The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.05.2013, 10:51
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
w ICA zawsze były podane ceny bez upustów. jak wejdziesz w szczegóły płatności, to będziesz miał 59.

W szczegółach też widnieje 149,00 do zapłaty . Gość twierdzi że to poprawią. Poczekamy trochę

Po czterech dniach już jest w ICA -79 zł jeszcze 2 dyszki w dół i będzie oki, reklamacja zgłoszona. Burdel tam mają niezły

Czy ktoś dostał już pocztą umowę na papierze ? Podobno nawet Ci którzy zmigrowali przez telefon na początku kwietnia nie dostali umów.
Ostatnio edytowane przez focusik09 : 08.05.2013 o godz. 07:47.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 07.05.2013, 22:38
Kuźwa, Panowie, zaczyna mnie to irytować. Umowę mam do końca maja, mam już nie pamiętam jaki pakiet ale mam wszystko z canal + oraz hbo multiroom i płacę 112 zł a babka dzwoniła i mówi że z racji że niecały miesiąc mam do końca umowy ona może mi to zaproponować samo za 140 zł. Serio tak może być? Znajomy ma to co ja tyle że w nowej ofercie zawartej w kwietniu za 90 zł a mi teraz za 140 zł daje? I cisnąć babkę czy lepiej rozwiązać umowę i czekać na ich telefony?
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.05.2013, 00:05
cisnąć suke! (powiedz że jaja sobie robią itd) i umów sie na kolejny telefon za np. 2 dni z czymś rozsądnym do zaoferowania, właściwie to chyba czeka mnie to samo w tym miesiącu
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
19sebawro06
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 08.05.2013, 08:17
najlepszy sposób na uzyskanie dobrej oferty to wysłanie wymówienia umowy. miałem n i c+ osobno. płaciłęm 98 zł za oba. po wysłaniu wypowiedzenia n i c+ dzwonili kilka razy i płace 59 zł za wszystko oczywiście po za hbo filmboxami itp.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY

PRZEMYŚL
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 08.05.2013, 09:33
No chyba wymówię umowę, tylko wysłać im list i wersję elektroniczną? Podobno jakbym się zdecydował przedłużyć umowę w kwietniu to jeszcze bym dostał ofertę za 90 zł czyli 50 zł taniej niż teraz mi proponują. Wogóle mówią że umowa powinna być wypowiedziana niby 1 miesiąc przed jej zakończeniem, prawda to? To jest chore, co tydzień inne oferty propozycje jakieś jaja.
WP.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 08.05.2013, 09:37
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Kuźwa, Panowie, zaczyna mnie to irytować. Umowę mam do końca maja, mam już nie pamiętam jaki pakiet ale mam wszystko z canal + oraz hbo multiroom i płacę 112 zł a babka dzwoniła i mówi że z racji że niecały miesiąc mam do końca umowy ona może mi to zaproponować samo za 140 zł. Serio tak może być? Znajomy ma to co ja tyle że w nowej ofercie zawartej w kwietniu za 90 zł a mi teraz za 140 zł daje? I cisnąć babkę czy lepiej rozwiązać umowę i czekać na ich telefony?
Przede wszystkim już teraz, natychmiast wyślij wypowiedzenie umowy obowiązujące po zakończeniu aktualnej umowy terminowej. Jeśli tego nie zrobisz, a nie dogadasz się z nc+ do końca maja, to po zakończeniu obecnej umowy przechodzisz na umowę na czas nieokreślony za (szacuję patrząc na to co masz) jakieś 160-180 zł. Automatycznie! Z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia (czyli musisz płacić te 160 zł lub więcej co najmniej przez 3 miesiące, chyba, że się z nimi dogadasz - oczywiście na lepszych dla nc+ warunkach).

Tak naprawdę powinieneś wysłać wypowiedzenie do końca kwietnia. Przez to, że tego nie zrobiłeś, jeśli zrobisz to teraz, to i tak jesteś zobowiązany do zapłaty za czerwiec tej wyższej (ok. 160-180 zł) kwoty.

No chyba wymówię umowę, tylko wysłać im list i wersję elektroniczną? Podobno jakbym się zdecydował przedłużyć umowę w kwietniu to jeszcze bym dostał ofertę za 90 zł czyli 50 zł taniej niż teraz mi proponują.
Bzdura, mam bardzo podobny pakiet i w kwietniu ich propozycje zaczynały się od 159 zł, schodzili do 139.
Wogóle mówią że umowa powinna być wypowiedziana niby 1 miesiąc przed jej zakończeniem, prawda to? To jest chore, co tydzień inne oferty propozycje jakieś jaja.
Dokładnie, tak powinna być umowa wypowiedziana. Gdy wypowiesz ją teraz, to będziesz musiał jeszcze zapłacić podwyższoną opłatę za czerwiec. Ale lepsze to niż przejść na stałe na czas nieokreślony, gdzie okres wypowiedzenia wynosi trzy miesiące.
Ostatnio edytowane przez rav : 08.05.2013 o godz. 09:45.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Stary 08.05.2013, 09:57
rav dzięki, w takim razie wysyłam polecony z wypowiedzeniem umowy a potem zobaczymy jak sytuacja się rozwinie.
WP.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 10:01
Dokładnie, poleconym z priorytetem.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 08.05.2013, 18:45
ja mam przypadek taki : mam umowe jeszcze dlugo - do sierpnia 2014 i dobry pakiet z caloscia C+ za 70 zl ....ale skusilem sie zeby miec nSport ...wiec wyslalem priorytetem wymowienie ( w nadzieji ze dadza mi PLATYNE w cenie nawet takiej jak teraz - czyli 60 -70 zl ) ...wyslalaem w piatek 26kwietnia - a termin mijal 30 kwietnia ale nie liczy sie przeciez data wyslania tylko data ich odbioru ...pomijajac jakie to chore , to sie zastanawiam ....nikt od tego czasu do mnie nie dzwonil z nowa propozycja i mam dwa wyjscia : albo - specjalnie- niespecjalnie - nie odebrali wymowienia ze skrzynki pocztowej ..... albo odebrali i po prosttu pogodzili sie z moim wymowieniem ...dlatego mam pytanie : jest jakas mozliwosc dowiedzenia sie czy moje wymowienie zostalo dostarczone iw odpowiednim czasie ? czy po prostu za pozno sie zdecydowalem i tyle ...czyli zostaje przy dotychczasowej jeszcze ponad rocznej umowie ? ... oprocz dzwonienia do konsultanta ?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.05.2013, 18:56
rav napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie, poleconym z priorytetem.
Raczej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru (taka żółta przyklejana do listu kartka).
Odpowiedz cytując
focusik09
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 08.05.2013, 19:54
AntyMod,
napisz na ten adres i tam zadaj im pytania
[email protected]
Nawet szybko odpowiadają, do 2 dni.
Pozdro.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 20:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Raczej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru (taka żółta przyklejana do listu kartka).
Też tak wysłałem prawie dwa tygodnie temu.
Kartki zwrotnej do tej pory nie dostałem.

Dopiero wczoraj mailem potwierdziłem, że doszło i zarejestrowane w systemie.

AntyMod, przekombinowałeś.
Ja zadałem pytanie tutaj http://ncplus.pl/kontakt/napisz-do-nas i dostałem odpowiedź następnego dnia.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.05.2013, 21:30
Też tak wysłałem prawie dwa tygodnie temu.
Kartki zwrotnej do tej pory nie dostałem.

Dopiero wczoraj mailem potwierdziłem, że doszło i zarejestrowane w systemie.

AntyMod, przekombinowałeś.
Ja zadałem pytanie tutaj wis.la/w22hj i dostałem odpowiedź następnego dnia.
Przekombinowalem ? tzn list priprytetowy za prawie 7 zeta - od piatku do wtorku nie dotrze ....jesli tak to duzo nie strace - bo mam wszystko to co na platynie - tylko przyrodnicze i axny nie w hd no i nsport tylko tymczasowo - ...wiec duzo nie trace ..a umowa dluga- i 70 zl - to nie tak najgorzej .......swoja droga , jak moze nie obowiazywac data stempla pocztowego rownie dobrze ONI z tej swojej skrzynki mogliby przez 3 miesiace nie wyciagac korenspondencji - i NIKT nie zlozylby wypowiedzenia ....
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 21:38
Mając niezłą umowę na bezpieczny długi termin ze wszystkimi Canalami liczyłeś, ze nc zaoferuje Ci platinum za połowę ceny. Dla głupiego nsportu <- to mam na myśli mówiąc o przekombinowaniu.
Cóż, pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 08.05.2013, 21:48
Mając niezłą umowę na bezpieczny długi termin ze wszystkimi Canalami liczyłeś, ze nc zaoferuje Ci platinum za połowę ceny. Dla głupiego nsportu <- to mam na myśli mówiąc o przekombinowaniu.
Cóż, pożyjemy zobaczymy.
nie zrozumiales mnie ....ja mysle ze NIE zdazylem z wypowiedzeniem i dlatego zostaje przy tym co mam ... bo nieche mi sie wierzyc ze do wewszystkich dzwonia z lepszymi nowymi propozycjami - a do mnie akurat nie ...jesli tak to mialbym mega pecha ....dlatego jestem ciekawy czy moje wypowiedzenie doszlo na czas czy nie
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2013, 22:11
To Ty mnie nie zrozumiałeś. Przekombinowałeś z samym pomysłem. Wypowiedzenie na 99% dotarło, skoro wysłałeś je priorytetem - upewnij się, zadając odpowiednie pytanie tutaj: wis.la/l697b
Jeśli dotarło i je uznali, to właśnie kończysz swą przygodę z Cyfrą i jesteś zdany na ich propozycje, które mogą być gorsze niż ta kwota, którą teraz płacisz.

Inna jest sytuacja tych, którym właśnie kończy się umowa - zrozumiałe, że wysyłają wypowiedzenie, bo jeśli tego nie zrobią na czas to przechodzą na nieokreślony. Inaczej wygląda, gdy ma się całkiem niezłą umowę (70 zł za 6x C+ to, biorąc pod uwagę rozbudowanie oferty C+ po fuzji więcej niż miałeś gdy zawierałeś umowę) na długi termin, licząc, że dostaniesz jeszcze nSport. Wysłaniem wypowiedzenia dałeś nc pretekst do renegocjowania umowy na warunkach korzystniejszych dla nich.

Tak jak napisałem, pożyjemy - zobaczymy.
Odpowiedz cytując
eol
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 08.05.2013, 22:42
@AntyMod, do konca maja masz mozliwosc wycofania sie z wypowiedzenie umowy, ktora wyslales i wtedy obowiazuje ciebie i NC+ stara umowa do 2014r.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 09.05.2013, 05:18
Ja tam mam Full za 129 + multi do stycznia wiec nawet się nie wychylam. Obecnie to nawet na podobną ofertę nie mam co liczyć, jedyna szansa to święta...
Za Cyfry można bylo liczyć na fajne swiąteczne oferty, jednak w obecnej sytuacji nawet ta opcja pewnie będzie spaprana.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 09.05.2013, 06:35
Dalej dają tego golda + wszystkie c+ gratis?

Ile mnie skasują za Golda, wszystkie c+, HBO, PVR I multiroom?
Ostatnio edytowane przez MatMario : 09.05.2013 o godz. 07:06.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Wiślak1989
Member

Od: 07.2011

Stary 09.05.2013, 10:12
Witam. Mam pytanie: gdzie mogę sprawdzić do kiedy mam umowę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2013, 10:37
Wiślak1989 napisał(a):Wyświetl post
Witam. Mam pytanie: gdzie mogę sprawdzić do kiedy mam umowę
Na swojej umowie...
No chyba, że zgubiłes, to po prostu zadzwoń
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 09.05.2013, 13:47
To Ty mnie nie zrozumiałeś. Przekombinowałeś z samym pomysłem. Wypowiedzenie na 99% dotarło, skoro wysłałeś je priorytetem - upewnij się, zadając odpowiednie pytanie tutaj: wis.la/l697b
Jeśli dotarło i je uznali, to właśnie kończysz swą przygodę z Cyfrą i jesteś zdany na ich propozycje, które mogą być gorsze niż ta kwota, którą teraz płacisz.

Inna jest sytuacja tych, którym właśnie kończy się umowa - zrozumiałe, że wysyłają wypowiedzenie, bo jeśli tego nie zrobią na czas to przechodzą na nieokreślony. Inaczej wygląda, gdy ma się całkiem niezłą umowę (70 zł za 6x C+ to, biorąc pod uwagę rozbudowanie oferty C+ po fuzji więcej niż miałeś gdy zawierałeś umowę) na długi termin, licząc, że dostaniesz jeszcze nSport. Wysłaniem wypowiedzenia dałeś nc pretekst do renegocjowania umowy na warunkach korzystniejszych dla nich.

Tak jak napisałem, pożyjemy - zobaczymy.

no i git- nic nie nawojowalem - ale nie jest tak najgorzej - Platyna - tzn silver + 6 x C+ za 69 zl - na rok - w sumie to co chcialem i mialem za 71 - zalezalo mi tylko na kilku programach hd (przyrodniczych) ktore mialem w Sd ...+ nSport - bo zadne lipne hbo i cinemaxy mnie nie interesuja - ...chcialem jeszcze wysepic dekoder- ale dostal;em tylko sagema - wiec dalej bede sie musial mordowac z moim prywatnym philipsem - ktory co 1-1,5 godz sie na chwile wylancza .... moglby ktos napisac czy jest teraz polsat hd czy nie i jak z tymi sagemami ? nie interesuja mnie zadne nagrywarki itp tylko : czy to prawda ze strasznie wolno zmieniaja kanaly ? czy to jakas bzdura ...z gory dzieki za odpowiedz
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 09.05.2013, 14:06
Mam umowę z Cyfrą+ do końca maja - do kiedy powinienem wysłać wypowiedzenie?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 09.05.2013, 14:13
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
Mam umowę z Cyfrą+ do końca maja - do kiedy powinienem wysłać wypowiedzenie?

do 30 kwietnia 2013
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.05.2013, 14:14
Stare umowy na miesiąc przed końcem, nowe (aneksy) umowy z nc+ na trzy miesiące przed końcem okresu na jaki została zawarta umowa.
Ostatnio edytowane przez David. : 09.05.2013 o godz. 17:37.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 09.05.2013, 14:59
OK, ale skoro czekam do wygaśnięcia umowy, nie podpisuje nic to czy oni mogą mi automatycznie przedłużyć umowę?
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.05.2013, 15:06
Bartosz napisał(a):Wyświetl post
OK, ale skoro czekam do wygaśnięcia umowy, nie podpisuje nic to czy oni mogą mi automatycznie przedłużyć umowę?
Umowa automatycznie przechodzi na umowę na czas nieokreslony. Masz to napisane w treści swojej umowy.
Jedynym sposobem nie przedłużenia jej jest powiadomienie operatora w terminie do końca miesiaca poprzedzajacego wygaśniecie umowy na czas określony, o rezygnacji.
Czyli jak umowa na czas określony wygasa 31 maja, to żeby automatycznie nie zmieniła się na umowę na czas nieokreslony (ją rozwiązać można z 3-miesięcznym terminem wypowiedzenia) trzeba z niej zrezygnować powiadamiając o tym TV do 30 kwietnia.
Umowy, ktore się podpisuje trzeba czytać.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 09.05.2013 o godz. 15:09.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 09.05.2013, 16:54
David. napisał(a):Wyświetl post
Stare umowy na miesiąc przed końcem, nowe umowy z nc+ na trzy miesiące przed końcem okresu na jaki została zawarta umowa.
Nowe umowy też miesiąc wcześniej, 3 miesiące wcześniej można sie kontaktować odnośnie nowych promocji

Odpowiedz cytując
adzem44
Junior Member

Od: 02.2012

Stary 09.05.2013, 17:17
AntyMod nie wiem czy pamiętasz ale ja cie ostrzegałem przed Sagemem. Będziesz się męczył tak jak ja kiedyś
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.05.2013, 17:38
piotrek06 napisał(a):Wyświetl post
Nowe umowy też miesiąc wcześniej, 3 miesiące wcześniej można sie kontaktować odnośnie nowych promocji
Źle się wyraziłem, chodziło mi o aneksy. Czyli przedłużenie umowy cyfrowej lub nkowej już z nc+. Tak mnie gość przy przedłużeniu poinformował.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów