|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu? | |||
| Tak |
|
398 | 51,42% |
| Nie |
|
376 | 48,58% |
| Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Frankowski, jakby na to nie patrzeć, chyba miał sporo racji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
z tymi pucharami to ja bym nie przesadzal - i po co One
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 05.03.2015 o godz. 00:03.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Puchary miałyby sens, jeśli gralibyśmy w fazie grupowej (bo tam chyba nawet za przegraną są przyzwoite premie dla klubu). Nasza przygoda z obecną drużyną zakończy się pewnie w przedostatniej lub ostatniej rundzie kwalifikacyjnej więc na chwilę obecną chyba szkoda prądu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Wtedy wygraliśmy lige z rekordową w historii polskiej ligi przewaga 17 pkt. nad drugim Widzewem.Do dziś nikomu nie udało sie tego powtórzyć.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2015 o godz. 07:55.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ciekawe jak teraz patrzy na Sadloka Smuda. Ostatnio był u niego na musiku a teraz jeszcze został zawieszony za brutalne wejscie w meczu z Bełchatowem i nie zagra w 3 spotkaniach.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Współczuję Gaszyńskiemu. Choćby "skały srały" to budowanie jakiegokolwiek wizerunku naszego klubu przy Smudzie jest niemożliwe. Nawet konkurencja nam nie robi tak czarnego PR, jak Franciszek "mam dziesięciu do grania" Smuda.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
W normalnym klubie na Zachodzie, za takie medialne wygłupy został by z miejsca w......y.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2011
Offline |
|
||||||
|
Trochę nie mam czasu (trochę też ochoty), żeby odnosić się do całości i kopać się z koniem, ale zmuszę się.
![]()
Dudka to def pomocnik? Środkowy obrońca? A może boczny? Stępiński to napastnik? Może prawy skrzydłowy? A może lewy? Boguski to defensywny pomocnik? Czy ofensywny? Może skrzydłowy? Garguła? Skrzydłowy? Czy ofensywny pomocnik? Może defensywny? Donald to skrzydłowy? Czy lewy obrońca?W zasadzie ten akapit jest tak absurdalny, że elminiuje Cię jako wiarygodnego rozmówcę.
A wyprowadzanie teraz argumentu, że chce go Cupiał przy jednoczesnym pojeździe po dotychczasowej polityce klubu, której przecież też chce Cupiał (akapit 2), to kolejna "nieścisłość" w Twoim rozumowaniu/ obronie Smudy.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 05.03.2015 o godz. 11:11.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Czekam jeszcze tylko, jak Franio odniesie się do cegiełkowej inicjatywy w stylu: "no fajnie, że kibice kupują szaliki, ale idzie wiosna"
Nic mnie już nie zdziwi, jeśli chodzi o jego mądrości.![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Nawet weszlo wkoncu sensownie cos napisalo...
http://weszlo.com/2015/03/05/smuda-u...ac-nie-wypada/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2014
Offline |
|
|
Wypowidz dyzmy:Dostałem ostatnio dwóch zawodników. Ale jakich? Pozyskanych za pięć złotych. Wzmocnienia to jest to, co zrobiła Legia, kupując Masłowskiego za 800 tys. euro, więc się z nią nie równajmy. Jak ktoś ma jeszcze pretensje do mnie, czy do zespołu, to uważam to za skandal! (…) Od kilku lat wiedzieliśmy, że umiejętności tych chłopaków są takie, a nie inne. Teraz próbujemy ugrać z nimi jak najwięcej. Nie wolno nam przeszkadzać, trzeba tylko budować i motywować.
Trzeba budować i motywować, najlepiej słowami, że są warci 5 złotych i nic nie potrafią. Nie rozumiem o co temu gościowi chodzi. Nie ma takich idi*tów na świecie, którzy az tak potrafią sobie zaprzeczać. Jak nie lubie weszlo.com tak ten artykuł jest w 100% prawdziwy. Dopoki nie zmienimy trenera, będzie bardzooo ciężko. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Nie napędzajcie się tak. Smuda nie formułował i nadal nie formułuje składnych i wyważonych wypowiedzi. Mówi emocjami, a właściwie to emocje mówią nim.
Jedno, co można odczytać, to: "wyniki są do kitu, a ja nie mam pojęcia, co się dzieje". ![]()
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
||||||
Po drugie, z tak zwanych "czołowych" drużyn, Wisłą jest najsłabsza w grze obronnej. Nie chodzi mi o samych obrońców, ale całą drużynę. Sarki, Donald "czerwona kartka", Garguła, Brożek, Boguski, Stępiński, Stilić są słabi w defensywie i mimo najszczerszych chęci, zawsze będą poniżej przeciętnej w tym elemencie. Do tego dochodzi Uryga, młody, przeciętny i niedoświadczony i Dudka, któremu z atutów pozostało tylko doświadczenie. Jeśli więc nie posiadamy piłki, zaczyna się boiskowa tragedia i błąd za błędem. Zresztą głównym problemem Wisły jest brak zawodników nieźle broniących i jednocześnie kreatywnych.
Ale nie w Wiśle, Legii czy Lechu, prawda? Poza tym dzisiaj o naszych teraźniejszych wychowankach ich trenerzy mówią, że nie nadają się do Wisły.
.
Dudka jest przeraźliwie wolnym i mało kreatywnym zawodnikiem, cieniem siebie sprzed lat. Przyszedł tu żeby się odbudować i tego nie zrobił. Jego forma jest stabilnie bezbarwna odkąd tu jest. Ale z braku laku... Może grać na środku pomocy i obrony, a także jako boczny obrońca. Wszędzie z takim samym efektem. Jest niezbędny, bo nie ma nikogo innego w razie, gdy ktoś z podstawowego składu się popsuje. Niestety Ostoja jest popsuty już bardzo długo. Garguła i Boguski to zagadka. Tacy sobie w ofensywie i tacy sobie w defensywie (chociaż tu Boguski lepszy). Moim zdaniem to naturalni zmiennicy Stilica, którego nie są w stanie zastąpić. Tragedia zaczyna się wtedy, gdy muszą przebywać we trójkę na boisku. Domyślam się, że w takich sytuacjach Głowa ma ochotę kogoś zamordować. A jak dołącza do nich dodatkowo Sarki i DOnaldzik, myśli pewnie o zakończeniu kariery. Stępiński właściwie nie wiadomo po co tu jest. Strzelił w Widzewie 5 bramek, ale to o niczym nie świadczy. Nie radzi sobie w Wiśle na żadnej pozycji. Za to konia z rzędem temu, który zahipnotyzował Niemców i sprawił, że go kupili. Mistrzostwo świata.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 05.03.2015 o godz. 16:46.
|
|||||||
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pętla się niby zaciska, ale z wiadomych względów nigdy się nie zaciśnie do końca. W swojej grze jak na razie zespół nie zrobił żadnych postępów, o ile na początku można było zrozumieć jeden dominujący styl tak teraz hmm... nawet tego brakuje. Skończy się standardowo 5-6 miejscem, musimy przebujać się ze Smudą do końca jego kontraktu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Z drugim się zgodzę, natomiast gra z meczu na mecz wygląda w tej rundzie lepiej (abstrahując, że gorzej niż w Gdańsku zagrać się nie da). |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Z meczu na mecz faktycznie gra wygląda coraz lepiej, bo:
- zawodnicy biegają trochę szybciej - wymieniają między sobą więcej niż jedno, dwa podania - pojawiło się więcej strzałów Poza tym, jeśli chodzi o rozwiązania taktyczne, pomysł na grę, jakiś styl, to od czasu przyjścia mamy do czynienia z absolutnym ZEREM. Drużyna pod tym względem stoi w miejscu, albo raczej cofa się do czasów NRD. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Niech za moją odpowiedź na post Kurza posłuży wywiad wrzucony właśnie na główną.
![]() Nie zazdroszczę. Niektórzy starają się bronić Franka jak mogą a on jakby im na złość udziela kolejnego wywiadu, w którym pogrąża się jeszcze bardziej. A przecież po ostatnim wywiadzie wydawałoby się, że gorzej być nie może. Cóż, można się tylko z tego śmiać. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Kompletnym potwierdzeniem braku jakiejkolwiek wizji było wystawienie Jovicia w ostatnim meczu. Obstawiam, że to było coś na zasadzie "A niech zagra z przodu może coś mu wyjdzie"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
ktoś chyba pogroził franiowi palcem, bo zacząl się troszeczke kajać
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2015
Offline |
|
|
Czyli zdaniem Franka jak kupi się byle jakiego piłkarza (ale zapłaci za niego godziwie) to można to nazwać transferem? Niech da spokój. Niejeden klub udowodnił, że można sprowadzić ciekawego piłkarza za niewielkie pieniądze...
![]()
www.pilka24.com.pl - najnowsze wiadomości ze świata piłki nożnej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przeczytaj wywiad.
Jeśli to zrobiłeś i dalej tego nie widzisz, to znaczy, że moje tłumaczenia i tak na nic się zdadzą. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
. Powinniśmy oddzielić również 2 kwestie. Smuda powinien zostać, bo nikt tutaj lepszy nie trafi; chyba że jest na to kasa i pomysł, w co wątpię. Smuda nie powinien udzielać wywiadów, bo nie potrafi sklecić po Polsku kilku sensownie brzmiących zdań. Poczynił wprawdzie postępy od czasów Widzewa, ale nadal ktoś powinien czytać, poprawiać i autoryzować jego wypowiedzi. Zupełnie oddzielną kwestią jest to, że od czasu zwolnienia Skorży podobne emocje, jak Smuda wywołuje każdy trener. Maaskantowi co prawda udało się zdobyć jeszcze MP, choć jechano po nim za styl i decyzje personalne, ale pozostali żegnali się z klubem w większej lub mniejszej niesławie. Jaki z tego wniosek? Po pierwsze, klub nie potrafił znaleźć nikogo, kto sprostałby wymaganiom. Po drugie, może to problem nie z trenerami tylko przeszacowanie piłkarskiego stanu posiadania. Po trzecie, istnieje zawsze możliwość, że mamy tu świetnych piłkarzy (w co nie wierzę), ale również organizacyjno-sportową degrengoladę, jak Zagłębie. Martwi mnie dodatkowo bajkopisarstwo nowego prezesa, który coś bredzi o fazie grupowej LE. Panie Gaszyński, żeby osiągnąć ten cel trzeba mieć przeogromne szczęście, albo drużynę silniejszą niż do awansu do fazy grupowej LM, bo przeciwnicy tu o wiele mocniejsi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Ogarniam a przede wszystkim znam historie i efekty zwalniania trenerów w trakcie sezonu w Wiśle. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Jak to pisałem był tylko ten, w którym mówi, że nie będzie robił zmian, bo słaba forma piłkarzom musi sama przejść, a sadzanie ich na ławce może doprowadzić do pogorszenia ich sytuacji. To jest motywacja i dbanie o dobro drużyny!
Jak po cudownym Euro 2012 - Franek by niczego nie zmienił i znowu 2 razy przegrał i raz zremisował.
Ło Jezu i jeszcze to: Cytat:
![]() Żeby on tak dbał o przygotowanie mentalne i taktyczne piłkarzy Wisły jak dba o "sprzedaż Interii", to byśmy mieli lidera!
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 06.03.2015 o godz. 11:53.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2010
Offline |
|
|
"Czy uda nam się wygrać z Zawiszą czy nie to i w następnym meczu trzeba robić wszystko by zdobyć punkty."
czy tylko ja czy Wy rowniez macie wrazenie ze Smuda zawsze sie ASEKURUJE I UBEZPIECZA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
To sprostowanie na Interii uważam akurat za dobre posunięcie. Trochę ciszy i spokoju teraz potrzebujemy
![]() ![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|