłaczesz. Zdobywajcie sobie nawet półfinał. Mam nadzieje, że mnóstwo ludzi będzie miało na to wyjebane.

SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Arek Głowacki
czyli jednak są w tej kadrze normalni piłkarze
Będzie mu brakowało, ale będzie grał i morda w kubeł. To jest normalność? To, że nie zachował się jak ....eczka bramkarz czy ....eczka kapitan to nie znaczy, że od razu zasłużył na komplementy.

Normalne to by było - rezygnuje z tego cyrku, grajcie sobie sami.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 10.11.2011, 19:44
I bardzo dobrze, że nie ma orła na koszulce tej pseudo reprezentacji, bo to by było zhańbienie symbolu narodowego. Z jakiej racji Ojgeny i inne Perkisy miałyby grać z białym orłem na piersi? Niech się jednoczą pod znaczkiem PZPNu i cacy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 10.11.2011, 21:13
W zasadzie czemu my mamy pretensje?

Przynajmniej związek jest konsekwentny. Obsrał reprezentację, robiąc łapankę na piłkarskim wysypisku śmieci, więc naturalną koleją rzeczy jest się spuszczenie na koszulkę i zastąpienie godła narodowego g.wnianym wypierdkiem.

Teraz czekam na hymn. Zamiast niego coś w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=6fUtcEOKMnA
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.11.2011, 21:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post
W zasadzie czemu my mamy pretensje?

Przynajmniej związek jest konsekwentny. Obsrał reprezentację, robiąc łapankę na piłkarskim wysypisku śmieci, więc naturalną koleją rzeczy jest się spuszczenie na koszulkę i zastąpienie godła narodowego g.wnianym wypierdkiem.

Teraz czekam na hymn. Zamiast niego coś w tym stylu:

http://www.youtube.com/watch?v=6fUtcEOKMnA
Myslisz się. Wszystko zgadzałoby się, gdyby ta drużyna nie nazywała się reprezentacją POLSKI.
Dlatego niech zmienią też nazwę. Proponuję FC Multi-Kulti.
Ludzie przez wieki walczyli o niepodległość, przelewali swoją krew i pisali historię swoimi bliznami, abyśmy dziś żyli w wolnym kraju i mogli nosić Białego Orła na piersi. Nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy patrzę jak to społeczeństwo stacza się.
Każdy piłkarz, który wyjdzie w tej koszulce jest dla mnie szmaciarzem.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
Rybka1928
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 10.11.2011, 21:53
No niestety, a Kuba Błaszczykowski powiedział że logo jest fajne "bo dynamiczniejsze".. wiele stracił w moich oczach.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.11.2011, 22:06
gypsy napisał(a):Wyświetl post
I bardzo dobrze, że nie ma orła na koszulce tej pseudo reprezentacji, bo to by było zhańbienie symbolu narodowego. Z jakiej racji Ojgeny i inne Perkisy miałyby grać z białym orłem na piersi? Niech się jednoczą pod znaczkiem PZPNu i cacy.
Popieram. Dość hańbienia symboli narodowych!
Szkoda, ze nie wypaliła trójkolorowa koszulka, wtedy może nikt by ich z nami nie powiązał...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 11.11.2011, 00:41
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Skoro z Polski robią państwo polskopodobne to drużyna kopaczy (zbieranina z całego świata) będzie też miała adekwatne koszulki żeby wymazać z pamięci historię i tradycję.
Dokładnie, i skąd ja to znam?
Z Wisły?

Proud napisał(a):Wyświetl post
Czyli oficjalnie mogę uznać, że nie jest to moja Reprezentacja. Tylko Orzełek trzymał mnie przy niej.

Teraz to mam na nią zupełnie wyjeb*ne.
Takie same myśli miałem jak Cupiał wrzucił na koszulki swoje logo. Tutaj też tylko Biała Giazda mnie trzymała. Jednak po jakimś czasie stwierdziłem, ze do k...y nędzy to przecież moja Wisła, z najpiękniejszą, ze wszystkich polskich klubów, przedwojenną tradycją (żaden klub nie ma tak wspaniałej), i w końcu uznałem, ze to moja Wisła.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie wiesz kim jestem, więc daruj sobie.
Natomiast po treści posta widac kim Ty jesteś. I nie masz z czego być dumnym.
Bez odbioru
A Ty wiesz kim są "pokemony"z "weszlo" i innych portali?
Z odbiorem.

Rozumiem, że jakby na koszulkach był orzełek to cała reszta w polskiej pilce wrociłaby do normy?
Nie byłoby korupcji, durnych działaczy, braku pieniędzy na szkolenie młodzieży, braku inwestycji w infrastrukturę, braku nowoczesnego zarządzania, braku jakiejkowliek wizji rozwoju polskiej pilki, skostniałych struktur, lesnych dziadków, nieprzestrzegania procedur licencyjnych, nieliczenia się z kibicami, powoływania na siłę spolonizowanych cudzoziemców, żeby tylko się nie zbłaźnić?
Wam dac tylko symbol (chocby narodowy) a uznacie, że wszystko jest cacy.
Grześ Lato dzięki takim właśnie jak Wy doszedł do tego, do czego doszedł, bo umie sobie nimi manipulować.
Wstyd rzeczywiście byc czasami moderatorem na forum gdzie ludzie dostrzegają jedynie ułudy, pozory, dają sobie manipulowac, czepiają się spraw (może głębokich) ale w tym momencie najmniej istotnych.

Nigdzie nie napisałem, że podoba mi się brak godła. Ale do jasnej ch... to w tym całym bajzlu jakim jest PZPN nie jest to najwazniejsza, najistotniejsza sprawa do zmiany.

Teraz media i kibice zamiast naciskać na PZPN o rzeczywiste reformy w piłce będa zajmowały się orzełkiem a raczej jego brakiem... No typowo polskie podejście do tematu. A Grześ zaciera tłuste rączki
To co napisałeś powyżej jest bez związku z wątkiem!

A tak na marginesie, to jeśli można, to co chcesz przekazać poprzez symbol z awatara? Na prawdę jestem ciekaw!
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 11.11.2011 o godz. 01:12.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując
gados82
Member

Od: 07.2004

Stary 11.11.2011, 01:44
Tak było
a jak będzie?
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg sektorowka_reprezentacja_kadra_godlo_polska.jpg (62,3 KB, 118 wyświetleń)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2011, 02:57
czekam aż barwy zmienią na szybsze i nowsze.

JE*** Je*** PZPN

niejeden dziadek sie w grobie przewraca..do czego to doszło, jutro a w zasadzie dziś już kolejna rocznica odzyskania Niepodległości przez Polskę, oraz rocznica wyeliminowania godła z piersi polskiego piłkarza.
Niemiecki trener nam godło usunął z koszulki, a piłkarzyki sie cieszą. Wiele razy mieli zadawane pytania w stylu : Marzyłeś o grze z orzełkiem na piersi ? Napewno odpowiadali że tak, to czemu teraz ku*** zapomnieli o podstawowych wartościach?
Pieniądz i Niemiec rządzi światem !
Ostatnio edytowane przez szprotson : 11.11.2011 o godz. 02:59.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
hudinho
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 11.11.2011, 03:03
Jak słysze te wszystkie teksty w mediach tudzież na forach internetowych to mam dość!
Że nie ma orzełka, że to po się wkładało koszulke zeby byla na piersi itd.

forumowi napinacze i pseudokibice. I co teraz nie bedziecie kibicować naszej Druzynie Narodowej?
mnie to wali czy oni mają orzełka na piersi czy logo pznp czy logo McDonalds!
a co najważniejsze PIŁKARZY TEŻ TO WALI! wszyscy mowia ze ok, ze nie ma sprawy bo dla nich to tylko jebitna koszulka, coś w co się spocą i wyjebią do kosza po meczu a tu straszna nagonka!
W wielu krajach na koszulkach juz mają loga federacji od dluzszego czasu i nikt z tego nie robi takiego halo.

opamietajcie sie bo wasze p.ierd.olenie niczego nie zmieni, a najbardziej zainteresowani koszulkami czyli PIŁKARZE mają to głęboko w dupie, i ja tez, a wieczorem bede kibicowal naszym z calego serca!

dobrej nocy Piz.deczki internetowe, wielcy fachowcy pilki kopanej
Odpowiedz cytując
a11
Member

Od: 12.2008

Stary 11.11.2011, 09:17
hudinho napisał(a):Wyświetl post
Jak słysze te wszystkie teksty w mediach tudzież na forach internetowych to mam dość!

forumowi napinacze i pseudokibice. I co teraz nie bedziecie kibicować naszej Druzynie Narodowej?
a co najważniejsze PIŁKARZY TEŻ TO WALI! wszyscy mowia ze ok, ze nie ma sprawy bo dla nich to tylko jebitna koszulka, coś w co się spocą i wyjebią do kosza po meczu a tu straszna nagonka!
W wielu krajach na koszulkach juz mają loga federacji od dluzszego czasu i nikt z tego nie robi takiego halo.

opamietajcie sie bo wasze p.ierd.olenie niczego nie zmieni, a najbardziej zainteresowani koszulkami czyli PIŁKARZE mają to głęboko w dupie, i ja tez, a wieczorem bede kibicowal naszym z calego serca!

proszę Cię zamilknij
Odpowiedz cytując
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 11.11.2011, 09:23
Sęk w tym, że w tych 'wielu krajach' najczęściej logo federacji (czy też logo reprezentacji) jest starsze niż godło narodowe, lub też niektóre państwa godła nie posiadają (jak też np. Francja)...Jeśli nie widzisz tutaj różnicy, to jesteś baranem. W ogóle mam już serdecznie dosyć tego wiecznego kompleksu mitycznego 'zahodó', niedługo zaczną sikać na siedząco, to i my będziemy, bo wygodniej i dynamiczniej...

Czemu to oni nie mogą brać z nas przykładu, czemu nie mogą się uczyć od Polaków patriotyzmu i poszanowania tradycji, czy naprawdę potrzebny jest ten nasz ciągły śmieszny pościg za zachodem? Jak dla mnie, to jedyne dziedziny, w których rzeczywiście nam taki pościg jest potrzebny, to są dziedziny infrastruktury publicznej, czy też poziomu sportowego niektórych dyscyplin.
Odpowiedz cytując
bonobo
Junior Member

Od: 10.2011

Stary 11.11.2011, 12:01

Mam nadzieję, że na nowym forum za coś takiego będzie się dostawało bana z marszu...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2011, 15:01
Grześ Lato znalazł dla pokemonów temat zastępczy: nowe koszulki.
I nie zawiódł się: wszystkie pokemony z Weszlo na czele teraz tylko o koszulkach i o koszulkac, orzełku, godle, koszulkach.
Nie ma ważniejszych spraw.
Zacznij używać mózgu, zamiast wyzywać myślących inaczej niż Ty od "pokemonów" bo to staje się żałosne (czyżby brakowało argumentów?) . Temat zastępczy to miało i w dalszym ciągu ma PO odwracając uwagę opinii publicznej od ważniejszych problemów jakie trapią Polskę. Tam PO nic nie traciło, bo wszyscy zmanipulowani przez przychylne rządowi media wroga widzieli w odpowiednio: krzyżu, dopalaczach , czy kibicach "kibolach" A rząd kreował się na tych "dobrych" walczących z "problemami" nękającymi Polskę. Tematem zastępczym był również "Alex" i rzekome związki zagrażającego PZPN Jana Tomaszewskiego z SB - tu bym się zgodził.

Natomiast w tym przypadku PZPN strzelił sobie sam w stopę i w żadnym wypadku nie odwrócił uwagi opinii publicznej problemów jakie trapią polską piłkę, a wręcz zraził do siebie osoby będące do tej pory neutralne w stosunku do związku. Myślisz, że w PZPN mieli jakiekolwiek problemy? Mieli relatywny spokój, a hasła skanowane przeciwko nim na stadionach, spływały po nich jak woda po kaczce. I tak by sobie żyli w błogim spokoju do kolejnych wyborów, więc po co im rozgłos i negatywne głosy jakie teraz pojawiają się na temat tej kliki?
Zrazili do siebie ludzi postronnych, szanujących symbole narodowe, dzięki czemu po nitce do kłębka może zainteresują się oni pozostałą działalnością "związku" - co przyczyni się do szybszego rozpadu kliki. Oby.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 11.11.2011, 15:16
Ja dzisiaj standardowo liczę na przeraźliwą ciszę na trybunach i kilka goli dla Italii w meczu z reprezentacją PZPN, będzie to miód na moje serce

Po ostatnich wydarzeniach straciłem resztki sentymentu do tej śmiesznej drużynki, ale mimo wszystko straszny żal, że z drużyny narodowej zrobiono coś takiego, i podwójny żal, że nikomu to w związku czy w rządzie nie przeszkadza. A Franek Smuda to jest idealne uosobienie tego całego gówna jakie tam panuje - typowy kiep bez matury, nie umiejący sklecić poprawnie jednego zdania w j.polskim.

I ktoś taki kieruje (w założeniu) najważniejszą drużyną w kraju. Przystawmy go do Prandellego czy menedżerów z lig angielskiej czy hiszpańskiej. Tragedia.

Dlatego przykro mi, ale dziś na mecz rzucę okiem wypruty z wszelkich emocji, dla mnie ta drużyna to nie jest Reprezentacja Polski.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 11.11.2011, 15:51
Słyszeliscie co powiedział KUBA? Nie wazne w jakim stroju gramy, najwazniejsze jest by cos zaprezentowac na boisku. Nasz dzisiejszy sparingpartner juz od bardzo dawna gra z oznaczeniem federacji, to samo Francja
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.11.2011, 16:07
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Słyszeliscie co powiedział KUBA? Nie wazne w jakim stroju gramy, najwazniejsze jest by cos zaprezentowac na boisku. Nasz dzisiejszy sparingpartner juz od bardzo dawna gra z oznaczeniem federacji, to samo Francja
W Anglii, Francji, Niemczech i innych "postępowych" krajach mają mnóstwo muslinów... też sobie sprowadźmy kilku!!

Niech zgadnę, byłeś (jesteś) zwolennikiem loga SSA Wisła K. na koszulkach, cieszyłeś się z "pięknej korony" ?
Ostatnio edytowane przez Lysy : 11.11.2011 o godz. 16:22.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 11.11.2011, 16:13
A Ruskie nie grają,.

Co mnie Francuzi interesują ? Co mnie Włosi interesują ? Mieli taką historię jak my ?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 11.11.2011, 16:20
Francja akurat nie posiada oficialnego godła, więc to co innego.

A co do Włoch to ich godło powstało bardzo pózno(symbol federacji wczesniej) , więc nie ma co porównywac
Ostatnio edytowane przez Donki : 11.11.2011 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
kornd
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.11.2011, 16:48
Nowe stroje Spartaka Moskwa:

Kupię koszulki Wisły z dawnych lat. Pisz na PW.
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2011, 17:03

Popieram kolege :] nie wiem czemu wy sie tym przejmujecie bez kitu.. xD tyle państw ma koszulke bez loga albo bez godła i jakoś nie mają pretensji
Polska vs Włochy 2:1
Ostatnio edytowane przez aguero20 : 11.11.2011 o godz. 17:07.
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2011, 17:06
Popieram kolege :] nie wiem czemu wy sie tym przejmujecie bez kitu.. xD tyle państw ma koszulke bez loga ,cokolwiek i jakoś nie mają pretensji
Polska vs Włochy 2:1
No to weźmy sobie 4 murzynów, 3 turków i araba do skladu. Przecież w tą strone idzie Europa. Dalej będzie dobrze?
Odpowiedz cytując
aguero20
Member

Od: 05.2011

Stary 11.11.2011, 17:09
LanceTS napisał(a):Wyświetl post
No to weźmy sobie 4 murzynów, 3 turków i araba do skladu. Przecież w tą strone idzie Europa. Dalej będzie dobrze?
Ale mi nie o to chodzi chodzi o to że się nie powinniśmy tym przejmować ważna jest reprezentacja i kogo reprezentujemy a nie kur.. koszulka , ludzie na litość boska...
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Stary 11.11.2011, 17:13
Ale mi nie o to chodzi chodzi o to że się nie powinniśmy tym przejmować ważna jest reprezentacja i kogo reprezentujemy a nie kur.. koszulka , ludzie na litość boska...
Niech zgadnę, byłeś (jesteś) zwolennikiem loga SSA Wisła K. na koszulkach, cieszyłeś się z "pięknej korony" ?
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 11.11.2011, 17:14
ja .......e taka reprezentacje,, część słowa po Polsku nawet nie zna, nikt nie ma jaj powiedzieć ze nowe koszulki sa chujowe, albo mówią ze "jest przeciez orzel', ktory ....a przypomina rozjechana kure, a nie godlo w którym nasi sportowcy graja od lat 20 XX w....
Odpowiedz cytując
LanceTS
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2011, 17:18
To, że w Polskiej reprzentacji grali od "zawsze" Polacy to jest tradycja. To, że na ich strojach był "orzełek" to też tradycja.

Wiesz czemu nie będę kibicował reprezentacji? Dlatego, że chciałbym czuć że ta reprezentacji mnie reprezentuje. A ja nie czuje się w żaden sposób związany z Beonischem, Perquisem, Obraniakiem. Uważam, że w reprezentacji nie powinni grać ludzie którzy sprzedawali mecze (oszukiwali kibiców dla których przecież grają - tak mówią przynajmniej). Nie powinni grać ludzie którzy nie wiedzą co to za dzień 11 listopada. Nie powinni grać w strojach które na sercu mają logo PZPN. I co? jak strzelą bramkę to mają to całować? Ja bym na to nasrał.

Marzeniem każdego dziecieka, każdego piłkarze było zagrać z "orzelkiem" na sercu? Tak się mówi, taka jest tradycja, tak zawsze było. I tego się nei powinno zbierać.

Nie mówiąc już o takich rzeczach, że selekcjoner powinien mieć mature, jest człowiekiem bardzo niesłownym i ma wieksze wpadki niż połowa politków razem wzięta. Jak mozna dopuścic do sytuacji, gdzie na zgrupowaniu reprezentacji Polski żeby piłkarz zrozumiał trenera, to ten musi mówić w języku niemieckim czy angielskim?

Wyrzucienie orzełka to następny krok w tym wszystkim. W odrzuceniu tradycji, w postępie "europeizacji".
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów