The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2010, 20:01
Pewnie sie powtorze z pytaniem

Najtansza w eksploatacji drukarka i urzadzenie wielofunkcyjne (tanie zamienniki)
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 20.10.2010, 20:10
Bardzo chwalę sobie drukarkę hp 1005. Czarno-biała. Mam ją już 2 lata i wszystko chodzi jak należy. Tylko jest to sama drukarka, nie wiem czy takie coś Cię interesuje czy zależy Ci jeszcze na tych dodatkowych funkcjach
Odpowiedz cytując
Bartoch3tsw
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 20.10.2010, 20:14
Witam
Mam pytanie:jakie są przyrządy do mierzenia lub badania prądu?
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 20.10.2010, 20:20
Bartoch3tsw napisał(a):Wyświetl post
Witam

Na szybkości z głowy to: amperomierz, woltomierz.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 20.10.2010, 20:27
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Bardzo chwalę sobie drukarkę hp 1005. Czarno-biała. Mam ją już 2 lata i wszystko chodzi jak należy. Tylko jest to sama drukarka, nie wiem czy takie coś Cię interesuje czy zależy Ci jeszcze na tych dodatkowych funkcjach
Glownie do drukowania (wystarczy czarny), tania w ekspolatacji. Nie potrzebuje jakis ....... typu wifi czy lcd

Jezeli roznica w cenie miedzy drukarka a urzadzeniem jest niewielka przy tych samych koszach zamiennikow, to lepiej urzadzenie, ale nie koniecznie.
Ostatnio edytowane przez mic : 20.10.2010 o godz. 20:38.
Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 20.10.2010, 20:32
Bartoch3tsw napisał(a):Wyświetl post
Witam
Zawsze możesz jeszcze napisać Oscyloskop jak do szkoły.
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 20.10.2010, 20:43
To jest sama drukarka, bez ksera i innych bajerów. Jeden z najprostszych modeli, ale wychodzi od lat i większość ludzi (bo nie napiszę - wszyscy) bardzo go chwali. Zresztą przed zakupem pytałem kilku sprzedawców w różnych sklepach i ich opinia była bardzo podobna. Drukarka prosta, sprawdzona, a i na koszty eksploatacji narzekać nie można. Do tego jest mała i zgrabna wiec miejsca niepotrzebnie nie zajmuje.
Ale może jeszcze jakiś spec się wypowie w temacie.

P.S. Nie, nie pracuję dla HP Polska
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 20.10.2010, 21:05
Kupiłem dziś w Avansie słuchawki, zwykłe słuchawki. Na opakowaniu pisze że pasują do PC, MP3, DVD i MAC. Tymczasem po rozpakowaniu okazuje się że jack jest za mały i nie pasują ani do PC, ani do MP3. Moje pytanie brzmi: Czy mam jakiekolwiek prawo/szanse przy domaganiu się wymiany bądź zwrotu pieniędzy? Rzecz jasna i tak się będę w razie czego wykłócał(25 zł niby nie dużo, lecz zawsze lepiej mieć niż nie mieć). Dodam że mam paragon, a pudełko jest w stanie nie naruszonym. Po ponownym zapakowaniu wygląda jak nowe. Z góry dzięki za odp
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 20.10.2010, 21:47
Gdzie można wymienić miedziaki (1gr, 2gr, 5gr) na jakąś grubszą kasę? Zna ktoś jakieś sprawdzone banki, czy inne punkty w których bez problemu wymienią ? Wiem, że nie w każdym da się, dlatego szukam namiaru.
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.10.2010, 21:48
Panowie jaka kurteczke proponujecie na zime?
głownie mysle nad diverse,nike
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 20.10.2010, 23:39
mic napisał(a):Wyświetl post
Glownie do drukowania (wystarczy czarny), tania w ekspolatacji. Nie potrzebuje jakis ....... typu wifi czy lcd

Jezeli roznica w cenie miedzy drukarka a urzadzeniem jest niewielka przy tych samych koszach zamiennikow, to lepiej urzadzenie, ale nie koniecznie.
Również polecam HP (osobiście mam 1020, które już cieżko znaleźć nowe) Zamienniki tonera są w cenach ok 40-80 zł na ok 2500 stron (oczywiście oryginalne kosztują ok 250 zł). HP (przynajmniej moja) mają tryb "econo mode" który zużywa mniej toneru do wydrukowania tekstu (literki są nieco cieńsze ale bardzo dobrej jakości). Najdroższy w eksploatacji drukarki jest papier (i oryginalne tonery)

Jot napisał(a):Wyświetl post
Gdzie można wymienić miedziaki (1gr, 2gr, 5gr) na jakąś grubszą kasę? Zna ktoś jakieś sprawdzone banki, czy inne punkty w których bez problemu wymienią ? Wiem, że nie w każdym da się, dlatego szukam namiaru.
NBP, PeKaOSA, PKOBP tam powinni rozmienić. Teoretycznie w kazdym banku powinni rozmienić tylko trzeba ich ostrzec, ale w tych trzech bankach powinno być od ręki
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 20.10.2010 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
murray
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 20.10.2010, 23:42
Na poczcie też powinni wymienić.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.10.2010, 07:39
Jot napisał(a):Wyświetl post
Banki biorą prowizję, a no i trzeba jeszcze je posegregować. Idź do któregoś ze Skoków, chodzę cyklicznie i witają mnie z otwartymi rękami.

Pozdro
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 21.10.2010, 08:21
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Banki biorą prowizję, a no i trzeba jeszcze je posegregować. Idź do któregoś ze Skoków, chodzę cyklicznie i witają mnie z otwartymi rękami.

Pozdro
konkretna odpowiedź.
Dzięki, pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Kaan
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 21.10.2010, 08:56
Syn Kangura z 1984 napisał(a):Wyświetl post
Kupiłem dziś w Avansie słuchawki, zwykłe słuchawki. Na opakowaniu pisze że pasują do PC, MP3, DVD i MAC. Tymczasem po rozpakowaniu okazuje się że jack jest za mały i nie pasują ani do PC, ani do MP3. Moje pytanie brzmi: Czy mam jakiekolwiek prawo/szanse przy domaganiu się wymiany bądź zwrotu pieniędzy? Rzecz jasna i tak się będę w razie czego wykłócał(25 zł niby nie dużo, lecz zawsze lepiej mieć niż nie mieć). Dodam że mam paragon, a pudełko jest w stanie nie naruszonym. Po ponownym zapakowaniu wygląda jak nowe. Z góry dzięki za odp
Szkoda zachodu, jak słuchawki sa wygodne i odpowiadają Ci. Kup sobie przejściówkę "mikro jack" na "mini jack", a gdzie? Giełda elektro, alledrogo...

Chyba, ze mają tam gdzie kupowałeś takie same słuchawki tylko z wiekszym jackiem to powinni bez problemów wymienic.
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami

To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.10.2010, 11:36
Czy w windows 7 zapisuja sie gdzies logi z bluescreenow? tak zebym mogl sprawdzic jaka jest przyczyna..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 21.10.2010, 12:10
medyk -> To jest chyba ten program: http://www.microsoft.com/whdc/devtoo...g/default.mspx
Poczytaj o plikach dmp bo to w nich są te informacje http://support.microsoft.com/kb/315263
Ostatnio edytowane przez Awe : 21.10.2010 o godz. 12:12.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 21.10.2010, 12:13
Hudy napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanko a mianowicie co to jest za czcionka:
Deng Thick
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.10.2010, 13:37
walkeroo napisał(a):Wyświetl post
Panowie jaka kurteczke proponujecie na zime?
głownie mysle nad diverse,nike
z długim rękawem.
ogarnij że się bo aż żal czytać.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.10.2010, 16:11
Niektóre strony w firefoxie blokuje mi jakieś google-analytics.com. Nie ma reguły, które, np. onet nie działa, bo zamiast tego ładuje się jakieś gówienko i nie wiem czym to zlikwidować?
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.10.2010, 17:19
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
z długim rękawem.
ogarnij że się bo aż żal czytać.
To ty się ogarnij... Chłopak zadał normalne pytanie, jak nie masz w tej sprawie nic do powiedzenia to lepiej się nie odzywaj...

Ja polecam bardzo diverse, zajrzyj tutaj: http://www.diversesystem.com/dvrs.html

Sam mam jedną zimową i trzy lżejsze. Bardzo sobie je chwalę. Trzymają się świetnie Zimówke mam już kilka lat, nadal świetnie wygląda i jest cieplutka
Ostatnio edytowane przez pablo92TSW : 21.10.2010 o godz. 17:25.
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.10.2010, 20:17
nie wiem moze jestem inny ale chyba jak wybieram kurtke(czy cokolwiek innego) to ide do sklepu patrze co jest co mi sie podoba i co spelnia moje wymagania. smieszne sa takie pytania.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 21.10.2010, 22:53
Mam odtwarzacz DVD z funkcją odtwarzania DIVX. Odtwarzacz jest z Panasonica, no i mam parę filmów, które wymagają obsługi napisów. Ale w rozszerzeniu .txt mi nie otwiera. Które rozszerzenie musi być,aby otworzyć napisy? .srt ?
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.10.2010, 08:40
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Mam odtwarzacz DVD z funkcją odtwarzania DIVX. Odtwarzacz jest z Panasonica, no i mam parę filmów, które wymagają obsługi napisów. Ale w rozszerzeniu .txt mi nie otwiera. Które rozszerzenie musi być,aby otworzyć napisy? .srt ?
Tak, .srt, przerobisz z txt na srt za pomoca np Subtitle workshop
Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.10.2010, 09:28
ile kosztuje bilet normalny na pociąg relacji Kraków-Wrocław a ile ulgowy
bede wdzieczny za pomoc bo strony pkp nie ogarniam za cholere.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.10.2010, 09:35
Powiedzcie mi jak się "śmiga" po necie z telefonem z WiFi, ale nieposiadajacym ekranu dotykowego, tylko normalny (dokladnie mowa o Nokii c3- klawiatura QWERTY)? Do tej pory miałem telefon dotykowy i internet wszystko bez problemu... ?

Z góry dzięki!

Odpowiedz cytując
BORYS96
Member

Od: 09.2006

Stary 22.10.2010, 10:09
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
Studencki coś koło 23-25zł, zależy czy IR czy TLK.
A cen normalnego niestety nie znam
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.10.2010, 10:28
Zola napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi jak się "śmiga" po necie z telefonem z WiFi, ale nieposiadajacym ekranu dotykowego, tylko normalny (dokladnie mowa o Nokii c3- klawiatura QWERTY)? Do tej pory miałem telefon dotykowy i internet wszystko bez problemu... ?

Z góry dzięki!
Ale o co dokładnie chodzi ?
Mam c3 i działa wifi bez problemu,
Jedyny problem jaki w nim zauważyłem to, że przy smsach pokazuje godzine przyjścia wcześniejszą niż faktycznie taki sms przyszedł

http://smartos.pl/wp-content/uploads...4/e5_klaw1.jpg - nawigacja (kursorem) tym kwadratowym, (bokami), akceptacja środkowym.

Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
Nie ufaj zbytnio stronie pkp, zadzwoń na wszelki wypadek dopytaj o pociągi, bo kiedyś mieliśmy sprawdzony pociąg (widmo) na stronce, miał z Wrocławia wyjechać coś po północy, a w kasach nikt nic nie wiedział o nim. Dopiero koło 2 jechał następny
Ostatnio edytowane przez ponury : 22.10.2010 o godz. 13:30.
Ty sam Boże jakoś jest zawsze sprawiedliwy,
Ty wyniszcz aż do szczętu ten naród złośliwy.

Dla dobra wszystkich - i białych, i kolorowych - rozdział cywilizacyjno-kulturowy musi zostać zachowany, a każdy winien żyć tam, gdzie umieściła go ręka Najwyższego.
Odpowiedz cytując
Zola
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 22.10.2010, 13:07
ponury napisał(a):Wyświetl post
Ale o co dokładnie chodzi ?
Mam c3 i działa wifi bez problemu,
Jedyny problem jaki w nim zauważyłem to, że przy smsach pokazuje godzine przyjścia wcześniejszą niż faktycznie taki sms przyszedł
Chodzi mi o to - JAK uzywać internetu w tel. z normalna klawiatura? Tzn w dodtykowym - to wiadomo - dotkniecie ekranu na wybranej ikonie, itd, a na normalnej jak to funkcjonuje?

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 22.10.2010, 13:12
Zola napisał(a):Wyświetl post
Chodzi mi o to - JAK uzywać internetu w tel. z normalna klawiatura? Tzn w dodtykowym - to wiadomo - dotkniecie ekranu na wybranej ikonie, itd, a na normalnej jak to funkcjonuje?
normalnie, masz kursor którym kierujesz jakimiś przyciskami kierunkowymi, i jakimś głównym akeptujesz.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów