The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2010, 19:58
Cinek1906 napisał(a):Wyświetl post
haha, ładnie teeraz na Koronie sędzia odgwizadł koniec meczu w 80minucie
Mógłbyś rozwinąć?

Nie oglądam i nie wiem o co chodzi ;>
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 16.10.2010, 19:59
Amika słaba, ale dla kogo jest to zaskoczenie?Po odejściu Lewandowksiego nie ma kto grać,było to do przewidzenia! Gancarczyk coś mówi,że w Poznaniu są przyzwyczajeni do zwycięstw ale, jakie zwycięstwa,jakie serie?Chłopiec coś gada od rzeczy. Jak to w przypadku Amiki PR przede wszystkim, niemniej zakłamywanie rzeczywistości w takiej dyscyplinie jak piłka nożna nic nie da. Mowa trawa,a tu cieniutko. Wuefista nie ogarnia. Zagłębie ich wbilo w ziemię,robili co chcieli. Panowie sytuacji. I jeszcze słówko o ich stadionie, molochu. Czy jest szansa,że coś zrobią z tym betonem za jedną z bramek?No i kiedy ustawią równo murawę,bo odległości za bramkami są różne. Mamy zabawę z Amiki w kraju ale żeby przez ich dziadostwo, które odwalili przy stadionie nie wyszedl obciach na pół Europy.

Czy Janasowi już będą odbierni ze składu zawodnicy czy jeszcze nie czas?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.10.2010, 19:59
Niezłe jaja w Kielcach z końcem meczu w 80 minucie .
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.10.2010, 20:01
MCX napisał(a):Wyświetl post
Mógłbyś rozwinąć?

Nie oglądam i nie wiem o co chodzi ;>

wtooopił pan sędzia, pewnie sobie nie zastopował czasu, teraz mecz idzie dalej..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.10.2010, 20:02
fst napisał(a):Wyświetl post
Niezłe jaja w Kielcach z końcem meczu w 80 minucie .
O co chodzi?Do szatni goście zeszli czy jak?
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.10.2010, 20:05
A ja chciałem tylko spytać czy dzisiejszy doping LechoAmici wywołał trzęsienie ziemi czy inne niesamowite zjawiska w okolicy stadionu? Pilnie czekam na informacje redaktorów radia merkury
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.10.2010, 20:06
Janas leci, Zielinski leci, kto trzeci do brydża?
Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 16.10.2010, 20:08
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Oby Twoj imiennik

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
fst
Senior Member

Stary 16.10.2010, 20:09
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
O co chodzi?Do szatni goście zeszli czy jak?
80 meczu, kopacze graja, a sędzia z dupy gwiżdże koniec meczu. Ogólnie wielkie zamieszanie, treneiro GKSu zaczął wariować totalnie. Po chwili akurat grę wznowiono. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem
Powód: sas
Ostatnio edytowane przez fst : 16.10.2010 o godz. 20:10.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 16.10.2010, 20:23
Jaga i Korona na dzień dzisiejszy odjeżdżają reszcie. Do końca rundy jesiennej pewnie tak zostanie. W Koronie Sasal zrobił naprawdę niezły kolektyw i co najważniejsze zdecydowana większość to Polacy.

Buziek_LG napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Lechia jutro wygra to do Korony trzy, a do Jagiellonii 5 pkt
I oby tak było.
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 16.10.2010 o godz. 20:37.
the end
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.10.2010, 20:30
Może Pasieka?

wisl@k_TS napisał(a):Wyświetl post
Jaga i Korona na dzień dzisiejszy odjeżdżają reszcie. Do końca rundy jesiennej pewnie tak zostanie. W Koronie Sasal zrobił naprawdę niezły kolektyw i co najważniejsze zdecydowana większość to Polacy.
Jeśli Lechia jutro wygra to do Korony trzy, a do Jagiellonii 5 pkt
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.10.2010, 20:34
Janas nigdzie nie leci, ponieważ na razie Wojciechowski jest w niego za bardzo wpatrzony. Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę. Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Stary 16.10.2010, 20:35
W brydża się gra w czterech
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 16.10.2010, 20:44
fst napisał(a):Wyświetl post
80 meczu, kopacze graja, a sędzia z dupy gwiżdże koniec meczu. Ogólnie wielkie zamieszanie, treneiro GKSu zaczął wariować totalnie. Po chwili akurat grę wznowiono. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem
Takie rzeczy tylko w Polsce

Co do Korony i tym podobnych. Zauważcie,że takie drużyny grają poukładaną piłę. Takie Zagłębie na przykład, gra szybko, wiedzą co mają kopać w kontrataku, nawet pozycyjny im wychodzi. To wszystko w tempie i płynnie. Głupio to pisać ale my na tle tych zespołów wyglądamy przeciętnie,Legia to samo. Prezentują zwyczajnie lepszą jakość gry,przyjemnie się ich ogląda i co ciekawe jak zauważył kolega powyżej,w większości grają Polacy. Największą biedę prezentuje Polonia Warszawa i Sląsk, no i Parchy. Zęby bolą od patrzenia na ich wyczyny.
Odpowiedz cytując
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.10.2010, 20:50
Zieliński, Janas , Skorża, Maaskant

Podobno Sven Goran Ericksson rozmawia z Legią. Widać że zmieniają słabszego na lepszego Urban ---> Skorża ---> Ericksson.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.10.2010 o godz. 20:58.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując
Filippo123321
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 16.10.2010, 21:02
Dzisiejsza gra Franka to coś pięknego.

Profesor.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 16.10.2010, 21:14
Kilka niespodzianek póki co. Że Legia wygra to się spodziewałem, bo Widzew gra nawet nieźle, ale nie potrafi wygrywać a jakoś z Legią w tym sezonie jest, że gra słabo, ale jak trafi większego od siebie frajera, to go powiezie. Widzew, Lech, Śląsk i Cracovia- wszystko ekipy które nie potrafią wygrywać.

We Wrocławiu natomiast niespodzianka i to spora, bo myślałem, że jednak Śląsk skromnie bo skromnie, ale wygra. Tymczasem oni po strzeleniu bramki nie potrafili się skutecznie zamurować i mogli nawet przegrać. A co do Polonii, to 3 kolejki- na tyle im starczyło pary.

Jaga zgodnie z przewidywaniami, jedynie zaskoczył mnie rozmiar wygranej. Oni dotychczas raczej nie wygrywali tak wysoko.

Amica wtopiła i też mnie zaskoczyła. Nie jakoś strasznie, ale mimo wszystko myślałem, że uda im się ugrać remis, a tu się okazuje, że nawet na Zagłębie bez napastnika są za słabi.

W Kielcach zgodnie z przewidywaniami. Bełchatów na wyjeździe ograł tylko Legię, a resztę wyjazdów wtapia.

Lech jutro może być miejsce nad strefą spadkową, a w przeciągu najbliższego miesiąca grają jeszcze 8 spotkań. Majster w strefie spadkowej na koniec jesieni brzmi obiecująco, bo Śląsk się podniesie.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 16.10.2010, 21:27
Bardzo się ciesze , że Lech przegrał , bardzo pomoże im to w walce o mistrza
Świetne uderzenie Bartczaka i pozamiatane
Ale z kolei jakby Lech wykorzystał sytuacje szczególnie z pierwszej połowy to być może nie cieszylibyśmy się tutaj.
Lecz stało jak się stało , szczęście sprzyja lepszym.
W końcu czołówka gubi punkty , ale nie do końca rzecz jasna , lecz powinno nam to pomóc w zbliżeniu się do pudła po wygranej w Zabrzu
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Eternit
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.10.2010, 21:31
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Janas nigdzie nie leci, ponieważ na razie Wojciechowski jest w niego za bardzo wpatrzony. Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę. Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/
Dobrze wiedzieć
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.10.2010, 21:32
No musze przyznac ze podobalo mi sie dzis Zaglebie na Amice.Akcje widac wypracowane,duza szybkosc ,Kuchenni momentami zwlaszcza w drugiej polowie nie wiedzieli co sie dzieje.Wogole tyle setek ktore Lubin zmarnowal,to 1;0 to najnizszy z mozliwych wynikow.

Franek w Jadze wymiata,granie z pierwszej ,podania,i instynkt --tylko on to ma

Ciekawie zapowiadaja sie tez wszytskie jutrzejsze mecze ,na deser derby Trójmiasta
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.10.2010, 21:33
Cytat:
Podobno Sven Goran Ericksson rozmawia z Legią
Naprawdę myślisz, że ktoś taki jak Ericksson zgodzi się na prace w Legii?
Jakie ma do tego podstawy?
Cytat:
. Widać że zmieniają słabszego na lepszego Urban ---> Skorża ---> Ericksson.
Co prawda ogółem to Skorża osiągnął więcej niż Urban jako trener, jednak Legia osiągała wysokie lokaty za Urbana właśnie.
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.10.2010, 21:38
Eternit napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedzieć
Dla Polonii remis jest porażką.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 16.10.2010, 21:47
Cytat:
Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę.
E... wymyślasz. W takim razie ja mogę powiedzieć to sam odnośnie śląska, że przegrali przez błędy w kryciu.
Cytat:
Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/
Wiesz, ta cała sytuacja z twoim klubem jest po prostu żenująca.
Co to ma kur*a być, że Prezes w przerwie meczu wchodzi do szatni i ustala skład.
Bo mu się nie podoba, że Andreu gra za bardzo defensywnie.
Janas to taki typowy pupilek Wojciechowskiego.
Od początku było widać, że Janas z J.W coś knują.
Paweł już praktycznie od początku sezonu był szykowany na trenera Polonii o czym wszyscy doskonale wiemy.
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 16.10.2010, 21:47
PoloniaDumaStolicy napisał(a):Wyświetl post
Dla Polonii remis jest porażką.
A wygrana remisem, zaś remis wygraną?
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 16.10.2010, 21:50
Witek nie uwzględniasz tego że za nami niewiele ponad 1/4 sezonu.

porównujesz dokonania Jagiellonii ze średnimi z całego sezonu innych klubów co jest wybitnie bez sensu i wiele innych kwiatków

Rok temu Lech przez 17 kolejek miał średnią ok 1,88, a przez ostatnie 13 2,53- to tak w kwestiimożliwości (bo chyba piszesz tu o matematyce a nie wrażeniach?)

Tak wieć jak dla mnie Twój post jest na zasadzie kreatywnej statystyki- zawsze da sie dane przedstawić tak by wskazywały na to co chcemy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.10.2010, 22:01
Titto napisał(a):Wyświetl post
Naprawdę myślisz, że ktoś taki jak Ericksson zgodzi się na prace w Legii?
Jakie ma do tego podstawy?
$

ps.
Niestety Jaga i Korona coraz bardziej odjeżdżają.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.10.2010, 22:17
jeśli ktoś jeszcze raz napisze Buraczana Liga albo Liga III Świata to ma bana. Jaka to słaba liga gdy drużyny z końca tabeli ogrywają pogromcę Red Bull Salzburg i Juventus Turyn. Toć my potęgą europejską jesteśmy i basta.

Potrafi ktoś to wytłumaczyć
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.10.2010 o godz. 22:24.
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.10.2010, 22:29
RedBull ma problemy, Juventus też. Lech się na nich spina, oni Lecha olewają (w mediach zwie się to "niedocenieniem"). Naszą ligę oglądają Polacy ew. obcokrajowcy od dawna mieszkający w Polsce (może), a LE cała Europa. Więc się chłopcy chcą pokazać i mobilizują swoje pupencjały To jest zupełnie inna sprawa.

A to, że u nas każdy może wygrać z każdym to jak widać w cale nie oznacza podniesienia poziomu. Ba! to ci najwięksi (Wisła, Legia) się stoczyli, a nie inni podskoczyli. Tzn. może inaczej: dzięki temu, że Wisła czy tam Legia jest słabsza niż ostatnimi laty to też inne drużyny mogą teraz rywalizować jak równy z równym.

Ale co tam. To jest nasze i my to kochamy. A w szczególności kochamy Wisłę, co liczy się najbardziej.

Mam nadzieję, że jutro wygramy, bo ciężko się żyje z tymi remisami/porażkami.

Niewątpliwie w piątkowym meczu myślałam, że będzie remis, a tu Legia wygrała! Dziś Zagłębie zaskoczyło i tylko ta Jaga i Korona... Cóż, Białostoczanom życzę jak najlepiej (tzn. wiadomo zaraz po Wiśle, Lechii i Śląsku), ale Korona... Mam nadzieje, że w końcu się im skończy to wygrywanie.
Szkoda dziś Śląska- Vuk nieco pomarnował.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
DJ Hazel
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.10.2010, 22:32
Nie rozumiem tego co obecnie dzieje się w naszej lidze.Lech remisuje na wyjeździe z Juventusem po dobrym meczu tu dostaje baty...od Zagłębia i u siebie.Właśnie...Dlaczego to samo Zagłębie w maju nie potrafiło wygrać a dostało 2-0?Co to by znaczyło każdy wie.Sądzę że Ci najlepsi się w końcu obudzą z tego letargu a przede wszystkim my.Tylko oby już nie było za późno bo Jaga ucieka aż miło.Z całym szacunkiem ale znów nie będziemy mieli zespołu w LM jak tak dalej pójdzie.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 16.10.2010, 22:35
ty nie rozumiesz, a co ma powiedzieć p. Wojciechowski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów