The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2010, 00:38
Znajac nasza obrone Kuchenkowcy strzela co najmniej 1 gola wiec zaczynamy od 1;0 dla nich.
Maaskant tez wie ze jedynym wyjsciem jest atak i strzelanie bramek ,a byc moze nie przegramy.

Przypilnowac Peszke i tamci nie maja kim straszyc ,a zmiennikow nie posiadają.
Bedzie napewno ciekawy mecz,licze na Kirma ze wreszczcie pokaze na co go stac tak naprawde.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Feniks1983
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.10.2010, 09:43
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Znajac nasza obrone Kuchenkowcy strzela co najmniej 1 gola wiec zaczynamy od 1;0 dla nich.
Maaskant tez wie ze jedynym wyjsciem jest atak i strzelanie bramek ,a byc moze nie przegramy.

Przypilnowac Peszke i tamci nie maja kim straszyc ,a zmiennikow nie posiadają.
Bedzie napewno ciekawy mecz,licze na Kirma ze wreszczcie pokaze na co go stac tak naprawde.
Po tym jak widzialem mecz KSG z kuchenkami to uwazam ze nie tyle przypilnowac co zagrac agresywnie trzeba, z ambicjami, kilka razy po kostkach potluc a wtedy Stilic, Peszko czy Kriwiec przestaja grac. No i uwajaj trzeba caly czas podburzac to moze zarobi czerwona bo osttanio duzo pyskuje i wyma..... rekami.
Odpowiedz cytując
wazonik1906
Junior Member

Od: 06.2009

Stary 26.10.2010, 10:13
mój skład: Pawełek - Cikos Chavez Bunoza Pi Brożek - Małecki Sobolewski Garguła Kirm - Rios - Pa Brożek.
Za Paljicia wolę Brożka bo już troche na tej obronie grał a w meczu z Lechem nasza obrona może mieć trochę więcej pracy, szczególnie jej boki. Co do taktyki to tylko i wyłacznie atak. Im więcej my bedziemy przy piłce tym mniej oni. Agresja w grze i Lech niec nie zdziała.
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 26.10.2010, 10:59
Delikatnym faworytem zespół z Poznania:

Lech Poznan - Wisla Krakow 2,30 3,15 2,95

za bet-at-home
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
theOne
Junior Member

Od: 10.2010

Stary 26.10.2010, 14:41
jaki remis ?nie ma że remis ,Tylko zwycięstwo !!
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 26.10.2010, 17:19
Jestem ciekaw jak Maaskant patrzy na grę Amiki. Przyjeżdża taki trener zza granicy, ma mecz z Amiką, która jest tuż nad strefą spadkową i przegrywa ostatnio z kim leci. Oby wpoił im walkę o każdy metr boiska i zapieprzanie 90 minut.
Odpowiedz cytując
mr.kupa
Member

Od: 05.2010

Stary 26.10.2010, 17:45
Rozbawbił mnie wywiad z Brożkiem, który zapytany o to czy nie zje ich stres podczas gry przy 40tysięcznej publiczności odparł: "W Atenach z Panathinaikosem grałem przy 60 tysiącach ludzi!". A wynik tj. efekty gry przy tej 60 tysięcznej publiczności doskonale pamiętamy. Mimo wszystko mam spore obawy co do tego meczu, właściciel kuchenkorza osobiście urządził sobie pogawędkę z zawodnikami, więc będą dodatkowo zmobilizowani, by w meczu przy pełnych trybunach z nami wygrać. Nie zmienia to jednak faktu, że trzeba po prostu wyjść na pełnej i zmieść ich z powierzchni Ziemi. Mój typ to 2-1 dla nas po golach Brozia i Kiro.
niekumaty
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 26.10.2010, 18:00
Ty się nie bój o Brożka, ty się bój o Bunoze który tylu ludzi na raz nigdy nie widział na oczy. Gościa w pierwszym meczu na SS zjadła trema to w Poznaniu może być bardzo źle. Licze n stoperow Chavez-Cleber.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.10.2010, 18:05
mr.kupa napisał(a):Wyświetl post
Rozbawbił mnie wywiad z Brożkiem, który zapytany o to czy nie zje ich stres podczas gry przy 40tysięcznej publiczności odparł: "W Atenach z Panathinaikosem grałem przy 60 tysiącach ludzi!"
A co w tym zabawnego bo nie rozumiem?
Stres może odczuwać zawodnik z 1 czy 2 ligi, który gra przy 3-4 tyś widzach a jego największym sukcesem jest pojechanie do Ząbek i wygranie tan meczu w jednej z wstępnych rund PP. Piszesz to jakby na Reymonta chodziło po tysiąc osób i nie było dopingu. Kto jak kto, ale Brożek trochę świata zwiedził i grał na bardziej stresujących stadionach w pucharach europejskich. Reprezentanta Polski, ligowca roku, piłkarza roku, dwukrotnego króla strzelców, zawodnika najlepszej Polskiej drużyny 21 wieku, który rozegrał prawie 250 meczów strzelając ponad 100 bramek nie wliczając pucharów europejskich ma zjeść trema bo zagra na stadionie w Poznaniu?
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.10.2010 o godz. 18:11.
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 26.10.2010, 18:15
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Ja bym powiedział że zaczynamy od 2-0 dla nich. Jakby żałosny nie był ten kuchenkowy dream team, w ataku klepną dwie szybsze piłki i będą mieli okazje, takie czasy nadeszły. No chyba że Pawełek będzie miał dzień konia i zagra jeszcze lepiej niż z Lechią...

Ja upatruje naszą szanse w tym, że w ofensywie mamy spore możliwości i rezerwy. Wiadomo, że Amica nie stanie w 11 na 30 metrze jak Śląsk czy Górnik (w pierwszej połowie szczególnie) więc napewno jakieś okazje będą, pewnie niezłe, oby je nasze gwiazdki wykorzystały.

Na Stilica sposób jest prosty i ma na nazwisko Sobolewski, więc jest szansa że żadna prostopadła piłka nie zawróci naszym obrońcom w głowach, no ale Sobol jest jeden a oni kilku innych robiących wiatr jeszcze mają...

Obstawiam hokejowy wynik, 4-3 dla nas
The Apostasy

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.10.2010, 18:23
Chyba polscy piłkarze potrzebują wiecej gier o stawkę i nowych stadionów jak najszybciej, skoro jako ostatni mecz pod presją kibiców Brożek podaje Ateny sprzed kilku lat.
..
Odpowiedz cytując
młody22
Junior Member

Stary 27.10.2010, 09:11
mam pytanko zbiórka na amice jest 3:20 na dworcu. i pytaniem jest czy kazdy musi byc o 3:20 czy mozna byc pozniej bo juz wiadomo ze pierwszy pociag wyjezdza okolo 3:35 a drugi 4:05?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 27.10.2010, 09:43
młody22 napisał(a):Wyświetl post
mam pytanko zbiórka na amice jest 3:20 na dworcu. i pytaniem jest czy kazdy musi byc o 3:20 czy mozna byc pozniej bo juz wiadomo ze pierwszy pociag wyjezdza okolo 3:35 a drugi 4:05?
Skoro jest wyznaczona taka godzina, to po cos ona jest, nie ?
Odpowiedz cytując
młody22
Junior Member

Stary 27.10.2010, 09:51
dobra git i jasne
Odpowiedz cytując
pcpc
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.10.2010, 09:56
Licze na wygraną Craxy ale po Karnych
1.Lech bedzie wypompowany
2.Podłamany
3.Jest szansa na derby a derby to wiecej kibiców i wiecej kasy
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.10.2010, 13:02
Powiem tak - remis biorę w ciemno.
Ale bardziej boję się oklepu.
Nasze ostatnie dwa wyniki chyba lekko przekłamują aktualną sytuację - gdyby czarny z Lechii był troche bardziej rozgarnięty to po 30 minutach powinno być 0-3 w plecy i po zawodach. Widzew - długie klepanie, wszystko fajnie do pola karnego, ale w nim znana dobrze niemoc - gdyby nie fartowny gol Żurawia mielibyśmy pewnie dogrywkę i loteryjne rzuty karne.
Kiedy my ostatnio wygraliśmy w lidze na wyjeździe ? Chyba z Widzewem, jeszcze za wakacyjnych upałów ... Jakoś nie chce mi się wierzyć w przełamanie tej fatalnej serii w Poznaniu przy 40 tys. ludzi - 3/4 naszych piłkarzy NIGDY nie grało pod taką presją (nie mylić z frekwencją - 50/60 tys. kibiców na Camp Nou to jak 3 tysiące na Bełchatowie i 400 w Poznaniu). Lech, jak mało kto, umie się spiąć na Bułgarskiej na mocnego i prestiżowego rywala, to wiemy wszyscy. To dziwna drużyna - morduje się z Zagłębiem, choć kilka dni wcześniej grała momentami bardzo fajnie z potentatami z MC...

W dodatku Wisła im leży w ostatnich latach. Są w kryzysie, ale my też jesteśmy daleko od optymalnej formy... Na pewno coś nam ustrzelą, pytanie, czy będziemy w stanie odpowiedzieć.

No nie wiem panowie. Chciałbym się mylic, ale 2:0, 3:1 mi się widzi. Na pewno będzie dobry mecz, bo i jedni i drudzy preferują grę ofensywną.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.10.2010, 14:13
Nie ma się co oszukiwać. Postęp w naszej grze jest, Amika w kryzysie a jednak to oni są faworytem tego meczu. Już remis byłby sporym sukcesem.

Dlaczego? Ano dlatego, że Amika, mimo że traci sporo goli ma lepszą defensywę od naszej. W dodatku ma dziś mecz na przełamanie z najlepszym do tego celu przeciwnikiem. Gwiazdorzy z POZnania, mimo że im się nie chce grać w lidze na nas się wyjątkowo zepną, bo to prestiżowy mecz przed własną publicznością.

Dla nas jedynym ratunkiem może być niezła gra ofensywna, przy założeniu że poprawimy skuteczność. Na obronę nie ma co liczyć, zgadzam się z przedmówcami że raczej z dwie bramki na pewno stracimy.

Co do ustawienia - wiele bym nie zmieniał, ale liczę że Sobolewski i Brożek wrócą do składu. Wtedy gramy:
Pawełek-Pajlić-Cleber-Bunoza-Cikosz-Kirm-Sobolewski-Garguła-Boukhari-Małecki-Brożek Pa.

Żurawski w roli jokera, wchodzącego na ostatnie 20 minut gdy wynik (odpukać) niekorzystny.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 27.10.2010, 15:53
Ustawią Peszkę na Bunozę i będzie czerwona kartka albo karny. Jedynie nadzwyczajna skuteczność w ofensywie lub forma Pawełka może nas uratować od porażki. Nie ma co patrzeć na słabą formę Lecha, gdyż na nas się zepną, tak jak na rywali z UEFA.

-----------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------

Cikosz------------------------------------Chavez------------- Cleber -----------------------------Brożek

Małecki ------------------------------ Sobolewski ------------Wilk --------------------------------Paljic

----------------------------------------------------------Kirm ------------------------------------------------

---------------------------------------------------------Brożek-------------------------------------------------

Od 60 minuty Garguła za Wilka, a Boukhari lub Rios za Paljicia. Ten mecz trzeba wybiegać. Garguła i Boukhari za mało biegają i walczą, więc nie powinni grać razem. Przy słabej obronie i Małeckim, który się nie wraca, należy wzmocnić środek pola.Zresztą dlatego Lenczyk wystawiał Łukasza na lewej pomocy w Bełchatowie, gdyż do środka pola potrzebni byli drwale od czarnej roboty - Rachwał i Strąk bodajże.

Cleber mówił, iż znacznie lepiej czuje się po lewej stronie środka defensywy. Chavez powinien zagrać, gdyż słabszym od Bunozy nie da się być, a z meczu na mecz Honduranin powinien grać lepiej.
Ostatnio edytowane przez tormenthor : 27.10.2010 o godz. 16:00.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.10.2010, 16:21
Po kilku meczach obserwacji, to Chavez jest najsłabszy z naszej trójki stoperów.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.10.2010, 16:26
Ja tam uważam że Bunoza. Chavez póki co to niewiele pograł
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 27.10.2010, 17:31
Ja bym powiedział, że stoperów mamy czterech a nie trzech.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 27.10.2010, 17:54
lech prowadzi w cracovii 1-0 po golu peszki w 20 min. fatalne zachowanie defensywy cracovii
Odpowiedz cytując
Kryniu
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.10.2010, 18:12
Za tydzień mecz z wielkim znakiem zapytania ale derby to wygrać musimy i to wysoko.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 27.10.2010, 18:14
No i proszę drugą już władowali.
Aż tak słabi to może nie są, choć trudno oceniać ich formę po meczu z najgorszym zespołem polskiej kopanej 21 wieku.
Ostatnio edytowane przez Titto : 27.10.2010 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
matkur
Senior Member

Stary 27.10.2010, 18:18
to nie lech jest taki dobry w dzisiejszym meczu, to cracovia stwarza lechowi okazje, moje podsumowanie . lech niczym sie nie rozni od cracovii. rudnevs gol czyli 4-5 meczy z głowy.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 27.10.2010, 18:20
Na Kałuży wariant dla Wisły najgorszy:
1. Lech się "podbuduje".
2. Lech się nie zmęczy (raczej obejdzie się bez dogrywki)
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 27.10.2010, 18:25
Czy ja wiem, czy tak źle... Amica wygra, pomyślą sobie, że są zajebiści, a na kolejny mecz przyjedzie Wisła Cracovia zaciemni im to, na czym tak na prawdę stoją A tak offtopując, Cracovia, to jakaś masakra. Co oni robią w Ekstraklasie... No tak "zielony stolik". Będzie wstyd jak cholera jeśli nie pojedziemy ich przynajmniej "trójką".
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując
Wisielak
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 27.10.2010, 18:26
Oglądam sobie mecz Lecha z żydami i w pierwszej połowie oprócz tych bramek to grają słabo tylko obrona Cracovii jest bardziej dziurawa niż nasza Widzę szansę w Poznaniu tylko trzeba tam zapierniczać!
" Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą "
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 27.10.2010, 18:33
felipe napisał(a):Wyświetl post
Na Kałuży wariant dla Wisły najgorszy:
1. Lech się "podbuduje".
2. Lech się nie zmęczy (raczej obejdzie się bez dogrywki)
Lech ma na tyle wąską kadrę, że musi odczuć, ostatnie mecze. Tymbardziej, że 3 ostatnie spotkania rozegrał na wyjeździe, podróż do Manchesteru, czy Krakowa też ma jakiś wpływ na formę fizyczną. Uważam, że jeśli zdominujemy rywali w środku pola, co nie jest czymś trudnym wobec kontuzji Bandrowskiego. Należy dodać, że ostatnio wypadł im jeszcze Drygas więc Zieliński nie ma dużego pola manewru.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.10.2010, 18:34
No wypowiedź peszki to mistrzostwo świata a mianowicie:

,całkowita dominacja na boisku" ... ja wiem że na boisku to kopnij i biegnij ale poza boiskiem
nieźle nasrane ma chłop pod kopułą!
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów