The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy Franciszek Smuda wyciągnie Białą Gwiazdę z marazmu?
Tak 398 51,42%
Nie 376 48,58%
Głosujących: 774. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.03.2015, 22:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czy Smuda świadomie ustawił drużynę na osiągnięcie formy dopiero od maja? Czy zrobili tak inni trenerzy?
Aż sparafrazuje klasyka

Cytat:
Nie, jestem trenerem polskiej ligi... tu nie ma świadomości.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.03.2015, 22:45
Frankowski, jakby na to nie patrzeć, chyba miał sporo racji...
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 04.03.2015, 23:47
z tymi pucharami to ja bym nie przesadzal - i po co One do gry w fazie grupowej bardzo dalek droga dla Wisly - a najprawdopodobniej bylby znowu wpie...ol z jakimis Azerami - Gruzinami albo innymi Estonczykami ...akurat pucharow europejskich to mi najmniej teraz brakuje- bo bylby wstyd jak Amika w tym roku i poprzednim
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 05.03.2015 o godz. 00:03.
Odpowiedz cytując
Patryko
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 05.03.2015, 00:05
Puchary miałyby sens, jeśli gralibyśmy w fazie grupowej (bo tam chyba nawet za przegraną są przyzwoite premie dla klubu). Nasza przygoda z obecną drużyną zakończy się pewnie w przedostatniej lub ostatniej rundzie kwalifikacyjnej więc na chwilę obecną chyba szkoda prądu.
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.03.2015, 06:10
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Trochę pominąłeś, szczególnie pozytywów. No i przedstawiłeś swoją wersję rzeczywistości. Niezłe krzywe zwierciadło. Jak mawiał Andriej Wyszynskij "Dajcie mi człowieka, a paragraf się znajdzie" .
Miał prawo zapomnieć o pozytywach w pracy Franka Smudy bo ostatnim jego sukcesem jest Puchar Polski z Lechem 6 lat temutemu( z taką drużyną jaką miał Lech ten jeden sukces w Polsce to trochę mało), chyba że jeszcze masz na myśli zbudowanie szatni w Ratyzbonie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.03.2015, 07:52
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Tak dla przypomnienia, ostatnie mistrzostwo Polski zdobył Smuda w 1999 roku z Wisłą.
Wtedy wygraliśmy lige z rekordową w historii polskiej ligi przewaga 17 pkt. nad drugim Widzewem.Do dziś nikomu nie udało sie tego powtórzyć.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 05.03.2015 o godz. 07:55.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 05.03.2015, 08:06
Ciekawe jak teraz patrzy na Sadloka Smuda. Ostatnio był u niego na musiku a teraz jeszcze został zawieszony za brutalne wejscie w meczu z Bełchatowem i nie zagra w 3 spotkaniach.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2015, 08:46
Współczuję Gaszyńskiemu. Choćby "skały srały" to budowanie jakiegokolwiek wizerunku naszego klubu przy Smudzie jest niemożliwe. Nawet konkurencja nam nie robi tak czarnego PR, jak Franciszek "mam dziesięciu do grania" Smuda.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.03.2015, 09:23
W normalnym klubie na Zachodzie, za takie medialne wygłupy został by z miejsca w......y.
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Od: 02.2011

Stary 05.03.2015, 10:22
Trochę nie mam czasu (trochę też ochoty), żeby odnosić się do całości i kopać się z koniem, ale zmuszę się.

Na papierze rzeczywiście tylko 2 drużyny są zdecydowanie mocniejsze od Wisły, ale jaka jest różnica pomiędzy zespołem, który musi kreować grę w każdym meczu, a takim, który może grać tylko z kontry i przeszkadzać przeciwnikowi, pokazała ostatnio Jagiellonia w meczach z Legią i Koroną.
To tak jest w regulaminie gry w piłkę nożną napisane, że Wisła musi kreować grę? Dlaczego? Trener rzekomo ma słabych piłkarzy co podkreśla na każdym kroku. Abstrahując od tego, że to samospełniająca się przepowiednia, bo takie wypowiedzi rujnują morale, to skoro tak uważa, to dlaczego nie gra z kontry? W czym problem? Jest szybki Brożek i szybcy Sarki z Guerrierem, teraz doszedł Jović i Barrientos. Mądry trener dostosowuje taktykę do materiału ludzkiego, którym dysponuje.

Wisła nie ma już nic, co mogłaby stracić. To co robi Smuda, to pryszcz w porównaniu do tego, co działo się w klubie w ostatnich latach.
Bzdura. Ma dużo do stracenia i niestety sukcesywnie to traci - np. frekwencję. W tym wypowiedzi mądrego Smudy też mają udział.

Ta strategia jest tutaj od zawsze. Nie mamy na to wpływu. Być może jest też tak, że nasi młodzieżowcy są o klasę czy dwie słabsi od Boguskiego bez formy i dlatego nie grają. Akurat argument o tym, że w klubie są jakieś zmarnowane, niewykorzystane talenty opiera się na wierze. Sry, ale na temat wiary trudno się dyskutuje.
Nie mamy też wpływu na obsadę posady szkoleniowca, więc skoro wychodzisz z takiego założenia po co podejmujesz dyskusję? Co do argumentu, że marnowane są talenty - jeszcze rok czy dwa temu Wisła była klubem, która miała najwięcej wychowanków grających w polskiej ekstraklasie. To nie jest wiara, tylko fakty.

Może w sytuacji, kiedy trening jest dostosowany do ich indywidualnych potrzeb i obecnych możliwości, nasi piłkarze nie są w stanie rywalizować z młodymi ekstraklasowymi "byczkami"?

Poza tym nasza drużyna, poza obrońcami (może z wyjątkiem Sadloka) jest wyjątkowo słabowita i łatwa do stłamszenia.
Nie. To co napisałem to jest kolejny fakt - Smuda nie korzysta ze wskazań przyrządów pomiarowych dla zawodników. Możesz mi wierzyć, nie musisz - nie obchodzi mnie to. Ale taki jest fakt. Treningi przeprowadzane przez Michalczyka są profesjonalnie, ma dostępne dane do analizy, ale je olewa, bo sam wie lepiej.

Jankowski należy do licznej grupy rodzimych napastników, którzy prawie nie strzelają bramek. Trudno traktować 10, 8 czy 7 goli w sezonie poważnie.
Stępiński strzelił na razie 5 bramek w ekstraklasie. Niech to wystarczy za komentarz.

Obu łączy jeszcze jedno. Grali w klubach, które głównie kontrowały, a jaka to różnica widać na przykłądzie Piecha. Zero w Legii i "mistrz" w Bełchatowie.
Wróć do punktu pierwszego. Skoro Wisła jest słaba, to dlaczego nie kontruje? Co do 7-10 bramek w sezonie - to już jest coś. Stępiński ma 6 bramek w eklasie (5 Widzew, 1 Wisła) i 19 lat. Jak będzie wystawiany jako skrzydłowy, to tego dorobku nie poprawi.

Oczywiście, że trzeba o tym pamiętać, ale również o tym, że Dudka, Uryga, Boguski, Sarki, Donald, Garguła, Stępiński, Jankowski nie łapią się nie tylko do pierwszych piątek, ale i 10 na swoich pozycjach w ekstraklasie.
A jakie to są pozycje? Dudka to def pomocnik? Środkowy obrońca? A może boczny? Stępiński to napastnik? Może prawy skrzydłowy? A może lewy? Boguski to defensywny pomocnik? Czy ofensywny? Może skrzydłowy? Garguła? Skrzydłowy? Czy ofensywny pomocnik? Może defensywny? Donald to skrzydłowy? Czy lewy obrońca?
W zasadzie ten akapit jest tak absurdalny, że elminiuje Cię jako wiarygodnego rozmówcę.

To nie jest narzekanie na Smudę, to nagonka, a to różnica. Przypominam również, że chciał/chce go Cupiał i że to być może ostatnia próba ratowania Wisły z osobą, której właściciel wydaje się ufać.
Co oznacza nagonka? Stwierdzenie faktów, że facet np. odpuścił mecz PP (znowu abstrahując od tego jakie to miało efekt na morale), potem przegrał najważniejsze mecze rundy to nagonka? Ty poprostu nie jesteś obiektywny i wydaje Ci się, że jak ktoś krytykuje "Twojego" trenera, to jest fanatykiem i nie ma argumentów. Jest inaczej jak widać.

A wyprowadzanie teraz argumentu, że chce go Cupiał przy jednoczesnym pojeździe po dotychczasowej polityce klubu, której przecież też chce Cupiał (akapit 2), to kolejna "nieścisłość" w Twoim rozumowaniu/ obronie Smudy.
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 05.03.2015 o godz. 11:11.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.03.2015, 10:35
Czekam jeszcze tylko, jak Franio odniesie się do cegiełkowej inicjatywy w stylu: "no fajnie, że kibice kupują szaliki, ale idzie wiosna" Nic mnie już nie zdziwi, jeśli chodzi o jego mądrości.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.03.2015, 14:27
Nawet weszlo wkoncu sensownie cos napisalo...
http://weszlo.com/2015/03/05/smuda-u...ac-nie-wypada/
Odpowiedz cytując
TS&ZKS
Senior Member

Od: 10.2014

Stary 05.03.2015, 14:59
Wypowidz dyzmy:Dostałem ostatnio dwóch zawodników. Ale jakich? Pozyskanych za pięć złotych. Wzmocnienia to jest to, co zrobiła Legia, kupując Masłowskiego za 800 tys. euro, więc się z nią nie równajmy. Jak ktoś ma jeszcze pretensje do mnie, czy do zespołu, to uważam to za skandal! (…) Od kilku lat wiedzieliśmy, że umiejętności tych chłopaków są takie, a nie inne. Teraz próbujemy ugrać z nimi jak najwięcej. Nie wolno nam przeszkadzać, trzeba tylko budować i motywować.

Trzeba budować i motywować, najlepiej słowami, że są warci 5 złotych i nic nie potrafią. Nie rozumiem o co temu gościowi chodzi. Nie ma takich idi*tów na świecie, którzy az tak potrafią sobie zaprzeczać.

Jak nie lubie weszlo.com tak ten artykuł jest w 100% prawdziwy.

Dopoki nie zmienimy trenera, będzie bardzooo ciężko.
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.03.2015, 15:35
Nie napędzajcie się tak. Smuda nie formułował i nadal nie formułuje składnych i wyważonych wypowiedzi. Mówi emocjami, a właściwie to emocje mówią nim.

Jedno, co można odczytać, to: "wyniki są do kitu, a ja nie mam pojęcia, co się dzieje".
Panie, co wszystko wiedzą, w skrócie wszystkowiedźmy..
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 05.03.2015, 15:45
wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
To tak jest w regulaminie gry w piłkę nożną napisane, że Wisła musi kreować grę? Dlaczego? Trener rzekomo ma słabych piłkarzy co podkreśla na każdym kroku. Abstrahując od tego, że to samospełniająca się przepowiednia, bo takie wypowiedzi rujnują morale, to skoro tak uważa, to dlaczego nie gra z kontry? W czym problem? Jest szybki Brożek i szybcy Sarki z Guerrierem, teraz doszedł Jović i Barrientos. Mądry trener dostosowuje taktykę do materiału ludzkiego, którym dysponuje.
I tu dochodzimy do kolejnego punktu. Po pierwsze, żeby zająć miejsce 1-3 w ekstraklasie trzeba mieć drużynę, która jakoś sobie radzi w ataku pozycyjnym. Nie da się zdobyć MP grając wyłącznie z kontry. Poza tym, mimo naszych ewentualnych chęci do zmian, i tak skończy się tym, że w 80% meczów będziemy zmuszeni do ataku.

Po drugie, z tak zwanych "czołowych" drużyn, Wisłą jest najsłabsza w grze obronnej. Nie chodzi mi o samych obrońców, ale całą drużynę. Sarki, Donald "czerwona kartka", Garguła, Brożek, Boguski, Stępiński, Stilić są słabi w defensywie i mimo najszczerszych chęci, zawsze będą poniżej przeciętnej w tym elemencie.

Do tego dochodzi Uryga, młody, przeciętny i niedoświadczony i Dudka, któremu z atutów pozostało tylko doświadczenie.

Jeśli więc nie posiadamy piłki, zaczyna się boiskowa tragedia i błąd za błędem.

Zresztą głównym problemem Wisły jest brak zawodników nieźle broniących i jednocześnie kreatywnych.

Bzdura. Ma dużo do stracenia i niestety sukcesywnie to traci - np. frekwencję. W tym wypowiedzi mądrego Smudy też mają udział.
Wisła traci widzów z powodu wyników sportowych, a nie wypowiedzi Smudy. Kluczem do poprawienia frekwencji są janusze, ale oni nie przyjdą na nikogo poza Legią. Chcą widowiska i poziomu, którego z tymi piłkarzami i na tym etapie wychodzenia z długów nie da się zapewnić.

Nie mamy też wpływu na obsadę posady szkoleniowca, więc skoro wychodzisz z takiego założenia po co podejmujesz dyskusję? Co do argumentu, że marnowane są talenty - jeszcze rok czy dwa temu Wisła była klubem, która miała najwięcej wychowanków grających w polskiej ekstraklasie. To nie jest wiara, tylko fakty.
Nie lubię tego dzikiego gonu, który kibice rozpętują po 3 nieudanych meczach. Wisła bez problemu zakwalifikuje się do pierwszej 8 i zajmie miejsce 3-4, jeśli wysoka forma pojawi się w ostatniej fazie rozgrywek. To wtedy należy brać się za ocenę piłkarzy i trenerów.

Ale nie w Wiśle, Legii czy Lechu, prawda? Poza tym dzisiaj o naszych teraźniejszych wychowankach ich trenerzy mówią, że nie nadają się do Wisły.

Nie. To co napisałem to jest kolejny fakt - Smuda nie korzysta ze wskazań przyrządów pomiarowych dla zawodników. Możesz mi wierzyć, nie musisz - nie obchodzi mnie to. Ale taki jest fakt. Treningi przeprowadzane przez Michalczyka są profesjonalnie, ma dostępne dane do analizy, ale je olewa, bo sam wie lepiej.
Efekt trenowania "na nosa" poznamy po zakończeniu rozgrywek. Oczywiście dałoby się lepiej, ale nie grozi nam nikt, kto mógłby być lepszym wyborem od Smudy.

Wróć do punktu pierwszego. Skoro Wisła jest słaba, to dlaczego nie kontruje? Co do 7-10 bramek w sezonie - to już jest coś. Stępiński ma 6 bramek w eklasie (5 Widzew, 1 Wisła) i 19 lat. Jak będzie wystawiany jako skrzydłowy, to tego dorobku nie poprawi.
Wróć do punktu pierwszego .

A jakie to są pozycje? Dudka to def pomocnik? Środkowy obrońca? A może boczny? Stępiński to napastnik? Może prawy skrzydłowy? A może lewy? Boguski to defensywny pomocnik? Czy ofensywny? Może skrzydłowy? Garguła? Skrzydłowy? Czy ofensywny pomocnik? Może defensywny? Donald to skrzydłowy? Czy lewy obrońca?
W zasadzie ten akapit jest tak absurdalny, że elminiuje Cię jako wiarygodnego rozmówcę.
Za bardzo przywiązujesz się do pozycji. Ich atrybuty można opisać w bardziej obrazowy sposób.

Dudka jest przeraźliwie wolnym i mało kreatywnym zawodnikiem, cieniem siebie sprzed lat. Przyszedł tu żeby się odbudować i tego nie zrobił. Jego forma jest stabilnie bezbarwna odkąd tu jest. Ale z braku laku... Może grać na środku pomocy i obrony, a także jako boczny obrońca. Wszędzie z takim samym efektem. Jest niezbędny, bo nie ma nikogo innego w razie, gdy ktoś z podstawowego składu się popsuje. Niestety Ostoja jest popsuty już bardzo długo.

Garguła i Boguski to zagadka. Tacy sobie w ofensywie i tacy sobie w defensywie (chociaż tu Boguski lepszy). Moim zdaniem to naturalni zmiennicy Stilica, którego nie są w stanie zastąpić. Tragedia zaczyna się wtedy, gdy muszą przebywać we trójkę na boisku. Domyślam się, że w takich sytuacjach Głowa ma ochotę kogoś zamordować. A jak dołącza do nich dodatkowo Sarki i DOnaldzik, myśli pewnie o zakończeniu kariery.

Stępiński właściwie nie wiadomo po co tu jest. Strzelił w Widzewie 5 bramek, ale to o niczym nie świadczy. Nie radzi sobie w Wiśle na żadnej pozycji. Za to konia z rzędem temu, który zahipnotyzował Niemców i sprawił, że go kupili. Mistrzostwo świata.

Co oznacza nagonka? Stwierdzenie faktów, że facet np. odpuścił mecz PP (znowu abstrahując od tego jakie to miało efekt na morale), potem przegrał najważniejsze mecze rundy to nagonka? Ty poprostu nie jesteś obiektywny i wydaje Ci się, że jak ktoś krytykuje "Twojego" trenera, to jest fanatykiem i nie ma argumentów. Jest inaczej jak widać.
To że nie biorę udziału w tej "stypie", nie znaczy, iż to mój trener. Uważam, że to najlepszy kandydat z tych, jakich może mieć obecnie i jeszcze przez kilka lat Wisła, która "na oko" będzie wychodziła z długów jeszcze przez 2-3 lata. Sry, ale Michniewicz, Kiereś, czy Ojrzyński mi się nie marzą. Odpuszczony puchar mnie wali. Przegrane mecze się zdarzają, nawet te najważniejsze.
Ostatnio edytowane przez Kurz : 05.03.2015 o godz. 16:46.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 05.03.2015, 16:59
Pętla się niby zaciska, ale z wiadomych względów nigdy się nie zaciśnie do końca. W swojej grze jak na razie zespół nie zrobił żadnych postępów, o ile na początku można było zrozumieć jeden dominujący styl tak teraz hmm... nawet tego brakuje. Skończy się standardowo 5-6 miejscem, musimy przebujać się ze Smudą do końca jego kontraktu.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 05.03.2015, 23:05
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Pętla się niby zaciska, ale z wiadomych względów nigdy się nie zaciśnie do końca. W swojej grze jak na razie zespół nie zrobił żadnych postępów, o ile na początku można było zrozumieć jeden dominujący styl tak teraz hmm... nawet tego brakuje. Skończy się standardowo 5-6 miejscem, musimy przebujać się ze Smudą do końca jego kontraktu.
Piszesz o tej rundzie, czy całościowo o okresie Smudy?
Z drugim się zgodzę, natomiast gra z meczu na mecz wygląda w tej rundzie lepiej (abstrahując, że gorzej niż w Gdańsku zagrać się nie da).
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 06.03.2015, 10:25
Z meczu na mecz faktycznie gra wygląda coraz lepiej, bo:
- zawodnicy biegają trochę szybciej
- wymieniają między sobą więcej niż jedno, dwa podania
- pojawiło się więcej strzałów

Poza tym, jeśli chodzi o rozwiązania taktyczne, pomysł na grę, jakiś styl, to od czasu przyjścia mamy do czynienia z absolutnym ZEREM. Drużyna pod tym względem stoi w miejscu, albo raczej cofa się do czasów NRD.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 06.03.2015, 10:26
Niech za moją odpowiedź na post Kurza posłuży wywiad wrzucony właśnie na główną.

Nie zazdroszczę. Niektórzy starają się bronić Franka jak mogą a on jakby im na złość udziela kolejnego wywiadu, w którym pogrąża się jeszcze bardziej. A przecież po ostatnim wywiadzie wydawałoby się, że gorzej być nie może. Cóż, można się tylko z tego śmiać.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2015, 10:32
Niech za moją odpowiedź na post Kurza posłuży wywiad wrzucony właśnie na główną.

Nie zazdroszczę. Niektórzy starają się bronić Franka jak mogą a on jakby im na złość udziela kolejnego wywiadu, w którym pogrąża się jeszcze bardziej. A przecież po ostatnim wywiadzie wydawałoby się, że gorzej być nie może. Cóż, można się tylko z tego śmiać.
Gdzie sie tam pogrąża ?
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 06.03.2015, 10:51
Kompletnym potwierdzeniem braku jakiejkolwiek wizji było wystawienie Jovicia w ostatnim meczu. Obstawiam, że to było coś na zasadzie "A niech zagra z przodu może coś mu wyjdzie"
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.03.2015, 11:12
ktoś chyba pogroził franiowi palcem, bo zacząl się troszeczke kajać
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
jeziu89
Junior Member

Od: 03.2015

Stary 06.03.2015, 11:29
Czyli zdaniem Franka jak kupi się byle jakiego piłkarza (ale zapłaci za niego godziwie) to można to nazwać transferem? Niech da spokój. Niejeden klub udowodnił, że można sprowadzić ciekawego piłkarza za niewielkie pieniądze...
www.pilka24.com.pl - najnowsze wiadomości ze świata piłki nożnej
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 06.03.2015, 11:37
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Gdzie sie tam pogrąża ?
Przeczytaj wywiad.

Jeśli to zrobiłeś i dalej tego nie widzisz, to znaczy, że moje tłumaczenia i tak na nic się zdadzą.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 06.03.2015, 11:37

Który? Jest kilka o Smudzie . Powinniśmy oddzielić również 2 kwestie. Smuda powinien zostać, bo nikt tutaj lepszy nie trafi; chyba że jest na to kasa i pomysł, w co wątpię. Smuda nie powinien udzielać wywiadów, bo nie potrafi sklecić po Polsku kilku sensownie brzmiących zdań. Poczynił wprawdzie postępy od czasów Widzewa, ale nadal ktoś powinien czytać, poprawiać i autoryzować jego wypowiedzi.

Zupełnie oddzielną kwestią jest to, że od czasu zwolnienia Skorży podobne emocje, jak Smuda wywołuje każdy trener. Maaskantowi co prawda udało się zdobyć jeszcze MP, choć jechano po nim za styl i decyzje personalne, ale pozostali żegnali się z klubem w większej lub mniejszej niesławie. Jaki z tego wniosek? Po pierwsze, klub nie potrafił znaleźć nikogo, kto sprostałby wymaganiom. Po drugie, może to problem nie z trenerami tylko przeszacowanie piłkarskiego stanu posiadania. Po trzecie, istnieje zawsze możliwość, że mamy tu świetnych piłkarzy (w co nie wierzę), ale również organizacyjno-sportową degrengoladę, jak Zagłębie.

Martwi mnie dodatkowo bajkopisarstwo nowego prezesa, który coś bredzi o fazie grupowej LE. Panie Gaszyński, żeby osiągnąć ten cel trzeba mieć przeogromne szczęście, albo drużynę silniejszą niż do awansu do fazy grupowej LM, bo przeciwnicy tu o wiele mocniejsi.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 06.03.2015, 11:45
Przeczytaj wywiad.

Jeśli to zrobiłeś i dalej tego nie widzisz, to znaczy, że moje tłumaczenia i tak na nic się zdadzą.

Ogarniam a przede wszystkim znam historie i efekty zwalniania trenerów w trakcie sezonu w Wiśle.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wściekłe pięści węża
Senior Member

Stary 06.03.2015, 11:47
Który? Jest kilka o Smudzie .
Jak to pisałem był tylko ten, w którym mówi, że nie będzie robił zmian, bo słaba forma piłkarzom musi sama przejść, a sadzanie ich na ławce może doprowadzić do pogorszenia ich sytuacji. To jest motywacja i dbanie o dobro drużyny!

Jak po cudownym Euro 2012 - Franek by niczego nie zmienił i znowu 2 razy przegrał i raz zremisował.

(...) Smuda nie powinien udzielać wywiadów, bo nie potrafi sklecić po Polsku kilku sensownie brzmiących zdań. Poczynił wprawdzie postępy od czasów Widzewa, ale nadal ktoś powinien czytać, poprawiać i autoryzować jego wypowiedzi.
Niestety, Franek i jego prostactwo są sprzedawane w komplecie.

Ło Jezu i jeszcze to:

Cytat:
- To był żart - skwitował Smuda. - Obojętnie kto to napisał, to w piłce jest masę takich żartów. Od groma! Jak gazeta się chce sprzedać, czy Interia, to trzeba czasami takim kitem śmiesznym pojechać - tłumaczył się opiekun wiślaków.
http://www.wislaportal.pl/28547,Fran..._byl_zart.html

Żeby on tak dbał o przygotowanie mentalne i taktyczne piłkarzy Wisły jak dba o "sprzedaż Interii", to byśmy mieli lidera!
Ostatnio edytowane przez wściekłe pięści węża : 06.03.2015 o godz. 11:53.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 06.03.2015, 13:45
"Czy uda nam się wygrać z Zawiszą czy nie to i w następnym meczu trzeba robić wszystko by zdobyć punkty."

czy tylko ja czy Wy rowniez macie wrazenie ze Smuda zawsze sie ASEKURUJE I UBEZPIECZA Skoro przed meczem z kompletnym outsiderem ligi na wlasnym boisku z jego ust padaja takie slowa to to juz jest przegiecie... Czy ten gosc nie moze raz powiedziec przed takim meczem jak jutrzejszy ze "nie dopuszcza innej mozliwosci niz wygrana"
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.03.2015, 14:09
http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...-z,nId,1691976

Nie no Franek metafory używasz, szacun
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 06.03.2015, 14:29
To sprostowanie na Interii uważam akurat za dobre posunięcie. Trochę ciszy i spokoju teraz potrzebujemy
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów