The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Padre1906
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2010, 15:03
Lacrima forum ma problemy z serwerami do tego dns'y nawalają. Do wieczora powinno wystartować ponownie. Info z najlepszego źródła
Ostatnio edytowane przez Padre1906 : 17.10.2010 o godz. 15:36.
SIARKA - WISŁA - JAGIELLONIA!!!
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 17.10.2010, 21:14
Gdzie w Krakowie najtaniej można zrobić koszulkę(zwykły t-shirt) z własnym nadrukiem?
I
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.10.2010, 21:14
kolejne moje pytanie :
Ile przyznawano pkt za wygraną a ile za remis w Pucharze Lata w latach gdy grała w nim Wisła
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 17.10.2010, 21:28
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
kolejne moje pytanie :
Ile przyznawano pkt za wygraną a ile za remis w Pucharze Lata w latach gdy grała w nim Wisła

Za wygraną 2 punkty, z remis 1 punkt

Już znalazłem mój błąd

Jest błąd w wyniku z 1973 roku poprawne wyniki:

WISŁA - TIROL 3-2
TIROL - WISŁA 1-0

i może stąd te wątpliwości dotyczące tabeli czy wyników, źle przepisałem po prostu przepraszam
Ostatnio edytowane przez WISŁAZWE : 17.10.2010 o godz. 21:38.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.10.2010, 23:27
Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum co to jest stopa zwrotu?
Bo czytam te naukowe definicje i nie ogarniam szczerze mówiąc.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.10.2010, 13:44

Widziałem że SA "wykorzystała" sobie ten motyw i wypuściła koszulki z podobnym nadrukiem, a ja nie bardzo orientuję się w świecie pamiątek więc tutaj moje pytanie - czy istnieją gadżety z herbem TS i tym motywem?
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.10.2010, 14:00
Czy na sektor chyba G ( Stare E), są bilety dostępne w wolnej sprzedaży czy wszystkie karnety poszły ? I drugie pytanie. Jaką to flagę straciła Legia na rzecz Widzewa ?
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 18.10.2010 o godz. 14:51.
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 18.10.2010, 14:01
Moje pytanie trochę z innej beczki dlaczego skoro terapia dla Pana Darka Zastawnego przynosiła efekty NFZ jej nie opłaca? Wiem że jest ograniczenie do 3 lat jednak skoro to choroba nieuleczalna oznacza że państwo bierze odpowiedzialność tylko za pierwszy etap? Czy każdy musi sobie później radzić sam? A co jeżeli go nie stać na 4kafle miesięcznie?

Ostatnio były w wolnej (chyba jak FC nie wykorzystają wszystkich).

I jeszcze ma do was pytanie odnośnie szkół językowych. Czy znacie jakąś w miarę tanią przygotowującą do egzaminu TELC z rosyjskiego? przeszukałem neta ale ceny wahają się od 750-900za semestr plus kolo 600zeta za sam egzamin. Trochę dużo...
Ostatnio edytowane przez wiślak 86 : 18.10.2010 o godz. 17:41.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 18.10.2010, 18:03
Panowie, ma ktoś jakieś numery do krytych boisk w Krakowie?

Dzwoniliśmy na Dywizjonu 303 - straszny syf, nawierzchnia jak na hali, idealnie by było, zeby balon miał nawierzchnię jak na grębałowiance, ewentualnie skotnikach. Ktoś ma jakies pomysły? Ew. zna miejsca gdzie są balony w Krakowie? Nawet ze zwyklym igielitem mogą być (takim jak np. na balonie na Hutniku), z gory dzieki!
Odpowiedz cytując
---
Junior Member

Stary 18.10.2010, 21:44
Zna ktoś jakiś sklep z przyborami kreślarskimi w okolicach AGH ?
Odpowiedz cytując
Rond
Member

Od: 01.2009

Stary 18.10.2010, 21:50
miba napisał(a):Wyświetl post
Panowie, ma ktoś jakieś numery do krytych boisk w Krakowie?

Dzwoniliśmy na Dywizjonu 303 - straszny syf, nawierzchnia jak na hali, idealnie by było, zeby balon miał nawierzchnię jak na grębałowiance, ewentualnie skotnikach. Ktoś ma jakies pomysły? Ew. zna miejsca gdzie są balony w Krakowie? Nawet ze zwyklym igielitem mogą być (takim jak np. na balonie na Hutniku), z gory dzieki!
Klub KS Borek ma balon, możesz tam próbować.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.10.2010, 11:11
Języki. Jak uważacie, jest sens się ich uczyć czy niekoniecznie. Pisząc uczyć, mam na myśli uczenie się aby rozmawiać,pisać a nie dla samego uczenia się,tak jak to większość robi. Czy wystarczy tylko znajomość języka angielskiego?A może angielski nie jest już uważany za język obcy, w zasadzie wszyscy lepiej lub gorzej w nim gadają i wszędzie na świecie w nim się dogadasz. Perfect angielski i już świat stoi przed tobą otworem czy może niekoniecznie?Znajomy który często jeździ do Chin mówi,że spokojnie dogaduje się w języku angielskim. Nigdy nikt do niego po chińsku nie wypalił, on nawet nie starał się uczyć tego języka. Spokojnie sobie radzi. I tak każdy z kim rozmawiam mówi,że po angielsku wszędzie się dogaduje. Sam także tego doświadczyłem. Będąc na Bałkanach podobnie, po angielsku się dogadywałem z innym nacjami również.

I tak nie wiem czy uczyć się portugalskiego, czy też angielski wystarczy. Tym bardziej,że z językami romańskimi nie miałem nic wspólnego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 19.10.2010, 11:35
Chiny Chinami, jak pojechałem do Hiszpanii to dobrze że uczyłem się języka Cervantesa przez poprzednie kilka miesięcy bo inaczej nie byłbym w stanie zamówić kawy, z kolei we Włoszech posługiwałem się baardzo łamanym makaroniarskim (si, si, papamobile, Gianpaolo, fuoco nel fuoco, senza una donna i te sprawy ). W Grecji ni w ząb, w turystycznej miejscowości oniemiałem jak sklepikarz zaczął mnie obsługiwać po polsku.

Powiem krótko, języki romańskie są bardzo przyjemne do nauki (przynajmniej dla mnie), może popełnię lingwistyczne faux pas, ale sądzę że taki włoski bardzo od hiszpańskiego się nie różni, a stamtąd mały kroczek do portugalskiego.
Ostatnio edytowane przez Watts : 19.10.2010 o godz. 11:58.
Odpowiedz cytując
gianbuffon
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 19.10.2010, 11:57
Zamierzam wziąć sobie internet stacjonarny w Erze 6 Mb/s.
Czy ktoś z was ma tam internet? Jak tak, to moglibyście napisać coś o nim? Czy dobry, czy są jakieś limity, czy nic nie przerywa, itd?
Chciałbym go też rozdzielić na 2 komputery. Jaki router byłby do tego dobry? Cena do 100 zł. Odległość między komputerami to ok. 15 metrów.
Coś z tego będzie dobre?
http://allegro.pl/nowy-linksys-wrtu5...262283459.html
http://allegro.pl/tp-link-tl-wr340g-...275160368.html
http://allegro.pl/tp-link-td-w8901g-...269412707.html

Będę bardzo wdzięczny za szybką pomoc
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Stary 19.10.2010, 13:00
Hello Seller,
How are you doing today?My name is Annie from Alabama USA.I saw your item on allegro.pl i would like to buy it for my brother in Nigeria for the birthday ceremony next week and i will give you sum of (2600 PLN) for the item include the shipping cost to Nigeria via EMS.I will pay you via Bank Of America.please get back to me with all your bank information below to transfer the money to your account today..I will be very happy to buy this item for my brother because we are very very interested on it.

Your Name
Name of your bank
Account Number
Your Address
Zip Code
Swift Code

I am waiting to read back from you today to transfer the money to you account today.

Thanks
Annie

Dostal ktos z Was moze podobnego maila sprzedajac cos na allegro?
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Stary 19.10.2010, 13:01
kms napisał(a):Wyświetl post
Hello Seller,
How are you doing today?My name is Annie from Alabama USA.I saw your item on allegro.pl i would like to buy it for my brother in Nigeria for the birthday ceremony next week and i will give you sum of (2600 PLN) for the item include the shipping cost to Nigeria via EMS.I will pay you via Bank Of America.please get back to me with all your bank information below to transfer the money to your account today..I will be very happy to buy this item for my brother because we are very very interested on it.

Your Name
Name of your bank
Account Number
Your Address
Zip Code
Swift Code

I am waiting to read back from you today to transfer the money to you account today.

Thanks
Annie

Dostal ktos z Was moze podobnego maila sprzedajac cos na allegro?
http://pokazywarka.pl/ma7b6u/

Wyrzuć od razu.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Stary 19.10.2010, 14:11
Jeszcze jedno pytanie, jakim kurierem jaka cena za paczke z mozliwoscia otwarcia przy kurierze i platnoscia przy odbiorze - Krakow - Koszalin?
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.10.2010, 14:38
Jeszcze jedno pytanie, jakim kurierem jaka cena za paczke z mozliwoscia otwarcia przy kurierze i platnoscia przy odbiorze - Krakow - Koszalin?
http://dwiepaczki.pl/Default.aspx taniej nie znajdziesz przynajmniej ja nie znam. Nie wiem czy można otworzyć przed odebraniem jedynie. Takie coś to chyba w poczcie polskiej jedynie.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 19.10.2010, 14:51
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś z was ma tam internet? Jak tak, to moglibyście napisać coś o nim? Czy dobry, czy są jakieś limity, czy nic nie przerywa, itd?
Chciałbym go też rozdzielić na 2 komputery. Jaki router byłby do tego dobry? Cena do 100 zł. Odległość między komputerami to ok. 15 metrów.
Coś z tego będzie dobre?

Do czynienia mam z każdym wyżej wymienionym routerem. Nie narzekam. W domu używam Linksysa, a w pracy mam TP Linki i też jest ok.
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 19.10.2010, 14:54
Polecacie konto w Inteligo?
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 19.10.2010, 15:10
Otwarcie przy kurierze jest wszędzie tyle że im sie spieszy, więc zanim sie mu zapłaci trzeba otworzyć paczkę Ja wysyłam paczki tędy (firma DPD) http://www.4logis.pl/ cena podstawowa to chyba 20 zł (do 3 kg)
Jest to forma przesyłki "zrób to sam". Samemu sie waży mierzy drukuje kody i oznaczenia na paczkę i czeka na kuriera a on tylko odbiera przesylkę i niczego nie spisuje a na następny dzień paczka dociera
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 19.10.2010 o godz. 15:15.
Odpowiedz cytując
Pajdo88
Banita

Od: 09.2008

Stary 19.10.2010, 15:34
Chłopaki mam pytanie odnośnie biletów na mecze zgodowe..Jak gramy teraz z Lechią i przyjeżdza do nas kilku ziomków z Wrocka to są jakies darmowe bilety przeznaczone dla zgód w takich właśnie przypadkach ? Jezeli są to gdzie po nie uderzać ?
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 19.10.2010, 16:18
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Otwarcie przy kurierze jest wszędzie tyle że im sie spieszy, więc zanim sie mu zapłaci trzeba otworzyć paczkę Ja wysyłam paczki tędy (firma DPD) http://www.4logis.pl/ cena podstawowa to chyba 20 zł (do 3 kg)
Jest to forma przesyłki "zrób to sam". Samemu sie waży mierzy drukuje kody i oznaczenia na paczkę i czeka na kuriera a on tylko odbiera przesylkę i niczego nie spisuje a na następny dzień paczka dociera
No ale jak zanim mu zapłacisz to otwierasz? Przecież ci nie pozwoli. Przynajmniej tak mi się wydaje.

To co ja podałem http://dwiepaczki.pl/Default.aspx działa na tej samej zasadzie co twoja strona ale przesyłki tańsze przy większych ciężarach.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 19.10.2010, 16:21
Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Polecam ,mam i nie narzekam. Jestem zadowolony.
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 19.10.2010, 16:47
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Może mi ktoś wytłumaczyć tak na chłopski rozum co to jest stopa zwrotu?
Bo czytam te naukowe definicje i nie ogarniam szczerze mówiąc.
Tak po ludzku w jeśli zainwestujesz określoną gotówkę np w akcje jaki będziesz miał z tego zysk (zainwestowałeś 100 PLN, zarobiłeś 102) 102/100, dostałeś swoje 100 i jeszcze jesteś 2 PLN do przodu. Najbardziej łopatologicznie jak potrafię
Odpowiedz cytując
bercik860
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 19.10.2010, 18:13
Watts napisał(a):Wyświetl post

Widziałem że SA "wykorzystała" sobie ten motyw i wypuściła koszulki z podobnym nadrukiem, a ja nie bardzo orientuję się w świecie pamiątek więc tutaj moje pytanie - czy istnieją gadżety z herbem TS i tym motywem?
Vlepka w ostatniej serii.
Odpowiedz cytując
PaluchTSW
Senior Member

Stary 19.10.2010, 18:15
Mam bardzo poważny problem z dźwiękiem / karta dzwiekowa/ plyta glowna

aktualnie BRAK basów w głośnikach, ktoś zorientowany informatycznie jakby mógł zaglądnąć tutaj:
http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=179580
opisałem swój problem dokładnie i jakieś rady byłyby mile widziane na priv
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI

Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS...

I dalej do boju do boju krocz Wisełko.......
Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło .....
A my wierni fani podążać będziemy wciąż ....
Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno !
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.10.2010, 18:26
Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Polecam - mam ponad 7 lat i sobie chwale - zwlaszcza debet
Odpowiedz cytując
<wislak88>
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.10.2010, 18:50
gianbuffon napisał(a):Wyświetl post
Coś z tego będzie dobre?

Ja mam w erze tyko 1 Mb/s. Nie ma żadnych limitów, nie przerywa ogólnie zero problemów. Nie warto kupować z ich ruterem bo jest marnej jakości. Ja do ery używam:
http://allegro.pl/pentagram-cerberus...263123923.html
Zasięg dobry, nie traci synchronizacji jedyny minus to obsługa po angielsku ale bardzo intuicyjna. Zresztą z dzisiejszymi translatorami to nie problem.
A co do prędkości 6Mb/s zorientuj się czy łącze na to pozwala najlepiej w tp.Bo może sie okazać że będziesz płacił za 6Mb/s a będziesz miał np 2 Mb/s. Zależy to od odległości od serwera i jakośc kabli tp. (im nowsze tym lepsze)
Co do podanych przez Ciebie ruterów to musi być ruter adsl wiec dwa pierwsze odpadają.
Jak masz jakieś pytania to pisz na priva
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez <wislak88> : 19.10.2010 o godz. 19:51.
Odpowiedz cytując
przemonik
Member

Od: 09.2010

Stary 19.10.2010, 18:53
witam,
jako że nie jestem z Krakowa, chciałem dowiedzieć się czyje są okolice ronda Mogilskiego? Bo ostatnio przychodząc tam na siłownie, do Relax Body Club na zaparowanych szybach zauważyłem napisy typu arka gdynia, ksc itp..a do tej pory wydawało mi się, że to Wiślacka okolica. Myliłem się?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów