|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Dokładnie.
Na tym ze ma 19 lat i gra mimo wszystko (wg mnie) lepiej od Diaza. Na bezrybiu i rak ryba ![]() Nikt nie twierdził że to wielki talent (jak Marcelo) ale rokuje lepiej niż Kowalski czy Diaz. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Skąd pomysł, że rokuje lepiej niż Kowalski? Bo IMHO grają na zbliżonym poziomie. EDIT: Swego czasu kibicowałem Reprezentacji Polski i argumentacja "zawsze jest ktoś gorszy" nie jest mi obca Wole jednak poczekać na kogoś z autentycznym talentem - kolejnego Małeckiego - niż upominać się o kolesi którzy skończą maks w pierwszej lidze.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 26.10.2011 o godz. 20:14.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Trzeba się rozejrzeć za lepszymi od właściwie większości obrońców z Jaliensem i Diazem na czele. (W tym od Czekaja)
A zaletą Czekaja jest to że kosztuje grosze (pensja). I może jak klub gdzieś go wypożyczy żeby się ogrywał może z niego coś będzie. Dla mnie i tak gra lepiej niż Diaz a już na pewno lepiej niż "wirtuoz" Branco. Dlatego nie wiem czemu miałbym po nim jeździć? Goli nie zawala, gra tyle ile potrafi, zarabia grosze i może z niego coś będzie. Wolę już jego niż kolejnego Branco z łapanki. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Wybaczcie, ale moim zdaniem Maaskant tę "batalię" wygrał. Kibice domagali się zdjęcia Holendrów i postawienia na Polaków. Trener postawił na Polaków (pod koniec meczu z Limanovią było ich nawet na boisku w barwach Wisły więcej niż obcokrajowców! pamięta ktoś, kiedy ostatnio taka sytuacja miała miejsce?), którzy nie pokazali w tym meczu zupełnie nic. Świetnie to ujął Wolfy: talent Czekaja polega na tym, że ma 19 lat. I nie, nie gra lepiej od Diaza, a to już jest osiągnięcie.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
W ćwierćfinale mam nadzieję, że zagramy z Gryfem albo Zdzieszowicami
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ale na Boga wolfy jak można mówic o jakimś Wilku Galacticos w stosunku do bruda? ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Polacy nie pokazali kompletnie nic. Aczkolwiek moi "ulubieńcy" Kirm i Diaz przeszli dziś samych siebie.
Kirm - wiedziałem, że jego pseudo kiwki nie są wystarczające na obrońców ekstraklasy, ale żeby nie potrafił wygrać pojedynków z zawodnikami 3 ligowymi ? Diaz - taki z niego obrońca jak z koziej dupy trąbka. Ciekawe co za geniusz zaproponował go Stanowi (bo nie wierzę, że Stan tak z własnej nieprzymuszonej woli sprowadził nam takiego drewniaka) może ten sam co storpedował pomysł pozyskania Baszczyńskiego Dziś naszego Juniora wozili zawodnicy 3 ligowi . Cóż, na niektórych Orlikach grają chłopcy z upilnowaniem których Junior miałby problemy. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Po meczu z Jagiellonią napisałem coś takiego: "Co do wypowiedzi Maaskanta po meczu, to uważam że jest ona sensowna. To on ogląda zawodników na treningach. Michałowi w Kielcach nie brakowało niepewnych i spóźnionych interwencji. Czekaja trzeba wpuszczać w końcówce meczu jak wynik jest ustalony, celem ogrania. Chłopak ma warunki fizyczne na swoją pozycję. Nie można jednak od razu wstawiać go do podstawowego składu od razu, bo jak zawali jakiś mecz to doprowadzicie do tego że się załamie" Nie oglądałem niestety meczu (obowiązki), ale z tego co piszecie to niestety miałem rację a chciałbym się mylić. Daleki byłem od hurra optymizmu po meczu w Kielcach. Nie róbcie młodym sodówy w mózgu - chociaż Daniel jak na piłkarza już nie taki młody. Ale rozumiem Was - ja też chciałbym widzieć naszych wychowanków w formie i w pierwszym składzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Nie ma to jak mecz gdzie chlopaki po robocie w fabryce graja mecz z wielkimi "gwiazdami' nawet w swoich reprezentacjach pokroju Kirma albo Diaza ,i sa od nich lepsi.Swoja droga Kirm to moglby od tych z Limanovii wziasc korepetycje "jak utrzymac sie przy pilce i głupio jej nie stracic".
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 26.10.2011 o godz. 22:51.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Wszyscy chcą zeby grali Polacy ale niestety nie mamy ic. Pchać na siłe Czekaja albo Bruda tylko dlatego ze jest młody i Polak to bez sensu w Legi Wolski, Żyro, Kucharczyk, Borysiuk, Rybus nie graja dlatego ze sa Polakami i są mlodzi tylko dlatego ze na to załuzyli. U nas nie ma wyrózniającego sie młodego Polskiego chloaka. Owszem można dac szanse Czekajowi Brodowi ale w meczu z 3 ligowcem oni nie potrafiliwykorzystaci tej szansy
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2011
Offline |
|
|
Racja, ja spuszczam głowę, chciałem Polaków i miałem... teraz już wiem, czemu ich w składzie w lidze nie ma.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
Wczorajszy mecz nasi zawodnicy potraktowali jak sparing a tu połowa forum osądza ich od czci i od wiary :O
Graliście kiedys w piłke? (nie mam na myśli Playstation ani Orlika) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Nie oglądam meczy Polonii, ale ostatnio widziałem z gorszą stroną ich mecz, to Baszczu przy Diazie to jest prawdziwy wirtuoz w dalszym ciągu. Pomijając oczywiście klasę tych zawodników w "swoich" latach, bo to jak porównać malucha do m3.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Gdybym zarabiał jeszcze pieniądze i grał na wyższym szczeblu to grałbym na 200%, bo tego wymagamy od profesjonalnych zawodników. Pytanie tylko, czy oni są profesjonalni ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
|
|
|
Piknik
Offline |
|
Niestety, Maaskant pokazał, że miał rację. My (mówię o sobie, innych forumowiczach, ale i o Iwanie) - niestety się myliliśmy. Na razie nie mamy żadnej "perełki", która marnuje się na ławie lub w ME kosztem cudzoziemców. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Piszecie o Diazie.. Tyle, ze mnostwo osob, w tym ja, pisalo o nim w ten sposob zanim jeszcze podpisal kontrakt z Wisla. Wiec nie wiem za co w klubie biora takie pieniadze skoro to bylo oczywiste jak ten facet gral, gra i bedzie gral. I dokladnie, jak to sie stalo, ze znajduje sie kasa na kontrakt dla takiego Diaza, a rezygnuje sie z Baszczynskiego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Co do meczu z Limanovią widziałem, że byli tacy, co tłumaczyli się boiskiem. To ja nie wiem co by oni zrobili jakby przyszło im grać w mojej miejscowości. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Dość ciekawie wygląda ten temat. Wystarczy kilka wygranych meczy w miernym stylu - i juz winy Jaliensa,Lameya są wybaczone (tak rozumiem stwierdzenia że Maaskant miał rację). Zaraz przyjda 2 porażki i kolejne kiksy i będzie znów lament.
Doskonale to odzwierciedla politykę klubu. Miała byc gwiazda sprowadzona która przyciągnie kibiców ale zagrał Melikson kilka niezłych meczów i stwierdzili że lepiej jest jak jest. Miało być szkolenie młodziezy ale jak się okazało że można zdobyć mistrza grając tylko nabytkami z zagranicy , w wiekszości za darmo lub na wypożyczeniach - szybko temat ucichł. Zaczęły się porażki i odgrzewają w klubie temat naboru najzdolniejszych (narazie bramkarzy co ciekawe, o reszcie zapominając). Idę w zakład że jak Legii wypalą Żyro,Wolski czy sprzedadzą Rybusa za parę baniek E to Basałaj się obudzi że jednak szkółka by się przydała i juz za chwilutkę już za momencik ...będą o tym myśleć ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 09.2011
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Rybus jest młodszy od Maleckiego i raczej nie gorszy. a Boguski to w tej chwili jest może i wart ale raczej 80 tyś i nie Euro a złotych.. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
A kto to jest ten transfermarkt?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Banita
Od: 10.2010
Offline |
|
|
To taki wieszcz.
Tam nawet od APOELu mamy droższy skład. Ale wydaje mi się, że kilkanaście lat za Cypryjczykami jednak jesteśmy. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Komiczny mecz. Dawno nie widziałem by zespół z tak niskiej ligi napędził stracha Wiśle.
W sumie występ Wiślaków , był poniżej krytyki i przykry , to obraz , gdy Mistrz Polski nie ma praktycznie żadnego zdolnego młodego piłkarza. Proszę nie mówić , ze Brud jest młody i ma się uczyć , bo w wieku 22 lat jego rówieśnicy w Europie są pierwszoplanowymi postaciami. Może będzie coś z Czekaja , ale długa przed nim droga... Poza tym nie ma praktycznie nikogo na kim klub mógłby oprzeć grę w przyszłości i wypromować młodziaka. Widać , ze czasy panowania Wisły jako silnego mocarstwa powoli przemijają i z takimi perspektywami nie wróżę nic dobrego w przyszłości. Na dobra sprawę zastanawialiście się gdzie w tej chwili będzie Wisła gdy odejdzie Cupiał? Przeraża mnie myśl , ze w klubie Wisła Kraków przez tyle lat tak bardzo zaniedbano nie tylko młodzież , ale i politykę personalną , gdzie została zachwiana jakakolwiek struktura zdrowego funkcjonowania klubu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Kiedy losowanie następnej rundy ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Naprzeciwko silnie zmotywowanej drużyny z III ligi (wspartej byłymi zawodnikami ekstraklasy) stanęły rezerwy Wisły mające na celu odbębnić ten mecz i wygrac najmniejszym nakładem sił. Przez litość nie napiszę o jakości i wymiarach klepiska, na ktorym grano, co i tak stawia drużyne lepsza technicznie w niekomfortowej sytuacji. Tylko indolencji rezerw Wisły zawdzięczać możemy fakt, że do 90 minuty zawodnicy z Limanowej mieli jakiekolwiek nadzieje na przedlużenie męki swojej i rezerw Wisły. Nie było żadnego strachu tylko ostrożność i indolencja. Nie róbcie z Limanovii wiekszego smoka niż nim jest. Ubolewać można co najwyżej nad postawą niektorych piłkarzy, którzy udowodnili, że mają gdzieś głęboko zaangażowanie i honor |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|