|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
to źle go zrozumiałeś, 3 miesiące wcześniej możesz sie kontaktować i znajdą dla ciebie jakąś inną promocję(i przedłużą ci umowę o kolejne 12/18 miesięcy) natomiast jeśli chcesz zrezygnować to jest miesięczny okres wypowiedzenia
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ale NIE MIALEM wyboru- wiec wzialem - lepszy rydz nisz nic ...a ten ktory mam prywatny Philips oddam do naprawy - moze naprawia - bo sie s....iel raz na 1-1,5 godz wylancza i po 2-3 minutach wlancza ...i do tego sciszony ...jakie mialem inne wyjscie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() ![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2012
Offline |
|
|
AntyMod ok rozumiem cię, to lepiej napraw sobie tego philipsa napewno jest lepszy od Sagema. a próbowałeś chociaż zawalczyć o pace pvr 500gb? bo ten to jest niezły dekoder tylko troche wygląda jak pudło
|
|
|
|
Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kończy mi się umowa z n, więc miałem dziś telefon z propozycją nowej umowy. Po targach dostałem za 99 złotych platinium z multiroomem. Podziękowałem grzecznie. Mają się odezwać za kilka dni.
Jest szansa na obniżenie tej oferty o jeszcze trochę? ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Napisz maila w formularzu z poprzedniej strony który dawał Rav, mi odpisali w jeden dzień.
Wypowiedzenie wysłane 30 kwietnia już zarejestrowane, koniec umowy na 31 maja. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Zadzwoniłem do działu płatności, (nie handlowego czy jakiegoś innego) i tam poinformowano mnie o wszystkim grzecznie i bez namawiania na przedłużanie. Wypowiedziałem juz umowę, ostatnio kilka razy do mnie dzwonili, ale ani razu nie odebrałem, bo czasu nie miałem, to im teraz zależy a nie mnie. |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja w tamtym roku przedluzalem telefonicznie umowe z N-ka i do dnia dzisiejszego nie przyslali mi umowy. Choc kilka razy ich o to upominalem przy okazji rozmowy z konsultantem.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
W Cyfrze zwykle przesyłali jakiś okolicznościowy list z "gratulacjami" przedłużenia + 2-3 kartki ogólnych warunków.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Mi nie przysłali już chyba 2-giej z kolei... dziady... !!!
|
|
|
|
Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Panowie mam pytanie. 31 maja kończy mi się umowa z C+, wiem że już jest za późno i nie wyrobie się z wypowiedzeniem ale w tygodniu im wyślę, tylko nie wiem czy mam pisać że rezygnuje z dniem 31 maja czy miesiąc później czyli 30 czerwca bo i tak będę musiał płacić miesiąc dłużej. Druga sprawa na jaki adres wysłać żeby na pewno to otrzymali
![]()
Jazda Jazda Jazda - Biała Gwiazda
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Trochę nie ten pokój-ale gdyby ktoś chciał, to mam do sprzedania dekoder Fergussona 8900HD w dobrym stanie. Zainteresowanych zapraszam na priv.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Panowie Mam pod satelita Cyfre i chciałem ustawić DVBt na dwójniku i dlaczego nie łapie sygnału?
Inne parametry? ![]()
Iść ku słońcu, ku wolności iść... Wolność po polsku, morze przelanej krwi...(...)
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy ja dobrze rozumiem że chcesz przez antenę satelitarną, popularny biały talerz z przykręconym konwerterem odbierać naziemną tv cyfrową?
Jeśli tak niestety ale musisz mieć normalną antenę do dvb-t, przez talerz nie odbierzesz. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Uważajcie na kolejny przekręt nc+
Przyjmując ofertę telefoniczną konsultant mówi wam, że umowę możecie wymówić w terminie 10 dni od zawarcia (bo jest to umowa zawarta na odległość, poza lokalem świadczącego usługę). Później natomiast informuje, że zaraz wam włączy nowy pakiet. No i spróbujcie teraz zrezygnować z umowy w tych 10 dniach. Wówczas stwierdzają: "prawo do odstąpienia od umowy w terminie 10 dni od daty jej zawarcia ma zastosowanie, jeżeli świadczenie usług nie nastąpiło przed upływem 10 dni. (...) W związku z tym, iż warunki umowy weszły w życie tego samego dnia co data zawarcia umowy brak jest możliwości zakończenia współpracy w w/w trybie". Nie muszę dodawać, że pomiędzy tym, co konsultant telefoniczny oferuje wam w rozmowie wstępnej, a końcową ofertą są niekorzystne różnice. Szczególnie, jeśli chcecie korzystać z usług takich jak VOD+, Seriale+, nc+ go itd, itp... Większość tych usług nie działa na starych dekoderach Cyfry+, o czym konsultant nie informuje, ewentualnie nie jest pewien. Zostawiacie więc sobie furtkę na zasadzie: w ciągu 10 dni sprawdzę umowę, która przyjdzie na papierze, zobaczę jak to działa i jak nie będzie OK, to zrezygnuję. O, co to to nie. Właśnie tak mnie próbują teraz oszukać. Na szczęście zastrzegłem sobie kilka szczegółów w rozmowie, więc tak łatwo im nie pójdzie. Wnioski dwa: nie zawierajcie żadnych umówi przez telefon, a zawierając je w puncie nc+ czytajcie każdy punkt po 3 razy. I nagrywajcie rozmowy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja ich wytrzymałem i znów weekend dzwonili ale nie odebrałem.
rav jaką ofertę dostałeś? Ja powiedziałem że chcę za za 90 zł wszystkie C+, HBO, multiroom i dekoder. Jeszcze muszą mi dać NC+go, mogę zrezygnować z cinemaxów i filmboxów ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To co mówisz, za 109. Przy czym zastrzegłem sobie, ze chce w tym wszystkie usługi vod (seriale+, canal+ vod, netvod itp...). Okazało się, że działają one tylko na sprzęcie ADB (tak twierdzą), a dodatkowo wyłączyli mi hbo seriale, które miałem i coś tam jeszcze.
MatMario, podobno nc+ go nie działa ze starymi dekoderami cyfry. Nie wiem co ma oglądanie programów przez neta "gdziekolwiek jesteś" do dekodera, ale przed zawarciem umowy upewniłbym się co do tego na 100%. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też to czytam właśnie i NC+go nie śmiga ze starym PVR, ale nie wierzę że taki stan rzeczy się utrzyma.
Ale te usługi VOD na PVR powinny chodzić. Wytargałeś Cinemaxy i Filmboxy? ![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie, nie mam ich teraz i nie bylem zainteresowany.
Dawno dawno temu (od 2010 do początku 2012) mialem te kanaly i nie przypominam sobie, zebym kiedykolwiek cos obejrzal.
Ostatnio edytowane przez rav : 20.05.2013 o godz. 14:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja też przedłużyłem.
114 zł Platyna, cinemax, filmbox, hbo, multiroom, pvr, umową na 12 msc. Wiem że można taniej, ale mi się już nie chciało. Prawda to że HBO GO już nie ma? ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dzisiaj zdaje się wyłączyli programy analogowe (m.in.Kraków i okolice). Nie interesowałem się tym, bo oglądam z satelity i mam telewizor z wbudowanym dek.DVB-T, ale z ciekawości zapuściłem rano programy naziemne i widzę, że mi co najmniej połowy brakuje. Nie ma np.Polsatu, Polsatu Sport News. Już przedtem raz były, a raz nie TVP Historia i Kultura. Mam podpiętą starą antenę siatkową. Wie ktoś może co się dzieje? Zmiana pozycji czy coś innego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
zaktualizuj programy |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ja miałem to samo dzisiaj . Najpierw skasowałem wszystkie programy a potem dałem strojenie i wyszukało mi od nowa te programy .
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
W Krakowie są już dostępne 19 programy i 3 duble (tvp1, tvp2 i tvpinfo). Przywróć ustawienia fabryczne i zeskanuj ręcznie 23, 25 i 50 kanał. Powinno wszystko działać.
Ostatnio edytowane przez Wiślak1989 : 21.05.2013 o godz. 09:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
A ja mam inny problem. Mam w UPC wykupiony tak zwany pakiet minimalny który jest płatny( coś koło 12 zł) jednak w tym momencie jest on uboższy niż tv naziemna ma ktoś może informacje czy jest jakaś szansa żeby UPC powiększyło ten pakiet do tego co jest w telewizji naziemnej?
![]() ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|