|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Z miłą chęcią zacytuję wypowiedzi sprzed 3 tygodni, po tym jak Lechia rozgromiła Legię. Co mi co
niektórzy napisali : Abstrahując już od niskiego poziomu wypowiedzi użytkownika mic, który kompletnie wówczas nie doczytał o czym piszę, mogę z radością stwierdzić, że cieszę się z tego, że drużyna, która rozgromiła Legię z Warszawy - została dzisiaj przez nas rozgromiona. I co teraz powiecie, mic i tofik w kwestii wiary we własną drużynę? Tym razem Ty Mic chcesz powiedzieć, że jesteś "cwaniaczkiem" ? pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
W piątek okaże się jak Jagiellonia jest mocna, bo jedziemy do nich.![]()
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Martwi natomiast ciągle słaba dyspozycja Śląska. Oni potrzebują punktów, bo remisy to za mało. Mam nadzieję, że Górnik jutro coś zawojuje, Lech niech gra w LE bo pozytywnie się to przekłada na ich dyspozycję w lidze
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ten mecz może okazać się jednym z łatwiejszych, ponieważ wreszcie nie będziemy musieli prowadzić gry, ale będziemy mogli zagrać z kontry.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez legion18 : 23.10.2010 o godz. 21:25.
![]()
|
||
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzis szykuje sie ostatni mecz w Lechu dla Zielinskiego bo nie sadze ze wygraja w Zabrzu.
godz. 11 cafe futbol |
|
|
|
Warszawiak
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Przebudzili sie.... Zobaczymy na jak dlugo
Wszystko wraca do starej normy... Oby Leszek tez dzisiaj cos umoczyl ![]() ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie a jak się skończyło z tymi manifestacjami w Warszawie? Ile osób z Polonii, ile z Legii? Spotkały się oby dwie grupy czy wszystko na spokoju? Dobra znalazłem już wszystko http://www.legia.net/wiadomosci,3903...djecia%29.html
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 24.10.2010 o godz. 09:13.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Poza tym uznają wczorajszą manifestacją za wielki sukces, gdyż byli w telewizji. Zapewne tysiące warszawiaków będzie teraz głosować na czerwonego Wojtka, bo ten obiecał nowy stadion klubowi z którym utożsamiają się wszyscy rodowici mieszkańcy miasta.http://legionisci.com/news/39891_700..._Bankowym.html ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
W zeszłym tygodniu wszyscy zachwalali Jagiellonię, że gra futbol z kosmosu bo powiozła Bytom 3:0. Tymczasem pojechali na Widzew - trudny teren - i zabawa się skończyła. Białostoczanie mają wielki problem w meczach wyjazdowych i moim zdaniem to ich w efekcie wyłączy z walki o mistrzostwo.
Zobaczymy jak dzisiaj wypadnie Lech w Zabrzu. Wydaje mi się, że nasza porażka z Górnikiem była wynikiem głównie ciężkich treningów i tego, że zawodnikom brakowało świeżości po zgrupowaniu w Zakopanem. Dzisiaj Lech wyjdzie na murawę mając w nogach czwartkowy mecz z Manchesterem City, może być ciekawie. Jako ciekawostka wyniki meczów ligowych Lecha rozegranych zaraz po spotkaniach w europejskich pucharach: Lech Poznań - Cracovia 5:0 22-08-2010 Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 2:0 29-08-2010 PGE GKS Bełchatów - Lech Poznań 1:0 03-10-2010 2 wyjazdy i 0 punktów. Na mecz z Cracovią trzeba brać poprawkę, bo nie wygrać z nimi w tym sezonie to prawdziwa sztuka. Coś mi się wydaje, że kolejna przegrana to byłoby już za wiele jak dla Rutkowskiego i Zieliński mógłby polecieć, więc Poznaniacy wyjdą na boisko zmotywowani. Remis jest jednak w zasięgu Zabrzan i taki wynik również dla nas byłby dobry, bo mielibyśmy punkt straty do Górnika i 6 przewagi nad Lechem.
Ostatnio edytowane przez MCX : 24.10.2010 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
To było do przewidzenia. Strzelić i czekać jak Jagiellonia sobie poradzi z obronym ustawiieniem przeciwnika. Najlepsze na to jest zagranie atakiem pozycyjnym, ale jest jedno ale, Jagiellonia czegoś takiego nie potrafi.Klepia,że aż oczy bola. To co pisałem w piątek. Ustawić sie dobrze, strzlić bramkę i Białystok nie istnieje z tym swim dzida i do przodu. Żadnej myśli przewodniej w grze Jagiellonie nie ma,wbrew temu co chcą niektórzy zauważyć
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://ksppolonia.pl/web/galerie/201...g/D23G8607.jpg Powód: foto
Ostatnio edytowane przez PoloniaDumaStolicy : 24.10.2010 o godz. 11:28.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wg Cafe Futbol, do Legii w zimie wraca Janczyk.
--------------------------- Kolezanko z Polonii, moze bys pokazała zdjecia spod Bankowego a nie z poczatku tego "przemarszu"? Bo jest roznica pomiedzy jednymi fotami a drugimi ;] -------------------------- Zycie Warszawy napisał(a):
Ostatnio edytowane przez killzone : 24.10.2010 o godz. 11:36.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
legionisci.com napisał(a):
Rozmnażają sie jak króliki![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wszystkie polskie zespoły mają problem w ataku pozycyjnym. A my jeszcze mamy dziurawą obronę więc straty w tym ataku kończą się niebezpiecznie.Kto pierwszy sie nauczy grac pozycyjnie ten bedzie dominował w lidze bo wtedy z cofnietymi zespolami bedzie mogl robic co chce, a jak sie przeciwnicy otworzą to tym bardziej dostaną gole, bo z kontry to kazdy grac potrafi. ![]()
.
. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Dzisiaj w CF opowiadali ze Janczyk od nastepnej rundy w Legii... Nie powiem fajny ruch bo Murzyn sie przyda
Co do tekstu Tofika o grze pozycyjnej 100% racji. Tylko kto i kiedy sie tego u nas nauczy ![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
![]() Ps. bez napinki, ale takl to odebrałem wczoraj
Ostatnio edytowane przez kot : 24.10.2010 o godz. 11:52.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Kwestia jest taka, ze trener musialby byc gwiazda ligi. Tak, żeby po slabym wyniku każdy pisał, "nie mamy kim grać" a nie "trener jest do dupy co on robi" Zaufanie to rzecz kluczowa, żeby w Polsce sie pojawiła taka drużyna. Podobno od 3 miesiecy nie gra, przybrał na wadze i ogólnie żenada z nim jest. Także musielibyście razem z nim tego Lubańskiego zatrudnić, żeby zrobił to samo co w Lokeren. Bo jakoś ine chce mi sie wierzyć, że Skorża jest w stanie odbudować formę u kogokolwiek. ![]()
.
. |
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
Polonia o ile dobrze pamietam wystepowala o brak finansowanie stadionu Legii co prawda jako klub ale kibice tez wszedzie gdzie mogli naglasniali sprawe.Bardziej jednak chodzi o to ze stadion ok, ale po cholere tak duzy? Ja rozumiem ze u Nas tez nie bedzie zawsze kompletow, ale na Boga, Znicz Pruszkow ma wiecej kibicow niz Polonia Warszawa. Nasi kibice byli tam w pewnym waznym celu... Kto nie zalapal ten mial pecha Powiedzmy sobie otwarcie : 10-15k w zupelnosci im wystarczy. W Warszawie jest tyle wydaktow naprawde adekwatnych do potrzeb miasta. To tak jakby wybudowac 50k stadion Poloni Bytom. Graja w ekstraklasie? Graja. Maja ponad 180k ludnosci? Maja. Wiec w czym problem? Po cholere modernizowac ? Po cholere dopasowac wielkosc do mozliwosci zapelnienia? Lepiej trzasnac z kasy miasta kolosa bo to jest przeciez wielki medialny klub ktorego kibice bez problemu zapelnia 92928292829 miejsc. To sie nazywa wywalanie kasy w bloto i zaklinanie rzeczywistości. Musza miec jakis stadion bo to co teraz maja to wstyd na caly kraj a moze i swiat. 10-15k i komu to bedzie przeszkadzac? Bylo ich 1600? Z rodzicami chyba przyszli plus pasiaste laski ale po meczu to mogli sie "szarpnac" na pomoc ![]()
Ostatnio edytowane przez kreseq : 24.10.2010 o godz. 12:05.
![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakaś patologia u nich z tym stadionem.
Też nie rozumiem po co im tak duży stadion, jak oni nawet tego na 7 tys. nie potrafią zapełnić. |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Tylko mnie się wydaje, że od momentu ujawnienia afery korupcyjnej, Cracovia ukochany klub Cyrankiewicza ma ciągłe problemy z utrzymaniem się lidze?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Tez mam przeczucie, ze Lech przegra w Zabrzu.
A z tym Janczykiem, to ciekawa informacja...Legia bedzie miala mlody, zdolny, polski atak: Kucharczyk, Kosecki(podobno gwiazda w I-szej lidze) i Janczyk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Jak Polonia będzie grać przez kilka sezonów o puchary, do tego będzie komfortowy obiekt a nie taki chlew jak jest teraz to frekwencja może im się podnieść tak do średniej 7-8 tysięcy. Zagłębie Lubin do czasu nowego stadionu miało dużo gorszą frekwencję niż teraz. Na taki chlewik jak K6 czy stara Łazienkowska wielu się po prostu nie chce chodzić (pikiniki).
A ja zawsze powtarzam - wrogom (Legia, Lech) życzę jak najgorzej, więc niech się ta Polonia im rozrasta w Warszawie (bez względu że lubię sobie pogadać z kibicami Legii i prywatnie do nich nic nie mam - no ale wiadomo)I gdyby się tego legioniści nie bali, nie bawiliby się w kontrmanifestacje. Chodzi oczywiście o kibiców pikników, bo w innym względzie długo nie będzie zmiany. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Warszawiak
Offline |
|
|
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja na to ze Kosa nie bedzie juz gral w Legii. Tam ma pewne miejsce w skladzie, w Legii nigdy nie wiemy jak bedzie po okienku. Teraz by sie przydal ale jesli kogos kupia i ten ktos bedzie lepszy od Mezengi ( a pewnie bedzie bo od niego trudno nie byc lepszym ) to mlody Kosecki usiadzie na lawie. Niech sie chlopak rozwija i gra tam gdzie go chca i gdzie bedzie mial wieksze mozliwosci ciaglej gry. Nie wiem jak z kontraktem bo chyba moga go przedluzyc o 2 lata, ale to nic pewnego.
Ogryzek - Watpie by ktos sie bal kanalowcow To nie tak jak w Krakowie z Cracovia... inny wymiar kapelusza. Chodzi tylko i wylacznie o dopasowanie obiektu to realnych mozliwosci zapelnienia miejsc. Nie oszukujmy sie, pewnych granic sie nie przeskoczy, a jesli juz to na to potrzeba wiecej niz 5 lat.![]() ![]() Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie |
|
|