The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.05.2013, 17:45
David. napisał(a):Wyświetl post
Źle się wyraziłem, chodziło mi o aneksy. Czyli przedłużenie umowy cyfrowej lub nkowej już z nc+. Tak mnie gość przy przedłużeniu poinformował.
to źle go zrozumiałeś, 3 miesiące wcześniej możesz sie kontaktować i znajdą dla ciebie jakąś inną promocję(i przedłużą ci umowę o kolejne 12/18 miesięcy) natomiast jeśli chcesz zrezygnować to jest miesięczny okres wypowiedzenia

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.05.2013, 19:58
adzem44 napisał(a):Wyświetl post
AntyMod nie wiem czy pamiętasz ale ja cie ostrzegałem przed Sagemem. Będziesz się męczył tak jak ja kiedyś
ale NIE MIALEM wyboru- wiec wzialem - lepszy rydz nisz nic ...a ten ktory mam prywatny Philips oddam do naprawy - moze naprawia - bo sie s....iel raz na 1-1,5 godz wylancza i po 2-3 minutach wlancza ...i do tego sciszony ...jakie mialem inne wyjscie ?
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 09.05.2013, 21:23
19sebawro06 napisał(a):Wyświetl post
najlepszy sposób na uzyskanie dobrej oferty to wysłanie wymówienia umowy. miałem n i c+ osobno. płaciłęm 98 zł za oba. po wysłaniu wypowiedzenia n i c+ dzwonili kilka razy i płace 59 zł za wszystko oczywiście po za hbo filmboxami itp.
Nie ma innej opcji -TYLKO to co piszesz....przerobione na własnej skórze
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 09.05.2013, 21:35
AntyMod ok rozumiem cię, to lepiej napraw sobie tego philipsa napewno jest lepszy od Sagema. a próbowałeś chociaż zawalczyć o pace pvr 500gb? bo ten to jest niezły dekoder tylko troche wygląda jak pudło
Odpowiedz cytując
paupet
Member

Od: 11.2002

Stary 09.05.2013, 22:02
Kończy mi się umowa z n, więc miałem dziś telefon z propozycją nowej umowy. Po targach dostałem za 99 złotych platinium z multiroomem. Podziękowałem grzecznie. Mają się odezwać za kilka dni.
Jest szansa na obniżenie tej oferty o jeszcze trochę?
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Od: 07.2011

Stary 10.05.2013, 06:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Na swojej umowie...
No chyba, że zgubiłes, to po prostu zadzwoń
Przedłużałem umowę telefonicznie i z tego co pamiętam nie przysłali mi umowy do domu. Nie mam jej po prostu.
Mówisz, że tylko można się dowiedzieć telefonicznie dzwoniąc do nich?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 10.05.2013, 07:01
Napisz maila w formularzu z poprzedniej strony który dawał Rav, mi odpisali w jeden dzień.

Wypowiedzenie wysłane 30 kwietnia już zarejestrowane, koniec umowy na 31 maja.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 10.05.2013, 11:22
Wiślak1989 napisał(a):Wyświetl post
Przedłużałem umowę telefonicznie i z tego co pamiętam nie przysłali mi umowy do domu. Nie mam jej po prostu.
Mówisz, że tylko można się dowiedzieć telefonicznie dzwoniąc do nich?
Z reguły przedłużanie jest telefonicznie ale muszą Ci przesłać potem umowę. Ja, też zgubiłem swoją (bo kto takie śmieci trzyma przez lata?).
Zadzwoniłem do działu płatności, (nie handlowego czy jakiegoś innego) i tam poinformowano mnie o wszystkim grzecznie i bez namawiania na przedłużanie.
Wypowiedziałem juz umowę, ostatnio kilka razy do mnie dzwonili, ale ani razu nie odebrałem, bo czasu nie miałem, to im teraz zależy a nie mnie.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
eol
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 11.05.2013, 04:27
Ja w tamtym roku przedluzalem telefonicznie umowe z N-ka i do dnia dzisiejszego nie przyslali mi umowy. Choc kilka razy ich o to upominalem przy okazji rozmowy z konsultantem.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 11.05.2013, 13:40
W Cyfrze zwykle przesyłali jakiś okolicznościowy list z "gratulacjami" przedłużenia + 2-3 kartki ogólnych warunków.
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Stary 11.05.2013, 23:13
Mi nie przysłali już chyba 2-giej z kolei... dziady... !!!
Odpowiedz cytując
krzysiek85_TSW
Member

Od: 04.2008

Stary 12.05.2013, 11:13
Panowie mam pytanie. 31 maja kończy mi się umowa z C+, wiem że już jest za późno i nie wyrobie się z wypowiedzeniem ale w tygodniu im wyślę, tylko nie wiem czy mam pisać że rezygnuje z dniem 31 maja czy miesiąc później czyli 30 czerwca bo i tak będę musiał płacić miesiąc dłużej. Druga sprawa na jaki adres wysłać żeby na pewno to otrzymali
Jazda Jazda Jazda - Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 12.05.2013, 12:50
krzysiek85_TSW, napisz, że wymawiasz umowę, której okres minimalny upływa 31 maja 2013
krzysiek85_TSW napisał(a):Wyświetl post
na jaki adres wysłać żeby na pewno to otrzymali
Canal+ Cyfrowy S.A.
02-100 Warszawa
skr. poczt. 8
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.05.2013, 12:02
Trochę nie ten pokój-ale gdyby ktoś chciał, to mam do sprzedania dekoder Fergussona 8900HD w dobrym stanie. Zainteresowanych zapraszam na priv.
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
PrzemooTSW
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.05.2013, 15:18
Panowie Mam pod satelita Cyfre i chciałem ustawić DVBt na dwójniku i dlaczego nie łapie sygnału?
Inne parametry?
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)

ARMIA

BIAŁEJ
GWIAZDY
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 15.05.2013, 06:56
Czy ja dobrze rozumiem że chcesz przez antenę satelitarną, popularny biały talerz z przykręconym konwerterem odbierać naziemną tv cyfrową?

Jeśli tak niestety ale musisz mieć normalną antenę do dvb-t, przez talerz nie odbierzesz.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 19.05.2013, 18:48. Oszustw nc+ ciąg dalszy...
Uważajcie na kolejny przekręt nc+

Przyjmując ofertę telefoniczną konsultant mówi wam, że umowę możecie wymówić w terminie 10 dni od zawarcia (bo jest to umowa zawarta na odległość, poza lokalem świadczącego usługę). Później natomiast informuje, że zaraz wam włączy nowy pakiet.

No i spróbujcie teraz zrezygnować z umowy w tych 10 dniach. Wówczas stwierdzają: "prawo do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od daty jej zawarcia ma zastosowanie, jeżeli świadczenie usług nie nastąpiło przed upływem 10 dni. (...) W związku z tym, iż warunki umowy weszły w życie tego samego dnia co data zawarcia umowy brak jest możliwości zakończenia współpracy w w/w trybie".

Nie muszę dodawać, że pomiędzy tym, co konsultant telefoniczny oferuje wam w rozmowie wstępnej, a końcową ofertą są niekorzystne różnice. Szczególnie, jeśli chcecie korzystać z usług takich jak VOD+, Seriale+, nc+ go itd, itp... Większość tych usług nie działa na starych dekoderach Cyfry+, o czym konsultant nie informuje, ewentualnie nie jest pewien. Zostawiacie więc sobie furtkę na zasadzie: w ciągu 10 dni sprawdzę umowę, która przyjdzie na papierze, zobaczę jak to działa i jak nie będzie OK, to zrezygnuję.

O, co to to nie.

Właśnie tak mnie próbują teraz oszukać. Na szczęście zastrzegłem sobie kilka szczegółów w rozmowie, więc tak łatwo im nie pójdzie.

Wnioski dwa: nie zawierajcie żadnych umówi przez telefon, a zawierając je w puncie nc+ czytajcie każdy punkt po 3 razy. I nagrywajcie rozmowy.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.05.2013, 11:14
Ja ich wytrzymałem i znów weekend dzwonili ale nie odebrałem.

rav jaką ofertę dostałeś?

Ja powiedziałem że chcę za za 90 zł wszystkie C+, HBO, multiroom i dekoder. Jeszcze muszą mi dać NC+go, mogę zrezygnować z cinemaxów i filmboxów
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2013, 11:38
To co mówisz, za 109. Przy czym zastrzegłem sobie, ze chce w tym wszystkie usługi vod (seriale+, canal+ vod, netvod itp...). Okazało się, że działają one tylko na sprzęcie ADB (tak twierdzą), a dodatkowo wyłączyli mi hbo seriale, które miałem i coś tam jeszcze.

MatMario, podobno nc+ go nie działa ze starymi dekoderami cyfry. Nie wiem co ma oglądanie programów przez neta "gdziekolwiek jesteś" do dekodera, ale przed zawarciem umowy upewniłbym się co do tego na 100%.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.05.2013, 11:46
Też to czytam właśnie i NC+go nie śmiga ze starym PVR, ale nie wierzę że taki stan rzeczy się utrzyma.

Ale te usługi VOD na PVR powinny chodzić. Wytargałeś Cinemaxy i Filmboxy?
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2013, 14:08
Nie, nie mam ich teraz i nie bylem zainteresowany.
Dawno dawno temu (od 2010 do początku 2012) mialem te kanaly i nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek cos obejrzal.
Ostatnio edytowane przez rav : 20.05.2013 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 20.05.2013, 14:50
Ja też przedłużyłem.

114 zł Platyna, cinemax, filmbox, hbo, multiroom, pvr, umową na 12 msc.

Wiem że można taniej, ale mi się już nie chciało.

Prawda to że HBO GO już nie ma?
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2013, 17:05
Dzisiaj zdaje się wyłączyli programy analogowe (m.in.Kraków i okolice). Nie interesowałem się tym, bo oglądam z satelity i mam telewizor z wbudowanym dek.DVB-T, ale z ciekawości zapuściłem rano programy naziemne i widzę, że mi co najmniej połowy brakuje. Nie ma np.Polsatu, Polsatu Sport News. Już przedtem raz były, a raz nie TVP Historia i Kultura. Mam podpiętą starą antenę siatkową. Wie ktoś może co się dzieje? Zmiana pozycji czy coś innego?
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.05.2013, 17:46
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj zdaje się wyłączyli programy analogowe (m.in.Kraków i okolice). Nie interesowałem się tym, bo oglądam z satelity i mam telewizor z wbudowanym dek.DVB-T, ale z ciekawości zapuściłem rano programy naziemne i widzę, że mi co najmniej połowy brakuje. Nie ma np.Polsatu, Polsatu Sport News. Już przedtem raz były, a raz nie TVP Historia i Kultura. Mam podpiętą starą antenę siatkową. Wie ktoś może co się dzieje? Zmiana pozycji czy coś innego?

zaktualizuj programy
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 20.05.2013, 17:57
pawkas1992 napisał(a):Wyświetl post
zaktualizuj programy
Zrobiłem tak od razu i efekt był taki sam.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 20.05.2013, 18:14
To dziwne. Usuń wszystko i poszukaj jeszcze raz. Ewentualnie przeszukaj ręcznie kanały 23, 26 i jeszcze jeden (nie pamiętam). Najwyraźniej zmienili kanały MUX-ów.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.05.2013, 20:46
Wyszukaj automatycznie programy cyfrowe i powinno Ci wyszukać 22 kanały.
Odpowiedz cytując
pawkas1992
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.05.2013, 22:31
Ja miałem to samo dzisiaj . Najpierw skasowałem wszystkie programy a potem dałem strojenie i wyszukało mi od nowa te programy .
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Stary 21.05.2013, 08:59
W Krakowie są już dostępne 19 programy i 3 duble (tvp1, tvp2 i tvpinfo). Przywróć ustawienia fabryczne i zeskanuj ręcznie 23, 25 i 50 kanał. Powinno wszystko działać.
Ostatnio edytowane przez Wiślak1989 : 21.05.2013 o godz. 09:04.
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 21.05.2013, 12:26
A ja mam inny problem. Mam w UPC wykupiony tak zwany pakiet minimalny który jest płatny( coś koło 12 zł) jednak w tym momencie jest on uboższy niż tv naziemna ma ktoś może informacje czy jest jakaś szansa żeby UPC powiększyło ten pakiet do tego co jest w telewizji naziemnej?

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów