|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Amika słaba, ale dla kogo jest to zaskoczenie?Po odejściu Lewandowksiego nie ma kto grać,było to do przewidzenia! Gancarczyk coś mówi,że w Poznaniu są przyzwyczajeni do zwycięstw ale, jakie zwycięstwa,jakie serie?Chłopiec coś gada od rzeczy. Jak to w przypadku Amiki PR przede wszystkim, niemniej zakłamywanie rzeczywistości w takiej dyscyplinie jak piłka nożna nic nie da. Mowa trawa,a tu cieniutko. Wuefista nie ogarnia. Zagłębie ich wbilo w ziemię,robili co chcieli. Panowie sytuacji. I jeszcze słówko o ich stadionie, molochu. Czy jest szansa,że coś zrobią z tym betonem za jedną z bramek?No i kiedy ustawią równo murawę,bo odległości za bramkami są różne. Mamy zabawę z Amiki w kraju ale żeby przez ich dziadostwo, które odwalili przy stadionie nie wyszedl obciach na pół Europy.
Czy Janasowi już będą odbierni ze składu zawodnicy czy jeszcze nie czas? ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Niezłe jaja w Kielcach z końcem meczu w 80 minucie
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
wtooopił pan sędzia, pewnie sobie nie zastopował czasu, teraz mecz idzie dalej.. ![]() FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.' |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O co chodzi?Do szatni goście zeszli czy jak?
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
A ja chciałem tylko spytać czy dzisiejszy doping LechoAmici wywołał trzęsienie ziemi czy inne niesamowite zjawiska w okolicy stadionu? Pilnie czekam na informacje redaktorów radia merkury
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Janas leci, Zielinski leci, kto trzeci do brydża?
|
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
80 meczu, kopacze graja, a sędzia z dupy gwiżdże koniec meczu. Ogólnie wielkie zamieszanie, treneiro GKSu zaczął wariować totalnie. Po chwili akurat grę wznowiono. Pierwszy raz się z czymś takim spotkałem
Powód: sas
Ostatnio edytowane przez fst : 16.10.2010 o godz. 20:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Jaga i Korona na dzień dzisiejszy odjeżdżają reszcie. Do końca rundy jesiennej pewnie tak zostanie. W Koronie Sasal zrobił naprawdę niezły kolektyw i co najważniejsze zdecydowana większość to Polacy.
I oby tak było.
Ostatnio edytowane przez wisl@k_TS : 16.10.2010 o godz. 20:37.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Może Pasieka?
Jeśli Lechia jutro wygra to do Korony trzy, a do Jagiellonii 5 pkt |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Janas nigdzie nie leci, ponieważ na razie Wojciechowski jest w niego za bardzo wpatrzony. Fakt faktem, że po raz kolejny straciliśmy punkty przez własną głupotę. Sam nie wiem, co ten Janas odpier..., skoro nie wystawia najlepszych zawodników, w tym Andreu Mayorala. Bez Hiszpana cała defensywa się sypie i tracimy gole. Poza tym trochę sobie w kulki leci, że na Śląsk wychodzi z założeniem gry defensywnej. Właśnie przez to przegraliśmy ze Śląskiem :/
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Co do Korony i tym podobnych. Zauważcie,że takie drużyny grają poukładaną piłę. Takie Zagłębie na przykład, gra szybko, wiedzą co mają kopać w kontrataku, nawet pozycyjny im wychodzi. To wszystko w tempie i płynnie. Głupio to pisać ale my na tle tych zespołów wyglądamy przeciętnie,Legia to samo. Prezentują zwyczajnie lepszą jakość gry,przyjemnie się ich ogląda i co ciekawe jak zauważył kolega powyżej,w większości grają Polacy. Największą biedę prezentuje Polonia Warszawa i Sląsk, no i Parchy. Zęby bolą od patrzenia na ich wyczyny. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Zieliński, Janas , Skorża, Maaskant
Podobno Sven Goran Ericksson rozmawia z Legią. Widać że zmieniają słabszego na lepszego Urban ---> Skorża ---> Ericksson.
Ostatnio edytowane przez wwf : 16.10.2010 o godz. 20:58.
![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Dzisiejsza gra Franka to coś pięknego.
Profesor. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Kilka niespodzianek póki co. Że Legia wygra to się spodziewałem, bo Widzew gra nawet nieźle, ale nie potrafi wygrywać a jakoś z Legią w tym sezonie jest, że gra słabo, ale jak trafi większego od siebie frajera, to go powiezie. Widzew, Lech, Śląsk i Cracovia- wszystko ekipy które nie potrafią wygrywać.
We Wrocławiu natomiast niespodzianka i to spora, bo myślałem, że jednak Śląsk skromnie bo skromnie, ale wygra. Tymczasem oni po strzeleniu bramki nie potrafili się skutecznie zamurować i mogli nawet przegrać. A co do Polonii, to 3 kolejki- na tyle im starczyło pary. Jaga zgodnie z przewidywaniami, jedynie zaskoczył mnie rozmiar wygranej. Oni dotychczas raczej nie wygrywali tak wysoko. Amica wtopiła i też mnie zaskoczyła. Nie jakoś strasznie, ale mimo wszystko myślałem, że uda im się ugrać remis, a tu się okazuje, że nawet na Zagłębie bez napastnika są za słabi. W Kielcach zgodnie z przewidywaniami. Bełchatów na wyjeździe ograł tylko Legię, a resztę wyjazdów wtapia. Lech jutro może być miejsce nad strefą spadkową, a w przeciągu najbliższego miesiąca grają jeszcze 8 spotkań. Majster w strefie spadkowej na koniec jesieni brzmi obiecująco, bo Śląsk się podniesie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
Bardzo się ciesze , że Lech przegrał , bardzo pomoże im to w walce o mistrza
Świetne uderzenie Bartczaka i pozamiatane ![]() Ale z kolei jakby Lech wykorzystał sytuacje szczególnie z pierwszej połowy to być może nie cieszylibyśmy się tutaj. Lecz stało jak się stało , szczęście sprzyja lepszym. W końcu czołówka gubi punkty , ale nie do końca rzecz jasna , lecz powinno nam to pomóc w zbliżeniu się do pudła po wygranej w Zabrzu ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
No musze przyznac ze podobalo mi sie dzis Zaglebie na Amice.Akcje widac wypracowane,duza szybkosc ,Kuchenni momentami zwlaszcza w drugiej polowie nie wiedzieli co sie dzieje.Wogole tyle setek ktore Lubin zmarnowal,to 1;0 to najnizszy z mozliwych wynikow.
![]() Franek w Jadze wymiata,granie z pierwszej ,podania,i instynkt --tylko on to ma ![]() Ciekawie zapowiadaja sie tez wszytskie jutrzejsze mecze ,na deser derby Trójmiasta ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Jakie ma do tego podstawy? Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Co to ma kur*a być, że Prezes w przerwie meczu wchodzi do szatni i ustala skład. Bo mu się nie podoba, że Andreu gra za bardzo defensywnie. Janas to taki typowy pupilek Wojciechowskiego. Od początku było widać, że Janas z J.W coś knują. Paweł już praktycznie od początku sezonu był szykowany na trenera Polonii o czym wszyscy doskonale wiemy. |
||
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
A wygrana remisem, zaś remis wygraną?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Witek nie uwzględniasz tego że za nami niewiele ponad 1/4 sezonu.
porównujesz dokonania Jagiellonii ze średnimi z całego sezonu innych klubów co jest wybitnie bez sensu i wiele innych kwiatków Rok temu Lech przez 17 kolejek miał średnią ok 1,88, a przez ostatnie 13 2,53- to tak w kwestiimożliwości (bo chyba piszesz tu o matematyce a nie wrażeniach?) Tak wieć jak dla mnie Twój post jest na zasadzie kreatywnej statystyki- zawsze da sie dane przedstawić tak by wskazywały na to co chcemy ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
ps. Niestety Jaga i Korona coraz bardziej odjeżdżają. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
jeśli ktoś jeszcze raz napisze Buraczana Liga albo Liga III Świata to ma bana. Jaka to słaba liga gdy drużyny z końca tabeli ogrywają pogromcę Red Bull Salzburg i Juventus Turyn. Toć my potęgą europejską jesteśmy i basta.
Potrafi ktoś to wytłumaczyć
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.10.2010 o godz. 22:24.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
RedBull ma problemy, Juventus też. Lech się na nich spina, oni Lecha olewają (w mediach zwie się to "niedocenieniem"). Naszą ligę oglądają Polacy ew. obcokrajowcy od dawna mieszkający w Polsce (może), a LE cała Europa. Więc się chłopcy chcą pokazać i mobilizują swoje pupencjały
To jest zupełnie inna sprawa. A to, że u nas każdy może wygrać z każdym to jak widać w cale nie oznacza podniesienia poziomu. Ba! to ci najwięksi (Wisła, Legia) się stoczyli, a nie inni podskoczyli. Tzn. może inaczej: dzięki temu, że Wisła czy tam Legia jest słabsza niż ostatnimi laty to też inne drużyny mogą teraz rywalizować jak równy z równym. Ale co tam. To jest nasze i my to kochamy. A w szczególności kochamy Wisłę, co liczy się najbardziej. Mam nadzieję, że jutro wygramy, bo ciężko się żyje z tymi remisami/porażkami. Niewątpliwie w piątkowym meczu myślałam, że będzie remis, a tu Legia wygrała! Dziś Zagłębie zaskoczyło i tylko ta Jaga i Korona... Cóż, Białostoczanom życzę jak najlepiej (tzn. wiadomo zaraz po Wiśle, Lechii i Śląsku), ale Korona... Mam nadzieje, że w końcu się im skończy to wygrywanie. Szkoda dziś Śląska- Vuk nieco pomarnował. ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Nie rozumiem tego co obecnie dzieje się w naszej lidze.Lech remisuje na wyjeździe z Juventusem po dobrym meczu tu dostaje baty...od Zagłębia i u siebie.Właśnie...Dlaczego to samo Zagłębie w maju nie potrafiło wygrać a dostało 2-0?Co to by znaczyło każdy wie.Sądzę że Ci najlepsi się w końcu obudzą z tego letargu a przede wszystkim my.Tylko oby już nie było za późno bo Jaga ucieka aż miło.Z całym szacunkiem ale znów nie będziemy mieli zespołu w LM jak tak dalej pójdzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ty nie rozumiesz, a co ma powiedzieć p. Wojciechowski
![]() ![]()
|