The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.11.2008, 21:19
Czy tylko mnie wkurza Yaris i jego 'zegary' ? O.o
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 24.11.2008, 23:10
W "yarisonie" nie mialem zaszczytu goscic
Ale pomyslcie.. jeszcze w 98r jezdzili fiatami 125,126p xD
To tylko 10lat w tyl.. I na co tu narzekac? xDxD
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 25.11.2008, 11:04
http://www.malopolanin.pl/4400_prawo...w_n_saczu.html

taka ciekawostka
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 25.11.2008, 13:54
Tak btw.... gdzie się włącza przeciwmgłowe w Yarisie?
Odpowiedz cytując
zuraw9
Senior Member

Stary 25.11.2008, 15:27
Lupo napisał(a):Wyświetl post
Tak btw.... gdzie się włącza przeciwmgłowe w Yarisie?
Jak masz po lewej stronie "łapke" do zmiany świateł i na pierwszym krążku zmieniasz pozycyjne (chyba) i mijania a na drugim krążku (bliżej kierownicy) jak przekręcisz raz to masz przeciwmgłowe. Sorki za brak odpowiedniego słownictwa

dj_ibutti - mi w Yarisie właśnie bardzo się zegar podoba to wszystko takie duże i czytelne
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.11.2008, 18:17
a mnie wkurza to, że muszę się patrzeć w bok... a nie przed siebie o.O
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.11.2008, 21:13
no odebrane i 83km nabite dzisiaj
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 26.11.2008, 16:24
prosiłbym jakby był ktoś taki łaskawy o wrzucenie linków do zdjęć spod maski aveo oraz opisu świateł.

będę bardzo wdzięczny.

dzięki kotek dżinks

nie mam na to czasu.
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 26.11.2008 o godz. 20:23.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
kot_dżinks
Member

Od: 08.2008

Stary 26.11.2008, 16:28
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
prosiłbym jakby był ktoś taki łaskawy o wrzucenie linków do zdjęć spod maski aveo oraz opisu świateł.

będę bardzo wdzięczny.
http://oskbrum.pl/viewpage.php?page_id=11

Wystarczyło w googlach wpisać.
Odpowiedz cytując
gse
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 27.11.2008, 12:42
a tak apropo's gdzie się odbiera prawko dla osob z Huty? Ile trzeba miec przygotowane kasy i co trzeba ze soba mieć...?
Cytat:
...Nasza Siła Was Przerasta -WISŁA KRAKÓW- Lepsza Strona Tego Miasta...
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 27.11.2008, 13:42
dzisiaj miałem egzamin,teoretyczny zdany,i czekalem w swojej kolejce po egzamin praktyczny.doczekałem się swojej kolejności wszystko super pieknie mi się jechalo jazde rozpoczalem o godzinie 11.10 mialem jezdzic do godziny 11.50 pojechalem na miasto trasa bardzo łatwa zawracanie na rondzie skręty w lewo parkowanie wszystko super.egzaminator super na rondzie czyzynskim podczas skrecania w prawo zapomnialem kierunkowskazu pokazał mi to wskazującym kciukiem zebym wlaczyl.godzina 11.45 jade od strony dywizjonu w strone juz koszykarskiej i przed rondem obok m1 zachodzi taka sytuacja,mam jechac na wporst a skapnalem sie ze jade pasem do skretu w prawo wlaczlem kierunkowskaz popatrzylem w lusterko na pas ktory mialem zjechac wolny tylko na osobnym pasie jedzie samochod zamierzam sie do zmiany pasa zmieniam i gosciu nagle w ostatnim momencie wjezdza na moj pas..skandal...egzaminator pyta sie mnie co zrobilem itp...zajechalismy za rondo na slepa uliczke i tlumaczy mi ze wszystko dobrze cos tam cos tam ..zamienilismy sie miejscami i wracamy na koszykarska 5 minut jeb**ych dzielilo mnie od prawka..przyjechalismy na koszykarska wysiadamy i pyta sie mnie czy trasa byla prosta ja mowie ze bardzo i chcialbym miec taka trase nastepnym razem a on sie mnie pyta : a dlaczego byla latwa trasa jak pan mysli?a ja no nie wiem....a on ze jest z tego samego dnia i miesiaca urodzony co ja..a ja klapa..ja pierd*le co za nie fart :( zadalem mu pytanie czy gdyby nie ten blad to dojechalbym do koszykarskiej i mialbym zdany egzamin a on na to ze tak :( mojej winy bylo w tym 40 % bardziej zawalil goscu ktory jechal za mna ...no ale coz zdarza sie ...ehh
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 27.11.2008 o godz. 13:45.
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Stary 27.11.2008, 19:15
Miałem się nie wypowiadać na temat swojego zdawania, ale zdecydowałem się, że coś naskrobię.

Kurs robiłem w Tarnowie. Nazwa szkoły "Jurex" (przy samym dworcu są 2 takie szkoły). Zdawałem w sumie 4 razy, najpierw nie zdałem testów (ale tego nie licze ). Potem egzamin łączony, testy zdane, jazda już nie. Oblałem przy zawracaniu na drodze, wjechałem pod... zakaz wjazdu
Następnie 2 raz, znów nie zdałem, gdyż przy zawracaniu z wykorzystaniem podjazdu do posesji najechałem na krawężnik. Kolejna zdawka, tym razem na drodze jednokierunkowej chciałem skręcić w lewo z ...prawej strony

Zdałem za 4 razem. Wybrałem sobię sobotę, godzinę 7:05. Miałem pewne kłopoty ze światłami, ale wyjechałem na miasto. Na drodze suszarka, bardzo mały ruch, zauważył to egzaminator, który stwierdził, iż "Ruch na drodze sprzyja pańskiej jeździe"
Parkowanie skośne, zawracanie z podjazdem, zawracanie na drodze, wjazd na rondo, w strefę (na osiedle), powrót na plac i wynik pozytywny

PS. Pozdro WzT
Odpowiedz cytując
futro_z_kreta
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 27.11.2008, 20:04
Mnie nikt nie pobije )
Wymusilem pierwszenstwo w sposob podobny do tego ktory opisuje Matys, z ta roznica ze bylo to na pasie do skrecenia na koszykarska z nowohuckiej ... Tobie moze zabraklo "5 minut", mi "5 metrow" ^^ xD
Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 02.12.2008, 12:04
Moze ktos polecic jakas szkołe w Tarnowie? tak zebym mogl sobie wziasc 2h przed egzaminem. Widziałem jakas przy dworcu PKP ale mi chodzi o jakość
Odpowiedz cytując
Lupo
Oficjalny piknik

Od: 06.2004

Stary 02.12.2008, 14:53
Wzoraj dostałem terminna łączony egzamin na 5.01.09. Pierwszy dzień kiedy to będą wprowadzene tylko Yarisy... ale chyba na jako taką taryfe ulgową nie mogę liczyć
Odpowiedz cytując
Kyno
Senior Member

Stary 02.12.2008, 17:13
ted napisał(a):Wyświetl post
Moze ktos polecic jakas szkołe w Tarnowie? tak zebym mogl sobie wziasc 2h przed egzaminem. Widziałem jakas przy dworcu PKP ale mi chodzi o jakość
Jurex ul. Dworcowa 5
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.12.2008, 17:39
Wczoraj na Daszyńskiego widziałem jak się przesiadał chłopak z tym palantem. Nic w tym dziwnego ale odbywało się to w czerwonym Yarisie... Już je wprowadzili?
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 02.12.2008, 17:49
Mam takie pytanie, czy jezeli mam prawko kat. B, C+E i ukonczony kurs na przewoz rzeczy i osob to moge jezdzic busem? tzn pracowac jako kierowca busa? dodam ze mam 19 lat.
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.12.2008, 17:56
Speedy napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanie, czy jezeli mam prawko kat. B, C+E i ukonczony kurs na przewoz rzeczy i osob to moge jezdzic busem? tzn pracowac jako kierowca busa? dodam ze mam 19 lat.
Nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale chyba jeśli jest to BUS do 3,5 tony, to możesz jeździć. Natomiast na większe musisz mieć kat. D oraz uprawnienia do przewozu osób.
Odpowiedz cytując
spinnaker
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.12.2008, 18:29
Chyba nie zależnie od kat. prawa jazdy tak czy siak musi mieć uprawnienie na przewóz osób bo jest to praca inaczej by było jeżeli byłby to transport za darmo tzn np jedzie na wyjazd z kolegami.
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 06.12.2008, 11:23
dzisiaj o 13.30 pierwszy egzamin teoretyczny. Nerwy mnie zaraz zjedzą.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 06.12.2008, 11:29
Jak chcesz prowadzić własną dzialalnosc to musisz zdać egzamin na certyfikat kompetencji zawodowych na krajowy przewóz osób, organizowany przez instytut transportu samochodowego www.its.home.pl ktory kosztuje 700 zlotych (400 egzamin i 300 oplata za wydanie certyfikatu). Egzamin jest dosc latwy, odbywa sie co jakiś czas w najwiekszych miastach Polski. W razie gdyby w dogodnym dla Ciebie okresie nie bylo egzaminu w Krakowie, to mozna jechać go zdać tam gdzie nam termin pasuje, np. do Wroclawia, Katowic czy Nowego Sącza. Moj brat to wlasnie zdawal niedawno wiec jestem na bieżąco...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 06.12.2008, 12:57
aby przewozić więcej jak 10 osób musisz mieć kategorie D - a ją można zdobyć dopiero mając 21 lat.
Ddf
Odpowiedz cytując
TSman
Banita

Od: 09.2006

Stary 06.12.2008, 14:50
Z D A N E !!! 1 błąd! ciesze sie zajebiscie, w poniedzialek jade sie zapisac na praktyke bo dzisiaj kasa zamknieta
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 06.12.2008, 14:59
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
dzisiaj miałem egzamin,teoretyczny zdany,i czekalem w swojej kolejce po egzamin praktyczny.doczekałem się swojej kolejności wszystko super pieknie mi się jechalo jazde rozpoczalem o godzinie 11.10 mialem jezdzic do godziny 11.50 pojechalem na miasto trasa bardzo łatwa zawracanie na rondzie skręty w lewo parkowanie wszystko super.egzaminator super na rondzie czyzynskim podczas skrecania w prawo zapomnialem kierunkowskazu pokazał mi to wskazującym kciukiem zebym wlaczyl.godzina 11.45 jade od strony dywizjonu w strone juz koszykarskiej i przed rondem obok m1 zachodzi taka sytuacja,mam jechac na wporst a skapnalem sie ze jade pasem do skretu w prawo wlaczlem kierunkowskaz popatrzylem w lusterko na pas ktory mialem zjechac wolny tylko na osobnym pasie jedzie samochod zamierzam sie do zmiany pasa zmieniam i gosciu nagle w ostatnim momencie wjezdza na moj pas..skandal...egzaminator pyta sie mnie co zrobilem itp...zajechalismy za rondo na slepa uliczke i tlumaczy mi ze wszystko dobrze cos tam cos tam ..zamienilismy sie miejscami i wracamy na koszykarska 5 minut jeb**ych dzielilo mnie od prawka..przyjechalismy na koszykarska wysiadamy i pyta sie mnie czy trasa byla prosta ja mowie ze bardzo i chcialbym miec taka trase nastepnym razem a on sie mnie pyta : a dlaczego byla latwa trasa jak pan mysli?a ja no nie wiem....a on ze jest z tego samego dnia i miesiaca urodzony co ja..a ja klapa..ja pierd*le co za nie fart :( zadalem mu pytanie czy gdyby nie ten blad to dojechalbym do koszykarskiej i mialbym zdany egzamin a on na to ze tak :( mojej winy bylo w tym 40 % bardziej zawalil goscu ktory jechal za mna ...no ale coz zdarza sie ...ehh
Wspolczuje, na szczescie mialem duzo wiecej szczescia niz Ty i egzaminator zaliczyl mi egzamin mimo popelnienia dwoch takich samych bledów.

Odpowiedz cytując
ted
Senior Member

Stary 06.12.2008, 16:05
tzn jakie błedy dokładnie zrobiles?
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 11.12.2008, 11:44
potrzebuję jak najwięcej informacji na temat zdawania egzaminu w Nowym Sączu.
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.12.2008, 12:00
ted napisał(a):Wyświetl post
tzn jakie błedy dokładnie zrobiles?

Wjechałem w jakieś uliczki i dwa razy źle skręciłem z ulicy jedno kierunkowej w lewo tzn. nie zjechałem do lewej krawędzi tylko z środka ulicy skręciłem, dopiero za 3 razem wykonałem ten manewr poprawnie i egzaminator powiedział mi ze egzamin nie zaliczony, ale pojechaliśmy dalej. W tym momencie nerwy ze mnie zeszły i jechałem juz dalej na luzie, bez nerwów, z myślą o kolejnym egzaminie. Po wjechaniu na Koszykarska, gościu powiedział ze mimo tych dwóch błedów dobrze jezdze i zaliczy mi egzamin i tak zdałem na za pierwszym razem

Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 11.12.2008, 12:21
haha żeby było śmieszniej spotkałem tego egzaminatora na wyjeździe w Chorzowie.skandal po prostu wszystko było mi pisane i taki głupi błąd.jak z nim gadałem w Chorzowie to był lekko przestraszony jakby myślał że chce go pobić.

aha i ponawiam moją prośbę,proszę kogoś zorientowanego o pomoc chciałbym uzyskać wszelakie info na temat Nowego Sącza. !
Powód: prośba
Ostatnio edytowane przez maTyS. : 11.12.2008 o godz. 12:29.
Odpowiedz cytując
P@vel K@sprzyk
Member

Od: 04.2008

Stary 17.12.2008, 13:03
Buu dziś mam egzamin łączony.. Powiedzcie mi czy o 18 w Krk jest duży ruch ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów