The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna?
Tak 86 46,49%
Nie 43 23,24%
Nie mam zdania. 8 4,32%
To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. 41 22,16%
Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. 21 11,35%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2010, 20:39
Skończcie tą licytacje kto jest większym dziadem (za przeproszeniem) bo to żałosne

To tak jakby się licytować komu bardziej spod pachy wali bo się nie mył i licytacja - kto dłużej unika prysznica

Legia gra piach jak Odra Wodzisław, a my graby tak bezbarwnie jak Piast Gliwice w zeszłym sezonie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.10.2010, 20:50
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Skończcie tą licytacje kto jest większym dziadem (za przeproszeniem) bo to żałosne

To tak jakby się licytować komu bardziej spod pachy wali bo się nie mył i licytacja - kto dłużej unika prysznica

Legia gra piach jak Odra Wodzisław, a my graby tak bezbarwnie jak Piast Gliwice w zeszłym sezonie
Lepiej bym tego nie ujął.
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 04.10.2010, 22:17
kreseq napisał(a):Wyświetl post
Wasz wczesny Mourinho mial wyniki jakie mial w swoim klubie, a po jego odejsciu kazdy klub gral lepiej Jestescie tak samo beznadziejni i tak samo dajecie ciala... My tracimy wiecej bramek i tylko tym sie roznimy
Wisle tez kazdy przyleje
Myślę jednak, że u nas nie jest tak źle jak u was. Z Koroną, z która my zremisowaliśmy pewno dostalibyście wpier*ol 3:0 to samo z Jagą.
@kresq
Mnie tylko dziwi to jak to się dzieje, że wydajecie ponad półtora miliona euro na transfery a lądujecie na dole tabeli. Ta Legia miała być wielka, tak się wszyscy napinaliście. Jednak ci, którzy ściągali tych zawodników do Legii nie mają pojęcia o piłce chyba. Rade daje Vrdoljak, ale i tak nie jest wart nawet miliona euro. Mezenga, Cabral to miały być gwiazdy, a co z tego wyszło? To samo kneżević, który nawet nie mieścił się w waszym składzie. To samo z bramkarzem z bałkanów do którego mieliście takie szczęście jak my do Jovanicia. Ale wg. mnie udało się ściągnąć przynajmniej dwóch, trzech zawodników grających na wysokim poziomie.
A z resztą to wszystko okaże się w bezpośrednich starciach tych drużyn i lokacie w końcówce sezonu.
Ostatnio edytowane przez Titto : 04.10.2010 o godz. 22:27.
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 04.10.2010, 22:57. Dwa łyki bolesnej statystyki
tofik napisał(a):Wyświetl post
Pogadaj sobie tak jak ktoś wygra na R22 0:3.
Przepraszam tofik, że się "wcinam" do rozmowy, ale błagam - nie kuś losu... Jakiś czas temu od Lenczykowego Bełchatowa dostaliśmy "czwórkę", podobnie cztery bramki wrzucił nam Groclin Skorży i - co najboleśniejsze - przegraliśmy na Reymonta 1:4 z Amicą Poznań. Tak więc trochę tego jest. Nie mówię że wczoraj, ale nie chciałbym już KIEDYKOLWIEK podobnego wyniku oglądać. Nawet z Realem czy Barcą w tak wysokim stosunku bramkowym nie przegrywaliśmy

Porównując Legię i Wisłę, w moim odczuciu obie drużyny słabo grają, tyle że naszym udaje się zremisować, gdy inni przegrywają. Klasyczny przykład to Bełchatów. Z Poznaniem wygrali 1:0, z Legią 2:0, z nami remis 1:1. Ergo: lepszy rydz, niźli nic, lepszy jeden punkt niż porażka. Chociaż cały czas się łudzę, że Maaskant to wreszcie poskłada i jeszcze czegoś ich nauczy, bo póki co słabo naszym ta gra wychodzi.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.10.2010, 23:29
Powiedz mi znawco jedno :
Jaka roznica bedzie na koniec sezonu jesli Wisla przegra 0:1 a Legia 0:99 ? Taka ze spadajac z ligi bedziesz mogl sie podniecac tym, ze Wisla stracila mniej bramek od tej chujowej Legii
O przepraszam, bedziecie miec kilka remisow
Zrozumiales? Jesli nie to wybacz ale bardziej lopatologicznie juz nie moge.

PS: Na spadek idziemy tak na powaznie a Wy to pewnie spokojnie pucharki lub srodeczek? Prosze Cie, od naszej zenady roznia Was 3 punkty i te bramki o ktorych wspominalem. Nie gra sie liczy a to co w siatce i to co w tabeli. Rozumiem gdybyscie mieli te 7-10 punktow wiecej, ale 3 ? No bez jaj.

Nie ma co dalej ciagnac tej rozmowy. Gramy piach i nikt ani Legia ani Wisla nie gra piekniejszej zenady. To taka sama katastrofa.
Niektórzy są zbyt zaślepieni propagandą Basałaja uskutecznianą tutaj swego czasu przez maci0sia i zbymaka. Gdyby nie fart, to pewnie mielibyśmy ze trzy punkty mniej ( jeden z Śląskiem, dwa z Widzewem ), Wy zaś - mielibyście wszystkiego trzy punkty Tak serio, bez napinki - licytować się nie ma za bardzo czym, obie drużyny uprawiają gwałt na futbolu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.10.2010, 23:52

Nie ma co dalej ciagnac tej rozmowy. Gramy piach i nikt ani Legia ani Wisla nie gra piekniejszej zenady. To taka sama katastrofa.
Ja tam widzę 2 różnice

1.Trener - widzę że łyknąłeś punkt widzenia weszło a tu jestem przekonany że tak dopierdalają by do.......ić.Może się mylę ale mam takie przeczucie(a nieskromnie napiszę że rzadko mnie oszukuje) że mamy do czynienia z na prawdę konkretnym(jak na nasze warunki) trenerem, bijącym całą PMSZ i też różnych wynalazków z krajów sąsiedzkich - na głowę.Inna kwestia czy dadzą mu czas i czy dostanie kasę ale tu uważam że zdecydowanie mamy lepiej niż Wy z MS.Być może za tydzień czy 2 już MS nie będzie ale stan na dziś jest taki że jest

2.U nas zarobiono miliony a u Was wydano.To tez powoduje że sytuacja jest inna i inaczej na te wyniki można patrzeć.

Gdzie jeśli chodzi o samą grę to masz całkowitą rację - tu i tu piach.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 05.10.2010, 00:11
1g2

A moim zdaniem Maaskant ma dwie opcje. Albo ustąpi piłkarzom albo wyleci. Nie wierzę w ich przemiany. Zakładam, że facet ma jak najlepsze intencje, ale nie ma siły się przebić przez mur głupoty. Dla nich treningi to kara, w swoim zawodzie wolą chodzenie po centrach handlowych, szczekanie na sędziów, żalenie się na trenerów, można by tak milionami wymieniać.

Nie ma opcji, żeby nagle zaczęli trenować po europejsku, tylko dlatego, że klub wymyślił jakiegoś 'wariata' na trenera. Gdyby to było rozwiązanie systemowe - w całej lidze - to może. A tak? Po co mamy zapieprzać skoro w Kielcach czy w Chorzowie nie zapieprzają?

Przeczytałem dziś wywiad z Białasem. Dwie rzeczy. Pierwsza - wywalił Wawrzyniaka do ME. Fakt powszechnie znany, ale chwilowo o nim zapomniałem. Czyli Skorża jest drugim, który to zrobił. Czyli dwóch trenerów z rzedu, z zupełnie innym warsztatem, z innego pokolenia, z innym pomysłem na gre wywala faceta do ME. I co? I nic. Przyjdzie nowy trener da mu czystą kartkę. Jakaś reakcja działaczy? Powinni wylać na zbity pysk. A tu wożonko, pewnie przez najbliższe 2-3 lata jeszcze. No, a potem jako były piłkarz Legii pewnie znajdzie zatrudnienie w połowie ligi. I darmozjad zagra z 250-300 meczów w lidze.

Druga - moim zdaniem stosunki między trenerem, a piłkarzem powinny wyglądać troche na zasadzie nauczyciel - uczeń. Białas mówi, że na analizie pomeczowej odpala filmik gdzie zawalił Giza. Jaka jest reakcja Gizy? Wcale nie zrobiłem tutaj błędu. Ok, to jeszcze 'zniese'. Następnie Giza pyta: a dlaczego wybrał Pan akurat fragment, w którym ja źle gram?

Co to w ogóle jest? To tak jakby uczeń zakładał śmietnik na głowe trenerowi. Patologia, owszem zdarza się, ale to patologia. Rekcja? Zero. Białasa nie ma - Giza dopiero teraz wyleciał. To jest absolutnie chore. W morde powinien dostać za pyskowanie. Płaci się mu wielkie pieniądze za granie, unikanie błędów i słuchanie trenera, a nie jakieś za przeproszeniem wąty.

Suplement: Giza odszedł, bo jak stwierdził Skorża, nie widział u niego motywacji. To jest kolejna choroba polskiej piłki. Facet zarabia 50 tysięcy złotych i nie ma motywacji do gry. W jego rozumieniu same zarobki nie są motywacją. Musi jeszcze go ktoś mobilizować - kibice, trener, prezes, premia.

To tak jakby pracownik kancelarii przyszedł do szefa i stwierdził: wie pan co? jutro mnie nie będzie. Nie mam motywacji. Rozliczamy się oczywiście jak zwykle.

W dupach im się poprzewracało zupełnie pare lat temu i teraz są efekty. I dlatego jak bardzo fajny (w tym normalnym znaczeniu, a nie fajny dla piłkarzyków) by Maaskant nie był to zwyczajnie nie daje mu szans. To jest taki beton, tak niewyobrażalnie rozpuszczone towarzystwo, że nic nie pomoże..

Kolejny przykład. Rzeźniczak. Daje po meczu z Lechią wywiad, w którym stwierdza, że chyba nigdy nie grał w meczu, który Legia u siebie przegrała 0-3. Tymczasem grał w maju bodajże (raptem 5 miesięcy wcześniej!!!!) z Wami u nas, dostał żółtą kartkę i 0-3 w kuchnię. Nie pamięta. Bo ma to w dupie. Za trzy miesiące nie będzie pamiętał o wyniku meczu z Lechią. Kaska się zgadza, alko jest, dupy są, trener daje pożyć - a nie debil jak w Krk - czego chcieć więcej?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 05.10.2010 o godz. 00:15.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.10.2010, 00:53
0 22 napisał(a):Wyświetl post
1g2

A moim zdaniem Maaskant ma dwie opcje. Albo ustąpi piłkarzom albo wyleci. Nie wierzę w ich przemiany. Zakładam, że facet ma jak najlepsze intencje, ale nie ma siły się przebić przez mur głupoty. Dla nich treningi to kara, w swoim zawodzie wolą chodzenie po centrach handlowych, szczekanie na sędziów, żalenie się na trenerów, można by tak milionami wymieniać.

Nie ma opcji, żeby nagle zaczęli trenować po europejsku, tylko dlatego, że klub wymyślił jakiegoś 'wariata' na trenera. Gdyby to było rozwiązanie systemowe - w całej lidze - to może. A tak? Po co mamy zapieprzać skoro w Kielcach czy w Chorzowie nie zapieprzają?
To już wolę by wyleciał.Przyznam się bez bicia że pierwszy raz od dawien dawna mam może naiwną nadzieje że coś się zmieni.Jeśli się nie zmieni to znaczy że już nigdy z Cupiałem się nie zmieni.Jeśli znów uwierzy że to trener jest be, że się nie dostosował , to ratunku już nie będzie bo wszyscy zdajemy sobie sprawę że to nie trener ma się dostosować do patologii tylko patologia do niego.

Te kilka miesięcy u nas pokaże jak to się rozwinie bo opcje są 3 a tylko jedna właściwa.Albo polecą głowy, albo Cupiał zrobi tak jak po sezonie z Petrescu, czyli zostawi go ale nie da grosza pod pretekstem braku zaufania, albo przeznaczy pieniądze na zmiany i da wolną rękę Basałajowi,Stanowi i Maaskantowi.
Tylko ta trzecia opcja rokuje

U Was to tak na prawdę też jest jedna wielka niewiadoma.Jak drużyna nie zaskoczy a nie zapowiada się na to , to będą musieli wywalić dotychczasową ekipę, ale kto przyjdzie i czy Walter ma zamiar zmienić tylko szkoleniowców, czy też nadal wydawać kasę na zmiany w składzie...tego też nie wie nikt

Ja nie mam dobrego zdania o Skorży, natomiast mimo tego wydaje mi się że problemem u Was na pewno nie jest sam trener.Po prostu sporo z tych transferów nie wypaliło i kto by za Skorżę nie przyszedł to pewnie szału z tymi grajkamii nie zrobi
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 05.10.2010, 06:30
http://www.weszlo.com/news/5670

Bardzo ciekawy wywiad z Łukaszem Surmą,byłym zawodnikem Wisły Kraków a obecnego kapitana gdańskiej Lechii.
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.10.2010, 08:36
po pierwsze wywiad byle jaki
po drugie nie z Łukaszem a Judaszem

i tego się trzymajmy
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.10.2010, 10:17
0 22 napisał(a):Wyświetl post
. Białas mówi, że na analizie pomeczowej odpala filmik gdzie zawalił Giza. Jaka jest reakcja Gizy? Wcale nie zrobiłem tutaj błędu. Ok, to jeszcze 'zniese'. Następnie Giza pyta: a dlaczego wybrał Pan akurat fragment, w którym ja źle gram?
Czy wywiad jest z PS ?
Bo ten fragment brzmi jak zerzniety z pamietnika Kowlczyka akapit o Murawskim.

Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.10.2010, 10:53
Polska the Times.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.10.2010, 10:55
Ci sami ktorzy mowia o zrezygnowaniu z Cabrala i Mezengi oraz o wystawieniu w okienku Wawrzyniaka i Iwanskiego plus szukaniu nowego trenera. Jesli to wszystko jest prawda to bedzie zajebiscie

Pozbedziemy sie prawie calej patologii.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Sartre
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 05.10.2010, 11:51
Cytat:
Ale sezon w plecy - i to nie jakieś tam pitu-pitu 4 miejsce, które tylko dla dwóch drużyn w naszej lidze może być uznane za słabą lokatę. W plecy jak stąd do Bydgoszczy i z powrotem, czyli walka o utrzymanie z tuzami polskiego futbolu typu Cracovia Kraków, Zagłębie Lubin, czy... Wisła Kraków
Legionista
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2010, 11:53
E tam PP wygramy i będzie sezon do przodu na zaszczytnym 11-tym miejscu
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2010, 12:12
tofik napisał(a):Wyświetl post
Tracimy wiecej bamek i tylko tym sie roznimy. Hah czy ty jestes uposledzony ?
przede wszystkim mamy 4 punkty więcej.

Kibic Legii szuka teraz bratanka w porażkach, więc będzie mówił że Oni jak i My gramy to samo. Tyle że My mamy 4 punkt więcej, a przy ostatecznym rozrachunku może to mieć bardzo duże znaczenie.
Fajnie, że kolega z Warszawy, pisze tylko o różnicy bramkowej, szkoda tylko że zapomniał że to punkty się liczą.

I teraz najwazniejsze : nie porównujcie nas, do Was przyszedł król Maciuś miał 5 miesięcy i portfel na zbudowanie drużyny. U nas jest trener wzięty do budowy która rozpoczął kto inny. Nas możecie porównac w grudniu, styczniu, lutym wtedy możemy rozmawiać.
Póki co przypomnijmy sobie, kto pompował balonik. Skroża vs. Wenger i inne

E: sorry, tak tak 3 punkty, robiłem kilka rzeczy i niedokładnie przyjrzałem sie tabeli, mnie interesuje tylko to że mamy ich wiecej niż Wy.
ale czy Ty dalej nie widzisz, że wy mieliscie samochód przygotowany do rajdu przed jego rozpoczęciem, a nam zmienili kierowce? Nie, tego nie widzisz.

Mi np. odpowiada to jak zachowuje sie Maaskant, to jak pracuje z zawodnikami i to co stara sie zrobic. My pisaliśmy wiele razy że ten sezon, po zwolnieniu Kasperczaka i jego transferach, dla Nas będzie skazany na porażke.Więc i tak nie jest źle.
W tej lidze nie liczy się kto jak gra, tylko kto ile ma punktów.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.10.2010 o godz. 12:25.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 05.10.2010, 12:17
Macie trzy punkty wiecej a nie cztery, tak trudno sprawdzic tabele ? Kolejne zaklinanie rzeczywistości ? W koncowym rozrachunku beda liczyc sie punkty, tyle ze jesli Legia i Wisla ( Najslabiej grajaca zespoly zaraz po Cracovii ) bedzie roznic 4-5-6 punktow nawet to i tak nie zmieni tego ze wszyscy beda je wyprzedzac.
W styczniu u Was albo trener dociagnie ( roznie moze sie prezes zachowac ), albo nie. U Nas pewnie bedzie ktos inny bo watpie by cokolwiek sie zmienilo. Wtedy to ja mam pisac ze trzeba dac czas bo nowy bedzie musial posprzatac? Nie, ja bede oczekiwal poprawy a poprawa to lepsze wyniki.
Gdzie teraz sa wyniki? Jakis progres? Wiecej sytuacji? Nigdzie tego nie ma.

PS: Nie szukam bratanka w porazkach. Ja stwierdzam fakt ze Legia gra gowno i Wisla gra gowno. Dla mnie to takie samo gowno, dla Was jedno jest wieksze drugie mniejsze. Tym sie roznimy w ocenie.
PS2: Skorza z tego co dzisiaj sie dowiadujemy widzial tylko Ivice, wiec tez mu szrot skolowali

Titto - Spokojnie, mlodych mamy przeciez w ME i kilka mistrzostw w juniorach. Bedziemy grac rocznikiem 93
Mowiac serio mlodych z ME i kilku nowych zawodnikow sie zakupi. Jakas kasa przeciez bedzie za Paczki
Ostatnio edytowane przez kreseq : 05.10.2010 o godz. 12:26.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
Titto
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 05.10.2010, 12:19
Ci sami ktorzy mowia o zrezygnowaniu z Cabrala i Mezengi oraz o wystawieniu w okienku Wawrzyniaka i Iwanskiego plus szukaniu nowego trenera. Jesli to wszystko jest prawda to bedzie zajebiscie

Jak się tak wszystkich pozbędziecie, to ciekawe z kim w składzie będziecie grać. Wydaje mi się, że nawet Mourinho nie będzie w stanie zrobić coś z tą drużyną.
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 05.10.2010, 12:28
Macie trzy punkty wiecej a nie cztery, tak trudno sprawdzic tabele ? Kolejne zaklinanie rzeczywistości ? W koncowym rozrachunku beda liczyc sie punkty, tyle ze jesli Legia i Wisla ( Najslabiej grajaca zespoly zaraz po Cracovii ) bedzie roznic 4-5-6 punktow nawet to i tak nie zmieni tego ze wszyscy beda je wyprzedzac.
W styczniu u Was albo trener dociagnie ( roznie moze sie prezes zachowac ), albo nie. U Nas pewnie bedzie ktos inny bo watpie by cokolwiek sie zmienilo. Wtedy to ja mam pisac ze trzeba dac czas bo nowy bedzie musial posprzatac? Nie, ja bede oczekiwal poprawy a poprawa to lepsze wyniki.
Gdzie teraz sa wyniki? Jakis progres? Wiecej sytuacji? Nigdzie tego nie ma.

PS: Nie szukam bratanka w porazkach. Ja stwierdzam fakt ze Legia gra gowno i Wisla gra gowno. Dla mnie to takie samo gowno, dla Was jedno jest wieksze drugie mniejsze. Tym sie roznimy w ocenie.

Titto - Spokojnie, mlodych mamy przeciez w ME i kilka mistrzostw w juniorach. Bedziemy grac rocznikiem 93
Mowiac serio mlodych z ME i kilku nowych zawodnikow sie zakupi. Jakas kasa przeciez bedzie za Paczki
Kresequ - zgadzam się z tobą, że oba zespoły grają chu..nię... Problem w tym, że nikt nie sięgnął po rozum do głowy i nie pomyślał, że rewolucja w składzie nigdy nie wychodzi zespołowi na dobre.

Ja jednak wierzę, że Legia i Wisła jeszcze będą grać na najwyższym poziomie, Legii życzę tego mniej niż Wiśle, z oczywistych względów, ale to bądź co bądź jedne z bogatszych zespołów w Ekstraklasie i żal dupę ściska, że grają tak makabrycznie... Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2010, 12:29
Przyznam szczerze że licytacja kto jest mniej beznadziejny Wisła czy Legia świadczy już o aktualnym poziomie zespołów.
Oba kluby mają sporo problemów, grają beznadziejnie i to są fakty z którymi dyskutować się nie da. A jedyna różnica na ten moment jest taka że Legia w okienku transferowym głównie wydawała a Wisłą jednak zdecydowanie więcej zarobiła na transferach.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.10.2010, 12:33
http://www.weszlo.com/news/5667

tabela prawdę Ci powie

Cytat:
Ja stwierdzam fakt ze Legia gra gowno i Wisla gra gowno. Dla mnie to takie samo gowno, dla Was jedno jest wieksze drugie mniejsze. Tym sie roznimy w ocenie.
OK. stwierdzajac fakty, Wisła i Legia grają to samo gówno. Tylko że My po sprzedaniu całej obrony spodziewaliśmy się że możemy grać gówno, dlatego zatrudniliśmy w trakcie sezonu dyrektora sportowe i trenera by w 2 lata to gówno ogarnął. Wszak nie tak dawno zdobyliśmy 2 tytuły mistrzowskie, ale z racji rozpadu obrony i wyjścia na jaw bezzębnego ataku, moża się było spodziewać że wszystkich meczy nie wygramy.
Wy, za to wzięliście trenera w maju, i tekst że tylko Vrdoljaka chciał, żeby liga była ciekawsza, król Maciej zamknął oczy i losował zawodników, a teksty pod koniec czerwca, o zamknięciu kadry, o potencjale nowych zawodników jakże drogich, o superbramkarzu który to w Chelsea już jest prawie jedną nogą, to była bujda na resorach. Prosze Cie, teraz to najłatwiej się usprawiedliwiać,no tak, ja wiem, będąc na Twoim miejscu pewno robił bym to samo.
Wasze gówno budowane było na fundamentach na Mistrza, a nasze w ubikacji. To nas rózni. Legia o jakiej marzyłem.
Zrozum, u Nas 40.000 ludzi śpiewało "gdzie Twoje berło gdzie Twoja korona" więc zrozum naszą nienawiść(i zazdrość). Nigdy nie będe stawiał na równo Legii i Wisły, i nie polubie Waszego klubu, choćbyśmy byli partnerami w spadku.
To Wy jesteście stolicą, To Wy powinniście mieć najwiecej pieniedzy, To Wy powinniście miec najwiecej kibiców, więc po prostu nie dziw się że nie kryję zadowolenia z każdej waszej porażki, potknięcia czy wpadki.
Gdybyś mial w awatarze czy podpisie np. Polonia Bytom, Korona czy Lubin to inaczej by ta rozmowa wyglądała, ale jesteś z Warszawy
(wpływ na moją ocena z pewnoscia ma zbyt czeste obcowanie z kibicami Twojej drużyny)
Ostatnio edytowane przez szprotson : 05.10.2010 o godz. 12:50.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Semper Fidelis 1985
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2010

Stary 05.10.2010, 12:35
Porównywanie legii do Wisły jest takie nieekskluzywne

możesz nie lubić tego klubu, ale nie przekręcaj nazwy
Ostatnio edytowane przez FraMat : 05.10.2010 o godz. 13:37.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 05.10.2010, 14:10
Mina Skorży rozłożyła mnie na łopatki. On już wie...
http://legionisci.com/zdjecia/skorza24_d.jpg
Odpowiedz cytując
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 05.10.2010, 15:42
Zwolnienie Skorży i tak nic nie da. W krótkim czasie da się zrobić drużynę, która będzie grała o środek tabeli. Natomiast na odbudowanie zespołu walczącego o mistrza, potrzeba przynajmniej rok. Błędem Legii było masowe pozbycie się Polaków - jeżeli przyjdzie nowy trener, który będzie chciał zmienić proporcje w Legii, to czeka go bardzo trudne zadanie. Po pierwsze na rynku nie ma zbyt wielu Polaków, którzy mogliby być znaczącym wzmocnieniem. A jeśli jacyś są do wyhaczenia, to pójdzie na to przynajmniej drugie tyle kasy, co w ostatnim okienku transferowym. W innym wypadku Legia będzie musiała brnąć w sprowadzanie zawodników zagranicznych. Na miejscu włodarzy Legii odpuściłbym Argentynę, Brazylię, itd. Tylko skupił się na Białorusi, Ukrainie, Słowacji, Czechach...
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.10.2010, 16:10
Cytat:
[...]Prowadzący Legię Skorża na razie nie musi się obawiać o posadę, choć wiele może zależeć od wyników najbliższych meczów. Jak informuje PS, w przypadku porażek może dojść do kolejnej rewolucji, która obejmie nie tylko piłkarzy, ale także działaczy.
Gdyby to była prawda, to jestem skłonny pogodzić (a nawet ich oczekiwać) się z 2-3 porażkami w najbliższych kolejkach. Ten sezon i tak jest już stracony, a wywalenie z klubu np takiego Miklasa to byłby milowy krok w przód.
Odpowiedz cytując
Buziek_LG
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 05.10.2010, 16:44
Nie po to Miklas robił długi za Pol Motu by teraz bać się zwolnienia
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2010, 17:57
mimo, że za Legią ani Warszawą nie przepadam to z uwagą czytam różne legijne źródła. Z prostego powodu: bardzo wiele mądrych i rozsądnych ludzi tam pisze, zresztą na naszych forumowych gości stamtąd też narzekać nie ma co, swoje wiedzą.

I taką ciekawą rzecz wyczytałem w jednym legijnym miejscu : to już nie jest klub, to zwykła korporacja. Tam jedyny w klubie, który wie co to piłka i o co w niej chodzi to ich najlepszy piłkarz jakiegokolwiek mieli : Lucjan Brychczy. Reszta to zwykłe korporacyjne mendy. Ich zachowanie jest przewidywalne i niezmienne: jak idzie to w kolejce po nagrody , jak nie idzie to kopanie dołków, by innego wykopali, nie mnie.

Specjalnie mnie to nie martwi, zresztą sam nie wiem, czy cieszy. Jest jak jest. Ich właściciel , dobry chłopak bo nasz kibic jakoś się specjalnie nie przejmuje, że mu klub co chwilę oklepują, a prawdopodobnie nikt mu nie powiedział, że doświadczenia w budowaniu ITI (chętni niech se w guglach poklikają, jak to powstawało) czy obecnie produkowanej projekty medialne typu You Can Dance czy Na Wspólnej to naprawdę coś całkowicie innego niż prowadzenie klubu piłkarskiego.
Takiego klubu , który miałby na mapie kraju i Europy cokolwiek znaczyć.
A już piłkarze w takim "projekcie" to godne siebie miejsce znaleźli. Choć trochę głupi są, ja na ich miejscu bardziej bym się niekiedy starał i ściemniał, że taki dobry jestem, żeby mnie nie wykopali do jakiegoś mniej znanego klubu w Polsce bo tam bym cierpiał biedę .

Nic, niech to u nich jak najdłużej potrwa , pewnie ich słabością tacy mocarze my

Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.10.2010, 18:33
Do Brychczego dodałbym jeszcze tylko Krzysztofa Dowhania. Dwaj ludzie którzy sa profesjonalistami i mają Legie w sercu. Reszta to typowi najemnicy łasi na kasę.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 05.10.2010, 20:16
Cytat:
rozum, u Nas 40.000 ludzi śpiewało "gdzie Twoje berło gdzie Twoja korona" więc zrozum naszą nienawiść(i zazdrość). Nigdy nie będe stawiał na równo Legii i Wisły, i nie polubie Waszego klubu, choćbyśmy byli partnerami w spadku.
To Wy jesteście stolicą, To Wy powinniście mieć najwiecej pieniedzy, To Wy powinniście miec najwiecej kibiców, więc po prostu nie dziw się że nie kryję zadowolenia z każdej waszej porażki, potknięcia czy wpadki.
Gdybyś mial w awatarze czy podpisie np. Polonia Bytom, Korona czy Lubin to inaczej by ta rozmowa wyglądała, ale jesteś z Warszawy
Dobry materiał na złośliwy podpis dla kibica z Warszawy na forum jakiejś kosy

Harthausen - po parunastu długich rozmowach z moim dziadkiem oraz ojcem stwierdzam, że ponoć Deyna był jednak lepszy od Brychczego
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 05.10.2010, 20:17
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Do Brychczego dodałbym jeszcze tylko Krzysztofa Dowhania. Dwaj ludzie którzy sa profesjonalistami i mają Legie w sercu. Reszta to typowi najemnicy łasi na kasę.
I to jest właśnie przyczyna i Waszych, legijnych niepowodzeń, i naszych wiślackich. I Legia, i Wisła nakupowała najemników za kasę. Z całym szacunkiem, ale od Mezengów, Bunozów i innych wynalazków bałkańsko - latynosko- ch... wie jakich lepiej graliby 18 - 20 latkowie z Nowego Targu, Olkusza, Miechowa, Tomaszowa Mazowieckiego, Pruszkowa itd. Taki chłopak występem w koszulce z Biała Gwiazdą czy "L" na piersi żyłby tydzień przed i tydzień po. To już w Biblii 2000 lat temu napisano: "Najemnik zaś i ten, kto nie jest pasterzem, którego owce nie są własnością, widząc nadchodzącego wilka, opuszcza owce i ucieka, a wilk je porywa i rozprasza; [najemnik ucieka] dlatego, że jest najemnikiem i nie zależy mu na owcach". I można psioczyć na Żurawia, że powiedział to czy owo, ale widać, że jemu leżą wyniki Wisły na sercu. Żuraw przy Reymonta 22 spędził kawał życia, dla niego Wisła to jest Wisła, a nie pieniądzodawca. Niestety, za dużo mamy najemników, za mało pasterzy, ktorym zależy na tym, co im powierzono do roboty.
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 05.10.2010 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów