The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2011, 20:03
wolfy napisał(a):Wyświetl post
A na czym polega talent Czekaja? Na tym, że ma osiemnaście lat?
Dokładnie.

Na tym ze ma 19 lat i gra mimo wszystko (wg mnie) lepiej od Diaza.

Na bezrybiu i rak ryba

Nikt nie twierdził że to wielki talent (jak Marcelo) ale rokuje lepiej niż Kowalski czy Diaz.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2011, 20:05
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.

Na tym ze ma 19 lat i gra mimo wszystko (wg mnie) lepiej od Diaza.

Na bezrybiu i rak ryba
Acha. Pomijając fakt, że IMHO Diaz gra lepiej - jest to powód dla którego Czekaj w Wiśle grał nie będzie (chyba, ze zabraknie nam obrońców). I powód za rozejrzeniem się za lepszymi obrońcami w najbliższym okienku.

Skąd pomysł, że rokuje lepiej niż Kowalski? Bo IMHO grają na zbliżonym poziomie.

EDIT: Swego czasu kibicowałem Reprezentacji Polski i argumentacja "zawsze jest ktoś gorszy" nie jest mi obca Wole jednak poczekać na kogoś z autentycznym talentem - kolejnego Małeckiego - niż upominać się o kolesi którzy skończą maks w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2011 o godz. 20:14.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 26.10.2011, 20:10
Trzeba się rozejrzeć za lepszymi od właściwie większości obrońców z Jaliensem i Diazem na czele. (W tym od Czekaja)

A zaletą Czekaja jest to że kosztuje grosze (pensja). I może jak klub gdzieś go wypożyczy żeby się ogrywał może z niego coś będzie.

Dla mnie i tak gra lepiej niż Diaz a już na pewno lepiej niż "wirtuoz" Branco. Dlatego nie wiem czemu miałbym po nim jeździć? Goli nie zawala, gra tyle ile potrafi, zarabia grosze i może z niego coś będzie. Wolę już jego niż kolejnego Branco z łapanki.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2011, 20:13
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Trzeba się rozejrzeć za lepszymi od właściwie większości obrońców z Jaliensem i Diazem na czele. (W tym od Czekaja)

A zaletą Czekaja jest to że kosztuje grosze (pensja). I może jak klub gdzieś go wypożyczy żeby się ogrywał może z niego coś będzie.

Dla mnie i tak gra lepiej niż Diaz a już na pewno lepiej niż "wirtuoz" Branco. Dlatego nie wiem czemu miałbym po nim jeździć? Goli nie zawala, gra tyle ile potrafi, zarabia grosze i może z niego coś będzie. Wolę już jego niż kolejnego Branco z łapanki.
Nie chodzi o "jeżdżenie", tylko o domaganie się tego żeby grał. Niech faktycznie się ogra w pierwszej lidze i zobaczymy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
zegarmistrz
Banita

Od: 09.2011

Stary 26.10.2011, 20:16
Wybaczcie, ale moim zdaniem Maaskant tę "batalię" wygrał. Kibice domagali się zdjęcia Holendrów i postawienia na Polaków. Trener postawił na Polaków (pod koniec meczu z Limanovią było ich nawet na boisku w barwach Wisły więcej niż obcokrajowców! pamięta ktoś, kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce?), którzy nie pokazali w tym meczu zupełnie nic. Świetnie to ujął Wolfy: talent Czekaja polega na tym, że ma 19 lat. I nie, nie gra lepiej od Diaza, a to już jest osiągnięcie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 26.10.2011, 20:22
W ćwierćfinale mam nadzieję, że zagramy z Gryfem albo Zdzieszowicami
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.10.2011, 20:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ogólnie - mieliśmy przegląd rezerw i ja żadnego w meczu Wisły nie chciałbym już oglądać. Taki Lamey czy Wilk to przy reszcie prawdziwi Galacticos.
Nie chce tu plemizować ale Wilk byl jak dla mnie jednym z najsłabszych ogniw w drużynie. Mnóstwo nie potrzebnych zagran do nikogo albo do przeciwnika, mase nie precyzyjnych strzałów, ogolnie chaos na całej długości. Pastwicie sie na Brudzie ale zapominacie że to właśnie Wilk powinien ciągnąć ten wózek w drugiej linii... przynajmniej powinien.

Ale na Boga wolfy jak można mówic o jakimś Wilku Galacticos w stosunku do bruda?
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2011, 20:47
Polacy nie pokazali kompletnie nic. Aczkolwiek moi "ulubieńcy" Kirm i Diaz przeszli dziś samych siebie.

Kirm - wiedziałem, że jego pseudo kiwki nie są wystarczające na obrońców ekstraklasy, ale żeby nie potrafił wygrać pojedynków z zawodnikami 3 ligowymi ?
Diaz - taki z niego obrońca jak z koziej dupy trąbka. Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego Dziś naszego Juniora wozili zawodnicy 3 ligowi . Cóż, na niektórych Orlikach grają chłopcy z upilnowaniem których Junior miałby problemy.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 26.10.2011, 20:47
Po meczu z Jagiellonią napisałem coś takiego: "Co do wypowiedzi Maaskanta po meczu, to uważam że jest ona sensowna. To on ogląda zawodników na treningach. Michałowi w Kielcach nie brakowało niepewnych i spóźnionych interwencji. Czekaja trzeba wpuszczać w końcówce meczu jak wynik jest ustalony, celem ogrania. Chłopak ma warunki fizyczne na swoją pozycję. Nie można jednak od razu wstawiać go do podstawowego składu od razu, bo jak zawali jakiś mecz to doprowadzicie do tego że się załamie" Nie oglądałem niestety meczu (obowiązki), ale z tego co piszecie to niestety miałem rację a chciałbym się mylić. Daleki byłem od hurra optymizmu po meczu w Kielcach. Nie róbcie młodym sodówy w mózgu - chociaż Daniel jak na piłkarza już nie taki młody. Ale rozumiem Was - ja też chciałbym widzieć naszych wychowanków w formie i w pierwszym składzie.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 26.10.2011, 22:48
Lysy napisał(a):Wyświetl post
Polacy nie pokazali kompletnie nic. Aczkolwiek moi "ulubieńcy" Kirm i Diaz przeszli dziś samych siebie.

Kirm - wiedziałem, że jego pseudo kiwki nie są wystarczające na obrońców ekstraklasy, ale żeby nie potrafił wygrać pojedynków z zawodnikami 3 ligowymi ?
Diaz - taki z niego obrońca jak z koziej dupy trąbka. Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego Dziś naszego Juniora wozili zawodnicy 3 ligowi . Cóż, na niektórych Orlikach grają chłopcy z upilnowaniem których Junior miałby problemy.

Nie ma to jak mecz gdzie chlopaki po robocie w fabryce graja mecz z wielkimi "gwiazdami' nawet w swoich reprezentacjach pokroju Kirma albo Diaza ,i sa od nich lepsi.Swoja droga Kirm to moglby od tych z Limanovii wziasc korepetycje "jak utrzymac sie przy pilce i głupio jej nie stracic".
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.10.2011 o godz. 22:51.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Damian1241
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 26.10.2011, 23:25
Wszyscy chcą zeby grali Polacy ale niestety nie mamy ic. Pchać na siłe Czekaja albo Bruda tylko dlatego ze jest młody i Polak to bez sensu w Legi Wolski, Żyro, Kucharczyk, Borysiuk, Rybus nie graja dlatego ze sa Polakami i są mlodzi tylko dlatego ze na to załuzyli. U nas nie ma wyrózniającego sie młodego Polskiego chloaka. Owszem można dac szanse Czekajowi Brodowi ale w meczu z 3 ligowcem oni nie potrafiliwykorzystaci tej szansy
[/URL]
Odpowiedz cytując
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Stary 27.10.2011, 00:45
Racja, ja spuszczam głowę, chciałem Polaków i miałem... teraz już wiem, czemu ich w składzie w lidze nie ma.

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 27.10.2011, 06:52

Stacho musiał na słowo komuś uwierzyć ws. Diaza i go wypozyczyć. Ale właśnie, z naciskiem na wypożyczyć. Ktos inny by go na 5 lat podpisał jak Skorża z Bednarzem podpisali Kirma i dopiero byłoby zgrzytanie zębów.
..
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.10.2011, 07:07
Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego
no faktycznie - Baszczyński niesamowitą karierę po powrocie zrobił
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.10.2011, 07:46
Wczorajszy mecz nasi zawodnicy potraktowali jak sparing a tu połowa forum osądza ich od czci i od wiary :O
Graliście kiedys w piłke? (nie mam na myśli Playstation ani Orlika)
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 27.10.2011, 08:06
kolend napisał(a):Wyświetl post
no faktycznie - Baszczyński niesamowitą karierę po powrocie zrobił
Nie oglądam meczy Polonii, ale ostatnio widziałem z gorszą stroną ich mecz, to Baszczu przy Diazie to jest prawdziwy wirtuoz w dalszym ciągu. Pomijając oczywiście klasę tych zawodników w "swoich" latach, bo to jak porównać malucha do m3.
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2011, 08:08
Cytat:
Wczorajszy mecz nasi zawodnicy potraktowali jak sparing a tu połowa forum osądza ich od czci i od wiary :O
Graliście kiedys w piłke? (nie mam na myśli Playstation ani Orlika)
Każdy mecz, jaki miałem szanse zagrać - turnieje halowe, coca cola cup, Dankonki, czy ligowe w trampkarzach - gralem na 100%.
Gdybym zarabiał jeszcze pieniądze i grał na wyższym szczeblu to grałbym na 200%, bo tego wymagamy od profesjonalnych zawodników. Pytanie tylko, czy oni są profesjonalni ?
Odpowiedz cytując
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 27.10.2011, 08:34
skeba napisał(a):Wyświetl post
Każdy mecz, jaki miałem szanse zagrać - turnieje halowe, coca cola cup, Dankonki, czy ligowe w trampkarzach - gralem na 100%.
Gdybym zarabiał jeszcze pieniądze i grał na wyższym szczeblu to grałbym na 200%, bo tego wymagamy od profesjonalnych zawodników. Pytanie tylko, czy oni są profesjonalni ?
Z całym szacunkiem ale porównujesz siebie mniemam że amatorsko kopiącego piłkę z zawodowcami grającymi w europejskich pucharach?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 27.10.2011, 09:24
zegarmistrz napisał(a):Wyświetl post
Wybaczcie, ale moim zdaniem Maaskant tę "batalię" wygrał. Kibice domagali się zdjęcia Holendrów i postawienia na Polaków. Trener postawił na Polaków (pod koniec meczu z Limanovią było ich nawet na boisku w barwach Wisły więcej niż obcokrajowców! pamięta ktoś, kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce?), którzy nie pokazali w tym meczu zupełnie nic. Świetnie to ujął Wolfy: talent Czekaja polega na tym, że ma 19 lat. I nie, nie gra lepiej od Diaza, a to już jest osiągnięcie.
Bardzo dobry post, podsumowujący aferę wokół postulatu: "chcemy Polaków w Wiśle".

Niestety, Maaskant pokazał, że miał rację. My (mówię o sobie, innych forumowiczach, ale i o Iwanie) - niestety się myliliśmy. Na razie nie mamy żadnej "perełki", która marnuje się na ławie lub w ME kosztem cudzoziemców.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 27.10.2011, 09:48
Piszecie o Diazie.. Tyle, ze mnostwo osob, w tym ja, pisalo o nim w ten sposob zanim jeszcze podpisal kontrakt z Wisla. Wiec nie wiem za co w klubie biora takie pieniadze skoro to bylo oczywiste jak ten facet gral, gra i bedzie gral. I dokladnie, jak to sie stalo, ze znajduje sie kasa na kontrakt dla takiego Diaza, a rezygnuje sie z Baszczynskiego.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.10.2011, 09:58
nesta napisał(a):Wyświetl post
Piszecie o Diazie.. Tyle, ze mnostwo osob, w tym ja, pisalo o nim w ten sposob zanim jeszcze podpisal kontrakt z Wisla. Wiec nie wiem za co w klubie biora takie pieniadze skoro to bylo oczywiste jak ten facet gral, gra i bedzie gral. I dokladnie, jak to sie stalo, ze znajduje sie kasa na kontrakt dla takiego Diaza, a rezygnuje sie z Baszczynskiego.
Pewnie dlatego, że pewna osoba (bardzo ważna) pamięta mecze z Dinamo Tbilisi i jego w nim wyczyny. I zapewne chciała podziękować całej plejadzie zawodników, którzy grali w pewnym czasie w lidze i pucharach oraz dyrygowali szatnią, z którym trenerem nie po drodze itp. A tak się składało, że był on w grupie trzymającej "wadzę".
Odpowiedz cytując
Killer1990
Junior Member

Od: 06.2008

Stary 27.10.2011, 11:31. No tak
PANDEM0NIUM napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem ale porównujesz siebie mniemam że amatorsko kopiącego piłkę z zawodowcami grającymi w europejskich pucharach?
Możliwe, że tak kolega porównuje, ale nie oszukujmy się. W Polsce można znaleźć 11 kopaczy, którzy przerośliby umiejętnościami tych grajków w Wiśle. Sam kilka lat temu byłem na meczu klubu, w którym grał Jakub Kosecki i powiem tyle. Ja grając w A-klasie, 2 miesiące bez treningów niczego szczególnego u niego nie zobaczyłem. W moich stronach niestety nie ma jak się wybić i wiele naprawdę dobrych osób skończyło np. pod sklepem monopolowym. A jestem pewien, że takich miejsc w Polsce jest bardzo dużo.

Co do meczu z Limanovią widziałem, że byli tacy, co tłumaczyli się boiskiem. To ja nie wiem co by oni zrobili jakby przyszło im grać w mojej miejscowości.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 27.10.2011, 12:52
Dość ciekawie wygląda ten temat. Wystarczy kilka wygranych meczy w miernym stylu - i juz winy Jaliensa,Lameya są wybaczone (tak rozumiem stwierdzenia że Maaskant miał rację). Zaraz przyjda 2 porażki i kolejne kiksy i będzie znów lament.
Doskonale to odzwierciedla politykę klubu. Miała byc gwiazda sprowadzona która przyciągnie kibiców ale zagrał Melikson kilka niezłych meczów i stwierdzili że lepiej jest jak jest. Miało być szkolenie młodziezy ale jak się okazało że można zdobyć mistrza grając tylko nabytkami z zagranicy , w wiekszości za darmo lub na wypożyczeniach - szybko temat ucichł. Zaczęły się porażki i odgrzewają w klubie temat naboru najzdolniejszych (narazie bramkarzy co ciekawe, o reszcie zapominając).
Idę w zakład że jak Legii wypalą Żyro,Wolski czy sprzedadzą Rybusa za parę baniek E to Basałaj się obudzi że jednak szkółka by się przydała i juz za chwilutkę już za momencik ...będą o tym myśleć
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
zegarmistrz
Banita

Od: 09.2011

Stary 27.10.2011, 12:58
Cytat:
sprzedadzą Rybusa za parę baniek E
Transfermarkt.de wycenia Rybusa na 950 tys. ojro. Dla porównania Małeckiego na 2,5 mln, Kurto na 150 tys., Bruda i Czekaja na 100 tys., Boguskiego na 800 tys. Nie jesteśmy 100 lat za murzynami.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.10.2011, 13:03
Transfermarkt.de wycenia Rybusa na 950 tys. ojro. Dla porównania Małeckiego na 2,5 mln, Kurto na 150 tys., Bruda i Czekaja na 100 tys., Boguskiego na 800 tys. Nie jesteśmy 100 lat za murzynami.
no to patrz dalej na transfermarkty i tym podobne .......y.

Rybus jest młodszy od Maleckiego i raczej nie gorszy. a Boguski to w tej chwili jest może i wart ale raczej 80 tyś i nie Euro a złotych..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.10.2011, 13:04
A kto to jest ten transfermarkt?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Stary 27.10.2011, 13:20
To taki wieszcz.

Tam nawet od APOELu mamy droższy skład.
Ale wydaje mi się, że kilkanaście lat za Cypryjczykami jednak jesteśmy.
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 27.10.2011, 14:24
Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.

W sumie występ Wiślaków , był poniżej krytyki i przykry , to obraz , gdy Mistrz Polski nie ma praktycznie żadnego zdolnego młodego piłkarza. Proszę nie mówić , ze Brud jest młody i ma się uczyć , bo w wieku 22 lat jego rówieśnicy w Europie są pierwszoplanowymi postaciami. Może będzie coś z Czekaja , ale długa przed nim droga... Poza tym nie ma praktycznie nikogo na kim klub mógłby oprzeć grę w przyszłości i wypromować młodziaka. Widać , ze czasy panowania Wisły jako silnego mocarstwa powoli przemijają i z takimi perspektywami nie wróżę nic dobrego w przyszłości. Na dobra sprawę zastanawialiście się gdzie w tej chwili będzie Wisła gdy odejdzie Cupiał?

Przeraża mnie myśl , ze w klubie Wisła Kraków przez tyle lat tak bardzo zaniedbano nie tylko młodzież , ale i politykę personalną , gdzie została zachwiana jakakolwiek struktura zdrowego funkcjonowania klubu.
Odpowiedz cytując
Romuald
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 27.10.2011, 14:35
Kiedy losowanie następnej rundy ?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.10.2011, 15:00
bukaj22 napisał(a):Wyświetl post
Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.
No nie wiem, o jakim strachu niektórzy z was piszą? Dlatego, że jakiś redaktorek na onecie czy innym portalu tak to opisał?
Naprzeciwko silnie zmotywowanej drużyny z III ligi (wspartej byłymi zawodnikami ekstraklasy) stanęły rezerwy Wisły mające na celu odbębnić ten mecz i wygrac najmniejszym nakładem sił. Przez litość nie napiszę o jakości i wymiarach klepiska, na ktorym grano, co i tak stawia drużyne lepsza technicznie w niekomfortowej sytuacji. Tylko indolencji rezerw Wisły zawdzięczać możemy fakt, że do 90 minuty zawodnicy z Limanowej mieli jakiekolwiek nadzieje na przedlużenie męki swojej i rezerw Wisły.
Nie było żadnego strachu tylko ostrożność i indolencja.
Nie róbcie z Limanovii wiekszego smoka niż nim jest.
Ubolewać można co najwyżej nad postawą niektorych piłkarzy, którzy udowodnili, że mają gdzieś głęboko zaangażowanie i honor
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów