The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2012, 06:41
http://stadiony.net/aktualnosci/2012...kich_przepisow

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 30.08.2012, 08:22
Trzeba zostać parę razy przed stadionem z odpowiednią sektorówką nad głowami, najlepiej w całej Polsce i może to kogoś otrzeźwi. Nie oszukujmy się i tak nie ma czego oglądać
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 31.08.2012, 06:37
michu-k napisał(a):Wyświetl post

Donosiciel- większość zatrzymywanych do wyjaśnienia kibiców z automatu sypie personaliami kolegów po szalu z różnych akcji. Nie trzeba donosić, środowisko robi to samo
Nie mierz wszystkich swoją miarką.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 31.08.2012, 12:55
Heeere we gooo agaaaain:

Cytat:
Poznań: Wojewoda grozi zamknięciem stadionu Lecha
http://stadiony.net/aktualnosci/2012...stadionu_lecha

W skrócie - oprawy, piro, stanie między sektorami. Czyli wóz jedzie dalej...

I jeszcze kilka "ciekawostek" z dzisiaj:

Cytat:
Koniec z wieczornymi meczami ligowymi?! Policja ma pomysł

"Organizatorzy powinni przeprowadzać imprezy w godzinach, które umożliwią kibicom w każdym wieku bezpiecznie na nie dotrzeć, wziąć w nich udział i równie bezpiecznie wrócić do domów" - sugeruje policja w Rudzie Śląskiej.
Na stronie Komendy Miejskiej Policji w Rudzie Śląskiej pojawił się komunikat dotyczący piłkarskich rozgrywek ligowych w naszym regionie. W tekście czytamy, ze to wzajemne animozje między fanami różnych klubów są głównym powodem wydawania negatywnych opinii przez policję w sprawie zakazu wpuszczania szalikowców gości na trybuny.

W komunikacie pojawia się też jedno zaskakujące zdanie, które może oznaczać, że policja będzie chciała mieć wpływ na ustalanie wcześniejszych godzin spotkań piłkarskich.

"Policji zależy, by na stadionach panowała radosna, prawdziwie świąteczna atmosfera, by trybuny stadionów były pełne, a na mecze przychodziły całe rodziny. Aby tak się jednak mogło stać, kibice muszą nauczyć się wzajemnej tolerancji, a organizatorzy powinni przeprowadzać imprezy w godzinach, które umożliwią kibicom w każdym wieku bezpiecznie na nie dotrzeć, wziąć w nich udział i równie bezpiecznie wrócić do domów." - czytamy w komunikacie rudzkiej Komendy.

Przypomnijmy, że przed kilku tygodniach informowaliśmy, że policja w Gliwicach, gdzie swoje mecze mają rozgrywać piłkarze Ruchu Chorzów, deklarowała, że pojedynki niebieskich powinny odbywać się... przed zmierzchem..
Naprawdę nie wiem czy nie czas na jakieś ponadkibicowskie porozumienie, bo to już naprawdę przestaje być śmieszne. Jakby na wszystkie mecze T mobile ekstraklasy przychodziły 3 tyś. ludzi może odnieślibyśmy jakiś sukces.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.09.2012, 07:57
Jeszcze chwila i naczelny "kibic" i "piłkarz" w jednej osobie zabije piłkę nozną w Polsce. Wypłoszy ludzi z trybun a kluby puści z torbami. Wszystko po to : Aby żyło się lepiej. Wszystkim. Zresztą w Irlandii chyba nie ma duzych frekwencji na stadionie a przeciez stamtąd wział wzorzec.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.09.2012, 09:47
^^Piłka nożna zabije się w tym kraju sama swoim poziomem i nikt jej nie musi w tym pomagać .
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 03.09.2012, 10:20
Jak ktos ma 4 minuty zycia do stracenia to niech poslucha http://dziendobry.tvn.pl/video/wielk...est,56396.html - Szczegolnie od 0;59 no i dalej kwiatek w postaci "Premier bedzie sral" Takie gowna w tv puszczaja i ludzia piora mozgi

Odpowiedz cytując
KoTu1906
Member

Od: 11.2009

Stary 03.09.2012, 14:26
wszyscy tu przychodzą jak na piknik i to jest piękne..
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 03.09.2012, 14:33
Dżizas kurfa ja pierd(Ole)...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.09.2012, 14:46
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Szczegolnie od 0;59 no i dalej kwiatek w postaci "Premier bedzie sral" Takie gowna w tv puszczaja i ludzia piora mozgi
Dobre, dobre - może był obsrany, ze na meczy przyjdą kibole
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.09.2012, 15:40
Cytat:
Wojewoda nie zamknął Żylety, zakaz sektorówek i "nie" dla gniazda

W poniedziałek wojewoda mazowiecki Jacek Kozłowski podczas konferencji prasowej ogłosił, że Żyleta pozostanie otwarta na dzisiejszy mecz z Podbeskidziem Bielsko-Biała. Jednocześnie podkreślił, że spotkanie będzie próbą i po nim podejmie ewentualną decyzję o zamknięciu trybuny na całą rundę jesienną. Jeżeli w dniu dzisiejszym nie pozostaną drożne wszystkie drogi ewakuacyjne na stadionie oraz jeżeli zostanie odpalona pirotechnika, Żyleta zostanie zamknięta w terminie późniejszym na całą rundę.

"Wniosek policji jest bardzo dobrze uzasadniony, odnosi się do faktów łamania przepisów prawa i porządku publicznego, jak i konkretnych faktów łamania regulaminów wewnętrznych, wskazuje na zdarzenia, które są sprzczne z zatwierdzonym przez straż pożarną planem bezpieczeństwa imprezy masowej. Zarzuty dotyczą dwóch faktow, które na stadionie Legii są stałe - trwałe blokowanie przejść ewakuacyjnych i używania środków pirotchnicznych niewiadomego pochodzenia i o niewiadomych skutkach dzialania. Do tej pory nie zdarzyło się nieszczęście, ale temperatura odpalonej racy to 1500 stopni. Dochodzi również do np. palenia szalików drużyny przeciwnej, a to wszystko z wykorzystaniem elementów oprawy meczowej, tzw. flagi sektorowej. Podczas meczu z Rosenborgiem Trondheim było to bardzo charakterystyczne - spod sektorówki wychodzi siedmiu zamaskowanych kibiców, odpalają środki demonstracyjne w sposób demonstracyjny i wychodzą inaczej ubrani. To regularna praktyka. Po orrzymaniu wniosku policji zwróciłem się do klubu o przedstawienie wyjaśnienia, jakie podjął działania, żeby te praktyki wyeliminować, do komendanta wojewódzkiego państwowej straży pożarnej, czy imprezy masowe na stadionie Legii odbywają się zgodnie z opinią wydaną przez straż i prezydent m.st. Warszawy, która to wydała zgodę na imprezy masowe.

Jak długo można tolerować sytuację trwałego nieprzestrzegania przepisów ustawy, warunków decyzji bedącej zgodą na imprezę i ustaleń straży, w sytuacji, gdzie elementy oprawy mogą spowodować znaczące zagrożenie? Nie można.

Chciałbym, żeby to było ostatnie poważne ostrzeżenie dla klubu, że ta zabawa w kotka i myszkę się skończy, bo ofiarami mogą być ludzie, którzy nie chcą w niej uczestniczyć. To punkt zwrotny dla Legii, bo na innych boiskach w województwie jest to problem marginalny. Na stadionie Polonii na ostatnim meczu wszystkie drogi ewakuacyjne były drożne, a 2 osoby, które je blokowały i nie zastosowały się do poleceń ochrony, zostały zatrzymane przez policję i następnego dnia skazane pzrez sąd. Żyleta była eksterytorialna na stadionie, a służby porządkowe były wszędzie, ale nie tam, gdzie było najniebezpieczniej. Oddano ją pseudokibicom, którzy mają coraz większy wpływ na zachowanie kibiców na Żylecie, a klub pozostanie bierny. Zarząd klubu próbował polemizowac ze mną, postawiłem im warunek - albo do dziś, do godz. 12 zmieni regulamin klubu tak, żby wszystkie drogi ewakuacyjne były drożne, i dzisiaj wszystkie będą, i wprowadzi przepis, który będzie skutecznym narzędziem walki ze stosowaniem sektorówek, albo wydam decyzję zgodną z wnioskiem policji. O godz. 11:50 otrzymałem pismo, że klub zmienił przepisy w regulaminie i zobowiązał się do zachowania wszystkich przejść ewakuacyjnych drożnych na dzisiejszym meczu.

Dzisiejszy mecz będzie próbą - nie będę interweniował jeśli pojawi się pojedyncza flaga, która złamie przepis, ale jeśli zostanie rozwinięta płachta, spod której wyskakują zamaskowani przestępcy, po czym się chowają, dla tego nie ma miejsca na stadionie i będziemy z policją dążyc do ich całkowitego wyeliminowania" - mówi wojewoda.

"Jeszcze jeden element wzbudza niepokój straży pożarnej. W dolnej części jest stanowisko gniazdowego, przez lata coraz wyższe. Dziś jest to kilkumetrowa zwyżka, przy której niczym winogrona uwieszonych jest kilkudziesięciu kibiców, którzy nie siedzą na swoich miejscach. Nie jest to konstrukcja zatwierdzona przez nadzorór budowlany, nie wiemy czy jest bezpieczna i nie powinno jej tam być. Nie jest dopuszczalna na żadnym cywilizowanym stadionie. O tym klub tez wie.

Jeżeli dziś nie bedą drożne wyjścia, a pirotechnika zostanie odpalona, będę zmuszony wraz z policją złożyć zawiadomienie o popełnienie przestępstwa do prokuratury w stosunku do zarządu klubu, który godzi się na wpuszczanie oprawy, która umożliwia łamanie prawa.

Kibice Legii są słusznie uważani za najbardziej niebezpiecznych i przenikniętych przez przestępców, a regulamin Legii odbiega od regulaminów innych klubów, które zakazują sektorówek. Jest pod tym względem najłagodniejszy.

To co dzisiaj pokazują kibice Legii razi. Dzisiejszy sposób kibicowania na Legii odstrasza mieszkańców Warszawy od przyjścia na stadion. Nie mogę się tym kierować w swoich decyzjach, ale kryteriami bezpieczeństwa i przepisów prawa. Nie do przyjęcia jest nadużywanie wulgarnych okrzyków przez kibiców, ale sam klub powinien z tym walczyć. Na mistrzostwach Europy mnóstwo ludzi odkryło, jak piękną imprezą może być mecz piłki nożnej i chcą przyjść na stadion, ale nie poddać się dyktatowi gniazdowego. Żyleta ogranicza spontaniczną radość, tego na Legii nie ma.

Od dzisiaj na zawsze klub Legia Warszawa musi być świadomy tego, że przepisy będą egzekwowane, a warunki ze zgody na organizację imprezy masowej nie są tylko na papierze".
Kto następny ?

Chyba za dużo było w mediach o premierze i Amber Gold. Czas skierować uwagę na inne tory.
Może jakieś zamieszki ?
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.09.2012, 15:53
Dla mnie to juz jest lekka przesada... nikomu nic sie nie dzieje ale jednak trzeba dopier**lic kibica jeszcze bardziej!
Nie wiem o co chodzi za bardzo z tym premierem i amber gold ale rozumiem ze kibice znowu staja sie tematem zastepczym gdy sie zle dzieje wokol rzadu ?

Dobrze ze do nas sie nie przy**bali za JŻS na dyskopolo
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 03.09.2012, 16:02
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem o co chodzi za bardzo z tym premierem i amber gold ale rozumiem ze kibice znowu staja sie tematem zastepczym gdy sie zle dzieje wokol rzadu ?
Tak właśnie mi sie wydaje.
Kreowanie wroga publicznego przynosi dobre efekty.
Cytat:
Być może to tylko kwestia czasu.
Za chwilę zakażą szalików bo :
1. Zasłaniają widoczność,
2. Spod niego może wyskoczyć zamaskowany bandyta

Na razie Legia i Lech są na celowniku.
Na Koronie lokalnie policja dobrze się spisała i zaciąg stamtąd został przerzucony do Warszawy.
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 03.09.2012, 16:13
• umieszczania transparentów i flag w sposób ograniczający widoczność uczestnikom imprezy lub w sposób ograniczający widoczność materiałów reklamowych i/lub wyjść i dróg ewakuacyjnych - Wypierdalać. Tyle w temacie.
Byłem już w drodze ma mecz ale takiego wała. Bez dopingu i bez flag niech sobie ogląda kto chce. Kij im w ryja.
Jak to u Nas przejdzie to wprowadzą takie zakazy na każdym stadionie, to tylko kwestia czasu.
Ostatnio edytowane przez kreseq : 03.09.2012 o godz. 16:20.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 03.09.2012, 16:14
OpEnTaNy napisał(a):Wyświetl post

Leżącego się nie kopie - gramy pytę, organizacja w klubie leży - pewnie w ogóle nie wiedzieliby z kim rozmawiać
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 03.09.2012, 16:16
Cytat napisał(a):Wyświetl post
Na mistrzostwach Europy mnóstwo ludzi odkryło, jak piękną imprezą może być mecz piłki nożnej i chcą przyjść na stadion, ale nie poddać się dyktatowi gniazdowego. Żyleta ogranicza spontaniczną radość, tego na Legii nie ma.
Gniazdowy do jasnej cholery to jest na każdym sektorze i każe śpiewać każdemu? Kto nie chce śpiewać nie idzie na żyletę/młyn i nie ma problemu, nikt na niego nie nakrzyczy jak będzie nawet siedział, jadł kiełbasę i pił cole.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.09.2012, 16:26
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Gniazdowy do jasnej cholery to jest na każdym sektorze i każe śpiewać każdemu? Kto nie chce śpiewać nie idzie na żyletę/młyn i nie ma problemu, nikt na niego nie nakrzyczy jak będzie nawet siedział, jadł kiełbasę i pił cole.
Ja pamietam, jak przed meczem z Czechami na gwałt szukali gniazdowych do "prowadzenia dopingu"

Propaganda trwa. Amber GOld trzeba czymś przecież przykryć

Jak pamietam wypowiedzi obrońców Tuska, którzy mówili, że po Euro temat ucichnie...

No to macie, dokładnie co sie pisało rok temu. Najpierw race, potem stanie na schodach, w konsekwencji załatwią doping oprawy i stanie na meczu pod groźbą "zakazu stadionowego".
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.09.2012 o godz. 16:31.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2012, 17:37
Koniec świata się zbliża.. jeśli kibice z całej Polski się nie zjednoczą... ech..

BTW, włączyłem transmisję na C+, widzę że jest bez komentarza, czyżby W KOŃCU telewizja opowiedziała się jawnie i zdecydowanie za kibicami, którzy są kwintesencją futbolu?
Ostatnio edytowane przez QBAS : 03.09.2012 o godz. 17:40.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 03.09.2012, 17:50
kreseq napisał(a):Wyświetl post
http://dziendobry.tvn.pl/video/wielk...est,56396.html - Szczegolnie od 0;59 no i dalej kwiatek w postaci "Premier bedzie sral" Takie gowna w tv puszczaja i ludzia piora mozgi
O ja jebie jaka kretynka... Żal się nawet wypowiadać na ten temat, mam kilku "podobnie myślących" w rodzinie. To ten sam typ - nie przegadasz.

A co do sytuacji na Legii - to szczere wyrazy współczucia. Najwyraźniej wojewoda mazowiecki dostał wyraźne polecania z góry, żeby ruch kibicowski na Legii zniszczyć, to że się nie uda to jasne, ale treść komunikatu jest wręcz przerażająca. Niebezpieczni przestępcy? Bo odpalają race? Komuś się chyba we łbach konkretnie pomieszało.. A argument o tym, że Żyleta kogokolwiek odstrasza jest idiotyczny. Jedyne co w Polsce mamy to doskonały kibicowski klimat, który dodaje kolorytu żałosnym poczynaniom piłkarzyków na murawie i to się chce zabić. Tak, żeby była chujnia i na boisku i na trybunach.

Walka trwa.
Ostatnio edytowane przez fialo : 03.09.2012 o godz. 18:03.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.09.2012, 18:15
Jak bez komentarza, skoro pan Węgrzyn właśnie trąbi o tym, że drużynie trzeba pomóc?

Swoją drogą, Donald Tusk - człowiek tak bardzo dbający o polską piłkę nożną - znalazł doskonały sposób na poprawę jej wizerunku. W końcu te obrzydliwe okrzyki nie przeszkadzają mi rozkoszować się pięknem tego sportu w wydaniu naszych asów. Dziękuję, Donaldzie, po Meczu (koniecznie z dużej litery) udam się na wirtualną wycieczkę po Luwrze.

Aż mnie korci, żeby jakąś kiełbaskę spałaszować.

Edit:
O nie, zaczęli krzyczeć...

Edit2:
Qbas, oglądałem od ok. 20 minuty, więc mogłem nie zauważyć.
Ostatnio edytowane przez speedfashion : 03.09.2012 o godz. 18:21.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.09.2012, 18:20
Przez pierwsze 10-15 minut była cisza w eterze, a odgłosy meczu (krzyki piłkarzy, trenerów) były słyszalne stąd moje pytanie. No ale widzę, że nikt się rządzącym nie chce narazić.
Łącznie z tym, że na stadionie jest cisza, a gdy słychać tylko sporadyczne "piłka nożna dla kibiców", komentator mówi "kibice zza bramki żywiołowo dopingują swoją drużynę". Ech..

Swoja drogą Smokowski (szef działu piłki nożnej w Canal+) wygląda na ogarniętego faceta, zna się na piłce znakomicie. Może stowarzyszenia klubów ekstraklasy postarały się zainteresować go całą sprawą i wysondować czy jest szansa jego poparcia. Co by nie mówić, jeśli wszystkie media (TVN, GW, onet, publiczna) są przeciw kibicom, ciężko będzie o spektakularny sukces.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.09.2012, 18:32
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Swoja drogą Smokowski (szef działu piłki nożnej w Canal+) wygląda na ogarniętego faceta, zna się na piłce znakomicie. Może stowarzyszenia klubów ekstraklasy postarały się zainteresować go całą sprawą i wysondować czy jest szansa jego poparcia. Co by nie mówić, jeśli wszystkie media (TVN, GW, onet, publiczna) są przeciw kibicom, ciężko będzie o spektakularny sukces.
Zwłaszcza, że im, tj. C+ też powinno zależeć, by jednak stadiony były pełne dopingu, co jak co ale taki mecz jak dziś, choć jest ciekawy, bez dopingu jest jakiś taki dziwny, nijaki a to przeciętnego abonenta C+ który rzadko ogląda mecze naszej e-klasy jeszcze bardziej może zniechęcić Zauważyłem też bodaj podczas meczu Polonii z Lechem w poprzedniej kolejce, że komentatorowi podobała się oprawa, którą przygotowali kibice, czyli w pewien sposób zwracają na to uwagę co się dzieje na trybunach.

Z drugiej strony, gdy słyszy się Kazka Węgrzyna, który twierdzi, że "zaczyna się mecz" w chwili, gdy kibice krzyczą: "Piłka nożna dla kibiców", to ma się wrażenie, że jednak eksperty c+ totalnie nie czują klimatu.
Odpowiedz cytując
lisek14fc
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 03.09.2012, 18:48
Co za ....a pojeby...
Myślałem, że po tym jebanym euro bedzie lepiej, ale jest gorzej..
Ale to to mnie rozjebało:
Cytat:
Żyleta ogranicza spontaniczną radość, tego na Legii nie ma.
Że co ....a?!?
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 03.09.2012, 19:04
South napisał(a):Wyświetl post
nie chce mi się szukać zdjęć ale w Niemczech na bank odpalają race,rzucają serpentyny,świece dymne itd, we Francji również ,Grecja też,Holandia też,Hiszpania,Portugalia chyba sporadycznie

...cywilizowana europa hehe
Dziecko, czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem, czy jeszcze nie skonczyles podstawowki ? Wskaz mi fragment, w ktorym napisalem, ze na zachodzie niektorzy idioci tego nie robia...? Jezeli tego nie zrobisz, to ladnie przepros . Pisalem wyraznie o karach, ktore sa nieuchronne i bardzo surowe dla tego typu towarzystwa.

P.S - Margaret Thatcher nie mialaby zycia tutaj, a to przeciez wzor postaw prawicowych ;].
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 03.09.2012, 19:22
Oglądałem mnóstwo meczów ligowych na Canal+ i zazwyczaj komentatorzy gdy oprawa była ładna dla oka to wspominali o niej w pozytywnych słowach, nawet jeśli to były serpentyny, to samo dotyczy się głośnego dopingu. Wydaje mi się ze 90% komentatorów Canal+ w pełni czuje i rozumie klimat polskiej piłki. Wiadome ganią rzeczy negatywne jak awantury czy chociażby racę lądujące na murawie, ale przecież teraz takie przypadki są zaledwie kilka razy w rundzie. Wydaję się ze próba wywalczenia normalności na trybuna z pomocą tej stacji telewizyjnej to dobry krok, bo przecież oni w największym stopniu finansują tą marną zabawę naszych kopaczy...
Dziś Legia, jutro cała liga...

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
SV_
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 03.09.2012, 19:34
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Oglądałem mnóstwo meczów ligowych na Canal+ i zazwyczaj komentatorzy gdy oprawa była ładna dla oka to wspominali o niej w pozytywnych słowach, nawet jeśli to były serpentyny, to samo dotyczy się głośnego dopingu. Wydaje mi się ze 90% komentatorów Canal+ w pełni czuje i rozumie klimat polskiej piłki. Wiadome ganią rzeczy negatywne jak awantury czy chociażby racę lądujące na murawie, ale przecież teraz takie przypadki są zaledwie kilka razy w rundzie. Wydaję się ze próba wywalczenia normalności na trybuna z pomocą tej stacji telewizyjnej to dobry krok, bo przecież oni w największym stopniu finansują tą marną zabawę naszych kopaczy...
Dziś Legia, jutro cała liga...
Ta a jak jest protest to takie ciecie jak Węgrzyn dzisiaj, po meczu rzucają bardzo ambitne teksty o tym że "to nie fair ze strony kibiców, powinni dopingować i pomagac drużynie".

No pewnie ....a, nie dość ze płacimy za ten syf, nie dość ze oglądamy ten syf, nie dość że nas karzą za wszystko co się da. To jeszcze jakieś cioty z telewizji będą KAZAĆ nam dopingować gdy im się to podoba.

A ohydna to jest ta walterówna, co ona ma wytrzszcz oczu czy co? I te sweetaśne okulary. I ta ohydna córeczka narkomanka, a fee.

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Dziecko, czy ty potrafisz czytac ze zrozumieniem, czy jeszcze nie skonczyles podstawowki ? Wskaz mi fragment, w ktorym napisalem, ze na zachodzie niektorzy idioci tego nie robia...? Jezeli tego nie zrobisz, to ladnie przepros . Pisalem wyraznie o karach, ktore sa nieuchronne i bardzo surowe dla tego typu towarzystwa.

P.S - Margaret Thatcher nie mialaby zycia tutaj, a to przeciez wzor postaw prawicowych ;].

DZIECKO, czy Ty naprawdę porównujesz wszystkich do siebie i myślisz ze są takimi idiotami że nie będzie im się chciało sprawdzić strony wcześniej? Czy może jesteś na tyle ograniczony w swoim sianiu kwasu na forum że sam nie ogarniasz tego co piszesz?

Ciekawe, co by sie dzialo, gdyby taka maniane(rzucanie roznych przedmiotow na boisko, odpalanie rac i petard) niektorzy probowali odpierda.. w panstwach zachodnich...typu Niemcy czy Anglia ? Z karami nie wyplaciliby sie do konca zycia, a tutaj slysze, ze to Chiny czy Bialorus :](tutaj by sie bandytow zamknelo i wyrzucilo klucz). Wynika z tego, ze cala cywilizowana Europa(gdzie z szacunku do swojego kraju przestrzega sie prawa), to jakas dyktatura.
A teraz wyjdź, prowokatorze.

P.S. Jeszce taka wstawka do tych którym mogło by przejść przez myśl (chociaż mam nadzieje że nie ma tutaj takich przygłupów) że "dobrze tak Legii", "nas to nie dotyczy". Teraz oni, zaraz my,a tak naprawdę to JUŻ my. Dwa mecze ze stewardami na C to pokazują.
Ostatnio edytowane przez SV_ : 03.09.2012 o godz. 19:48.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 03.09.2012, 19:57

Zapytałeś co by się działo gdyby takie zachowania zdarzały się na zachodzie ,ja ci tylko pokazuje że coś takiego się dzieje nagminnie i nasz kraj nie jest wyjątkiem.A jeśli chodzi o kary to nie zauważyłem by na zachodzie za race czy serpentyny zamykano całe stadiony...

a z tym dzieckiem to odbij prowokatorze
Ostatnio edytowane przez South : 03.09.2012 o godz. 20:03.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 03.09.2012, 22:23

Po przeglądnięciu zdjęć stronę wcześniej, czy oglądnięciu dopingu z meczu Śląsk-Hanover jestem w stanie stwierdzić, że to tylko "niektórzy idioci", (a pójdę jeszcze dalej... a co tam ) bandyci! odpalają race i prezentują oprawę meczową i bluzgają. Wszyscy wokoło natomiast są zdegustowani oburzeni. W Niemczech natomiast trwa debata publiczna na ten temat z Angelą Merkel w roli głównej

SV_

Węgrzyn ogólnie jest jebnięty, nie ma co się tam nad nim rozwodzić. Ja się tylko zastanawiam nad jednym, czemu Węgrzynowi nikt nie wytłumaczy, że przecież doping jest zakazany, i nie wolno dopingować, więc, czemu według niego ktoś ma ryzykować zakazem stadionowym? Może Kaziu niedoinformowany?
Ostatnio edytowane przez palikot : 03.09.2012 o godz. 22:40.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Stary 04.09.2012, 12:07
Gdyby ktoś chciał wiedzieć co mają do powiedzenia "mądre głowy" to tutaj będzie spotkanie wojewody mazowieckiego, policji, pzpn, przedstawiciela wladz Warszawy ( Od nas nikogo nie będzie KMWTW ) etc :
http://www.youtube.com/watch?v=meHd3...ture=g-all-lss

Podaję, bo wbrew pozorom jeśli z nami sobie poradzą to rozleje się to na cały kraj. Nie będzie tylko o Legii, to ma być czysta propaganda.

Odpowiedz cytując
studio
Banita

Od: 08.2008

Stary 04.09.2012, 12:30
Kurcze do gwiazdki daleko a tu juz szopka

O ktorej to sie zaczyna?
Ostatnio edytowane przez studio : 04.09.2012 o godz. 12:33.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów